pippa aangevallen/geen wonden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Wat een vreselijke schrik voor jullie allebei. Ik vind dat je er goed mee omgaat en jullie zullen beiden de rust weer moeten vinden.

Inderdaad Pippa even na laten kijken en zorgen dat jullie beider stresshormoon gaat zakken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pippa aangevallen/geen wonden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ik kan je alleen maar sterkte wensen. Ga op je gevoel af. Jij kent je Pip het beste, jij ziet hoe ze reageert nu. Praat het van je af en doe met de tips die je krijgt, waar jij je goed bij voelt. Laat het even bezinken. Goed dat je wat middeltjes vorr jezelf neemt.

Je reactie is helemaal niet raar. Misschien wel heel goed. De bazen van de honden traden op, als je er alleen voor had gestaan, had je misschien heel anders gereageerd.

Het feit dat je toch met Pip hebt gespeeld zegt erg veel. Je bleef er niet in hangen, je ontladen je zelf door te huilen, en Pip heb je dit niet eens laten zien. Knuffel je Pip maar flink, ook hij was super dapper.
Complimenten voor jouw en Pip!!!!!!!

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

ongelovelijk! Paulien kwam pippa halen. Heeft ze al wel eerder gedaan. En pippa leek wel gewoon te vertellen moet je nou toch horen....normaal gaat ze schudde-konten...dat is kwispelen en daar zelf naar kijken...of tewijl zie hoe blij ZIE nu hoe BLIJ:-) nu deed ze dat ook. Ik had Paulien over de telefoon verteld wat er was gebeurd want mijn clienten hoefden het niet te weten. Dus Paulien groet Anietje...en pippa ging zitten en piepte om de aandacht. Ik liep mee naar de auto en bij het instappen piepte Pip. "laat eens kijken?" En paulien aaide haar flankje en pip likte keihard die aai hand. Oortjes plat. Afijn. Ik denk dat het goed is dat Pip even bij paulien is. Zij zal ook reikie geven. Ze had de rescue remmedy en ik ga gewoon hier poetsen en aan de oxazepam. Morgen is een nieuwe dag.
Verder besef ik me nu wat het woord aanval opgeroepen heeft. Ik kon in mijn stress niet op een ander woord komen maar belaagd was misschien geschikter geweest. En inderdaad laat ik pippa nooit zich bemoeien met spelende honden. Als ik zie dat deze genoeg hebben aan elkaar. Maar pip heeft dus nooit gedoe. Wij bleven 20 meter achter hen. Ik wilde die brug nog over en dan de andere afslag. 20 meter achter hen. maar zij draaide om en kwamen terug ....er was geen tijd om ...nou ja het gebeurde...en die eigenaren begonnen direct te rennen en te schreeuwen....dat maakte het denk ik ook zo groots. Zij zijn ook direct uit het park gegaan toen ze de honden hadden. Ik wilde niet overdrijven. Ik wilde weten wat ik kan doen om ervoor te zorgen dat dit achter ons komt vóórdat pip gaat discrimeneren. En ja natuurlijk had ik gewild dat pip het gevoel zou hebben...met mijn baasje kun je lopen. Die beschermd mij. Ik heb trouwens ook der riem nu in een sopje en rescue op gedaan... andere riem gepakt want ze wilde die net niet om....wat ze anders wel graag wil.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Djairo. Okay, dan is dit even spelen. En dan maakt het de zaak nog erger.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Begrijpelijk hoor, de stress, de lading, de impact...het moest er uit. Fijn dat Pip op een rustige plek even kan uitwieberen. Fijn dat jij nu die verantwoording even uit handen kunt geven en zelf weer tot rust komen en de stress je lijf uit werken.

Dan is er morgen weer een nieuwe dag en kun je in alle rust weer Pippa ophalen.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Hallo Wendy, Ik denk dat je er na een beetje bekomen te zijn een goede analyse van gemaakt hebt. Het is gebeurd en blijkbaar was het voor niemand de bedoeling dat het gebeurde. Een samenloop van omstandigheden.

En dan kun je nu inderdaad tot het besef komen dat het allemaal veel erger had kunnen aflopen en dat je een volgende keer als een 'gewaarschuwd' mens kunt handelen.

Ik ben blij faat het voor Pippa ook goed lijkt te komen. Ze heeft waarschijnlijk de schrik van haar leven gehad, maar het er ook goed afgebracht en dat kan haar zelfvertrouwen dan ook weer ten goede komen. Het zal wel weer goed komen :-)

De andere hondenbaasjes zullen er ook weer van geleerd hebben. Hoe goed hun honden het ook doen... tijdig terugroepen als ze op een andere hond dan hun speelkameraadjes afrennen. Want dat ze de honden nog hebben kunnen weghalen is waarschijnlijk toch een bewijs dat ze niet in volle agressie waren.

Ik wens je nog veel plezier met Pippa, ook in het park. Groetjes.

honden page profiel DjairoDjairo 3 doggies

honden foto van Djairo

Djairo. Okay, dan is dit even spelen. En dan maakt het de zaak nog erger

hoe bedoel je dit?

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

even een update....Pip was dus vanacht en vandaag tot 1700 met paulien...wel in mijn huis. Reikie gekregen en met paulien geslapen. Ik kom binnen, paulien is weg. Pippa is blij maar niet dolletjes. Ik douche met lavendel (speciaal gekocht omdat ik misschien naar agressietraining angst van vandaag zou ruiken). Alles gaat de was in en ik kruip op de bank. Knuffel tijd. Normaal vreed ze me op! Komt met kluiven en knuffels alsof ze een verhaal heeft. Maar ze gaat tegenover me liggen kluiven. Ik zet de tv even aan. Misschien trekt ze bij. Paulien komt en krijgt de idiote pippa begroeting. Wel fijn want ze is dus blij met paulien. Maar inderdaad ik vind dat ze me min of meer ontwijkt. Ik forceer niets. Ik doe de normalen dingen, haal haar aan als ik langsloop. Maar het lijkt erop dat dit gewoon écht tijd kost. En dat het dus voor pippa maar al te goed is dat er tweede baasjes zijn waar ze even alles kan vergeten. want ik denk dat dat is wat er aan de hand is. Ik heb overigens ook der halsband en riem gewassen en druppels rescue gegeven. Ik ben benieuwd hoe pip en ik der wandeling en der nacht gaat ervaren.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

hoi Wendy,

ik lees dit nu pas... wat zul jij geschrokken zijn!!!!

Wat ik nu ga zeggen is op geen enkele manier aanvallend of vervelend bedoeld: ik denk dat Pip's reactie op jou vandaag helemaal niets te maken heeft met wat er gisteren is gebeurd, maar alles te maken heeft met het feit dat jij je schuldig voelt richting Pip... jij straalt dit uit...en dat voelt ze en snapt ze niet.... en dus reageert ze afstandelijk....

Zij geeft jou heus niet de schuld van wat gisteren gebeurd is.... JIJ geeft jezelf de schuld.... en dat maakt haar onzeker richting jou...

Dus doe wat oefeningen om zelf te relaxen... of van mijn part drink een paar glazen wijn.... en geniet gewoon van het feit dat het eigenlijk met Pip goed is afgelopen.... en stop met je eigen schuldgevoelens....

heel veel sterkte ermee!!!!!

honden page profiel mariskamariska 3 doggies

honden foto van mariska

ik lees dit ook nu pas, en ben het wel met Claire eens..

ik denk idd dat ze jou schuldgevoel voelt en daarom zo doet..

heb eht zelf ook al een x meegemaakt dat 5 honden 1 hond aanvielen,alleen dit was een gerichte aanval..'
nee ze is niet dood, maar had behoorlijk veel gaten in haar lijf, die geniet moesten worden.
ze was heel erg onzeker geworden, maar door haar niet extra te troetelen en normaal te blijven doen, was ze na 1 week weer de oude!

succes!!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Of het nu door schuldgevoel komt weet ik niet, maar het is wel zo dat sommige honden wat afstand nemen als hun 'baasje' niet helemaal 'lekker' zit.
Lekker slapen vannacht en goed voor jezelf zorgen dan is des te sneller alles weer vertrouwd tussen Pippa en jou! Je doet het prima, niet forceren. Hoe beter jij voor jezelf zorgt hoe beter het zal gaan met Pippa.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

jippie de wandeling was niets anders dan altijd. Zelfde ondernemende diertje dat de buurthondjes groet...kwispelend luistert en blijmoedig is:-)
Maar inderdaad in huis houdt ze afstand. Niet overdreven....maar wel merkbaar. En ja ik voel me schuldig maar probeer zo normaal mogelijk te doen. Ben me daar sterk bewust van natuurlijk want in mijn werk doe ik dat ook: werk met autisten die sterk op emoties reageren. Ik denk dat hondjes ruiken van je angst....daarom alles gewassen en mijzelf met lavendel:-) maar ik denk echt dat ik het inderdaad een soort van moet verdienen. Honden leven niet in het verleden...maar je moet hun vertrouwen wel verdienen....Ze luistert gelukkig. Maar haar wilde enthousiasme naar mij is geresrveerd...ik guhn haar haar tijd. Morgen vrij dus hoop ik een super lekkere wandeling te doen. Net even gepuzzeld samen....dat was prima...maar gewoon geen op schoot kruipen. Ik forceer dat maar niet. Maar neem de normale leiding wel in acht...Tja ik merk wel dat kaatje een totaal ander hondje is...die werd snauwerig toen ze eens belaagd is maar niet anders naar mij en haar bazinnetje. Van pip denk ik dat dat even anders ligt. Even bijkomen denk ik

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Pip is erg gevoelig voor jouw 'staat van zijn' denk ik. Bekijk het maar positief, zij geeft jou de ruimte en is een spiegel voor jou om weer in balans te komen met jezelf. Da's posiiever dan vertrouwen verdienen ;-) Komt helemaal goed met jullie.

Fijn dat de wandeling zo goed ging! Dat geeft jou weer vertrouwen in Pip haar veerkracht :-)

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

goh jongens...nog even terug uit mijn bed..was gaan liggen met boekkie...en pip kruipt tegen mij aan kop op mijn borst en die zeer gewaardeeerde blik en die zucht...Zo we gaan dus opmaken voor de nacht...
Weet je heb geen woord gelezen. Heb gedacht: wat is die eerste opvang toch essentieel! Wat is het toch belangrijk dat je zorg draagt voor elkaar en erover praat. Maar ook: wat is het toch belangrijk dat je ook mensen hoort en leest die anders reageren en evalueren!Want ja ik ben echt heel bang geweest. Zag echt mijn kleine meissie verscheurd worden...ik was echt bezig met nu is alle vertrouwen weg: werk aan de winkel. Maar hoor dan ook andere meningen. Het was verkeerde plek. ga niet bij een roedel die met elkaar bezig is. (deed ik niet, ik bleef 20 meter achter, maar ik dacht toch dat ik die richting uit moest...in plaats van hond in fietsbak en hup weg hier)Maar ik moet ook beseffen dat het feitelijk goed is afgelopen. En nu aan ons is als team om niet te generaliseren of ....ja het heeft me geholpen om stil te staan en terug te pakken: wat kan ik nu doen als hulp. Zo en nu slapen O-)

honden page profiel Rocky & IvonneRocky & Ivonne 3 doggies

honden foto van Rocky & Ivonne

Ghot Wendy das wel zeker even schrikken zulke aanvaring en elke mens reageerd anders dus jezelf zeker geen schuld aanpraten , gelukkig is Pip er vrij goed vanaf gekomen en schaafwondjes ontsmetten en zo te lezen komt het tussen jullie best wel heel fijn in orde , het heeft zijn tijd nodig en pip weet maar al te goed dat jij haar lieve baasje bent :-D

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

en pip kruipt tegen mij aan kop op mijn borst en die zeer gewaardeeerde blik en die zucht...Zo we gaan dus opmaken voor de nacht...


:-D Heerlijk, lekker genieten. That's the spirit!

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

:-) jongens het gaat top! Ik ben natuurlijk gewend om met stress situaties in mijn werk om te gaan en mijn clienten te begeleiden dus ik weet maar al te goed hoe dun het lijntje is tussen teveel aandacht er voor en te weinig...En hoe lang stofjes bij mensen zitten kan zo verschillen. Ik weet hoe gevoelig pip is. Zo apart. Ik was kaatje gewend...daar kan je mee naar de markt...daarna mee naar het bos daarna ergens anders slapen...daarna in een schreeuw situatie: die wordt er serieus niet anders van:-) Maar pip is al wiebelig als mijn fiets omgevallen is 3 meter van haar...Altijd zo geweest. Als pup moest ik echt rekening houden met de geboden minuutjes...de ene dag iets ondernemen was de volgende dag bijkomen. Je krijgt de hond die je nodig hebt O-) want ik ben iemand die doorgaat tot ze zichzelf heeft leeggeschonken. En dat kan niet meer. Top jaar gehad met die kleine! Vancht dus die zucht...alsof je der ventieltje opende...ik gaf mijn fantastische massage:-) en ineens om 400 was mevrouw wakker...nog nooit gebeurd en haalde haar speeldoos leeg...onderop lag een beloningsbal. Die kwam pip even brengen. Dat ding in geen half jaar gezien? Pip heeft het vergeven dacht ik blij. Vandaag allebei relaxt...ik sla wel even het park daar over....maar ik geloof dat we het goed gedaan hebben:-) (al is dat nog te kort om te zeggen, ik weet dat vertrouwen daarin belangrijk is)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Fijn dat te lezen Wendy :-) Jullie zitten beiden weer goed in je vel :-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Goed om te lezen Wendy! Fijn dat het weer de goede kant op gaat met jullie beide.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Super om te lezen Wendy!

Anoniem (Gast)

Sterkte & beterschap natuurlijk!
Wat voor een ras is Pippa?

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

ja goed he! komt goed komt goed. Vanmiddag wilde ze niet rechtdoor ergens stond een groepje honden. Ik heb het nog even toegestaan dat zij bepaald. Over een tijdje moeten we daar overheen zijn. Er kwam een vriend langs en die kreeg voor ons gevoel ook het hele verhaal van pipje te horen:-) gek is dat he....dat je van je hond denkt ze zien dat ze verslag doet....terwijl honden zo niet denken maar het lijkt wel zo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pippa aangevallen/geen wonden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: help?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^