bange ammstaff

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

hallo ik heb sinds 2 weken een american staffordshire terrier

hij is nu 6 maand oud maar heb een probleempje wie kan mij helpen

hij is heel bang van mensen maten van mij die hij al een paar keer gezien heeft blijft ook zo dacht dat da zou verbeteren maar niet dus


wie heeft goede raad voor mij

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bange ammstaff " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^

honden foto van Sasch&de 2 idioten ^.^

Benaderen mensen de hond? Om hem aan te halen enzo?
Bij een angstige hond is negeren het beste, pas als de hond naar jou of naar iemand toe komt, is het goed.
Ook dan niet gelijk de hand naar de hond steken, laat de hond op onderzoek uitgaan.

honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^

honden foto van Sasch&de 2 idioten ^.^

PS. Mijn witte bull was ook een angstige hond, dat is nu compleet verleden tijd ;-)
Hij koos zelf wel uit wie hem mocht aaien.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Inderdaad.

Bange honden nooit direct benaderen maar gewoon negeren.
De hond moet uit zichzelf naar je toe komen.

De hond moet weer vertrouwen krijgen in mensen. Wat wel eens wilt helpen met banden opbouwen is samen lopen. Dat versterkt roedelgevoel, maar altijd negeren totdat de hond zelf naar je toe komt.

Ook grote drukte voorkomen in totdat de hond wat meer vertrouwen heeft opgebouwd en wat meer op zijn gemak is.

Anoniem (Gast)

hij kijkt zo vanuit zijn oog hoeken een booze blik begint rap te ademen hij ga ni naar mensen zelf hij zit bij mij in de zetel en als ze hem roepen komt hij lug bij mij liggen of hij steekt hem weg

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Dat is echt angst. Hou het de komende tijd rustig in huis. Zo weinig mogelijk bezoek totdat hij meer op z'n gemak is en bouw het langzaam op.

Nodig een vriend uit en ga lopen met z'n drieen. Dan bouw je een band op.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Je hebt hem pas twee weken, dan zou ik hem nog niet teveel stress gaan geven, hij moet nog wennen aan zijn nieuwe situatie en het vertrouwen krijgen dat hij daar veilig is en er goed voor hem gezorgd wordt.

Laat het bezoek hem gewoon negeren dat is het fijnst voor de hond, dan voelt hij zich niet bedreigd en kan in zijn eigen tempo bepalen of hij wel of niet contact wil met bezoek.

Anoniem (Gast)

er hebben mij mensen aangeraden om er mee naar een school te gaan omdat hij zou kunnen bijten als hij ouder word

langs de ene kant wil ik gaan en de andere kant ni mijn hond is hond en moet gen 1001 dingen kunnen
wat denken jullie persoonlijk en bedankt allemaal voor de goede raad

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Vertrouwen is het belangrijkse op dit moment. De school kun je misschien later gaan doen, maar op dit moment raadt ik het af. Zie eerst het vertrouwen te winnen van je hond.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een cursus kan heel goed zijn, je leert er zelf heel veel over honden en hun gedrag. Zoek wel een cursus waar men positief opvoed, zeker met een angstige hond.

Toen ik mijn hond net had gromde ze ook naar bezoek en een keer toen iemand toch tegen mijn advies op haar afliep om haar te aaien hapte ze.
Door haar verder gewoon met rust te laten is dat nu na lange tijd al heel veel verbeterd, maar nog raad ik bezoek steeds aan haar gewoon te negeren. Als ze wil gaat ze zelf naar het bezoek toe, als ze niet wil blijft ze gewoon op haar kleed. Dan is er voor niemand stress.

Anoniem (Gast)

mij vertrouwt hij al heel goed denk zelf ook dat de reden kan zijn hij was 5maand1/2 en ik was al zijn 3de baasje zonder de kweker dus weet ni kan mss zijn dat het daar aan ligt

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Arme hond, al het 3e baasje in zo'n korte tijd, eigenlijk wel logisch dat hij (nog) wantrouwend is, misschien blijft het ook zo naar andere mensen. Belangrijk is dat hij jou vertrouwd, als dat na 2 weken al zo is, is dat al heel positief vind ik.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

ik raad je ook aan het boek kalmerende signalen van turid rugaas te gaan lezen. Door de dingen toe te passen die hier in beschreven staan kom je waarschijnlijk al een heel eind. Daarnaast zou ik inderdaad een hondenschool opzoeken die positief opvoedt.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Fijn dat je deze hond een thuis gaat geven!

Ik ga mee met Dobry, geef je hond de tijd om vertrouwen te leren krijgen in zijn nieuwe situatie, leven en mensen dichtbij.

Bij mijn hond heeft het heel goed gewerkt om hem ten alle tijde door mensen te laten negeren. Niet naar kijken, niet tegen praten en zeker niet naar toe lopen en aanhalen. Het heeft best lang geduurd maar met vrouwen gaat het tegenwoordig best goed. Mannen blijft moeilijk, maar toch is hij inmiddels zover dat hij dankzij het negeren heel vluchtig iets durft aan te nemen als ze maar niet naar hem kijken, tegen hem praten of zeker niet aanraken.

Het is lastig nu te voorspellen hoe goed het gaat komen. Je hond zit nu nog midden in een gewensituatie en dat heft tijd nodig. Herplaatsstress kan wel enige tijd duren en ook voordat de stress weer gedaald is naar normaal niveau. Ik zou daarom het leven voor nu wat saai houden. Regelmaat in rust, eten, wandelen. Niet teveel prikkels als visite en op visite gaan met de hond. Saaie rondjes zodat hij op z'n gemak de nieuwe omgeving kan verkennen zonder al te overprikkeld te raken.

Wat bij mij hond ook goed werkte was hem een eigen plek toebedelen die net buiten het drukke woonkamergedeelde lag (zou een bench met deken erover kunnen zijn). Zijn eigen veilige plek, waar hij lert dat idereen hem met rust laat (dat ook doen). Vandaaruit kan hij toch in alle rust de situatie in zich opnemen.

Veel succes en plezier met je nieuwe huisgenoot.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Ten eerste heb je een geweldig ras in huis gehaald :-D Het zijn zeer lieve honden en heel erg mens-gericht.
Let wel op, je wilt geen angst-bijter, ongezien het ras, en al zeker geen angst-bijtende staff want dan kan de schade,ongewild, enorm groot zijn!
De tips van hierboven goed opvolgen. Nooit de hond laten benaderen door vreemden die dan ook nog eens hun handen boven zijn hoofd houden.
En ga naar een goede hondenschool. Geen school waar ze meteen achter stambomen e.d. vragen, want deze zijn erg vaak bevooroordeeld over het ras.
Je hond hoeft daar geen trucjes te leren maar gewoon de basiscommando's en omgaan met vreemden in het algemeen.
Ik heb zelf een super sociale staff. Onze duitse dog hebben we op dezelfde manier groot gebracht en sociaal proberen te maken, maar als pup had hij heel veel angst in zich. We zijn dan ook meteen met een goede school begonnen, veel geduld, mensen uitleggen hoe ze met hem moeten omgaan. Hij is nu nog niet super sociaal,maar je kan er mee onder mensen komen.
Waar woon je? Mss dat we hier een goede hs kunnen aanraden.


Groetjes

Anoniem (Gast)

Hallo ik ben van waregem is een hs in waregem maar enkel voor duitse herders heb ook gemerkt bij vrouwen reageert hij beter en ook kinderen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bange ammstaff " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^