joepie, het is gelukt!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

De klauwtjes aan Loekie d'r achterpootjes groeien altijd best wel snel maar ze laat het eigenlijk niet toe dat haar nagels geknipt worden. Zodra ik nog maar naar haar pootjes wil kijken trekt ze al haar lip op (en als ik dan niet uitkijk kan ik een knauw verwachten). Ben dus al een aantal keer bij de trimsalon geweest om d'r klauwtjes te laten knippen maar daar is ze echts doodsbang.

Nu was van de week 1 van de klauwtjes afgescheurd precies op de goede plek en had ze dus ook geen last van. Nu bleef ze zojuist me de andere klauw weer ergens inhaken, voor mij dus een teken dat deze eraf moet. Maar om nu voor 1 klauwtje naar de trimsalon te gaan vond ik ook weer zoiets dus heb de gok genomen.

Loekie vond me absoluut niet aardig en ik vond het best eng maar het is gelukt om het klauwtje iets bij te knippen, ben echt trots op d'r!! Heb het wel in drie keer moeten doen en er zou nog iets afkunnen/moeten maar hij groeit nu in ieder geval niet in en er kan ook niks meer tussen blijven zitten.
Wel koop ik de eerst volgende keer als ik in de dierenwinkel ben een muilkorf want ik zit echt niet te wachten om die tandjes in me te krijgen (heb dat al een keertje gehad en was echt niet fijn).

De rest van de nageltjes zitten op het randje van kan nog net dus hopelijk houden die het nog een 2 maandjes uit en dan mag de dierenarts daar mee aan de slag.
In ieder geval geeft deze gelukte poging hoop voor de volgende keer. Al lukt het me alleen maar om die klauwtjes bij te houden dan ben ik al heel blij.

Groetjes van een happy en trots baasje van Loekie!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "joepie, het is gelukt!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

Hoi Elvira

Je kan inderdaad maar trots zijn op Loekie.
Alleen bij knippen gaat niet hoor, afknippen wel ;-)
Maar je kan trots wezen, ja is ook niet een lekker gevoel dat nagels knippen, Ik vind het bij me zelf al een ramp hahaha laat staan hoe hun het vinden.

Maar goed gedaan hoor. Nu heeft Loekie wel wat lekkers verdiend toch?

Liefs Natascha

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Wow! Wat een opluchting, haha O-)

Wat misschien een idee is, om als ze lekker bij je zit met een nagelvijltje haar nageltjes wat bij te schaven. Misschien vindt ze dat minder vervelend en went ze op een zachte manier wat aan dat gefriemel.

Zo oud is Loekie nog niet en om nog jaren telkens zo´n strijd te hebben..

Misschien met in je ene hand wat lekkers (bijvoorbeeld zo'n lang, zacht staafje) en haar daar telkens een klein hapje van laten geven, ondertussen zit jij met je hand aan haar pootje - eerst alleen friemelen, dan met het vijltje erbij, kleine stapjes. Gewoon zonder dwang en lekker relaxed.

Groetjes Marit :-)

Hahaha Natascha, jij let weer op de details ;-) bijknippen.. O-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Loekie heeft zekers lekkers gehad hoor!! Na elke stukje dat er af was was ik helemaal happy en kreeg ze al stukjes worst en daarna heeft ze een lekkeree bullepeeesje gehad (alleen van de stress was dat natuurlijk nog binnen 5 seconde op, ze is af en toe echt zo'n stressknauwer).

En ja...bijknippen lukt idd niet (was dat maar waar dan was ik niet zo bang om er teveel af te knippen).

Groetjes Elvira

honden page profiel ..

honden foto van .

@ Marit,

Aan vijlen had ik eigenlijk nog niet eens gedacht wel een goede om te onthouden!! En hopelijk gaan er inderdaad nog heel wat jaartjes samen komen (ze is net 5,5 jaar)en dan zou het fijn zijn als het niet echt een strijd is.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Aplaussje voor Elvira en Loekie! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "joepie, het is gelukt!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^