Buurvrouw erg gebeten, 2 hechtingen... Wie heeft ook al zoiets meegemaakt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Vrijdag is er iets ergs gebeurd en het laat mij niet los.
Ons Chi-reutje heeft onze bejaarde buurvrouw (85 jaar) lelijk gebeten in haar been. Het bloedde heel erg en mijn man is met haar naar de spoeddienst gereden.
Ze heeft twee hechtingen gekregen, en er is echt een hap uit.

De buurvrouw is bij ons het terras opgelopen en naar boven gekomen (bel-etage) zonder dat wij dit wisten. Toen mijn man de honden hoorde blaffen is hij gaan kijken en zag haar de trap opkomen, voorover gebogen om zich beter vast te houden en met haar gezicht vlak voor de honden die luid stonden te blaffen. Hij riep nog naar haar pas op want hij (teefje is een schatje) kan bijten. En dat weet ze ook!
Mijn man was net in de keuken bezig en liep even terug naar het aanrecht om de groenten en het mes dat hij vast had weg te leggen zodat hij de honden kon binnen zetten.
De buurvrouw zegt nog ooh maar die kleintjes gaan mij niet bijten hoor, loopt toch verder en toen... hap...
Mijn man hoort haar "auw" roepen en toen hij keek vloeide het bloed al enorm.

Ook al ligt de verantwoordelijkheid niet helemaal bij ons toch voel ik mij hier heel slecht over. We hebben haar bloemen gebracht en ons heel erg verontschuldigd.
Ze is niet boos op ons en geeft toe dat ze eigenlijk niet verder had mogen lopen.

Wie heeft ook al zoiets meegemaakt?
En wat moet ik nu denken van ons reutje? Is het er compleet over wat hij gedaan heeft of valt het nog te kaderen binnen zijn angstig karakter samen met zijn waaksheid?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buurvrouw erg gebeten, 2 hechtingen... Wie heeft ook al zoiets meegemaakt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver 3 doggies

honden foto van Jannie Schrijver

Ja ik. Vreselijk gevoel geeft het. Je hebt het netjes afgerond en meer kan je niet doen....Ik had het met een labrador die voor proef een weekje bij ons was vanuit het asiel... Helaas hebben wij de hond niet genomen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Dit geeft je natuurlijk een vreselijk naar gevoel.
Ze gaf wel zelf toe dat ze beter niet verder moest gaan en de schuld niet bij jou ligt.
Je zou er eens met een gedragtherapeut over kunnen gaan praten.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Ja, zoiets blijft dagen door je hoofd spoken.
Een GT hebben wij al eens gehad omdat hij erg uitvalt naar andere honden. Die heeft ons toen niet kunnen helpen. heb van iemand hier op HP een bruikbare tip gekregen daarvoor en nu hebben we het redelijk onder controle.
Hij is wel een angstbijter maar bij dierenarts of het kapsalon waar we hun nageltjes laten knippen geeft hij geen krimp en gedraagt hij zich voorbeeldig.
Volgens mij is het mis gegaan omdat we er niet bij stonden en dit "zijn" terrein was.

honden page profiel jaimejaime 3 doggies

honden foto van jaime

"
Ook al ligt de verantwoordelijkheid niet helemaal bij ons ...... "


De verantwoordelijkheid voor het gedrag en wel en wee van je hond ligt natuurlijk altijd bij de eigenaar, ondanks je niets aan deze situatie kon doen.
Hopelijk geneest je buurvrouw snel en gelukkig vat ze het niet al te ernstig op.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

De verantwoordelijkheid voor wat je hond gedaan heeft, ligt natuurlijk wel bij jullie! Maar jullie hebben het toch netjes opgelost, je man is met haar naar de spoedeisende hulp geweest, je hebt je verontschuldigd en je hebt een bos bloemen gebracht, tis een hardstikke vervelend voorval maar denk niet dat je nog meer kan doen dan dat jullie al gedaan hebben! Maar kan me heel goed voorstellen dat jullie je wild schrokken hierdoor! Sterkte!

honden page profiel LaurenLauren 3 doggies

honden foto van Lauren

Ik vind wel dat dit jullie verantwoordelijkheid is, maar goed, aan de andere kant: je man heeft gewaarschuwd en ze is zelf doorgelopen. Dus ja, het is sowieso een lastige kwestie.
Vind wel dat je het netjes opgelost hebt!
Maar ik zou het ook niet los kunnen laten. Persoonlijk zou ik er sowieso zeker wat aan dat bijten gaan doen.
Desnoods met een gedragstrainer, want dit is natuurlijk probleemgedrag en dat ligt wel bij jullie & jullie opvoeding van de hond.
Ik vind sowieso dat dit niet had mogen gebeuren, maar ja, in ieder geval hebben jullie m.b.t. jullie buurvrouw alles gedaan wat jullie konden!
Sterkte voor jullie & beterschap voor haar. :-)

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

waka heeft toen ze pups had de buurvrouw gehapt toen ze te dichtbij zat terwijl ik er niet was. was niet doorbijten en de huid was niet kapot, was echt een waarschuwing. maar onder de huid had ze er wel last van. moest ook langs de huisarts en zo. buurvrouw heeft zelf ook honden gehad, dus snapte het wel, en zag dat ze fout was geweest.

maar zorg dat je het eigen risico van de zorgverzekering voor haar betaalt, en breng ff een bloemetje langs als excuus. en dan vervolgens ff opletten waar je de honden alleen buiten laat. maar ik zou er niet al te zwaar aan tillen.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Tja eraan werken...
Naar ons gevoel is het wel een hond die goed luistert.
Als we in 't bos een jogger of zo tegenkomen dan gaan we aan de kant staan en zeggen we "voet". En dan komen ze allebei netjes aan onze voet wachten tot we weer "vrij" geven. Door een eenvoudige "nee" kunnen we ze beletten van bijvoorbeeld naar de gang te lopen als er wordt aangebeld.
We hebben hondenschool gevolgd tot in de B-klas. Sociallisatietest verliep rimpelloos.
Ons reutje heeft gewoon een angstig karakter en is totaal niet gesteld op vreemden. Als we deze binnenlaten in ons bijzijn gaat het goed. Maar natuurlijk niet als mensen ongevraagd binnen wandelen.

Maar ik begrijp natuurlijk wel dat dit gedrag niet goed te praten is. Hij heeft tot zijn 17 weken bij de fokker gezeten die niet met de pups naar buiten ging. Hij heeft dus een belangrijke fase gemist die niet zomaar omkeerbaar is. Een fout van de fokker en van ons natuurlijk waarop ik hem niet wil afrekenen. Voor ons is hij heel lief.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Nou het is je verantwoordelijkheid maar ik vind eigenlijk dat je hier niets aan hoeft te doen.

De honden staan in de tuin en de buurvrouw komt omhoog. Krijgt 100 keer te horen dat ze niet verder moet lopen en doet dat toch. Zoals ze zelf al zei: Ik had niet door moeten lopen..

Als iemand bij mij door zou lopen terwijl Flex al aangeeft dat hij het niet oké vind was het nog veel erger afgelopen. Maar niemand zou het bij hem doen omdat ze dat niet durven. Vervelend genoeg bij jou wel en dan krijg je dit..

Vind wel dat jullie het heel netjes hebben opgelost!

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy 3 doggies

honden foto van gerrie en droopy

hij is wel waaks,
als er niemand bij is verdedigt een hond ook zijn terrein he,
je moet hem alleen leren dat hij ermee stopt als jullie (jij of je man, )er zijn.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

De verantwoording ligt ten alle tijden bij de baas en jullie hebben het goed afgehandeld. Ik zou wel naar een goede gt gaan, desnoods naar een ander dan dat jullie eerder zijn geweest.

Als jullie zeggen het is goed, dan moet het ook goed zijn en anders toch de honden weghalen voor dat er wat kan gebeuren! Het is nu met een sisser afgelopen, wie weet is dat de volgende keer niet zo. Ik weet hoe het is, ik heb nu een zwaar verknipte mechelse herder in huis en ik weet hoe ze kan reageren (zwaar mishandeld en heeft een bijt verleden). Juist omdat ik weet hoe ze kan reageren heb ik alle toegangspunten op slot en niemand komt er in zonder dat ik erbij ben. Misschien is een hekje plaatsten met een extra bel voor jullie wel handig!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Jullie hebben het prima opgelost, lijkt me..

En tja, niet zo slim dat de buurvrouw door is gelopen als zij al werd gewaarschuwd, zo zie je maar de kleine rassen worden onderschat.

En in feite was het territorium bescherming, als ik het zo lees..Blaffen en waarschuwen, gaat iemand door dan kan je wachten op een incident.
Dus ik vind het eerlijk gezegd niet zo vreemd, al wil ik hier absoluut niet mee zeggen dat een hond mag bijten, maar ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ja, best is als dat kan een hekje te plaatsen en een waarschuwingsplaatje met "opgepast voor de hond" :-) Het is een rare regelgeving, maar als er bij de ingang niet gewaarschuwd wordt dan kun je zelfs verantwoordelijk gesteld worden voor de schade die een inbreker oploopt!

En ja... Verder werken aan het gedrag. Ik lees dat hij normaal goed luistert.. Geen idee natuurlijk hoe het allemaal juist verlopen is, maar vermits je reutje eerder angstig is én waaks.. kan het zijn dat hij de waarschuwing van je man verkeerd begrepen heeft. In die zin, dat hij de buurvrouw vroeg om niet verder te komen. En ze deed het toch. Voor je hondje misschien "ongehoorzaamheid van de buurvrouw" ;-)

Fijn dat jullie de buurvrouw niet alleen met de zorg lieten zitten en dat zij ook goed reageerde naar jullie toe. Hopelijk kunnen jullie dergelijke dingen in de toekomst voorkomen.. Nu was het een volwassene ..in het been.. Een klein kind... in het aangezicht zou heel wat meer ellende kunnen geven.

Groetjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb alleen naar jou bericht gekeken, en antwoord dus hierop.

je hebt keurig gehandeld, schuld is geen sprake van, de buurvrouw had ook even aan kunnen bellen, maar.....

voor jouw veiligheid voor anderen, zorg dat dit niet meer kan gebeuren, doe een slot op het hekje zodat er niemand zomaar binnen kan komen.

hier kan ook niemand bij bamse komen, de deur van de schutting is op slot, altijd, zodat ik open moet doen als er iemand binnen wilt komen.

je hebt ook netjes gehandeld met je buurvrouw. je verontschuldigingen aangeboden, je man is met haar naar de ehbo post geweest, meer had je niet kunnen doen. maar neem maatregelingen zodat het nimmer meer kan gebeuren. :-D

honden page profiel ritarita 3 doggies

honden foto van rita

ik ken dat gevoel wel, ik heb zelf ook een angst bijter, een teckel die ik gekregen heb, bij mij kwam er een kennis achter op de werf bij mij ik was zelf niet thuis ,en simon de teckel liep buiten , ze liep door en wilde weg gaan en toen beet ie haar ik haar been , ze moest naar de dokter , mijn verzekering heeft haar toen een schade aan haar broek betaald, zat een gaatje in , maar heeft wel 300 euro gehad , ook om dat ze zo geschrokken was, nu kijk ik wel met hem uit als hier vreemde mensen komen, hij wil dan ook weer in de benen bijten , ik denk dat de vorige eigenaars hem daar ook voor hebben weggedaan.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Wat een naar verhaal.
Verschrikkelijk voor jullie wat oudere buurvrouw, maar eigenlijk wel een beetje haar eigen schuld.
Ik vind dat je hond er niks aan kon doen, want ze ging duidelijk de grens over.
Ik snap goed dat je je hier rot over voelt, maar later kunnen jullie er hopelijk om lachen. :-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Eigen verantwoording bestaat ook nog,

Hier krijg je ook 1 waarschuwing van de hond, 1 van mij, luister je niet, dan moet je maar voelen.

Ik heb een waakhond, en hij waakt, en dit ga ik niet afstraffen. Al is de mijne wel wat groter en indrukwekkender dan een chi. Dus bij mij stoppen ze wel als hij gromt.

Maar goed, ik zou het ook niet willen hoor, zeker omdat je er een hoop gezeik mee kan krijgen. Ik vind dat je het prima hebt opgelost. En vind meer ook niet nodig.
In mijn ogen, eigen schuld dikke bult..

En bordje erbij, en je bent nog rechtelijk veilig ook..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buurvrouw erg gebeten, 2 hechtingen... Wie heeft ook al zoiets meegemaakt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^