Betrouwbaar op camping?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

Hoi!

We hebben een voorseizoensplek op een camping en zullen hopelijk vaak daar naar toe gaan. En Issa natuurlijk mee (Berner sennen).
Nu ben ik van het weekend echt van haar geschrokken. Ik blijf er een naar gevoel van overhouden en vooral de hoofdvraag "is ze te vertrouwen?" Op een camping gaan mensen er toch vanuit dat een hond door-en-door betrouwbaar is...?
Issa is een hele enthousiaste hond, superlief met kinderen, beetje lomp. Ze is absoluut niet dominant, meer gevoelig en altijd 'pleasen'.
Ze heeft altijd 1 'probleem' gehad, mede misschien ook door de drukte van ons gezin (4 jonge kinderen) met bezoek/volwassenen. Eerst was ze erg springerig en mensen schrokken vaak van haar (grote hond, erg lomp contact zoeken). Door de reacties van andere mensen (en ook wij die haar vaak weghielden van visite) is ze op haar hoede. Ze gaat nog steeds erg enthousiast naar mensen toe. Negeren ze haar, dan is er niets aan de hand, maar zodra iemand haar gaat aaien wordt ze helemaal hyper. Wat door haar grootte ook niet toelaatbaar is.
Met de mensen die ze kent gaat gaat het prima, maar 'vreemden' wordt toch een probleem.
Of ze schiet door in enthousiasme, of ze wordt bang.
Nou, dat laatste had ze dus met de 'buurman'. Hij kwam op zo'n rustige 'dominante' manier aanlopen dat ze al gauw ging rollen op de grond en zelfs kruipen. Allemaal kalmerende signalen dus. Met de boodschap "ik voel me onzeker, ga weg!" Hij bleef maar over haar heenhangen en over zijn kop aaien, totdat ze ging grommen. Ik ken dit totaal niet van haar, maar zie duidelijk dat het aan de benadering van de buurman lag. Ik zei dit ook tegen de vrienden die naast ons kamperen. Die vertrouwen Issa nu ook gelijk niet meer. Terwijl dat naar mijn idee niet eerlijk is naar Issa toe. Het is een superzachtaardige hond, maar de buurman ging te ver.
Hij snapt ook niks van hondengedrag. Toen ze gromde zei hij (terwijl hij haar kop nog vasthad), ze 'gromt van plezier'?????
Gisterochtend gromde ze zelfs al toen ze hem zag. En ze zitten nog 3 maanden naast ons!!!
Ik weet zeker dat het is gaat, als hij haar niet gaat negeren.
Maar hoe kan ik haar nu leren op een positieve rustige manier contact te maken met mensen? Nu is het vaak niet leuk, omdat ze gelijk hyper wordt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Betrouwbaar op camping?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

Oja, verder doet ze het eigenlijk boven verwachting goed. Ze vindt her heerlijk om tussen beide caravans (van vrienden en ons) in te liggen en mee te kijken. Er is een heerlijk bos naast de camping, ze gaat daar 4x per dag heerlijk rennen. Ze is rustig en geduldig met de kinderen, ze is ook echt op haar gemak, dat zien we aan alles. Al moet ze wel wennen dat ze vastligt, misschien dat dit de reactie naar de buurman ook versterkt. Naar onze vrienden is ze erg hyper, maar niet bang of zo. Al is het wel onzeker gedrag. Ze weet gewoon niet goed hoe ze contact maakt met mensen en daarom denk ik dat ze zo wild doet. Bij ons is ze juist erg rustig, gemoedelijk en eigenlijk de ideale hond. Ook naar mn vader toe die dagelijks komt. Hoe kan ik haar hiermee helpen?
Voor de rest is ze echt een droomhond, dat maakt het zo bizar.

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

Oeps volgens mij staat het in de verkeerde categorie!!
Ik kan het zelf niet verplaatsen?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Vervelend dat het zo is gelopen!
Ik denk dat je het beste de mensen kunt instrueren hoe ze met Issa om moeten gaan, dus ook de buurman, en dat zal wellicht niet makkelijk zijn, maar het is jullie hond, jullie voeden haar op en mensen die dat proces verstoren en dus het ongewenste gedrag bevestigen kan je niet gebruiken.

Dus in dit geval zou ik zeggen negeren totdat ze rustig is en op d'r gemak. Dat zou best lang kunnen duren (zeker met de buurman), maar vol blijven houden. En pas als ze relaxed is, mag ze begroet worden, alleen dan ook niet bedreigend over haar heen hangen natuurlijk!
Daarmee zou na verloop van tijd dat hele enthousiaste gedrag ook minder worden, want ze wordt pas beloond met een groet als ze rustig doet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

met wat gaas de plek afzetten ? zodat mensen niet direkt naar je hond toe lopen ?
een hond moet ook even acclimatiseren op een campingplekje net als de mens. :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat ik zou doen is een soort (al of niet grappige) gebruiksaanwijzing maken, dat op een leuk watervaste ondergrond laten drukken en ergens bij Issa ophangen, zodat mensen kunnen lezen hoe ze met haar om moeten gaan, of liever gezegd niet zomaar met haar om moeten gaan. :-)

Mij lijkt niets mis met Issa, er moet alleen rekening met haar gehouden worden.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik laat zo wie zo nooit mijn honden aaien op straat ..

Dit voorkomt dat honden ongewenst gedrag aanleren;z oals opspringen of iemand uitgebreid ongewenst gaan besnuffen..
Mijn hond regeert mensen die voorbij komen..

Ik zou in dit geval iets ophangen dan de hond NIET geaaid mag worden..

Probleem opgelost; hond heeft rust en gaat lekker liggen kijken en jullie zijn van de spanning af of het wel of niet goed gaat..

Hoop dat jr er wat aan hebt...

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Verplaatst naar opvoeding volwassen hond.,

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik snap dat je natuurlijk zou willen dat je hond altijd naar iedereen leuk is. Maar ik weet van Fedor dat als hij iemand niet leuk vind, hij ook meestal wel gelijk heeft.

Probeer inderdaad je buurman uit te leggen dat hij Issa anders moet benaderen. Iig niet als jij er niet bij bent! Misschien kun je dat samen met je buurman doen, laat je buurman wat lekkers voor Issa op de grond strooien zodat ze leert dat de buurman wel oké is. Nu kan het nog.

Helmadix (Gast)

je kan niet verwachten dat iedereen verstand van honden heeft. Ik zou de hond niet uit het oog verliezen en op tijd ingrijpen (ook juist naar de mensen toe).
Misschien is een bordje geen gek idee, maar er zijn natuurlijk ook kinderen die niet kunnen lezen.

honden page profiel Myrthe & YeboMyrthe & Yebo 3 doggies

honden foto van Myrthe & Yebo

Ik heb dat probleem ook met mijn hond (gehad). Wij zitten op een tuinpark waar ook allerlei mensen rondlopen en onze hond aan willen halen.
Het heeft een tijdje gekost maar nu weten de meeste mensen dat ze yebo niet zomaar moeten aaien en dat ze op moeten letten op zijn reactie.
De meeste mensen komen nu dan ook de tuin in en negeren Yebo, waarna hij lekker weer zijn eigen gang gaat. Dit geeft ons, en onze hond een hoop rust.
Het is een vreemde veronderstelling dat iedereen elke hond moet kunnen aaien.
En dat wil niet zeggen dat je buurman de hond nooit zal kunnen aanhalen, maar laat het hem voorlopig even niet doen. Jullie hond voelt namelijk ook de spanning die jullie hebben als deze buurman er aan komt en het weer wil proberen...het gaat vanzelf wel...of niet...

Ik had hier in het begin ook veel moeite mee, maar zoals ik zei, nu dat iedereen er bekend mee is en het niet uitprobeert is het voor alle partijen een stuk rustiger/gezelliger.

En reken maar dat jullie hond voor de juiste mensen de beste vriend is hoor: het wordt niet ineens een monster omdat ie niet zo gesteld is op één persoon! ;-)

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

Bedankt voor de reacties!
Ik vind zo'n bordje eigenlijk wel een goed idee :-D
Ze heeft ook recht op privacy. En als iedereen haar lekker laat liggen hebben we geen enkel probleem.
En als kinderen het bordje niet kunnen lezen is geen probleem. Kinderen zijn bij Issa altijd welkom.
Vreemde kinderen blijven meestal toch wel op afstand, vanwege de grootte. En op kruipende baby's reageert ze erg rustig en lief. We hebben er zelf ook 1 van 11mnd. Dus als de volwassenen maar een beetje terughoudend zijn is het goed :-D
Het is misschien meer mijn probleem. Ik heb misschien een te hoog doel dat Issa iedereen maar moet mogen.
Al zou ik het wel erg fijn vinden dat ze niet meer zo hyper zou zijn als ze aandacht van een vreemde krijgt. Ze komt bij ons te weinig mensen tegen en op de camping ineens heel veel. Dat is natuurlijk ook een overgang. Ik ben benieuwd of ze door de camping (behalve natuurlijk door de buurman) mensen wat 'normaler') begroet....

honden page profiel SennaSenna 3 doggies

honden foto van Senna

Ik ben het helemaal met ilja eens. Wij camperen dan wel niet maar gewoon een prive bungelow.

Vorig jaar kwamen er ook mensen ongewenst aaien, gewoon duidelijk zijn. Het is jou hond als hun willen aaien moeten ze zelf maar een hond nemen.

Zou de "buurman" duidelijk maken dat hij geen oogcontact moet zoeken en zeker niet meer aaien. Lekker negeren dus!

Je kan beter duidelijk zijn dan dat het uit de hand loopt

Succes

honden page profiel Myrthe & YeboMyrthe & Yebo 3 doggies

honden foto van Myrthe & Yebo

Hihi, het klinkt heel bekend:
Het is misschien meer mijn probleem. Ik heb misschien een te hoog doel dat Issa iedereen maar moet mogen

Maar geloof mij, als je die fase voorbij bent is het echt voor beide partijen een stuk relaxter!

Yebo is in het algemeen ook beter met kinderen, en kinderen reageren over het algemeen ook heel goed als Yebo opspringt, een draai om zijn as maakt als iemand plotseling aan hem zit: kinderen schrikken een beetje en laten hem dan met rust, gaan verder met andere dingen. Over het algemeen zijn het de volwassenen die vinden dat ze hem aan móeten kunnen halen...die zoeken grenzen op...

Wij zijn nu, vanuit die "negeersituatie" bij sommige mensen aan het kijken hoe het wel kan..bij Yebo is dat voornamelijk met spel. Maar doordat we eerst die rustperiode (meer dan een jaar) hebben genomen is er veel minder stress.

En bedenk je: jij hebt je hond genomen voor jezelf, niet voor de buurman of iemand anders! :-) Jullie vinden elkaar de allerliefste...en dat is het belangrijkste!

Nogmaals, ik herken de situatie zó goed, hij is zó lief en dat zou iedereen moeten ervaren...maar dat is nu eenmaal niet zo...
Aan de andere kant vind ik dat weer heel "eigen", van een hond...je voorkeuren hebben....

Succes met de fase waar je nu mee gaat beginnen,
dikke (voorzichtige) knuffel aan Issa!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Betrouwbaar op camping?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^