O nee. Gaat niet gebeuren!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

Hoi Hannah,

Max is nu 8 maanden. We zijn nu zeker 3 maanden aan het trainen geweest om het aftrekken te leren.
de trainer adviseerde om hem kort te houden en tegen hem in te lopen, zodat hij aandacht krijgt voor jou.
Echter.. Max is een hond die alleen voor nieuwe dingen aandacht heeft. Het werkte dus niet.

Wij zijn gaan trainen met brokjes. Aandacht vragen, brokje geven. Vervolgens na een paar daegn hand omhoog met brokje en na een paar meter brokje geven.
We zijn nu zo ver dat Max het woordje 'terug' snapt en sprint enthousiast weer na.
We zijn er nog niet, maar met geduld en trainen komen we er toch.

Helaas kost het zoveel tijd! Wij hebben ook wel eens gedacht aan een gentle leader ofzo, maar willen toch (omdat hij nog zo jong is) eerst tijd en energie steken in het positieve opvoeden.

Veel succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "O nee. Gaat niet gebeuren!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel D&BD&B 3 doggies

honden foto van D&B

Het kost erg veel tijd om het trekken af te leren.
Op cursus vertelde ze ons dat het soms kan duren tot de hond 1 jaar is.
En tja de methode ken je wel, dus je moeder zal het consequent vol moeten houden, anders werkt het niet.
Dobby wordt ook alleen door mij of mijn man uitgelaten, anderen houden dit vaak niet vol.

Het laag blijven is volgens mij een kwestie van negeren. Dat zien wij bij Dobby ook, wanneer je echt geen aandacht geeft houdt ie er zo mee op!

Heel veel succes meid, het zit je even niet mee he? :'(

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

hey hannah,
mijn tante is ook meer van de straf.
Maar alsjeblieft blijf jij zo door gaan zoals je nu al doet. Ik heb met Roxy namelijk al het trekken afgeleerd op een positieve manier.
heel veel succes
liefs naomi

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Bedankt dat jullie allemaal willen helpen :-D

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Eerst eens zeggen dat ik het ontzettend knap vind dat je zo voor Pepe opkomt. :-D Hij boft mnaar met je!

Jullie zijn aan het sparen voor een cursus, dat is denk ik al heel positief omdat ze daar juist wat extra tips kunnen geven. En ik neem aan dat elke cursus werkt vanuit de gedachte dat positief gedrag beloond moet worden.
Dat zie je overigens vaak, dat honden wel bestraft worden (niet zozeer fysiek maar ook met de stem) als ze iets fout doen, maar dat er geen aandacht gegeven wordt als hij iets goed doet.

Als Skip moet volgen ben ik ook altijd met hem aan het kletsen, dat ie zo braaf is etc. Oke, misschien word ik voor dorpsgek aangezien maar so be it.
Dat maakt het leuk voor hem, en zorgt dat hij zijn aandacht bij mij houdt.

Wat je heel terecht aangeeft is dat je consequent moet zijn -niet de ene keer iets wel accepteren en de andere keer afstraffen. Honden zijn wat dat betreft net kinderen.

Snoepjes gebruik ik af en toe, maar ook een heel enthousiast baasje is een beloning.

Ik hoop dat je je ouders kunt overtuigen, misschien willen ze ook mee naar training. D

Heel veel succes!



honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Goh, ik zou willen dat ik je kon helpen, maar niks is zo moeilijk op te voeden als een ouder O-) O-)

Misschien wel een idee, om eens te kijken of je een goed leuk boek kunt vinden over positief opvoeden, misschien tweedehands of zo? Pakk het in, doe er een strik om, misschien helpt dat?


honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy 3 doggies

honden foto van gerrie en droopy

waarom kan pepe niet bij jou blijven dan,
je moeder wil er volgens mij helemaal niet voor zorgen. zoals zei doet.
sorry dat ik het zeg, maar hoe ben als je zo met een levend iets omgaat.???!! hoe ga je dan met kids om, dat is toch ook leven he.
ik ben wel heel trots op jou, want jij doet het zo goed,
precies op de goeie manier.
met veel geduld, want dat moet je hebben,
meiske hou dit vol, en laat ze dit maar lezen, want ook een puppie, inderdaad , :-D met een banaan in zijn oren, heb er hier ook 1 zitten, :'( leert alles met veel geduld,
ze hebben nu nog een puppie diploma, en denken alleen maar, nananana ik heb een puppie diploma en mag alles doen,
ze weten nog niks, en dat leren ze echt niet door van die kettingen ofzo te gebruiken,
daar worden ze bang van, gaan dan bijten en grijpen,
worden vals, en dan heeft het hondje het gedaan,
meis ,ga zo door ,je doet het goed,
ben trots op je, en ik hoop dat je ouders dat ook zijn,
liefs gerrie en een pootje van droopy

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Pfff, hier nog 2 :'( Hoewel mijn moeder gelukkig niks van knietjes geven en slipkettingen moet hebben. Ze heeft het meer op CM zeg maar, mijn vader die heeft niks tegen slipkettingen...
Zij zeggen allebei (en dan vooral mijn vader) dat ik Kobus veeel te zacht opvoed. Maar gelukkig is Kobus mijn hond en hoewel ze me wel meehelpen, bepaal ik hoe hij opgevoed wordt. En ja, soms is het dan frustrerend dat hij na zoooo lang oefenen nog steeds trekt aan de riem. Maar kijk eens naar al die andere dingen die je hond al kent: trucjes bijvoorbeeld. Of gewoonweg zit. Zo heb ik het gedaan. En ik probeer ook om niet meer zo kwaad te worden als ze er weer eens commentaar op hebben en doe het gewoon lekker op mijn eigen manier.

1 tip (weet niet of je daar al mee werkt): een clicker is echt enorm handig. Het is me, mede dankzij de clicker, gelukt om mijn eigenwijze mormeltje allerlei leuke trucjes te leren en, het belangrijkste; min of meer te luisteren ;-)

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

Hier ook een dilemma met ouders. Elke keer weer. Niet zo erg, mijn moeder wilt het liefst ook het beste voor Nala en ziet gelukkig in dat nu Nala ouder wordt ze ook beter luistert. Het is bij ons een beetje omgekeerde wereld: ik zit op HP en vertel de informatie door aan mijn ouders. Mijn vader wilt er nog wel eens tegenin gaan en zeggen: ja je kunt dit en dat wel zeggen maar blablabla. Maar mijn moeder staat (gelukkig) open voor nieuwe dingen zoals ander voer. Ik ben bezig alles uit te rekenen wat het gaat kosten, ik breng de meeste tijd om met Nala en mijn ouders doen ook hun best maar dan een tandje minder. Ik wordt helemaal gek op vrijdagavond omdat we de volgende ochtend cursus hebben, mijn ouders telden de weken af naar het examen. En wedden dat de hond dit allemaal voelt en weet? Nala luistert bij mij erg goed en bij mijn ouders wilt ze dit wat minder doen. Mijn vader vond CM goed en we hebben een tijdje (maandje) geprobeerd zo Nala op te voeden. Als ze iets niet goed deed en totaal niet luisterde of echt heeeeel stout was, kreeg ze een correctie (geen schop hoor!) Maar dit hielp niet, en ik heb een boek van Martin Gaus gekocht waar we elke week nog eens informatie in opzoeken. Hier hebben wij en Nala veel meer aan. Gelukkig zien mijn ouders dit. Blijf jij in ieder geval doorgaan met waar je mee bezig bent, jij doet het goed.

Nu nog je ouders overhalen proberen positief op te voeden. Ik weet het, iedereen hier, dat het niet altijd even goed lukt. Alleen zijn er veel baasjes hier (waaronder jij) die wel doorzetten, ook als het wat minder gaat. Jammer genoeg hebben jouw ouders dit niet zo sterk, en moeten jullie dus even doorzetten. De tips hier zijn goed. Je kunt ook eens informatie verzamelen en dit uitprinten. Geef dit aan je ouders en vraag wat ze er van vinden. De informatie kan bijvoorbeeld uit verschillende topics over trekken aan de lijn komen of van internet. Zoek informatie op over puberende honden en zeg dat Pépé zich nu in dat stadium bevindt. Nala is hier al uit en het was erg moeilijk, ze was echt vreselijk, maar met doorzettingsvermogen kom je een heel eind!

Heel veel succes!

honden page profiel Leidy & RayoLeidy & Rayo 3 doggies

honden foto van Leidy & Rayo

En hebben je ouders al mee gelezen??????

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Hoi Hannah,
Neem je moeder mee naar cursus zodat jullie dezelfde uitleg krijgen en beiden hetzelfde handelen.

@Annet, ik hoop toch dat je trekken bedoelt ipv aftrekken, dat wordt wel heel kanp van je hond. :-D
Vraagje, is jullie Max een echt Golden, hij lijkt ergop de onze, en dat is een kruising met iets onbekends en we zijn erg benieuwd naar dat onbekende.
´t Is een asielhond vandaar dat we ´t niet weten.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 2 doggies

honden foto van s@nt@

@Shawna en Nala, wij hebben nu bijna 2 Gaus cursussen achter de rug, heel effectief voor onze onstuimige hond, die erg trok.
CM heeft best goede ideen, heb net z´n boek uit, maar die fysieke correctie zie ik echt niet zitten.

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Over de opmerkingen over CM: ga dit niet zelf proberen. Hij geeft niet voor niets aan dat het onder begeleiding van een expert moet. De correcties die hij geeft kunnen heel zinvol zijn, maar timing is dan wel essentieel.Zeer grote kans dat je het zelf niet goed doet. Hij doet ook heel veel zonder correcties.

Over het probleem. Ik denk dat we weinig kunnen zeggen over de situatie. Er is meer aan de hand dan dat wij weten, en dat is logisch. Volgens mij is er sprake van een enorm ingewikkelde gezinssituatie samen met medische/pshygische problemen. Ik vind daarom ook niet dat we de ouders kunnen veroordelen tot het zijn van een slechte ouder of slechte bazin van een hond (hiermee zeg ik niet dat iedereen dat doet). Het blijft altijd een probleem met verhalen van 1 kant horen. Je kunt natuurlijk vragen je moeder hier mee te laten lezen, echter met een aantal reacties die hier al staan, zou het voor mij gauw gedaan zijn hier.

Ik wens je veel plezier met de pup en ik hoop dat het een gelukkige stabiele hond zal worden.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Een leuke tip van mijn kant voor het trekken aan de riem:

maak jezelf groot, heel groot. Strek al je botten uit elkaar en zorg dat je zo groot blijft lopen.
Maak je zelf dus groot en loop dan zo naast je hond.
Moet jij eens kijken, dan trekt hij niet meer zo hoor.

Hier werkte het gelijk!!

En ja....ach...Hannah, wat anderen zeggen moet je echt naast je neerleggen. Het is jullie hond en anderen hebben daar geen zeggenschap over.

Plus inderdaad de gewijzigde gezinssituatie, daar is een hond ook bevattelijk voor hoor! Ze merken alles, ze weten wat er aan de hand is en ja dan is hun gedrag ook anders.

Zorg er voor dat je zelf blaakt van energie en van zelfvertrouwen. Want als jij dat niet hebt, dan heeft je hond dat ook niet. Zo simpel kan het zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "O nee. Gaat niet gebeuren!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Help die arme Snorremans!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^