puppy s die bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

anoniem (Gast)

Ik zit met een puppy (zwitserse herder) van bijna 10 weken uit. Hij is een schatje maar hij heeft de neigng om vooral mij te bijten. In het begin viel het nog mee en deed het geen pijn maar nu snapt hij (meestal als hij hevig is) in mijn benen en handen. Telkens voer ik hem een speeltje toe of geef ik een korte schreeuw en stop ik met spelen maar dan rent hij me achterna en bijt in mij kuit. Wat kan ik hieraan doen? Of doe ik iets verkeerd? Hij krijgt genoeg afleiding is dit toch een schreeuw om aandacht of is hij gewoon dominant?

Hopelijk hebben jullie wat tips

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy s die bijten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marjolein en Noa en kleine LeviMarjolein en Noa en kleine Levi

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

is ook puppygedrag he

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Dit is inderdaad gewoon puppygedrag. Sandy deed het ook, en ja, dit kan best pijn doen, ze hebben zulke scherpe tandjes. Ik ging altijd helemaal stilstaan, draaide me hoofd weg van de hond en zei ook niets meer. Dan droop madam vanzelf af omdat ik niet leuk genoeg meer was. Veel succes! ;-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Lees dit eens door over dominantie;
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-Wat-is-er-met-dominantie%3F.php

En dit over het opgroeien van een pup
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php

Als hij snapt/hapt ondanks dat je hem afleiding biedt en maar door blijft gaan, zou ik hem naar zijn bench begeleiden.

Hier krijgen de honden 2 á 3 keer een alternatief voor 'fout' gedrag, gaan ze door? Dan zijn ze m.i. niet voor rede vastbaar, moe, dus tijd voor rust.

Honden - en zeker pups - worden vervelend als ze moe zijn, veel indrukken opdoen en je ze niet de tijd geeft die prikkels te verwerken. Als je weet dat een volwassen hond 18 uur slaapt nodig heeft per dag, kan je nagaan hoeveel rust je een pup dient te geven.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

inderdaad gelijk stoppen met spelen, als ze gaat bijten. En dan verder negeren. En weg draaien om vervolgens wat anders te gaan doen. Het lijkt misschien nu wel of het geen effect heeft maar op een gegeven moment gaan ze het snappen. Ik denk ook niet dat het domintantie is aangezien dat niet voorkomt bij pups..
Heeft de hond genoeg rust, anders kan het ook nog overprikkeling zijn.

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

hoi ik zal wel een verkeerd antwoord geven maar ik heb ALTIJD gewoon terug gebeten....en dat heeft altijd gewerkt,vooral bij een pup die geneigd is om in je lippen te bijten,hoppa die bijt ik gelijk terug in zn lip en dan doen ze het niet meer.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Iedere pup doet het aan het begin, happen! Dit kan pijnlijk zijn door de scherpe puppentandjes die ze nog hebben. Hoe moet u dit afleren?
Als uw pup begint met happen, nog zachtjes kunt u eerst normaal 'nee' zeggen. Als uw pup niet ophoud, is het aaien gewoon klaar. Negeer de pup eerst een poosje voor u weer begint. Als u weer begint en uw pup bijt hard, roep dan zo hoog mogelijk 'AUW!!' dit zal de pup doen denken aan het piepen van pijn van een andere hond. Eveneens staat u meteen op. Dit moet u consequent aan houden! Dit zal op een gegeven moment overgaan. Zelfs vrij snel, als u het consequent blijft doen.


Van mijn eigen site gekopieerd :-)

anoniem (Gast)

Bedankt voor de tips. Ik ga het eens proberen toe te passen.

honden page profiel SuskeSuske

honden foto van Suske

En een beetje geduld, kan weken duren voor het over is! Dus niet na twee, drie dagen edenken dat iets niet werkt, Keulen en Aken he?

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Telkens voer ik hem een speeltje toe of geef ik een korte schreeuw wat bedoel je hier mee?

honden page profiel Samantha & AikoSamantha & Aiko

honden foto van Samantha & Aiko

@ Anoniem, leuk een witte herder! Meld je je anders aan dan kunnen we wat meer tips geven want ik herken het gedrag wel ;-)

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Wij hebben ook een pup van 10 weken, die ook dol is op bijten!! Maar dat is nou eenmaal wat pups doen.
Wat wij altijd doen als ze bijt, is haar eigen speeltje geven waar ze in mag bijten.
Of als we met haar op de grond zitten en het bijten word te heftig, opstaan en weg lopen, geen aandacht meer geven.

Een gevulde mergpijp helpt trouwens ook erg goed.

Succes, groetjes michelle

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Wij hebben een terrier pup van 14 weken en ook hij heeft erg veel bijt gedrag gehad. Ik heb dit opgelost door runderoren te kopen. Ik dacht als een baby veel zuigreflex heeft dan kopen we een speen dus ik koop iets om de bijtreflex te verzadigen. Ik moet zeggen dat wij er goede ervaringen mee hebben. Natuurlijk was het bijten niet gelijk over maar wel gelijk minder.
Als je dit wil gaan doen dan nooit als hij niet wil stoppen met bijten hem gelijk een oor aanbieden. Hierdoor legt hij de link bijten betekent een oor voor mij. Ik probeerde zijn aandacht op een speeltje te krijgen en als dat gelukt was dan ging ik een oor halen en ruilde dat voor zijn speeltje.
Ook bijt hij graag op een tak. Ik probeer dan ook regelmatig een verse tak voor hem te regelen. Deze splinteren niet omdat ze nog niet uitgedroogd zijn. Denk nou niet gelijk een halve boom soms is een tak van potlood dikte als genoeg.

suc6

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Het is ook een echt puppen gedrag.Het gaat vnzelf weer over.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Iets geven waar ze wel de tanden in mogen zetten. Het is heel natuurlijk gedrag en naar mijn mening ook niet iets wat je moet straffen, maar een alternatief voor moet bieden.

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva

honden foto van Emmy & Ziva

Toen Ziva zo jong was deed ze dat ook hoor. Iedereen zei toen ook dat het puppygedrag was en dat ik het gewoon moest negeren (spel eindigen en even negeren tot ze weer kalmer was). Ik geloofde toen ook niet helemaal dat het ooit gewoon zou stoppen (Ziva is mijn eerste pup) maar dat gebeurde wel :-)

Vanaf 5 maanden ongeveer is ze echt volledig gestopt met bijten in handen, kleding, voeten,... Als we nu stoeien bijt ze nog wel maar heel zachtjes.

Belangrijk is om je pupje heel veel te laten rusten zodat het niet overprikkeld raakt en als het gaat bijten negeren. Soms is negeren moeilijk omdat het pijn doet maar ik verliet dan even de kamer.

Veel succes en geniet van je hummeltje! Ze zijn zo snel groot!

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

lekker negeren. vinden ze verschrikkelijk en dat stopt t vanzelf.... als je veel geduld hebt iig

honden page profiel Marleen & Chi LoekieMarleen & Chi Loekie

honden foto van Marleen & Chi Loekie

Dit lijkt mij ook puppy gedrag. Echter wanneer jij stopt me spelen als hij te wilt doen (heel goed) en hij gaat alsnog bijten, straf dit dat af.
Hij is een pup maar moet wel weten wanneer het klaar is.

Nog een gratis tip! geef hem een goeie kluif bot, zodat hij niet gaat slopen.

Groet,

honden page profiel D&BD&B

honden foto van D&B

Dobby beet ook ontzettend veel. Wanneer hij in ons beet, handen, enz, dan liepen we weg, negeer meneer een tijdje. Wanneer ie dan nog doorgaat, met bijten in andere dingen gaven we m een botje. Dat ging prima.
Of inderdaad afleiding bieden met een speeltje.
En, wat volgens mij ook erg belangrijk is, de pup nooit uitdagen om te spelen met je handen, altijd met een speeltje.
Succes

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

hoe lang gaat dat bijten eigenlijk door?? weet iemand dat? misschien totdat ze gaan wisselen of langer?? vroeg ik me zo ineens af.... ;-)

honden page profiel D&BD&B

honden foto van D&B

We hebben Dobby echt goed afgeleerd om te bijten, nu tijdens het wisselen is het weer drama...
De DA en de fokker gaven aan dat dit erger werd met het wisselen en dat het daarna weer af zakt.(zou moeten)
Miss daarna tijdens het puberen weer?

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

ok, we hebben dus nog ff te gaan.... haha! Lynn is nu 15 weken en merk dat ze de laatste paar dagen weer meer bijt (op haar speelgoed en op ons), dus denk dat ze gauw gaat wisselen!!

honden page profiel MonicaMonica

honden foto van Monica

Onze witte herder van nu 7,5 maand heeft ook heel veel gebeten. Ons hele gezin liep van 's ochtends vroeg tot we naar bed gingen met laarzen aan, zodat hij niet in onze voeten en broek kon bijten. Wij hebben hem in huis een klein kort riempje omgedaan zodat wij hem bij ons weg konden trekken en op afstand konden houden. Dit heeft wel geholpen samen met het NEE zeggen. Wij dachten dat het misschien wel nooit over zou gaan, maar met 20 weken was het ineens over !! Nu kunnen we gewoon met hem kroelen zonder dat hij nog z'n tanden in ons zet. Gelukkig maar, want zijn tanden zijn erg groot !!

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva

honden foto van Emmy & Ziva


Hoe lang het doorgaat zal wel veel afhangen van het hondje en ook hoe consequent je erop reageert (is niet altijd makkelijk :-) ) maar Ziva is er mee gestopt rond 5 maanden. Is wel een veel kleiner ras dus mogelijk duurt het bij jou wat langer.

Ben geen expert hoor maar ik deel gewoon even mijn ervaringen :-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Hier is nu pup nr 7, en met geen 1 van de puppen hebben we problemen met bijten gehad. Allen kennen een bijtrem , en bij allen was het in ons bijten binnen een week over. Gewoon door een alternatief te bieden en vooral door voldoende rust te geven.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Ik lees overal op dit forum dat een pup voldooende rust moet hebben en daar ben ik het tot op een zekere hoogte mee eens.
Maar als ik met onze pup de regel 14 weken oud dus per keer 14 minuten lopen aan hou dan worden wij en de hond hier gillend gek.
Wij hebben een middenslag terrier en daar ligt het misschien aan maar onze pup heeft toch echt zijn portie lichaamsbeweging nodig.
Vanaf zijn 12 week zijn wij hem 1 keer per dag een half uur gaan uitlaten. Bij thuiskomst doet hij daar soms nog even 15 minuten racen door de tuin bij. Daarna is hij uiterst tevreden eet zijn buikje rond en gaat lekker liggen slapen. De rest van de dag lopen we ongeveer 15 minuten per keer. Hij is nu 14 weken en we merken al dat hij aan de 30 minuten niet echt meer voldoende heeft en we gaan komende week dus ook naar de 40 minuten. We hebben dit na overleg met de fokker gedaan.
Ik wil hier alleen mee aangeven dat rust erg belangrijk is maar dat sommige honden echt meer nodig hebben aan lichaamsbeweging.

honden page profiel waltherwalther

honden foto van walther

gelijk afstraffen.
en zeggen foei en gelijk in de bench zonder wat te zeggen, anders denkt hij dat de bench een strafhoek is, dan wil hij er nooit in.
groetjes walther

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva

honden foto van Emmy & Ziva

@Angelie: Ik herken dat zeker, ik ga met Ziva ook langer wandelen dan de richtlijnen hoor.
Meestal zorg ik er voor dat in het traject een park aan bod komt zodat ze ook even gewoon kan rondsnuffelen en liggen kijken, da's minder intensief maar ze wordt er wel moe van :-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

@ Angelie - hier betreft het oa border collies uit werklijnen, een kleine aus, een DH uit werklijnen, werkhonden pur sang. Reken maar dat die hun rust nodig hebben. Geestelijk vermoeien, niet zozeer lichamelijk. Ik ga zeker niet veel met ze wandelen als pupzijnde. Voornamelijk socialiseren, en dan nog niet eens elke dag iets nieuws. Rust inbouwen, een UIT-knop creeeren. Maar goed.. Ieder zijn manier he :-) ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy s die bijten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: In huis de poot optillen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^