geen energie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

hallo allemaal,

Ik heb een golden retriever en hij heet bear en is 3 jaar oud.

Een tijd geleden begon hij tijdens het uitlaten te slenteren en had hij momenten dat hij niet meer wilde lopen.

Ik ben toen naar de dierenarts gegaan en die heeft vastgesteld dat hij last heeft van zijn knieen (kruisbanden). Hij heeft ons pijnstillers meegegeven maar die deden niks af.

Omdat wij wat zekerder van onze zaak wilde zijn zijn we naar een andere dierenarts gegaan die ons vertelde dat hij last van zijn nek had. Ook deze heeft ons pijnstillers meegegeven maar weer deden deze niks af.

Nou zitten we met een dillemma, we zijn net terug van het wandelen en hij heeft de hele route mee geslenterd. Ook heeft hij last van bijna zwarte ontlasting en ligt hij heel de dag te slapen. Wij zijn bang dat het iets met zijn organen te maken heeft.

Heeft iemand hier ook ooit zoiets meegemaakt?

Alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "geen energie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Welk voer en beloning krijgt hij ?

Welke onderzoeken zijn er al gedaan ?

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

Beloningen krijgt hij niet omdat hij heel erg moest afvallen, Als voer krijgt hij top winner senior light. ook voor het afvallen. hij woog 41 kilo en dat was veel te zwaar.

Verder hebben ze alleen zijn gewrichten onderzocht omdat ze er zeker van waren dat het daar zat. Hij waggelt namelijk ook een beetje.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Hoi Linda,
Maar zwarte ontlasting kan ook wijzen op een bloeding in de maag/ darmen.
Mischien kun je z'n poep laten onderzoeken bij de dierenarts.
En als hij echt heel lusteloos is zou ik toch even contact opnemen met de DA.

Ben niet zo heel erg thuis in het voer gebeuren maar als je hond 3 jaar is en dan al een senior brok??
Is er geen andere variant wat lichter verteerbaar is en waar hij dan ook mee afvalt.
Als je "overgewicht" hebt worden natuurlijk wel je poten extra belast dus zou het kunnen dat hij daar inderdaad last van heeft.

Heel veel succes en sterkte ermee

honden page profiel KathyKathygoedgekeurde fokker

honden foto van Kathy

Hey Linda

ga je vaak wandelen met je hond en ligt er dan wel eens paardenuitwerpselen of mest of dergelijke waar die eens in hapt?
Laika is ook zo ziek geweest en het zou daaraan kunnen liggen. Ze kon ook niet meer op haar buik liggen alleen op haar zij of rug, ook heel platte stoelgan en ook meer zwartachtig.
Het bleek dan ook een soort virale infectie te zijn en ze heeft direct een spuitje antibiotica gekregen. Nu 4 dagen later is ze weer bijna helemaal de oude. Ze moest wel een week antibiotica blijven nemen en iets tegen de diarree. Misschien is het wel hetzelfde?
Ik wil enkel maar helpen en meezoeken hé

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik zou een second opinion aanvragen en zijn bloed laten onderzoeken, ontlasting onderzoek, eventueel foto's laten maken..

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Ik ga mee met Caitlin.

Vroeg naar voer en beloning omdat er nog wel eens kleurstoffen en dergelijke aan toegevoegd kunnen zijn die de ontlasting verkleuren.

Zwarte ontlasting kan op verschillende problemen duiden, oa. een bloeding.

honden page profiel KathyKathygoedgekeurde fokker

honden foto van Kathy

best eens laten testen op hartworm, ik wil je nu niet direct bang maken maar het wordt vaak over het hoofd gezien

honden page profiel helmahelma

honden foto van helma

Ik zou gaan voor een uitgebreid onderzoek.
Klinkt niet goed. En al helemaal niet omdat de nen da dit zegt en de ander dat.

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

@Sandra & diesel: die brok is een senior brok maar ook een light brok. dat komt volgens mij wel vaker voor.

Ik wilde zoieso nog naar de dierenarts. In best (hier niet ver vandaan) kunnen ze ook een scan maken van zijn hele lichaam. misschien dat daar iets uitkomt. Ik had ook gelezen dat het aan zijn schildklier kan liggen. Dat kan zijn gewicht ook meteen verklaren. Hij is al wel afgevallen maar hij mog maar 2x per dag 80Gram brokken. misschien dat hij gewoon niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Dat kan allemaal inderdaad..Lijkt me goed om hem even door de medische molen te halen, kijken of er wat uit komt ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik zou maar naar de dierenarts gaan en de hond goed na laten kijken.

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

Vanmorgen beer achtergelaten bij de dierenarts voor een volledig onderzoek. Hier kwam uit dat hij alleen gevoelige knien heeft maar hij hier geen pijn aan heeft.

Dus eigenlijk is er niks aan de hand.
Wel werd er gezegd dat hij meer moest afvallen, hij woog 41 maar weegt nou al 36.

Ik denk ook dat hier het probleem zit. Hij krijgt nog maar 80gram light brokken en ik denk dat hij daar niet genoeg energie uit kan halen. dus moeten we iets anders gaan verzinnen.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Er moet nog minstens 5 kilo af,mijn Golden is van 49 kilo gekomen maar dat vanwegen een sterilisatie.
Nu weegt zij 29 kilo door een sperziebonen dieet voor een maaltijd per dag. Elke dag een half blik, we hebben er 14 weken over gedaan.
De zwarte ontlasting kan ook door medicatie komen ,maar zou daar in eerste instantie niet van uitgaan. Ik zou wat ontlasting bij de DA inleveren,dan weet je het zeker of er bloed in zit.
Kijk een hond van 3 jaar moet eigenlijk jou bijna uitlaten.Ik zou verder gaan zoeken 2 verschillende uitspraken van knie tot nek, daar zit een heel lijf tussen. Hoe het fout kan gaan met de organen weet ik alles van ,maar dat is vooruitlopen op de feiten die misschien niet aan de orde zijn.
Laat eerst de ontlasting onderzoeken. Veel sterkte.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Ik lees net het stukje boven mij, winterpeen of komkommer kan je bij de sperziebonen geven.Als de hond niet wil afvallen kan het ook aan de schildklier liggen . Daar had ik net niet aan gedacht ,omdat het met Raïsa inmiddels heel goed gaat.Als de waarde in het bloed te laag is,wordt de hond lui en slaap de hele dag. Vroeger stonden er 2 te stuiteren als het woordje uit werd geroepen, Raïsa niet,toen zijn wij ook naar een oorzaak gaan zoeken. Zo zijn we er achter gekomen dat zij schildklier problemen had.Zakt de waarde in het bloed nog verder is het dodelijk,ik zou dat met een eenvoudige bloedtest ook laten nakijken,want ik denk dat de hond niet de hele dag slaapt omdat hij last van de knieen heeft.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Waarom zet je deze kanjer niet over op een kwalitatief goede (gemalen) rauwe voeding of zelf samengestelde voeding? Dan krijgt hij beter opneembare voedingsstoffen binnen en is meer verzadigd dan alleen op maar 2x 80 gram droge brok. Een hond van drie nu al aan de reguliere pijnstilling zou ik never nooit doen zonder duidelijke diagnose. Ga je niet te snel met het afvallen, want het kan zomaar zo zijn dat je hond nu een gigantische oplazer krijgt van zijn stofwisseling. Mijn jongste golden woog ook 41 kilo en was pas 1 jaar toen hij bij ons kwam. Het afvallen hebben we heel geleidelijk gedaan. Hij weegt nu tussen de 35-35,5 kilo en dat is voor zijn formaat meer dan prima. Hem hebben we vrijwel meteen overgezet op NRF en was heel snel van de brok af. De kop van jouw golden lijkt sprekend op die van mijn hond. :-)
Die kunstmatige nutteloze 'light' brok is zo'n belazerij en juist honden die moeten afvallen, halen hier totaal niets extra's uit. Omgerekend is dat net 300-350 gram rauwe voeding en dat is echt niks voor een flinke goldenreu. Toendertijd heb ik bloed/schildklieronderzoek en blaasonderzoek laten doen, omdat mijn hond een stilstand kreeg met afvallen en ook behoorlijk sloom en niet vooruit te branden was (sloom was hij al vanaf het begin). Bloed- en orgaanfuncties waren prima. Op dat moment lag het niet aan zijn gewrichten, al is een heup niet helemaal OK. Hij heeft er geen last van. Conditie en bespiering opbouwen, zodat die spierophang de gewrichten kan ontlasten. Heel rustig fietsen, zwemmen etc. De 'sloomheid' zit 'm bij deze hond na 7 jaar nog steeds in het karakter, dus verkijk je daar niet op. De ene golden is de andere niet. De oudste is geheel contra. Je zou kunnen overwegen om een complementair (holistisch) dierenarts te benaderen, die ook o.a. chiropractie/acupunctuur doet. Ik verwacht dat jouw hond hier enorm baat bij kan hebben, aangezien blokkades in wervels, gewrichten en spieren direct gezien en verholpen worden en niet zoals regulier met pijnstilling en verder niets, dat naar mijn mening water naar de zee dragen is. Je kan ook overstappen op natuurlijke pijn- en ontstekingsremmende middelen, al dan niet onder begeleiding van zo'n holist. Je kan dan ook naar de spijsvertering laten kijken. De zwarte ontlasting kan vele oorzaken hebben, waaronder ook de voeding of het te lang stil leggen van de darmen, maar bv. ook door het gebruik van NSAID's.
Kijk maar of je hier iets mee kan.

Groetjes,
Sandra
www.rauwevoedingvoorhonden.nl

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Als hij nog niet zo heel veel afgevallen is, dan kan het zijn dat je het probleem gewoon te ver weg zoekt. Hij is dan én veel te zwaar én het is opeens erg warm geworden.
Mijn honden kunnen ook niet tegen die plotseling warmte (ik ook niet.) En als je dan ook nog eens wat extra kilo's mee moet slepen...
Ik zou eerst maar rustig afwachten tot het wat minder warm is en hij wat kilo's kwijt is, of het dan niet beter gaat.
Ha,ha, ik moet ook de nodige kilo's kwijt en ik weet precies hoe je hond zich nu met die warmte moet voelen. O-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Voor het eerst dat ik hier een quote functie zie... :-D

Ben ik ook met je eens, hoor. Mijn jongens zijn heel wat aan activiteit gewend, maar ze komen alleen 's ochtend en 's avonds 'tot leven' met dit weer.

" Als hij nog niet zo heel veel afgevallen is, dan kan het zijn dat je het probleem gewoon te ver weg zoekt. Hij is dan én veel te zwaar én het is opeens erg warm geworden.
Mijn honden kunnen ook niet tegen die plotseling warmte (ik ook niet.) En als je dan ook nog eens wat extra kilo's mee moet slepen...
Ik zou eerst maar rustig afwachten tot het wat minder warm is en hij wat kilo's kwijt is, of het dan niet beter gaat.
Ha,ha, ik moet ook de nodige kilo's kwijt en ik weet precies hoe je hond zich nu met die warmte moet voelen. O-) "

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Vanwege een ontwrichte schouder loopt Spikkel sinds maandag hooguit 10 % van wat ze normaal loopt, aan de lijn in plaats van los. Als ze terugkomt kan ze niet wachten tot de deur van de slaapkamer open gaat. Het is daar vrij koel dus deur open, Spikkel op bed en dan slaapt ze tot 's avonds een uur of 8. Vervolgens nog even poepen en plassen, wat eten en dan gaat ze weer. Ze is vijf jaar oud, geen gram te zwaar en heel veel haar zit er ook niet meer op na 4 weken enorm verharen.

Het liefst ging ik naast haar liggen, ik voel me ook helemaal niet happy door de warmte.

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de reacties. ik denk dat het komt omdat hij niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. als zijn brokken op zijn gaat hij ander voer krijgen en kijken we hoe het gaat. Wij hebben het advies gekregen van de DA dat we hem bij moesten voeren met sperziebonen en dat doen we nu ook. Net nog even wezen zwemmen en het is lang geleden dat we hem zo energiek hebben gezien.

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

Ik wilde trouwens ook even melden dat hij van 42 kilo is afgevallen naar 36 kilo, Dit is in een periode gegaan van ongeveer 4 maanden. Wellicht dat dit te senl is en het daardoor komt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoi Linda,

ik zou zelf bang zijn dat hij heel wat voedingsstoffen tekort komt op deze manier en hem liever op een goede kvv zetten, dat lijkt me veel gezonder en zal hem wellicht ook zijn energie teruggeven. Ben het dus helemaal met goldendelicious eens.

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

we zijn vandaag bij kivo geweest en hebben voor een week kvv voer mee gekregen om uit te proberen.
hij moet hier van 400 gram per dag krijgen, dat is heel wat meer dan 2 keer 80 gram light brokken per dag.
dus nu even kijken ofdat dit beter zal gaan.
lekker vind hij het in ieder geval zeker ;-)

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

vraagje?

kan ik hier nu ook gewoon bonen bij blijven geven?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "geen energie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: pebbles 4e originele hond! :)
^