Chihuapup pupm Probleem!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

sharon (Gast)

hoi allemaal,

Wij hebben een chihuahuapup van nu 10 weekjes oud. Hij is erg speels en op zich lief naar de kinderen toe, hij staat hen toe om te aaien en te spelen, echter wanneer wij hem ergens op corrigeren zoals dingen buiten van de grond eten dan gromt hij naar ons... wij corrigeren he niet door een tik te geven ( ik geloof daar niet in) maar door hem er weg te halen en steeds de NEE te herhalen...doe ik hiermee iets verkeerd? verder nog een vraag wat betreft de zindelijkheid, wij hebben de pup nu anderhalve week en zetten hem elke paar uur na het eten drinken spelen en slapen netjes buiten in eerste instantie leek hij dit door te hebben door bij de deur te gaan staan als hij iets moest doen... maar nu schiet hij opeens stiekem een hoekje in om daar bijv te gaan plassen... we belonen hem wel steeds voor het buiten plassen en poepen en straffen hem niet voor wat hij binnen doet.... iemand tips???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chihuapup pupm Probleem!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Leer je pup nu al te ruilen..Als ie eenmaal iets in de bek heeft is het normaal dat hij dit gaat verdedigen.
Met corrigeren maak je dit verdedigen alleen maar erger en erger..En je straft hem voor het waarschuwen, dat is ook niet de bedoeling.

Dus ga werken aan het ruilen, heeft ie iets in de bek dan zeg je ''Ruilen'' of ''Los'', houd snoepje voor de neus en als het goed is laat hij het los.
Dan belonen.

Zindelijk maken zal nog wel even duren, hij is pas 10 weken..Zeker een Chihuahua staat er om bekend niet gemakkelijk zindelijk te worden, het heeft hier ook maanden geduurd ;-)
Gewoon zo doorgaan zoals je doet, dan komt het helemaal goed!!

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Geduld hebben, je pup is pas 10 weken, wat verwacht je dan? ;-)

sharon (Gast)

bedankt voor jullie reacties... 10 weken is idd nog erg jong... alleen zie ik dat er overal op word gehamerd om hem alles te leren voor hij 12 weken is... misschien moet ik me daar iets minder van aantrekken... dat ruilen is een erg goed idee...daar ga ik direct aan beginnen.
Ik heb nog 1 vraagje... ( dit is voor ons de eerste Chi dus wil graag zoveel mogelijk weten) vanaf welke leeftijd lieten jullie de pup echt buiten uit... we oefenen nu met het halsbandje... dat hij hier vast wat aan kan wennen...maar echt lopen aan het riempje vind hij niets..

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik ging gelijk met Bijou naar buiten..Alleen nog geen contact met andere honden direct, dat deed ik pas na de laatste inenting.

Als je hondje moeite heeft aan de lijn te lopen, kan je de pup het best oppakken, een stuk verderop neerzetten en dan loop je samen weer terug naar huis.
Of meelokken met een snoepje en aanmoedigen met de stem.

Nooit gaan mopperen of straffen, het is allemaal nieuw voor je pup!!

Overigens zou ik je pup zo snel mogelijk los laten op plaatsen waar dit kan en veilg is..Zo leer je je pup gelijk goed te luisteren als deze los loopt.
Je kan in huis alvast het commando ''Kom hier'' gaan oefenen, en dit later buiten ook gaan oefenen.
Een pup blijft tenslotte altijd bij je in de buurt in het begin, omdat alles nog nieuw en spannend is, en daar kan je het best gelijk gebruik van maken ;-)

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Onze pup ging de eerste weken toen hij bij ons woonde elk uur naar buiten.. gaat dat goed, dan over naar 1.5 uur, gaat dat een tijdje goed..over naar 2 uur, Max gaat nu om de 4/5 uur naar buiten ongeveer en dat gaat gewoon in het vaste schema mee.
Echter..dat heeft wel zeker tot 5 maand geduurd.

Veel succes enne dat alles er voor 12 weken in moet zitten.. maak je niet teveel druk.. het is bij ons ook goed gekomen..terwijl ik niet met hem naar de markt kon ofzo ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

alles leren voor hij 12 weken is???
Ga er maar vanuit dat je nog zeker 2 jaar aan het opvoeden bent!

Voor de 12 weken is de imprentings fase. Je moet ze wel voor die tijd aan zoveel mogelijk dingen laten wennen. Stofzuigers, andere honden, mensen, katten, paarden, al dat soort dingen.
Alles waar hij nU aan gewend raakt is later nooit meer een probleem. Je legt eigenlijk de baluwdruk voor zijn leven.

Gaje naar puppiecursus? Ook met een kleine hond wel doen! Zeker als jhet je eerste hond is.

Veel plezier met je pup ;-)

honden page profiel Bulls IBulls I

honden foto van Bulls I

Puppycursusssss.... Daar leer je al dit soort dingen. Ook bijvoorbeeld ruilen. En kijk buiten naar wat je af wil pakken. Dingen die niet gevaarlijk zijn niet afpakken en beter laten gaan. Je pup kan dit gaan zien als een spelletje, of bang zijn dat je het afpakt en het snel inslikken. Dingen die niet eetbaar zijn zal een hond normaal echt niet opeten.. alleen als je het ze steeds afpakt, dan kan de drang onstaan om het op te eten voor jij het afpakt. En verder dus altijd snoepjes bij je hebben, heeft ze iets waarvan jij echt niet wil dat ze het in haar bek heeft, ruil het dan ;-)

sharon (Gast)

Dank jullie wel!

Ik heb onze pup wel al voor puppycursus ingeschreven alleen start er in de buurt pas in september een nieuwe cursus, ik vraag me af of dit niet wat lang duurt? de pup is dan al 7 maanden. Ik ben ondertussen wel aan het rondkijken voor een andere cursus die eerder start..

Verder is onze kleine pup wel heel lief en sociaal... hij ziet hier veel kinderen omdat we er zelf 3 hebben en die nemen regelmatig vriendjes mee, we hebben met de kinderen afgesproken dat zij de pup niet zomaar mogen optillen en alleen op bepaalde tijden mogen zij met hem spelen zo proberen we het voor de pup ook een beetje rustig te houden.hij is gewend aan kinderen dus maar ook aan het verkeer buiten en een vriend van ons heeft het broertje van onze pup, dus die spelen regelmatig samen.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

dan een andere cursus kiezen.
Zeker met dit ras moet je zo vroeg mogelijk zijn. Vooral de socialisatie met andere pups is belangrijk.
Je hebt je pup wel erg vroeg gekregen.
Een goede chi fokker plaatst zijn pups pas na 12/13 weken.
De fokker doet zelf al veel aan socialisatie.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Ten eerste gefeliciteerd met jullie pupje!

Het zindelijk worden van een chi kan vrij lang duren, de chi`s die ik ken hebben er behoorlijk lang over gedaan, zo ook onze hailey! Veel geduld veel belonen bij het buiten plassen!

Probeer je hondje al wel aan het riempje te laten lopen, Hailey had daar ook echt een hekel aan in het begin, maar nu loopt ze prima aan de riem. De chi van mn vriendin en de chi van mn buren kunnen moeizamer aan de riem, die vonden het als pup ook maar niets, maar die hebben de pup daarom altijd los mee genomen, maar dat kan je nu ze volwassen zijn wel merken.. *(stilstaan, niet willen lopen, liggen)*

Heel veel succes, en geniet ervan, ze zijn erg snel "groot" ;-)

honden page profiel Bulls IBulls I

honden foto van Bulls I

Ik zou zeker gaan voor een andere cursus. September is te laat... Zoals hierboven al gezegd word is een groot deel van de cursus socialisatie. 1 andere pup is niet voldoende. Voordat ze 12 weken oud zijn (en erna natuurlijk ook nog) moeten ze eigenlijk zoveel mogelijk andere honden zien. Kijk wel uit met ontlasting van andere honden, dus uitlaatplaatsen vermijden.

sharon (Gast)

Ja de dierenarts vertelde ook al dat we hem nog niet bij uitlaatplaatsen moesten laten komen maar wel alvast aan andere honden moeten laten wennen...de pup was iets meer dan 8 weken oud toen we hgingen kijken en hij mocht ook direct mee, waarom zo vroeg weet ik ook niet, we hebben toen wel meteen bij de dierenarts laten checken en ook de dierenarts vond het geen probleem dat hij jong bij de ouders weg was...

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Dierenartsen hebben over het algemeen niet veel verstand van rassen (als student diergeneeskunde zie ik dat namelijk wel om mij heen op de uni). Zeker niet van fokken.
Normaal is 8 weken een goede leeftijd, voor de gemiddelde rassen. Maar voor de dwergrassen is 12/13 weken normaal.

Maar je mag er idd gewoon lekker mee naar buiten en lekker socialiseren. Alleen de poepveldjes ontwijken

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Hi ik zou een klein tuigje kopen minder belasting voor zo'n klein nekje.
En een speeltje mee nemen en dan voor je hondje houden zodat hij achter het speeltje aanloopt.
Zo leer je ze wandelen.
Hoge stem opzetten en vooral veel belonen als hij naar je toe loopt.
En idd op zoek naar een cursus die binnenkort start na de laatste enting mag je op cursus.
Zindelijk maken is een kwestie van geduld meestal bij de 4 maanden zijn ze gemiddeld wel aardig zindeliijk.
Ik zette altijd in de nacht de wekker.
Broek aan en schoenen aan naar buiten, belonen en weer naar bed.
Fleur was krantzindelijk ik haalde elke week 1 krant weg zodat er op het laatst maar een heel klein stukje lag.
Toen er op een dag geen krant meerlag ging ze piepen hop optillen en naarbuiten ze was zo zindelijk.

Succes met je pup leuk hoor zo'n chi.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

echter wanneer wij hem ergens op corrigeren zoals dingen buiten van de grond eten dan gromt hij naar ons...

voor een hond is dit normaal, hij heeft het gevonden en snapt niet waarom jullie dit niet toestaan. Daarom zou ik zo veel mogelijk proberen te voorkomen dat hij iets oppakt van de straat. Dus overal je ogen hebben en eerder zijn dan hij :-) Mocht je dan toch te laat zijn dan afleiden met iets nog lekkerders, ruilen.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

moeilijk zindelijk worden staan ze echt om bekend. hier ook zo een monstertje. elke nacht is heel de bench echt zeiknat van de pis. buiten wil hij niks doen, ja in de tuin, hij loopt goed mee hoor aan de riem, geen probleem, alleen hij vergeet zijn behoefte gewoon te doen. word er af en toe ook niet goed vaan. ook tilt hij binnen overal zijn poot tegen op. markeert dus al, en is al helemaal niet fris en fijn. willen hem dus ook laten helpen. maar dat zindelijk worden zal een lang probleem worden. ben ik bang voor hoor. succes zou ik zeggen gr myriam

sharon (Gast)


Hartstikke bedankt voor alle tips! Daar kan ik zeker wat mee.ik heb nu al een klein tuigje voor hem... maar deze is eigenlijk voor katten... hebben jullie enig idee waar er leuke kleine hondentuigjes te koop zijn... heb alle pets place,s al afgelopen maar nog geen klein tuigje gevonden?

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

hoi op marktplaats staan zat kleine tuigjes en je heb zat webwinkels voor chihuahua s hoor gr myriam

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

pups moeten altijd kunnen instromen in de cursus(behalve als het vol is) en in jou geval(sept.) is het geen pup meer. Dus zou toch op zoek gaan naar een andere school.... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chihuapup pupm Probleem!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ultimate Dog tease
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^