Meningsverschil met vriendin over puppy..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Hoi lieve HP'ers,

Daar is ze weer. Dit keer niet met een topic over Balou of Kyra, maar met een topic over de hond van een vriendin.

In januari dit jaar is een vriendin van mij bij haar vriend ingetrokken op een appartement. Na 2 weken hebben zij een Golden Retriever pup van 4 maanden geadopteerd. Deze pup is nu dus 3 maanden bij hen.

In deze 3 maanden heeft mijn vriendin al enkele keren aangegeven dat ze zich schuldig voelt tegenover de hond, omdat ze beide toch wel lang van huis zijn i.v.m. werk.

Nu hebben ze gisteren de beslissing gemaakt om de hond weg te doen. Hier heeft ze mij van op de hoogte gesteld via een SMS. Ze vroeg me daarin of ik een baasje voor Boris wist. Ze voelt zich te vaak schuldig over de lange afwezigheid tijdens werktijden en ze trekt het niet meer.

Daar heb ik niet op gereageerd, omdat ik het eerst even wilde laten bezinken. Vandaag smst ze me wederom om mijn advies te vragen. Dit is het advies wat ik haar gegeven heb:

Ik vind dat ze de hond niet weg moet doen. Oké, ze zijn wat lang van huis voor het hondje, maar niet lang genoeg om je daar direct schuldig over te voelen. Vind ik ..
Ik heb haar aangegeven dat ze naast haar werk voldoende moet doen met de hond. Lees: cursus, sociale wandelingen, geestelijke uitdagingen enz.
Ze klaagde ook over het slopen van vele dingen en daarop heb ik geantwoord dat het nog een pup is, dit tijd nodig heeft en veel training vergt. In haar geval dus buiten haar werktijden. Lees: vrije middagen, avonden, weekenden.


Nu hebben ze de hond blijkbaar al aangeboden op een niet nader te noemen website. Daar schijnen mensen op gereageerd te hebben die doordeweeks vaker thuis zijn. Hier blijft ze maar op hameren. Ik heb haar gezegd dat ze haar sociale activiteiten wellicht op een wat lager pitje moet zetten en de prioriteit bij de hond moet leggen. Dit lijkt ze niet te willen.

Ik ben zo ontzettend boos! En ook teleurgesteld in haar. Een hondje van 7 maanden oud.. al naar zijn derde baasje. *zucht*!
Wanneer gaan mensen eens nadenken voordat ze een hond aanschaffen? En leren begrijpen dat een hond geen ding is wat je zomaar weg doet. Incl. alle benodigdheden. :'(

Dit is uiteraard geen oproep voor herplaatsing, maar ik wilde dit gewoon even kwijt en ik zou jullie mening uiteraard ook zeer op prijs stellen. :-)

Groetjes Annika

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Meningsverschil met vriendin over puppy.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max 3 doggies

honden foto van Simone & Max

Verzin eer gij begin

honden page profiel D&BD&B 3 doggies

honden foto van D&B

Zo zonde he? Sommige mensen begrijpen gewoon niet dat een hondje opvoeden enorm veel werk/ tijd/ energie kost en sommigen hebben het er niet voor over.
Ook wel zielig voor Boris, net gewend en dan alweer weg. Weet je naar wie Boris toegaat?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

weet je Annika, ik vind het lief van je dat je zo bezorgd bent om de hond van je vriendin.

maar als je vriendin de hond een last vind, en dat blijkt uit jouw verhaal, dan is het beter dat de hond een baasje krijgt die er voor de hond is. veel en veel beter.

en voor jou is het rot, maar voor de hond niet, je vriendin wil de hond eigenlijk kwijt, nou kijk mee voor een nieuw baasje. dat kan je beter doen dan tegen je vriendin zeggen dat ze hem moet houden, en zich wat meer met de hond bezig moet zijn, als dat niet uit haar zelf komt, kan ze veel beter de hond herplaatsen, hoe rot het ook is.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Echt vreselijk hoor.. zo zielig voor de hond.. :'(

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

K sluit me helemaal bij Willemijn aan, t beestje kan dan beter naar iemand die dolgelukkig met hem is..

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max 3 doggies

honden foto van Simone & Max

Ben het wel met Willemijn eens... waarschijnlijk komt het beestje nu toch beter terecht (hoop ik) en dan bedoel ik bij mensen die wat meer tijd in een hond willen steken.

Helmadix (Gast)

bezint eer gij begint

Heel naar dit, hoe mensen als een ding met een hond om kunnen gaan.

Inderdaad is de hond ergens anders beter af waar hij wel welkom is, maar marktplaats lijkt me niet echt de goede weg, wel lekker makkelijk natuurlijk.

honden page profiel Sarah GroenSarah Groen 3 doggies

honden foto van Sarah Groen

Ik ben het ook met Willemijn eens. Je kunt mensen niet dwingen om het hondje als prioriteit te gaan zien. Hopen op een betere baas zou ik zeggen.

En ik vind beide hele dag weg met een pup ook echt niet verantwoord en dus was het van begin af aan al niet echt een slim plan.

honden page profiel D&BD&B 3 doggies

honden foto van D&B

Tuurlijk, als baasjes het niet willen is het idd beter dat hij naar mensen gaat die hem wel een leuk leven kunnen bieden.

honden page profiel KaatKaat 3 doggies

honden foto van Kaat

Ik kan me je gevoel heel goed voorstellen!
Ik vind het ook altijd zo triest als een hondje weg moet, omdat een baasje blijkbaar VOORAF niet goed heeft NAGEDACHT over wat de zorg voor een hond inhoudt.Daar kan ik echt boos om worden.

Er zijn wel meer honden overdag alleen, niet ideaal, maar inderdaad als je daarna lekker iets actiefs samen het het hondje doet en ook in de weekends, dan maak je veel goed. En dan niet in je vrije tijd de hond weer alleen laten.

Mijn 'vrijheid' staat op een laag pitje, mijn meisje gaat voor, punt. Daar heb ik voor gekozen en daar neem ik de verantwoordelijkheid voor. Of ze gaat mee, of ik ga niet.
En eerlijk gezegd wil ik niet eens meer zonder haar weg! :-)

Ik vind het zo zielig, dat ik bijna zou zeggen: ik neem haar wel. Maar ja, ik heb mijn handen ook nog vol aan mijn eigen pup.....
En dan zit ik straks met 20 honden, want ik vind dat ze allemaal een goed huis verdienen....

honden page profiel Sarah GroenSarah Groen 3 doggies

honden foto van Sarah Groen

En ik ben ook via MP aan 1 van de honden gekomen.

Die had niet beter terecht kunnen komen. Dat was een pup van 4 maanden.

Ik kwam daar om 23.00 uur 's avonds aan (wegwerkzaamheden) ze ging midden in de kamer zitten plassen en de 1 vroeg aan de ander: "was jij nog met haar buiten geweest vandaag?" "Nee jij toch?" "Nee ik ook niet, dan maar even snel in de tuin" :'(

Helmadix (Gast)

niks tegen alle mensen die weldoordacht een hond van marktplaats een goed tehuis geven! Ik bedoel het meer van de andere kant.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Ze voelt zich schuldig tegenover de hond, geloof jij dat. Ik zou er kapot van zijn als ik een pup moest weg doen, daar zou ik mij schuldig over voelen, zij niet.
Het is een blok aan het been, en het is natuurlijk tegengevallen. Moesten tijd inleveren door de hond.
En ja als je een hond aanschaft, gaat daar tijd in zitten.
Een ding de derde eigenaar, daar hoop ik van dat deze er een geweldige hond van maakt. Want dat is en Golden waardig.


En dat hij niet in het louche cirque verdwijnt.......

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Het is niet zo dat de pup de hele dag alleen is. :-)
Zij vind dat ze teveel werkt om tijd aan de hond te besteden, dus ze voelt zich schuldig.

Ik ben van mening dat je best beide kunt werken met een hond. Je moet er dan alleen zorg voor dragen dat je buiten je werk voldoende tijd aan de hond besteedt. Deze tijd wil zij blijkbaar niet aan de hond besteden. Ze gaat liever naar verjaardagen, vrienden, kennissen enz.

Ik ben het er wel mee eens dat het super zou zijn als hij bij iemand terecht komt die wel voldoende tijd in hem wil steken. Maar ik denk dat hij er veel schade van ondervindt dat hij op zo'n jonge leeftijd al naar zijn derde baasje gaat ..

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

@ Kaat: ik had het niet beter kunnen verwoorden. Ik ben zo emotioneel dat ik het niet meer goed verwoord krijg.

@ irene: dat laatste hoop ik ook, maar daar vrees ik voor gezien de site waarop ze hem aanbiedt.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Annika@, Ja precies......

Anoniem (Gast)

Is het de Golden van 7 maanden op MP uit Eindhoven? Zo ja, waarom staat er in de advertentie dat het baasje is afgekeurd? O-)

Jammer dat mensen denken er geen tijd voor te hebben terwijl je er toch ook veel vrije uren aan kunt besteden, of bv. een hondenuitlaatservice/oppas overdag regelt. Naast ons woont een Westie die vaak van 8 tot 8 alleen is (weliswaar geen pup meer), op onze open sollicitatie om het hondje overdag uit te laten gaat men niet in. Onder tussen blaft het hondje wel de hele buurt bijelkaar.. Eigenlijk is zoiets echt dierenmishandeling, maarja het beestje krijgt goed te eten (is zelfs veel te zwaar) en als ze wel vrij zijn gaan ze ook niet met de hond wandelen.

Triest dat mensen zo met hun dieren omgaan, volgens mij zijn er voor je vriendin genoeg mogelijkheden om de hond toch een goed leven te bieden, maar als de wil er niet is.. is hij misschien toch beter af bij andere mensen.

honden page profiel Aaltsje en SamAaltsje en Sam 3 doggies

honden foto van Aaltsje en Sam

Ik ben het met Willemijn eens. Als je vriendin de hond een last vind dan is het beestje beter af bij iemand die wel de tijd in opvoeding, verzorging en aandacht wil stoppen.

Ik kan me wel voorstellen dat je erdoor gefrustreerd bent. Ik heb me ook vaak opgewonden over het feit dat mensen een hond of kat nemen en dan na een paar maanden het al weer zat zijn.

honden page profiel RowanRowan 3 doggies

honden foto van Rowan

je heb gelijk zoals je gereageerd heb, hoop dat het hondje een beter baasje krijg

honden page profiel ria&aikaria&aika 3 doggies

honden foto van ria&aika

snap dat je heel erg boos bent en dat zou ik ook zijn. waarom denken mensen niet van tevoren goed na voordat ze een pup nemen :'( hoop voor het hondje dat hij nu wel een hele goede baas krijgt .

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Is het een herplaatser uit het asiel? Want dan moet die vaak weer aan hetzelfde asiel aangeboden worden.

Verder... tja... het gebeurt zo vaak hè?

honden page profiel Marjolein en Noa en kleine LeviMarjolein en Noa en kleine Levi 3 doggies

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

Heel zielig voor de hond maar als ze er niks aan vind en geen zin heeft om er tijd in te steken voor en na haar werk..denk ik dat de hond beter naar iemand anders kan die het allemaal wel heel leuk vind
Zo veel alleen voor de hond vind ik ook zielig

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

@ Anoniem: nee, uit Tilburg. ;-)
En er staat niet in de adv. dat het baasje afgekeurd is.

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

@ Wilma: nee, ze heeft hem via dezelfde niet nader te noemen site gekocht ;-) ...

honden page profiel KaatKaat 3 doggies

honden foto van Kaat

Weet je wat ze in de advertentie zeggen:
"dus werk je 5 dagen in de week, dan kan je beter geen hond nemen"
JOH en dat konden ze zelf niet bedenken?
Sorry, ik wil je vrienden niet afkraken hoor, maar ik wordt hier gewoon zo boos om.
En nou overweg ik toch om hem in huis te nemen....... grrrrr

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

@ Kaat: jij snapt het! ;-) dat dacht ik ook toen ik gisteravond de adv. zag.
Ze heeft al een tijdje niet meer gesmst. Ze vroeg in haar laatste SMS aan mij hoe je merkt dat een hond gelukkig is...

honden page profiel KaatKaat 3 doggies

honden foto van Kaat

Hij mag niet op de bank, maar zit op de foto's wel op een stoel ;-) haha

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

En dan moet een pup het nog snappen! :'(

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Erg sneu voor de hond :'( Als je zo lang weg bent vind ik inderdaad dat je geen hond moet nemen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Meningsverschil met vriendin over puppy.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Canicross Amsterdam 15 Mei 2011
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^