Bazig beestje (shih tzu)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bix2Bix2

Ik heb mijn shih tzu in begin januari gehaald. Ze was mijn eerste hondje, en ik nam haar ook uit eenzaamheid. Ik weet dat ik haar niet erg goed heb opgevoed, ik verwende haar namelijk de hele tijd.

Vanaf het begin heeft ze geen vaste woonplaats gehad, ik woonde op 2 adressen tegelijk. In de zomer heeft ze met pijn in mijn hart een maand bij een koppel gelogeerd die ook 2 honden hadden dus goed voor haar konden zorgen. Toen ze eindelijk terug bij me was, begon ze steeds meer te veranderen.

Als iemand aanbelt begint ze paranoïde te blaffen, als er een vreemde is blijf ze blaffen en grommen met de staart tussen de benen. Je moet er erg lang over doen om haar vertrouwen te winnen (weken, maanden). Ze loopt de hele tijd voor de voeten, bijt in je voeten, het is wel speels maar toch flink hard. Ook als je met haar speelt bijt ze in je handen. Ook naar onze kat blaft ze de hele tijd, terwijl die geen zin heeft in haar. Wanneer zij wil spelen blijft ze blaffen om aandacht te vragen en in je voeten bijten. Als je "foei" roept dan pakt ze uit zichzelf een speeltje.
Als ze de kans heeft om buiten te komen rent ze hard weg en reageert totaal niet meer als we roepen dat ze moet terugkomen.

Voor de rest is ze ontzettend lief, maar ze denkt gewoon dat ze de baas is. Dit is helemaal mijn schuld dus mijn vraag is wat ik kan doen om haar te heropvoeden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bazig beestje (shih tzu)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Hoe reageren jullie als ze begint te blaffen bij de deur? en als ze in je voeten begint te bijten?
Het beste is om haar dan helemaal geen aandacht te geven maar haar gewoon helemaal te negeren. Dus niet aankijken, niet tegen haar praten en haar niet aanraken.
Want voor honden is negatieve aandacht ook aandacht en aandacht is wat ze willen.

Ik zou ook op cursus gaan, dat lijkt me verstandig, daar leer je ook aandacht oefeningen aan de lijn te doen, de hond leert aandacht voor jou te hebben, ook tijdens het loslopen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bazig beestje (shih tzu)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Leuke knuffel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^