pippa aangevallen/geen wonden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DjairoDjairo 3 doggies

honden foto van Djairo

hoezo zou ik me aangevallen voelen helemaal niet....alleen ik bedoel te zeggen dat ik dit niet zie als een aanval...er word gezegt mijn hond is aangevallen door 4 pitbulls......de hond mankeerd bijna niks dat noem ik geen aanval...maar goed het is lullig zat ik snap ook wel dat sommige huis en tuin vrouwtjes en van schrikken.. alleen kom op zeg AANVAL.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pippa aangevallen/geen wonden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Jeetje wat heftig zeg :'(
Dit is echt niet leuk :'(

Heel veel succes met dit te verwerken...
En hopelijk houd Pippa er ook geen emotionele schade aan over...

Heel veel sterkte.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@MIRJAN en Djairo, wildvreemde honden die op die manier zomaar even gaan 'spelen' met een passant??? kom op zeg! Honden in een groep kunnnen heel bedreigend en intimiderend zijn naar een passerende hond. Dit is geen spel! En dus ook geen moorden!

Voel je niet aangevallen tav de rasgroep. Nu waren het toevallig pittbulls en ik heb soortgelijk eens meegemaakt met een groep labradors. En iemand anders misschien wel met een gecombineerde roedel. Moeten we voortaan alleen maar HONDEN schrijven om iemand niet aan te vallen? Wat doet dit er nu op dit moment toe?

honden page profiel Valerie &. ArcoValerie &. Arco 3 doggies

honden foto van Valerie &. Arco

Veel sterkte hoor! Ik zou ook niet meteen iets durven doen denk ik!
Probeer gewoon verder te gaan zoals daarvoor. Zo gaat Pippa het ook sneller kunnen verwerken denk ik!

Liefs, Valerie

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Hoe/wie/wat/waar, het is een nare situatie geweest, zowel voor Wendy als voor Pippa.

Als het een spelletje was vraag ik me af waarom de eigenaren hun honden begonnen te schoppen en met riemen op hun honden sloegen zodat ze ophielden.

honden page profiel veroniqueveronique 3 doggies

honden foto van veronique

jeetje wat heftig!! snap heel goed dat je zo geschrokken bent!!

je weet niet wat je overkomt.ook geen idee hoe ik zou reageren in zo een situatie..
heel veel sterkte en niet jezelf de schuld geven.

honden page profiel DjairoDjairo 3 doggies

honden foto van Djairo

petra
ze spelen eenmaal wild of het nou een bekende of een onbekende is maakt niks uit.....er zullen er ook wel tussen zitten die rustig spelen alleen ik ken ze niet....maar goed het is lullig zat wat er gebeurd is maar hou op over aanval.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

als je mij bedoelt als mirjan , ik voel me niet aangesproken hoor, absoluut niet en ben ook geen huis , tuin en keuken muts ;-) . zeg alleen als en pitje echt kwaad wil doen , was het anders afgelopen. ja sommige rassen spelen wilden en komen op je af of ze je op willen freten. mar als je zo een ras niet heb zul je zoiets ook nooit begijpen NOOIT.
MYRIAM

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

@Caitlin: De meeste eigenaren.. ;-) Je snapt wel waar ik heen wil denk ik haha :-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ik snap wel wat Djairo bedoeld... Als het echt een gerichte aanval op Pippa was van die vier Pitbulls dan was het wel veel slechter afgelopen

De honden zijn in ieder geval wel naar Pippa uitgevallen. Maar of het een gerichte aanval was? Om Pippa te doden? Dat weet ik niet hoor.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

@Sammy; Ja dat is ook zo..Ik snap 'm O-)

@Djairo; Als je weet dat je hond zo ruig speelt, is het wel zo netjes als je dat van tevoren even meld, want niet iedere hond is hier van gediend.

En ras maakt echt niet uit, Bijou heeft vaker confrontaties gehad met honden, groot en klein, van de week nog met een Chihuahua en dat was echt niet minder eng of normaal dan met een grote hond.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Precies caitlin, goed verwoord.. voel je toch eens niet zo aangevallen omdat het nu toevallig over pitbulls gaat..
Zelf heb ik het ook eens meegemaakt en dat was een groep mechelaars.. en dat was ook echt geen spel :'(

Het gaat nu om Wendy en Pippa.. zoiets is gewoonweg schrikken, als je zoiets overkomt.. terwijl je lekker ontspannen aan het genieten bent van je wandeling.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

Uma als een pitje dat echt had gewillen, was dat ook echt wel gebeurt hoor, geloof me maar. dat was dat hondje erniet meer geweest. maar gelukkig is dat hun bespaard gebleven hoor. en snap dat ze geschrokken is. zou ik ook zijn >

honden page profiel Jits Jits 3 doggies

honden foto van Jits

Wat maakt het uit of het een aanval is, of lomp spelen? Daar kan je heel veel discussies over voeren, maar we waren er toch niet bij. Wendy is zich te pletter geschrokken en voelt zich schuldig, en ze wil graag weten hoe ze dit verwerken. Het feit dat het misschien geen aanval was doet daar weinig aan af.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Djairo, ik vind het behoorlijk asociaal om een hond op dergelijke wijze een andere hond te laten intimideren. Dat vond de 'baasjes' in kwestie kennelijk ook want ze hebben de honden er van af moeten trekken wat nog met veel moeite ging ook.

Het gaat mij er niet om of jouw type hond nu ruiger speelt of niet, het gaat mij er om dat het onuitgenodigd was en allesbehalve gewaardeerd. Bovendien is dit gedrag , een roedel die een eenling belaagd geen spel!

@MYRJAM (nu goed ;-) ) Huis tuin en keuken muts :-D ?

Iedere hond die echt kwaad wil doen zal doelgericht schade toebrengen. De ene heeft alleen wat beter 'gereedschap' dan de ander, maar daar gaat het nu niet om. Gelukkig allemaal zonder kleerscheuren, maar daarom niet minder intimiderend.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Oke, iedereen heeft zijn zegje dus gedaan.

We zijn het er allemaal over eens dat we kunnen begrijpen dat Wendy zich rotgeschrokken is en laten we het daar dan ook vanaf nu bij houden. Dit is vast niet haar bedoeling geweest. :-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dit is vast niet haar bedoeling geweest.

Denk ik ook.

Zorg goed voor jou en Pippa Wendy!

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

dat huis , tuin keuken muts was niet voor jou bedoelt hoor hahaha en zeker is dit heel intimiderend. ik zelf heb een staff. maar als er 6 op mijn af kwamen gestormd zou ik ook schrikken hoor net zo goed. wil alleen maar zeggen als ze echt kwaad hadden gewild , had d ehond er net zo uitgezien als een pakje smuldier ondooid. sorry ff voor de vergelijking. maar het is wel zo dat het erger had gekunnen. myriam

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Hoe gaat het nu met je wendy en hoe gaat het met pippa?

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

ooh wat een eng verhaal! :'(
de een reageert anders dan de ander lieve wendy...dat moet je jezelf echt niet kwalijk nemen, als die mensen niet daar waren geweest had je waarschijnlijk zelf ingegrepen dus neem het jezelf niet kwalijk! gelukkig heeft pipje niks en ik denk dat je het heel goed gedaan hebt, vrolijk doorspelen. het ergste wat je in zo'n geval kan doen is je hond gaan "troosten".echt waar, je bent een super baasje ;-). doe gewoon lekker verder zoals je altijd deed met pipje en het zal snel vergeten zijn voor die kleine :-) en wat jou woede betreft...leef je morgen lekker uit! :-D

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

en ik vind het een beetje vervelend dat sommige mensen hier doen alsof het een overdreven verhaal is. ze zei niet dat ze pippa wilden vermoorden...lijkt mij dat het genoeg zegt dat de baasjes de honden eraf aan het trekken waren. heb fief trouwens ook wel eens met grote honden zien spelen (jawel haha) en die kwam er met een perfect vachtje uit...dus lijkt mij niet echt "ruig spelen" meer hoor....

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi! 3 doggies

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Je reactie is volkomen natuurlijk hoor, geen mens weet zich in zo'n situatie toch raad.... Je voelt je nu heel opgelaten maar je praat erover en dat scheelt de helft in de verwerking!
Zelf klinkt het mij in de oren alsof die pitbulls hun frustratie om elkaar moesten afreageren op iets wat lager dan hun staat en jullie waren op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Gewoon vette pech en toch nog geluk dat het bij een paar "kleerscheuren" is gebleven. De pittbulls wilden waarschijnlijk niet veel schade toebrengen alleen wel even heel erg gemeen doen.
Heel veel sterkte voor jullie!

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

Ik had misschien niet hoeven te melden dat het pitbulls waren dan was deze discussie er niet geweest. Ik heb in het topic al gezet dat er geen wonden zijn om het niet te overdruiven. Wild spelen? zo heb ik het gewoon niet ervaren en mijn lijf ook niet. Feit blijft dat het een groep dezelfde honden waren, niet volgroeid, waar ik al eerder onenigeheid tussen hoorde en geschreeuw van hun bazen. Ik had erbij weg moeten blijven pure and simple. Het was foute boel. En pip aan der riem was vragen om ellende. Ik dacht dat ik ver genoeg achter hen gebleven was. Zat 20 meter tussen, maar ineens draaide zij en kwamen zij met gegrauw en pip zette het op een krijzen en gillen en liet haar tanden zien. Ik heb het ervaren als aanval. Pip heeft het als bedreigend gezien en zo dus gereageerd. Dat was heftig. Ik heb pippa nog nooit horen grauwen en sneppen naar honden als ze aan de lijn zat. Niet naar groot niet naar klein. En ze speelt ook weleens met pitbulls dus ze kent het merk. Dit was gewoon foute boel from the start. Ik zit met haar op mijn werk(slaapdienst 8 verstandelijk gehandicapten). Dat is nu niet goed dus de buurvrouw komt haar halen. Ik heb de arts gebeld. Die mij inderdaad arnica aanraadde of rescue. Gaf ook die minstens 24 uur aan. rustig vertrouwen winnen. En ja ik ga toch echt die rescue komende week geven. Ik geloof daarin. En neem zelf ook. Want ik kan niet helpen dat ik dit soort dingen gewoon niet zo naast me neer leg. Natuurlijk ga ik gewoon wandelen en niet aan de drank ofzo en pippa oppakken of nooit meer met andere honden laten kennismaken etc maar ik moet iets handelen. Ik ken mezelf in stress situaties. Werk al 15 jaar in de zorg en heb 4 jaar horeaca en dakloze opvang gedaan. Dus ja ik weet hoe dat bij mij werkt. En ik moet er voor pipje zijn. En weten waar ik op moet letten. Praktische info als....geef 4 dagen recue remmedy of arnica...doe even 24 uur geen wandelingen daar waar veel honden zijn. Spreek morgen even met kaatje(hondenvriendinnetje) af en ga lekker samen op je tuinhuis spelen. Ik denk dus ook dat ik gewoon even met haar naar de natuurdierenarts winkel ga. Ik laat Stefan haar gewoon even voelen: want ja ik zie echt dat ze anders is. Ze slaapt. Terwijl ze normaal met onze kat speelt. En met de clienten. Ze trekt zich terug in der bench. Daarom laat ik haar ook halen en gaat ze bij de buuf waar ze vertrouwd mee is die zelf relaxt is. En ik neem vanacht een oxazepam van een van mijn clienten :'( en denk dat ik morgen niet die cursus agressie training wil doen. Ik wil met mijn meissie in de hangmat op mijn tuin. maar goed dat zie ik morgen wel.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Misschien kan nienke je wat tips geven betreft bach bloesems.. succes en sterkte.. knuffels aan pippa..

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Wendy, doe vooral waar je jezelf nu het best bij voelt en ook voor Pippa.
Hartstikke fijn dat ze aan de arnica of rescue gaat, als dat helpt dan is dat prima.

Sterkte met alles, hopelijk is de stress snel weer uit jullie verdwenen.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Wat een naar verhaal :( Bah.
Ik dacht altijd dat honden een ander ehond horen piepen 'begrijpen' dat die hond pijn heeft en ze moeten stoppen. En datt die baasjes schopten en slaan zegt ook al iets voor mijn gevoel. :(

Falkor is ook een keer aangevallen, gelukkig had hij een halsband met doek om, de hond had hem in zijn doek vast toen Erik de kop kon stil houden.
Ik reageerde net als jouw, bevroor. Ik kon het niet geloven, durfde niet in de buurt te komen. Als Erik er niet was geweest(en baasje vd hond) was Falkor er niet geweest.Ik heb er nog een hele tijd(ookk 1.5 jr later) een nachtmerrie van gehad.

Praat erover, hier, thuis etc. Schrijf het op, bewaar het, of gooi het weg. Maar dan ben je het weer even kwijt. Op dat moment is het weer weg en dan 'verzwakt' het gevoel met der tijd.
Durf je hond wel weer los te laten bij vreemde honden en ook bij vreemde baasjes (goede baasjes laten hun hond niet los als die niet lief is).

Succes/sterte.

Liefs,

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Ohja, laat haar maar veel slapen als e wilt. Falkor heeft een hele week rustig aan gedaan. En toen werd hij langzaam de 'oude'.
Het verschilt per hond, maar luister naar dr lichaamstaal etc.

Liefs,

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

want ja ik zie echt dat ze anders is. Ze slaapt. Terwijl ze normaal met onze kat speelt. En met de clienten. Ze trekt zich terug in der bench.

Goed dat je haar even laat onderzoeken! Dat sowieso, maar bovenstaande is goed he, Pip doet precies wat ze nodig heeft om haar lijf te helpen het stresshormoon weer te doen dalen. De resqeu of arnica helpt mee de .

Twijfel inderdaad niet aan je eigen gevoel. Meeveren in jullie staat van zijn zonder te tutten.

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv 3 doggies

honden foto van rahanna & elv

ik zou zelf ook niet te gestrest doen want dat slaat over op je hond :-)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

zo wat een verhaal hey :'(

Kan me goed voorstellen dat je bevroor, denk dat bij mij hetzelfde gebeurd was.

Fijn dat Pip i.i.g. niet ernstig lichamelijk gewond is. Zoals je hierboven al schreef dat ze nu zo rustig is en slaapt is op zich alleen maar goed. De rust heeft ze nu nodig om weer lekker ontspannen te worden. Zo´n aanval geeft stress en daar wordt/is ze moe van.

Probeer jij ook zoveel mogelijk te rusten. Ga morgen lekker genieten van de zon. Ik zou morgen ook geen lange wandelingen gaan doen. Lekker korte wandelingen en als je een tuin hebt, lekker met haar in de tuin spelen.

Geef jezelf vooral de tijd om dit te verwerken, zoiets blijft vaak lang hangen..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pippa aangevallen/geen wonden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: help?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^