puppy opvoeding... ga ik te snel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anke Anke

honden foto van Anke

Hoi Allemaal,
Geregeld lees ik dit forum. We hebben sinds afgelopen zaterdag een poedelpupje van 9 weken (inmiddels dus bijna 10).
We hebben een bench aangeschaft. 's nachts slaapt ze naast ons bed in een mandje.
Ik ben ook bezig met benchtraining; geef snoepjes als ze de bench in gaat en sinds gisteren geef ik haar ook haar eten in de bench (brokjes staan altijd voor het grijpen in de keuken, extra schijfjes vlees voor pups krijgt zij in de bench 3 x p.d.). Geef haar 1 x p.d. een kluifje in de bench. Deze mag ze alleen in de bench houden. Loopt ze er dus uit met de kluif, dan ik er achteraan, kluifje afpakken en weer lokken naar de bench. Daar gaat ze dan ook wel soms uit zichzelf in en als beloning krijgt ze dan haar kluifje weer. Al met al is dat een heen en weer geren..En af en toe zo streng zijn.
Ik merk dat ik wel erg zoekende ben naar hoe ik alles moet doen. Voelt best wel geforceerd voor mij, ben er veel mee bezig en denk; doe ik het eigenlijk wel goed zo??? Ik wil graag dat zij haar plekje krijgt in de bench, zodat ze daar zich veilig voelt als we eens weg moeten, dus wil ik dat zij daar slaapt. Maar ze wil graag op de bank slapen (en dat vind ik ook wel heel gezellig eigenlijk). Nu ligt ze dus heerlijk naast me...
Poe, misschien moet ik de touwtjes ietsje laten vieren, ze is tenslotte nog maar 10 weken. En ze doet het zo goed, misschien wil ik wel iets te snel, vraag ik mij soms af. Af en toe zijn er nog wel ongelukjes, maar zeer regelmatig doet ze plasje en poepje buiten in de tuin.
Heb heel wat vragen eigenlijk, maar overal lees ik ook wat anders. moeilijk, moeilijk. Maar ook zo leuk zon puppie om me heen!! :-)
Groetjes Anke en Dushi

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy opvoeding... ga ik te snel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

je doet het goed hoor!


gewoon door gaan zoals jij dat wilt en wat jou gevoel zegt het in tenslote jou/jullie hondje

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Vergeet niet lekker te genieten van je pupseltje :-)

Misschien heb je ook iets aan deze link?

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel Anke Anke

honden foto van Anke

Dankjewel Angela! het is ons eerste hondje en ik probeer mij een beetje in te leven soort van, om te begrijpen hoe ik een beetje kan trainen, maar blijft lastig. Doet ze een plasje in de gang, terwijl ze net van buiten komt, dan denk ik; beloon ik niet voldoende als ze buiten een plasje doet? is het onduidelijk voor haar? etc.etc.
Groetjes Anke (onzeker puppy baasje... ;-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Ik zal de brokjes 'voor het grijpen' weghalen. Voedsel is schaars en voor de puppen, bij mij te verdienen. Voedsel is de grootste binding die een hond met mensen heeft. Ik hou niet van 'luie' honden die kunnen eten als ze willen ;-)

Wat betreft de bench; hier gaat vanaf het begin het deurtje dicht. Wel als ze moe zijn. Evt ga ik er naast zitten. Ook 's nachts zitten ze er in met het deurtje dicht.

Overdag - als de pups wakker zijn - strooi ik er af en toe wat voertjes in. Zo lopen ze zelf de beench in en vinden daar wat lekkers. Ik dwing ze nooit de bench in. Gewoon voer voor de neus en ze zo zelf de bench in laten gaan. Als ze dat snappen , laat ik ze zelf nadenken als ik hun voer heb. Dus eerst hond in de bench en dan voer erbij.

Het 'afpakken' van het botje zou ik niet doen als ze er mee de bench uitloopt. Je hond zal misschien de link gaan leggen hoor. Maar ik doe liever het deurtje van de bench dicht of laat ze hun gang gaan.

Ik leer mijn honden te delen met mij. Speeltjes, voedsel. Dat ze er niet mee wegrennen en ik er achter aan ga, maar dat ze het komen brengen, komen laten zien, met mij delen. Mij vertrouwen dat ik geen concurrentie ben om het van ze af tee nemen. Ze staan het graag af zelfs :-)

Af en toee even lekker bij je slapen is niks mis mee. Haar af en toe even in de bench lggen en het deurtje dichtdoen, is ook niks mis mee.

Geniet vooral van de puppy tijd ;-)

Laat je hondje fouten maken en begeleid haar daar in. Wij hebben geen haast om onze honden op te voeden. Hier hoeven ze niet 'af' te zijn als ze 6 maand zijn. Natuurlijk zijn er grenzen en regels! Maar rond de 2 jaar, zijn ze 'af'. :-)

Je zal voor jezelf een weg moeten vinden en elke pup is weer anders. Geniet van die weg :-)

honden page profiel Anke Anke

honden foto van Anke

Hai Dobry, zeker heb ik wat aan de link! Wat heerlijk om te lezen. Lekker laten opgroeien, laten ontdekken. Weg met die geforceerdheid.
Ik heb wel lol hoor het is een geweldig beestje! Maar de afgelopen dagen hebben mij al zo afgemat eigenlijk omdat ik er zo geforceerd mee bezig was... Stom he? Super bedankt in ieder geval!
Anke

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

vergeet vooral niet te genieten!! ;-) voordat je het weet is het voorbij!! ;-)
En tuurlijk doe je het goed! ook ik heb net mn eerste hondje en twijfelde in het begin veel, maar je voed je hondje op zoals jij dat wilt! bij mij mag ie bijvoorbeeld niet op de bank! als ie dat nu gaat doen, krijg ik dat er nooit weer uit, dus mag ie vanaf het begin niet op de bank! en zo gaat het met alles; wa tje niet wil, gelijk bijsturen! en dan doe je het goed! Vergeet niet hem te socialiseren! is erg goed voor m en kan ie ook zn energie beetje kwijt!
en met de bench kun je ook eens proberen om er een kleed overheen te leggen! heeft bij mij erg geholpen in ieder geval! toen ging ze ook ui zichzelf in de bench liggen!
Maar blijf in ieder geval genieten! het gaat echt super snel!

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero

honden foto van Nikki & Hero

Hallo Anke,

Ik begrijp je situatie helemaal! Over een kleine 3-tal weekjes loopt hier ook zo'n ukje rond. Ik ga ook voor het eerst een hond 'zelf' opvoeden en ben ook bang dat ik iets zou verkeerd gaan doen :-/.
Gelukkig heeft het forum mij al héél hard geholpen, ik zou nooit zoveel te weten zijn gekomen door alleen maar boekjes te lezen, verre van zelfs.
Maarja je wil alles natuurlijk doen zoals het moet vanaf het begin, consequent zijn zeggen ze altijd, maar dat is ook niet altijd even gemakkelijk he :-/. Wanneer moet je nu consequent zijn en wanneer niet.

Alvast nog heel erg veel succes :-)!

honden page profiel Suzanne & CharlieSuzanne & Charlie

honden foto van Suzanne & Charlie

Ook ik heb dezelfde twijfel. Hier komt morgen een hond en ik ben me constant aan het inlezen. Lees boeken, lees dit forum, vraag rond aan mensen hoe zij het doen. Ik vind het ontzettend spannend allemaal, maar ben er tegelijkertijd ook positief over.
Ik verwacht niet dat ik alles meteen 'goed' doe. Net als de hond moet ook ik leren wat het beste werkt.

Succes met je hond, Anneke. Gebruik vooral dit forum voor vragen, dat zal ik ook doen de komende tijd :-)

Anke (Gast)

Dankjewel voor de reacties. Fijn om te horen dat er meer mensen zijn die er zo veel mee bezig zijn!
@ marit: sinds vandaag maar eens geprobeerd gewoon de bench dicht te doen. Wel in de buurt gebleven. even was ze aan het janken en piepen, maar dit werd snel minder! Nu was ze erg moe en heb ik haar er in gelegd en laten zien dat ik het deurtje dicht deed. No problem hihi, geen gepiep of gejank. Heerlijk. Zal flink blijven oefenen.
@suzanne: is je hondje er al? Hoe is het? Nadeel van inlezen vind ik toch echt dat je zo veel verschillende dingen leest. Zo ook over benchtraining. Sommigen zeggen: niet laten piepen, dit voorkomen. sommigen: er in zetten en gewoon even laten piepen. Dit heb ik dus gedaan en merk niet een afkeer voor de bench bij Dushi (waar ik eigenlijk bang voor was). Veel plezier met je pup! en deel je ervaring! Dat is superfijn!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy opvoeding... ga ik te snel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^