Teefje drachtig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jessica (Gast)

Hallo Allemaal,

Mijn teefje is nu 17 maanden. Ze is 6 weken geleden voor de 2e (of 3e) keer loops geweest. Ze was toen dus 15 maanden.

Nou weet ik aardig wat van honden en hondengedrag af. Daarnaast ben ik ook Dierenartsassistent. Ik heb haar dan ook tijdens de loopsheid niet los laten lopen en heb haar goed in de gaten gehouden. Aan het einde van haar loopsheid (het eind van de derde week) liep ze in onze (goed omheinde) tuin. De postbode kwam een pakketje brengen en deed de poort open. Ze is toen gelijk naar buiten geglipt en bij de buurhond (van het zelfde ras) op bezoek geweest. Ik natuurlijk gelijk erachter aan en haar terug gebracht. Ik had geen dekking gezien.

De weken erna had ik niks in de gaten. Haar gedrag was niet veranderd en ze had ook geen uiterlijke veranderingen. In de 5e week kreeg ze ineens dikke tepels en werd ze enorm aanhankelijk. Ik (met in mijn achterhoofd haar uitstapje) naar de dierenarts en een echo laten maken. Ze is drachtig.

Nou was het ooit wel de bedoeling om te fokken. De testen (HD, ED en oogonderzoek) stonden al in de planning en als alles goed was wilde ik haar laten dekken als ze 2,5 a 3 jaar was.

De dierenarts adviseerde mij om de pups te laten komen. Ze kon ook nog een spuit krijgen maar nu weet ik uit ervaring in de praktijk dat de bevalling dan toch op gang kan komen en er dode pups geboren worden.

Ik ben lid van de rasvereniging en wilde ook via hun regels gaan fokken. Dit betekend dat ze bij haar eerste nest niet jonger dan 24 maanden mag zijn. Dit is dus al mislukt. Daarnaast moeten al die testen gedaan zijn en dat vind ik zelf ook enorm belangrijk. Maar nu is daar geen tijd meer voor.

Ik kan nog wel stambomen voor de pups krijgen ook al is ze voor de RvB 1 maand te vroeg gedekt. (volgens hun regels mag een teef niet jonger zijn dan 16 maanden bij de eerste dekking).

De testen (HD, ED en oogtest) worden bij beide ouderdieren alsnog gedaan. (na de bevalling) Dit natuurlijk niet meer om dingen te voorkomen maar om zeker te kunnen weten dat de pups gezond zijn.

Daarnaast heb ik nog geen kennelnaam aangevraagd. Ik dacht dat ik daar nog voldoende tijd voor zou hebben aangezien de planning was om het pas eind volgend jaar begin het jaar erop te doen. Deze pups zullen dan ook niet de naam van mijn kennel dragen, of kan ik ze allemaal (als extra toevoeging) mijn kennelnaam geven?

Ik vind het enorm stom van mezelf. Ik snap ook niet hoe ik zo stom heb kunnen zijn om haar los in de tuin te laten. Ook al was ze aan het einde van haar loopsheid. Ik had beter moeten weten!

Ik zou graag jullie mening over deze kwestie willen horen. En alle tips zijn natuurlijk ook welkom!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teefje drachtig" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero

honden foto van Nikki & Hero

Hoe kunnen de pups een stamboom krijgen als je niet heel zeker weet wie de vaderhond was?

Jessica (Gast)

De enige reu waar ze mee in contact is geweest tijdens de loopsheid (en dat weet ik 100% zeker) is de hond van mijn buren. Deze is van hetzelfde ras en heeft ook een stamboom. Zij zijn bereid om de testen te laten doen (HD, ED en oogtest) en zijn zelf ook lid van de rasvereniging.

Verder is ze absoluut niet in contact geweest met andere reuen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teefje drachtig" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Acute blindheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^