Wat te doen als een hond zomaar een andere hond aanvalt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MackMack 3 doggies

honden foto van Mack

@Gerdine,
Twee weken geleden werd onze Mack aangevallen door een Retriever. Beide honden liepen los. Mack liep gewoon bij ons. Het andere baasje was helemaal uit beeld en bleek achteraf ruim 100 meter weg te zijn en totaal geen zicht op zijn eigen hond.

Ik heb die Retriever dus letterlijk weg geschopt. Had ik dat niet gedaan en Mack had zich echt moeten gaan verdedigen had die Retriever het niet overleefd en had er in de krant gestaan: Vechthond dood andere hond.

Ik denk dat die Retriever en zijn baasje heel blij mogen zijn dat ik die hond weg geschopt heb, daar het anders hoogst waarschijnlijk fout had afgelopen.

Het ergste is eigenlijk nog dat dat baasje, toen hij eindelijk bij zijn hond was nog tegen ons tekeer ging ook en vond dat wij onze rothond aangelijnd moesten houden. Notabene in een losloop gebied.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen als een hond zomaar een andere hond aanvalt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Wat ik zou doen...Als mijn hond de aanvallende hond aankan moet hij het zelf oplossen. Als de aanvallende hond veel sterker of groter is zal ik wel ingrijpen. Eerst in de vorm van ze uit elkaar halen, wil dat niet helpen dan zal ik ook de andere hond een schop geven.

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Schreeuwen helpt niet. De kans is groot dat jouw eigen hond hierop reageert en stopt met verdedigen. De hond die begon met vechten heeft dan helemaal vrij spel.

Ertussen gaan staan en je groot maken. Bij een opgevoede hond zou je dat indruk kunnen maken maar meestal zijn zulke honden helemaal niet opgevoed en vechten ze rustig verder.

Als ik zie dat mijn hond het niet redt spring ik ertussen. Ongeacht de consequenties. Spikkel was amper een jaar toen ze 20 minuten lang achterna werd gezeten door een hond die zonder baas in het park liep. Toen ze eindelijk bij me was kon ze niet meer en ging achter me zitten. Toen die hond weer poging waagde heb ik hem aan zijn haren opgepakt en weggesmeten. Daarna snel Spikkel in de auto, komt dat beest gewoon weer op me af. Toen heb ik hem 40 meter bij de auto vandaan gescholden. Op dat moment kwamen de baasjes het park ingelopen en kreeg ik de wind van voren. Geen zin in nog een confrontatie ben ik weggereden.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Heel goed Ria, hou de eer aan jezelf!

De regelgeving is heel krom hier in Nederland. Heb jij een waak en verdedigingshond dan moet je op alle toegangen tot je huis een bord hebben met hier waak ik en dan het ras en ze hebben een rooie rand eromheen. Lig jij boven te slapen en komt er een inbreker en bijt jouw hond, dan ben jij schuldig omdat je (ja, ja, goed opletten) ten alle tijden je hond onder controle moet houden. Ben je niet thuis, ja, dan kan je ook je hond niet onder controle hebben. Een afgerichte hond (denk maar aan pakwerk) valt eigenlijk onder de wapenwet!

honden page profiel dianadiana 3 doggies

honden foto van diana

als mijn hond wordt aan gevallen dan spring ik er gewoon tussen.hoe groot die hond ook is.op dat moment denk ik ook niet naar wat ik doe hoor.dan gaat mijn hond voor.dan is het pech voor me zelf.

hier in het dorp hebben we ook altijd een vrouw die een duitserherder heeft.die hond loopt altijd los en heeft het altijd op pups gemunt.en als er dan een pup wordt gebeten dan krijgen de mensen van de pup altijd de schuld.zoals je moet je hondje bij je houden terwel die pup aan de riem zit.en haar hond bijt.maar dan valt er met die vrouw echt niet te praten.

honden page profiel jansenjansen 3 doggies

honden foto van jansen

:-)






honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Bv de staard omhoog:Erg opgewonden en kan agresief zijn.
Staart naar beneden tussen de pootjes onderdanig, bang, onzeker. neveus.

Haren omhoog: zeer agresief


Weet niet waar je dat vandaan hebt ???

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

@ Janssen, even een correctie, haren omhoog heeft niets met agressie te maken maar met spanning of dat de hond ergens opgewonden over is of zelfs onzeker ergens over is(onzekerheid geeft spanning). Haren omhoog komt door de adrealine die door het lijf van de hond giert. Niets meer en niets minder.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Klopt, haren omhoog betekend opwinding, spanning.

Hieronder een foto van Lola met haar haren omhoog, ze had hier een ontmoeting met een hond waar ze echt van onder de indruk is, van spanning gaan haar haren omhoog, om de hond te kalmeren draait ze zich weg. Van agressie was helemaal geen sprake.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Haren omhoog, om wat voor reden, kan de andere hond triggere.

Als je de lichaamstaal van de honden een beetje kent, aanvallende hond of je eigen hond, kan je veel voorkomen.

Er is een reden voor een aanval.

Vind wel dat beide baasjes op dat moment moeten ingrijpen. Wat ik van TS gelezen heb, gebeurde dit ook.

Tobias moest ik vandaag ook aanlijnen, omdat hij een gedrag vertoonde om heel fel een groot teritorium te verdedigen, zelfs tegen een deense dog.

Dan grijp ik in. Ook omdat ik er op tijd bij was. Was ik een klein stukje van hem vandaan, kon ik niet direkt ingrijpen.

Niet alles is voorspelbaar.




honden page profiel Senna en AstaSenna en Asta

honden foto van Senna en Asta

Ik heb inderdaad even moeten ingrijpen.
Het gebeurde ook zo onverwachts,ik had de andere nog helemaal niet eens gezien.
Ik probeer altijd te zorgen dat mijn hondeu het zelf kunnen oplossen zodat ze zichzelf ook later kunnen verdedigen als het nodig is .
Alleen nu ging het te snel voor haar waarschijnlijk omdat ze ook nog maar net 6 maanden is en nog erg pupgedrag heeft.
Ik wil ook niet zomaar als mens tussen bijde komen want dan stoor ik in hun gesprek ;-)(hondentaal)
Maar niet alles is voorspelbaar inderdaad.
Deze man had zijn hond gewoon aan moeten lijnen.

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

gewoon een grote hond kopen ;-)

als er andere honden zijn zit vito vaak aan de riem. omdat zijn speel gedrag vaak niet gewardeerd wordt door andere honden( lomp en onbehouden)

wat ik dus doe als ik zie dat er een hond komt aangestormd om een potje te knokken is heel hard roepen dat vito bijt O-) vaak kunnen ze dan in eens wel snel hun hond tegen houden. mocht dat niet helpen doe ik er alles aan om de andere hond(die wil knokken dus) bij vito weg te houden want als vito aan de gang gaat is de schade niet te over zien

heb ook nog een x jack en een x chi wat me opvalt is dat als ik met hun alleen loop mensen hun hond veel makkelijker op af laten stormen als wanneer vito er bij is

maar wat ik doe als dat gebeurd pak ik de x chi op want als die bedreigt word klapt ze er meteen op die is van de duvel nog niet bang ;-) de x jack laat ik naast me zitten. weet dat je je hond eigenlijk niet op mag pakken omdat de andere hond dan tegen je op kan gaan springen maar in dit geval is dat precies wat ik wil want dan kan ik hem gemakkelijk weg bonjouren ;-)

honden page profiel jansenjansen 3 doggies

honden foto van jansen

Wat ik bedoel is dat sommige honden enkele sec voor een aanval op een andere hond tekenen laat zien dat hij/zij opgewonden, bang, of agresief is.
Elk teken zal per situatie anders zijn.
We hebben een herder gehad bij mn ouders thuis en als die een hond wilde vedrijven van zijn erf gingen zn haren overeind staan en je kon duidelijk zien wat hij wilde.
Maar geen enkele hond is gelijk sommige honden vallen zomaar ineens vanuit een onverklaarbare situatie aan zonder voor ons begrijpelijke reden.
De reactie van het baasje speeld hierbij ook een grote rol raakt deze in panier of overziet hij de situatie en grijpt op een corecte manier in.
De riem waarmee je de hond uitlaat speeld hierbij een grote rol.
Met riem en dus aan de riem is hij veel makkelijke te corrigeren in een conflict situatie dan wanneer hij los loopt.

Maar dit is onze ervaring.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Je hebt teveel Cm gekeken.

Zoals gezegt de haren overeind heeft met spanning te maken, en is voor een hond net zo oncontroleerbaar als bij ons kippenvel.

Verder is een beet (kneep of tik) in de zij van de hond ook helemaal niet natuurlijk, wolven doen dit niet.

Tussen 2 vechtende honden in gaan staan en je groot maken heeft ook geen enkel nut, zeker niet als het om een echt gevecht gaat, want dan kijken ze niet naar jou.

Je hebt als het goed is altijd een riem bij je, met je riem kan je een hele boel doen!

Zoals die om de nek van de andere hond(als jou hond goed onder appél staat)doen en hem naar achter trekken.
De riem in de bek van de andere hond doen. Zorg er voor dat die niet kan bijten.

Mocht die hond echt vast hebben, kan je ook je riem gebruiken om hem weer los te krijgen door de onderkaak naar beneden te trekken.
Let wel goed op dat je de hond z'n kaak niet ontwricht.
Ook een flexi kan je goed helpen zodat die hond niet harder kan bijten.

Als de hond eenmaal vast heeft, is het beste voor iedereen als hij zelf los laat.
Een paar manieren zijn, snoep, speeltje. dus afleiden.
maar ook rust creeren zorgt er voor dat de honden niet panieken.

Ook een fles deo mee nemen kan goed helpen, want een korte tss is vaak al genoeg om ze te laten loslaetn. en anders spuit je het kort op de neus(dus niet in de neus)

groejtes

honden page profiel MackMack 3 doggies

honden foto van Mack

en anders spuit je het kort op de neusOeioeioeioeioeioeioei is dat geen fysieke correctie.
Bovendien is dit niet natuurlijk, wolven doen dit niet.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Ik zou er echt alles aan doen om mijn hond te beschermen. Eerst vriendelijk vragen de hond tot de orde te roepen. Heeft deze er lak aan, dan met een flinke stem verhef de hond op zijn plaats wijzen en mocht dit alles niet helpen en het is een grote hond en ik durf hem niet te pakken bij de halsband etc.. het is echt zo afhankelijk van de situatie, van het moment zelf, dan weet ik ook niet wat ik ga doen hoor.

Rustig blijven is zo makkelijk gezegd. Ik wil diegene wel eens zien, wanneer iemand daadwerkelijk in zo'n situatie zit.

Heb het zelf eens meegemaakt, en dan blijf je echt niet meer rustig. Hoop het echt nooit meer mee te maken.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

mack ga lekker ergens anders spelen.. Als je serieus wilt mee forumen dan mag je blijven van mij, maar stoken en gewoon raar reageren kan ik niet tegen hoor.

nee het is niet natuurlijk, en ja een fysieke correctie, maar wel een die het leven van je hond kan redden, en die verder geen schadelijke gevolgen heeft voor de hond.

Heel anders dan bv schoppen.

Kimeta, kom maar langs ;-) Kaily wil nog aardig vaak vechten :'(

honden page profiel MackMack

honden foto van Mack

Gerdine, ik kom serieus forumen.
Maar de visie van HP is dat fysieke correcties/handelingen absoluut niet zijn toegestaan.

NOOIT EN TE NIMMER.

Maar als ik het leven van een hond red door hem weg te schoppen tijdens een gevecht is dat dus blijkbaar wel fysiek handelen, en als jij het doet niet.
Vreemd hoor. Alhoewel vreemd............ als Die Mexicaan Wiens Naam Hier Niet Genoemd Mag Worden had gezegt wat jij had gezegt over die spuitbus had half HP weer overstuur geweest en er schande van gesproken.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Echt, ik heb nu twee keer in mijn leven meegemaakt dat een van mijn honden gegrepen werd. Neem van mij aan dat koelbloedig en rust de beste remedie is. Zelfs bij honden die niet los willen laten. Ik ben mijn gevoel gevolgd. Tobias heb ik letterlijk uit de bek van een jachthond gehaald. Bij de tweede aanval heeft hij me gebeten, maar gelukkig niet ernstig, en ik had het er voor over.

Bij een andere hond die echt weigerde, niet meer kon loslaten, heb ik de beide honden bij elkaar gehouden zodat er niet gescheurd en getrokken kon werd. Deze hond werd rustig maar liet toch niet los. Mensen erom heen raakte in paniek en begonnen aan de "dader" te trekken, schoppen enz.....fout Hij werd alleen maar bozer. Uiteindelijk was de oplossing zijn luchtpijp dicht knijpen net zolang tot hij los liet. Dat lukte.
Nogmaals niets is voospelbaar, maar soms is wel iets te voorkomen.

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Toch jammer dat men hier tegen alle vormen van fysiek geweld is als mijn hond in het bos wordt aangevallen zou ik een stok pakken en die andere hond er mee slaan net zo lang tot dat die hond mijn hond loslaat. je denkt toch niet dat ik zou doen wat Gerdien hier boven schrijf met die riem enzo daar dat kan ik niet eens omdat mijn riem vast zit aan mijn scootmobiel en dan ga ik niet eerst rustig de riem proberen van de leuning van mijn scootmobiel af te halen dan kan Kyra al lang gewond of niet erger dood zijn. ik zou een mij geen moment bedenken een stok pakken en net zo lang op die aanvallende hond in ga hakken totdat die loslaat of hem een rot schop verkopen. ik laat mijn hond toch niet zomaar bijten. En al zal ik met deze tekst een waarschuwing krijgen of geband worden. In sommige gevallen vindt ik dat fysiek geweld is toegestaan.

honden page profiel lisa en layckalisa en laycka 3 doggies

honden foto van lisa en laycka

Zita heeft ooit ook eens iemand aangevallen. Een duitse herder van zes maanden ( had schrik voor andere honden ).

Ik heb zita proberen te vangen. 1 maal in het zand gevallen. 2de maal kon ik ze pakken. Geen leuke ervaring. En normaal gezien mag je niet tussen vechtende honden komen... Maar, ik zou het niet kunnen laten :-)

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 2 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Het optillen van de achterpoten, is tog dat als de hond echt vast heeft, dat hij niej kan gaan schudden en daardoor scheuren?

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Wat dat betreft ben ik nogal goed van vertrouwen als mensen de honden los laten lopen denk ik altijd tis goed dan gaat Kyra ook los Kyra kan met alle honden overweg doet nooit wat wil alleen maar spelen rennen en vieze modderbaden nemen. Als er een hond met kwade bedoelingen op haar af zou komen springt zij op mijn scootmobiel en rijden wij door totdat wij die hond niet meer zien en dan gaat ze weer van de scoot af. Kyra is moet niks van hele kleine hondjes hebben ze loopt er voor weg met grote honden haar voormaat wil ze alleen maar spelen.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Het is belangrijk voor alle hondenbezitters dat je goed weet wat je moet doen. Je kent je hond, neem ik aan...Je weet waar toe ze in staat zijn en dan is het heel belangrijk om te weten hoe te reageren, ook in "onvoorspelbare" noodsituaties.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Hmm allemaal best leuk hoor ff de situatie inschatten,en huh ff kijken wwat die hond nu precies gaat doen,
Lekker als je ene kleine hond hebt,die met 1 beet in de rug (van ene grote hond)verlamd kan zijn.
Denken jullie nu echt dta ik daarop zou gaan wachten....??
Nou dacht het niet,als er ene hodn in mijn groep durft te komen,dan is deze echt wel wat meer van plan,en dan ga ik niet afwachten tot deze een hond in z'n bek heeft zodat ik hem netjes aan zijn nekvelletjes of halsband eraf kan halen....
Nop ik zal deze hond ook een schop verkopen en nee ik schop hem niet verrot,alleen een waarschuuw schop om de hodn op afstand te houden.
Kom mensen je laat je hond toch niet bijten....
Als ik horo van die mensen die tegen het schoppen zijn(ja gewoon een schop om ene hodn op afstand te houden)
die hebben honden die al regelmatig gebeten zijn,nou mijn honden zijn nog nooit door een andere hodn gebeten en dat zal ook niet gebeuren!!
Ik zal dan ook altijd mijn roedel beschermen,zoals het ook hoort ;-)

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 3 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

@ cabasja,
Ik snap dat je je honden zal beschermen, maar wat ik niej egt begrijp is dat als een hond jou groep betreed, dat je hem dan al een schop geeft, om hem op afstand te houden.
Ik weet niet hoe jou honden reageren naar andere honden, maar mijn hond gaat wel naar andere honden, ook als deze met een grotere groep zijn.
Verder zonder slechte bedoelingen, houd dit in, dat als mijn hond naar jou honden zal toegaan, dat je hem dan een schop geeft??
of bedoel je het anders?
Dit is hoe het op mij overkomt O-)

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Wat een flauwe opmerking gerdine :'(

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ik hoop nooit voor je dat je een "verkeerde baas"tegenkomt en in een onvoorspelbare situatie terecht komt. Jouw schop zal meer schade dan resultaat op leveren. Denk je nu werkelijk dat elke hond op een schop reageert door los te laten.

Natuurlijk moet je dingen voor zijn, maar om dit op te lossen door meteen dan maar een hond te schoppen, zodat hij jouw hond niet kan benaderen, c.q. in je groep mag komen, sorry...niet mijn methode.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Misschien klinkt het heel gemeen, maar ik wordt echt boos over fysiek geweld, als jij kleine hondjes hebt, weet je ook dat ze kwetsbaar zijn.

Sorry hoor, maar ik vind niet omdat je iets kwetsbaars/kleins hebt, je meteen maar fysiek geweld moet gebruiken om dingen te voorkomen.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

patricia, Spikey&Nino
Een normale hond durft niet in mijn groep te komen,dat is het hem nou juist,hahahah
Ze gaan zo tekeer dat er honden eerder met ene grote boog om heen lopen dan dat ze er echt naar toe gaan.
Tuurlijk is het de manier waarop....ik heb zelf 15 jaar getraind met mijn honden en 10 jaar lesgegeven dus ik weet echt wle wanneer er hodnen wel of niet met foute bedoelingen aan komt rennen.
Maar zoals je hebt kunnen zien heb ik een grote roedel schnauzers,dit zijn blaffers...zeker met een groep,ze doen net alsof ze alles willen opeten,maar puntje bij paaltje durven ze niks.
Maar het is logisch 1 grootje groep i veel sterker dan 1 hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen als een hond zomaar een andere hond aanvalt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^