Vandaag eerste les!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD

honden foto van D

Ja wel, het is zo ver. Vanavond de eerste les bij de jonge honden klas in Almere. Mij benieuwen zeg.
Gisteren ben ik even daar naar toe gefietst om te kijken waar het was en DJ uiteraard meegenomen. Het gras staat er zo hoog dat DJ er amper bovenuit komt. Dat zal wat worden dus straks.
Eens kijken hoe DJ reageert en ik hoop dat er veel grote honden tussen zitten. Tenslotte ga ik voor acceptatie van anderen honden daar naar toe en niet omdat ik vind dat hij veel moet leren.
Hij duld geen enkele ander hond bij mij en van grote honden moet hij niets hebben vanwege een trauma die hij heeft opgelopen.
Als we straks terug zijn, zal ik verslag doen!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vandaag eerste les!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ShelleyShelley

honden foto van Shelley

Heel veel plezier:-)

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

Mijn vrouw is ook voor de 1ste keer met de hond heen dus ben ook benieuwd. Jullie Suc6 en veel plezier.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Heel veel succes vanavond met de cursus.
Ik ben benieuwd hoe hij het vind met de andere honden.
Het is zeker goed voor de socialisatie.

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

Nou ze zijn terug Chico ligt moe en voldaan tegen mijn voeten (lekker warm) Hij deed het goed vandaag de eerste keer, maar dat zal in de toekomst nog weleens anders zijn hahaha. Lekker gespeeld en dus gesocialiseerd. Zit Af en dat soort commando's kon hij al dus voor de rest wat handige tips gekregen, al met al helemaal super, hij vond het leuk gelukkig. :-D

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wat fijn dat het goed ging.
:-)

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

Dank je wel Corrie we zijn ook erg trots op hem en heel erg blij met Chico wat dat betreft hebben we het erg getroffen met hem. :-D

honden page profiel anais ~ filou&kajouanais ~ filou&kajou

honden foto van anais ~ filou&kajou

heel veel plezier! O-) (beetje laat)

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

En hoe was het?

honden page profiel DD

honden foto van D

Eh...........J&M??
Waren jullie ook in Almere bij Ankasa dan? Je neemt mij hele topic over!! O-) (lol!)

Even het verhaal van DJ.
DJ heeft een trauma opgelopen toen hij nog jong was, een maandje of 6. Hij is 2 keer geopereerd in 2 weken tijd en zag en hoorde nadat hij uit de narcose kwam, allemaal grote honden die gaan het blaffen waren.
Toen na zijn 2 de operatie wij een blokje om met hem mochten, werd hij gelanceerd door een buurthond. Een enthousiast beest die op DJ afstormde en hem met riem en al lanceerde, zo de lucht in. Dat was einde oefening qua socialisatie van DJ.
Ik heb op de les uitgelegd waarom we dus op les zitten en ik moet zeggen, ze waren een en al oor en gaan ons helpen om DJ van zijn trauma af te helpen.
We hebben wat oefeningen gedaan, wij in het veld staan en de andere honden moesten in een kring richting DJ lopen. Op die manier konden ze kijken wat DJ deed.
Kijk, zit, af en blijf...........dat kan DJ wel een beetje. Daar gaat het mij dus niet zo om.
Na les stonden we na te praten, ik wil graag meer tips zodat ik DJ kan helpen. Komt er een andere hond even kijken bij ons, DJ viel uit en liet zijn tandjes zien. Ik moet erbij zeggen dat hij de moed niet heeft om te bijten............ik ga met mijn handen in het vuur dat hij dat nooit zal doen, maar de andere hond zou dat wel kunnen doen natuurlijk.
De instructeur heeft het met mij gehad over een DAP halsband. Geen idee wat dat was, maar na uitleg gaat hij deze voor mij bestellen. Ze zijn prijzig maar ik heb er alles voor over om DJ zijn leven wat minder eenzaam te maken en dat hij op de duur lekker kan spelen met andere honden.

Ik was behoorlijk moe en DJ was ook helemaal moe na de les, toen we thuis kwamen. Hij heeft veel indrukken mee gekregen, maar ik ben er van overtuigd dat we het wel gaan redden.



Uitleg DAP halsband:
D.A.P. Halsband® Dog Appeasing Pheromone voor honden en pups, geruststellend en kalmerend

Geeft rust en geen stress meer door feromonen. Feromonen zijn natuurlijke lichaamsgeuren, nestgeuren. Zogende teven scheiden deze stof uit 3 tot 5 dagen nadat de jongen zijn geboren. Het feromoon zorgt voor geruststelling en stabilisering van de gemoedstoestand. D.A.P.® Halsband kan worden gebruikt om honden gerust te stellen in situaties waarin ze angstig of onzeker worden, zowel binnen als buitenshuis (bijv. in de auto). D.A.P. Halsband is ongeveer 4 weken werkzaam.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Wat goed van je om op les te gaan en dat ze op de les accepteren waarom.

Een klein vraagje aan je: hoe regeer je op "Komt er een andere hond even kijken bij ons, DJ viel uit en liet zijn tandjes zien"

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik doe dan niets. Omdat ik weet dat het uit angst is. Hij doet dat alleen als de honden te dicht bij mij komen.
Met uitlaten bijv, dan loopt DJ bij mij altijd los. Als er andere honden aankomen, dan doe ik niets. Ik loop gewoon door. DJ loopt dan een grote bocht om de andere hond heen. Hij gaat de confrontatie niet zelf aan, behalve als de hond naar mij toe komt en ik de hond ga aaien. Dan springt hij uit zijn vel.

Van het weekend bijv. liepen we lekker langs het water. Komt er een echtpaar aan met een grote hond die ook los liep. DJ zag de hond en nam de benen. De man zag dat en ik zag dat en riep dat hij moest wachten, want anders wat hij zo naar huis gegaan en dat wil ik dus niet.
DJ wacht dan keurig, de leg het echtpaar uit wat er aan de hand is. Zij riepen hun hond bij zich en ik riep DJ terug. Hij kwam (dat is wel eens anders on zo'n situatie) en zo konden we onze weg vervolgen.

Het is jammer hè. Hij (maar wij ook) missen zo veel leuke dingen. Het spelen met andere honden en zo.

De wandeling die ik in april had met een groepje kleine honden in Almere ging wel goed, maar ja, die zijn van dezelfde grootte, maar spelen doet DJ niet. Het is een beetje een einzelganger.


honden page profiel DD

honden foto van D

Even een update.
Dj is deze hele week na maandagavond vreemd. Eerst was hij dinsdag heel timide, maar hij heeft natuurlijk zo veel indrukken gehad op de maandagavond, dat ik mij dat wel kan voorstellen.
Maar woensdag en donderdag was zijn gedrag helemaal veranderd. Normaal gesproken buiten ontwijkt hij honden, nu vloog hij er op af!! Grommend, blaffend en zijn tandjes laten zien, vloog hij op een bulldog af, die weliswaar aan de lijn zat, maar dit heeft hij nog nooit gedaan!!

Nu werd deze bulldog niet netjes behandeld, want de vrouw die hem uitliet, was pissed...........of te wel zo verschrikkelijk kwaad/boos en weet ik het allemaal, dat zij tegen de hond te keer ging en hem zo verschrikkelijk hard mee trok aan die riem maar hem ook verbaal wat deed. Omdat ik het allemaal zag, hield zij zich in, dat kon ik zien.
De hond kromp ineen en ja, ik kon het niet laten om er wat van te zeggen. Eenmaal dat ze binnen was hoorde ik haar nog gvd-en.

Vraag ik mijn af, zou DJ nou die vrouw hebben willen aanvallen? Je weet tenslotte maar nooit hoe honden kunnen reageren.

Aan de andere kant is DJ misschien helemaal in de war van maandagavond.
Wat denken jullie?? En wat moet ik doen??

honden page profiel Marlon en LadyMarlon en Lady

honden foto van Marlon en Lady

Zo wat een toestand allemaal en dat al van kleins af aan!!

Wel fijn dat je op les bent gegaan.

succes ermee

honden page profiel DD

honden foto van D

Ja, eigenlijk ook best zielig. Maar de vraag: wat ik moet doen in deze situatie...............ik had gehoopt dat er eens wat leden op mijn topic afkwamen om mij met raad bij te staan, maar helaas.

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

DJ-Angela,

Nee hoor dat wil ik helemaal niet maar denk dat ik wat sneller was met reageren hahaha :-D Nee wij zitten bij KCWF in Den Helder dus dat is een eindje weg.

Greetz J@ck

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Angela, als je raad wilt is het misschien handig een specifiek topic over dat probleem te beginnen. Men denkt ws. dat dit alleen over een cursus gaat.

honden page profiel DD

honden foto van D

Fanny, ja ik denk dat je gelijk hebt.
Ik zal dat doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vandaag eerste les!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Even jullie hulp nodig...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^