Puppy - in doos op je slaapkamer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

MJ (Gast)

Hallo Allemaal,
Na een half jaar (max in moeten laten slapen) ben ik met een eventuele nieuwe pup bezig.
Nu lees ik overal dat je de pup in het begin s'nachts het beste in een doos naast je bed moet laten slapen? hoelang moet je dit dan doen?
Je hoord dan ook gelijk of hij piept en er s'nachts uit moet.
Met mijn vorige hond nooit gedaan, maar tijden veranderen mischien???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy - in doos op je slaapkamer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Ik ben hier geen voorstander van
Heb je een mooie vloer dan zou ik het zeker niet doen,want je bent altijd te laat. Gewoon in de bench beneden (die hadden wij niet eens)

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero

honden foto van Nikki & Hero

Ikzelf ben niet 100% een voorstander van de pup op de slaapkamer te zetten. Maar ik weet wel dat veel mensen hier voor zijn ;-).

Ik verkies om op de bank te gaan liggen in de woonkamer bij de bench. Ongeveer hetzelfde principe, laten we zeggen.

Puppy's worden voor het eerst van hun moeder en nestgenootjes gescheiden en zijn het helemaal niet gewoon om volledig alleen te gaan slapen.
Als je een diepe slaper bent hoor je het misschien ook niet wanneer je pupje 's nachts moet plassen en zal hij ofwel in de woonkamer, ofwel (als er veel plaats is) in zijn eigen bench plassen. Niet zo goed voor de zindelijkheidstraining dus.

En inderdaad vroeger werd dit niet gedaan, maar vroeger had ook iedereen een slipketting en werden pups nog door hun eigen plas geduwd. Er is ondertussen veel veranderd en veel onderzoek gedaan naar het gedrag en de opvoeding van honden :-).

honden page profiel --

honden foto van -

Het is erg fijn voor de pup om 's nachts niet alleen te hoeven zijn, het is namelijk al zwaar genoeg om in één keer weggerukt te worden van je broertjes, zusjes en moeder en in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen gezet te worden. Wij lieten onze honden ook de eerste twee nachtjes naast het bed slapen, zodat ze konden wennen. In het begin kan het dan alsnog flink gillen zijn, maar na een paar nachtjes konden die van ons al zelfstandig beneden slapen in een bench zonder te janken (overigens moesten ze er natuurlijk nog wel 's nachts uit om een plasje te doen). Het ging altijd perfect.

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

noa mocht de eerste nacht mee naar boven en de 2 e nacht heb ik haar al beneden gelaten want kon niet van haar slapen O-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik heb nog nooit een pup mee naar boven genomen.En het is altijd goed gegaan.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ben geen voorstander van de eerste nacht mee naar boven. beter is de pup gelijk zijn eigen plek te laten en zien. en daarom is het beter om een pup s ochtends te halen, heb je heel de dag de tijd om je pup aan zijn plek te laten wennen, gr myriam

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

Ik ben ook geen voorstander van de pup op je slaapkamer. Hij heeft zijn eigen "hol" de bench dus. De eerste dag was ie te moe van alle indrukken en sliep gelijk goed daarna nog 2 dagen onwennig maar daarna geen last meer gehad. Om 11 uur laat ik hem nog uit en haal om een uur of 7 of 8 's avonds zijn water weg en dat gaat super.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik heb het hier gedaan omdat dat de enige manier was dat hij stil was. zodra hij 's nachts door sliep heb ik hem beneden gezet..

maar ik zou het toch proberen beneden. werkt dat niet kan je altijd nog de slaapkamer proberen. Maar werkt het wel is het ideaal.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ikzelf zou een bench nemen, en de eerste nachten beneden slapen bij de pup.

Maar er is volgens mij, niets mis met je pup mee naar boven nemen de eerste tijd. Een bench is daarbij makkelijk, die kan je dan steeds een endje verder richting de deur schuiven, zodat de pup langzaam aan went om alleen te slapen.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Ben geen voorstander van een bench.. de eerste nacht is voor een pup al moeilijk en eng genoeg.. weg van zijn moeder .. weg van zijn broertjes en zusjes.. Ik heb Kaya de eerste nacht in de bench gedaan en dat is voor Kaya serieus een drama geweest .. wat ik beneden aantrof.. nee nooit meer.. Ik voel me het beste bij .. de eerste nachten boven en dan steeds de doos/mand iets verder zetten. Naast het bed- bij de deur in je slaapkamer- achter de deur uit je slaapkamer- halvewege de gang- einde van de gang- bovenaan de trap- onderaan de trap- en dan het eind station zegmaar,,

ben het dus eens met Emma,

Groetjes Loes

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Ikzelf zou een bench nemen, en de eerste nachten beneden slapen bij de pup.

Vind ik ook een hele goede optie !

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

" Ikzelf zou een bench nemen, en de eerste nachten beneden slapen bij de pup. "


Nog een keer.. vind ik ook een goede optie.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik had wel gelijk een bench, en deze stond op mijn slaapkamer.
De eerste dagen heeft ze echter in een open draagtas gezeten naast mijn bed.

Daarna in de bench, en zoals je zegt, bij ieder piepje kan je gelijk er uit om de pup buiten te zetten.

Na een tijdje kan je de bench steeds verder gaan verplaatsen, totdat je uit zicht bent, en dan weer verder naar de plek waar je de bench wilt hebben.

Hier is dat prima gegaan en sliep Bijou uiteindelijk in de bench in de woonkamer.

chris (Gast)

Op de dag dat je je pup gaat ophalen bij de fokker, verliest de pup alles wat hem vertrouwd was in zijn leven; zijn moeder, broers en zussen, alle bekende geuren en geluiden, en is ineens helemaal alleen! in een vreemde voor hem beangstigende wereld.
Je hebt je pup 'smorgens gaan ophalen, zodat hij de hele dag aan jou kan wennen en heeft je waarschijnlijk ook al wel eens bij de fokker gezien. Je hebt een doek met nestgeur mee.

Mensen leven graag samen met honden omdat ze een overeenkomstig sociaal patroon hebben. Je wil zoals de meest eigenaren een goede band met je hond. Dit is het moment!! Jij verwacht dat jouw hond later je 'beste vriend' is, verdien dit dan ook en wees jij nu ook zijn 'beste vriend' en waard om nadien trouw aan te zijn.

Je laat een sociaal volledig van jouw afhankelijk dier, waar je een goede band mee wil opbouwen, niet in een isolement liggen, maar gaat erbij slapen; dit is je kans om die goede band op te bouwen en dit is het meest natuurlijke om te doen.

Al diegenen welke adviseren een pup alleen te laten, begrijpen niets van het wezen hond.

Als de pup gewent is aan zijn nieuwe omgeving welke hij overdag leert kennen, is het nooit een probleem om hem nadien alleen hier te laten. Dus op je slaapkamer is geen probleem als hij nadien beneden in de hem dan vertrouwde woonkamer moet blijven. Maar je kunt ook ervoor kiezen bij de pup te bivakeren. Afhankelijk van de pup en van jou duurt dit enkele dagen tot ong. twee weken.

Ik spreek uit meer als twintig jaar ervaring met vele honden.

honden page profiel Ramona & Sanko & LailaRamona & Sanko & Laila

honden foto van Ramona & Sanko & Laila

Wij lieten Sanko ook op de kamer slapen, na een tijdje ging hij uit zichzelf op de koele vloer in de gang liggen. Nu slaapt hij voor onze deur op de gang :-) .

honden page profiel ria&aikaria&aika

honden foto van ria&aika

ik hen met al mn honden 2 of3 nachtjes beneden op de bank geslapen.pup gewoon in een mand met een doek en speeltje met de nestgeur eraan.en is altijd goed gegaan. :-D
de mijne hebben nooit in een bench gezeten,ik hou er niet van om ze op te sluiten.

honden page profiel Annemarie en TristanAnnemarie en Tristan

honden foto van Annemarie en Tristan

Als je voor een bench gaat vanaf het begin adviseer ik je hem/haar daar gelijk vanaf het begin daarin te laten slapen, gewoon op de plek waar altijd de plek zal zijn. Wij hebben Tristan gelijk beneden in de bench gedaan de eerste nacht. Beviel supper en we hebben geen kik gehoord. Misschien een voorbeeld hond? ;-)

mj (Gast)

Dank je voor jullie goede advies, ben er zeker wijzer van geworden.
Als alles doorgaat denk ik dat ik me maar aanmeld voor hondenforem-site.
Kan er nu al niet meer van buiten.
bedankt allemaal!!

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

Nala sliep eerst wel boven, maar dat ivm een verbouwing die enorm uitliep. Later hebben we de bench beneden gezet, maar nu slaapt ze op bed haha;-)

Als het kan, zet de bench beneden.

honden page profiel anais ~ filou&kajouanais ~ filou&kajou

honden foto van anais ~ filou&kajou

wij hebben het zelf niet gedaan..
wij hebben gewoon benden een bench neergezet en hij sliep daar in.. nooit moeite mee gehad :-D hij piepte de eerste nacht wel een beetje maar de tweede nacht niet..hij had de eerst nacht ook in zen bench zijn behoeftes gedaan maar hij vond het helemaal niet fijn dus heeft het daarna ook nooit meer gedaan. O-)

groetjes!

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Ze heeft ruim tien dagen naast het bed in een doos gestaan. Wat piepen, dan je hand er in. Een a twee nachten wat minder geslapen. Later de doos vervangen door een mandje. Nu slaapt Eefke in een grote mand op de slaapkamer. In het begin heeft ze wel eens geplast op de houten vloer. Gewoon opdweilen. Geen enkel probleem.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Zowel Joy en Falkor hebben de eerste nacht boven, in hun eigen bench. Geslapen. Niet in de doos, die gooide beide om en klommen eruit ;-) hahaha
Daarna beneden. Wij lieten ze iedere 2 á 3 uur uit:-)
Ze piepte of hijgde namelijk niet..

Liefs,

honden page profiel AngelicaAngelica

honden foto van Angelica

Tja,uw keuze,wel later mand of bench gebruiken,mijn hond(Rottweiler 4 jaar)slaapt ook boven,maar wel 1 voorwaarde:ofwel gaat ie altijd mee naar boven,ofwel nooit!Quonsequent zijn he.

honden page profiel AngelicaAngelica

honden foto van Angelica

Tja,uw keuze,wel later mand of bench gebruiken,mijn hond(Rottweiler 4 jaar)slaapt ook boven,maar wel 1 voorwaarde:ofwel gaat ie altijd mee naar boven,ofwel nooit!Quonsequent zijn he.

honden page profiel AngelicaAngelica

honden foto van Angelica

Tja,uw keuze,wel later mand of bench gebruiken,mijn hond(Rottweiler 4 jaar)slaapt ook boven,maar wel 1 voorwaarde:ofwel gaat ie altijd mee naar boven,ofwel nooit!Quonsequent zijn he.

honden page profiel purplepurple

honden foto van purple

Mijn pup heb ik gewoon de eerste nacht in de bench gedaan. Ene kant van de bench kranten en andere kant een(hoofd)kussen met deken erom heen. Ook als die ergens ging liggen slapen buiten de bench opgepakt en in de bench gelegd zodat die weet waar zijn plek is en daar hoort te slapen. Uiteindelijk steeds opgebouwd om ook het deurtje dicht te doen. Ging prima allemaal. Nu moet ik zeggen dat buddy erg snel zindelijk was. Als die per ongeluk toch elders zijn behoefte had gedaan (wat alleen plassen was) hem gelijk op de krant gezet. Nou had ik het voordeel dat hij dit wel kende waar die vandaan kwam. Nou heb ik hier alles gelijksvloers dat scheelt ook. Het piepen vooral negeren en pas heen gaan op het moment dat die stil is.

honden page profiel herthert

honden foto van hert

ik zet een van men andere ook in pupy speelren
en al 2 keren dat hij toch alleen geslapen heeft

deze is aleen voor te slapen en is in caravan waar ik ook slaap met men andere hondjes é



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy - in doos op je slaapkamer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Oh, wat een bandiet die Jack!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^