waar pup slapen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel maddiemaddie

honden foto van maddie

ik heb een 5 jaar oude chihuahua. Volgende week krijg ik er een chi pupje bij. De oudste hond slaapt beneden in de gang in zijn mand. Nu lees ik op internet dat het goed is om een pup naast je te laten slapen. maar dit lijkt mij voor mijn oudere hond zielig omdat hij niet mee naar boven mag.
Ik vind het heel erg belangrijk dat mijn oudere hond het gevoel blijft houden dat hij boven de nieuwe pup staat. Is het dan beter om de nieuwe pup in een eigen mand bij hem in de gang te laten slapen? of moet ik mijn oudere hond een weekje bij ons in bed laten slapen en de nieuwe pup naast ons in een doos op grond?

wie heeft er een idee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waar pup slapen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver

honden foto van Jannie Schrijver

Gewoon je pup naast je bed is nog steeds in mijn ogen het beste. Heb totaal 8 puppen grootgebracht en altijd zo gedaan. Ik deed ze in een hogere doos met hun dekentje. Als ze dan s'nacht wakker werden even een sss en aai over de bol. Je andere hondje weet dat zijn plekje is in de gang en dat laat je ook zo...Na een dag of 10 kunnen de puppen van de slaapkamer af. Dit verschild van hond (of baas)

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik hoor ook altijd verschillende verhalen. Vaak wordt gezegd om de eerste nachten de eenzaamheid van de pup wat te verhelpen de pup naast je in de slaapkamer. Als dat goed gaat de pup telkens wat verder laten slapen. Anderen zeggen een hond mag niet in je slaapkamer komen omwille van de rangorde en dus als pup ook niet...

Ik weet zelf ook nog niet hoe ik het ga doen

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Bij mij hebben ze gewoon op de plek geslapen waar ze horen te slapen.. Niks op de slaapkamer oid..
Dan is het één keer wennen en weten ze direct wat hun plek is..
Dat is hoe ik erover denk, maar heb inderdaad ook vaak gelezen: eerst op de slaapkamer, dan op de overloop, etc. Ik vind het onzin, maar je moet doen waar jij je goed bij voelt!

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Ik zou in deze situatie eerst proberen of de pup niet in de bench (of mand) wil slapen in dezelfde ruimte als de oudere hond. Bench heeft dan wel de voorkeur omdat ie wellicht anders zijn rust niet neemt.
Mocht dit niet lukken, kun je het slapen aanwennen door bij jullie op de kamer te beginnen en dan steeds verder weg tot je bent aangekomen bij de gewenste slaapplek.

In mijn ogen heeft dit niks te maken met boven iets of iemand staan. Jullie zijn de 'ouders', de leiders, jullie bepalen de huisregels voor jullie hondjes. Aangezien je oudere hondje het helemaal niet gewend is bij jullie te slapen, zou ik dat nu ook zeker niet doen in het kader van zogenaamde rangorde.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor jouw oudere hond maakt het niet zoveel uit, dat ze beneden blijft slapen, als je wilt kan je ook de pup beneden laten slapen, vlak in de buurt van je ouderen hond, gezellig samen, is de pup niet alleen, maar om je pup goed te kunnen horen, zou het voor het zinderlijk maken, gewoon fijner zijn dat tie toch bij je in de buurt is, wat je ook kan doen, de eerste week beneden bij je honden slapen, kijken hoe dat gaat. is het toch zo dat je dat liever niet doet, savonds de pup gerust mee nemen en een mandje naast het bed plaatsen, tot tie zinderlijk is snachts, dan lekker bij je oudere hond laten slapen.

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver

honden foto van Jannie Schrijver

Ach wat weet een pupje nou van rangorde. Jij bent de baas gewoon. Mijn volwassen honden worden echt niet jaloers hoor...

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij hebben de puppen nooit mee naar boven genomen.En het ging altijd goed.Ze hebben wel een bench.Kijk even hoe de oudere hond reageerd als de pup mee naar boven gaat.Misschien maakt hij er geen probleem van.

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Hoi Maddie,je hoeft de oudere hond echt niet zielig te vinden hoor.Dat is ,,mensen denken",en daar help je geen enkele hond mee.Ik heb Nak gelijk in zijn bench laten slapen,kruikje,dekentje erover heen,niet helemaal natuurlijk,en bij piepen niet reageren.Maar ik snap ook wel dat wanneer je dat moeilijk vind,je het puppie een paar daagjes naast je bed zet.En dan steeds verder.Succes en veel plezier met je nieuwe hondje.Vriendelijke groetjes Annemieke&Nak

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver

honden foto van Jannie Schrijver

Mijn puppen piepen niet veel omdat ze lekker vlakbij liggen. En het is maar voor eventjes.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

wij hebben 2 x een pup er bij een oudere hond gehad. Het is een voordeel dat je nog een hond hebt. Laat ze vlak bij elkaar slapen snachts en je zal merken dat het vanzelf gaat. Een 2de hondje is net iets makkelijker je weet inmiddels meer. Lekker samen beneden houden is voor beide honden goed.Gelijk aan het nieuwe plekje laten wennen. Niet boven en zeker niet in bed.

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

ik heb ze bij mij in bed gehad de eerste tijd
zodat ze zich veilig voelde
nooit een ongelukje gehad op bed gingen piepen als ze iets moesten doen
maar dat vond ik ze prettig om ze dicht bij me tehouden ;-)

nu slapen ze naast het bed of beneden net waar ze zelf voor kiezen

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi...

Ik heb de puppen atijd naast mijn bed de eerste tijd...

Wij slapen op de parterre dus na verloop van tijd dan schuift de bench naar de plek waar hij uiteindelijk komt te staan..

Slaap je op een eerste etage dan is het misschien te overwegen bij de hond op de parterre te gaan slapen..
En daar dan afstand in te bouwen...

Tip zet ook de hond overdag geregeld in de bench..[en de hond niet eerder alleen laten dn wanner het hondje zich op zijn gemak voelt in de bench..

Succes, Ilja

honden page profiel maddiemaddie

honden foto van maddie

veel verschillende ideeen dus ;-)
nou ik laat mijn oudere hond dan gewoon op zijn plek beneden,misschien de nieuwe pup een paar nachtjes bij ons en daarna bij de oudere hond.
maar ik ben niet van plan om snachts mn bed uit te gaan om hem uit te laten dat deed ik met mijn oudere hond ook nooit. snachts was snachts en als hij moest plassen/poepen deed hij dat uit zijn mand op de krant. na ee paar nachten hield hij het al op.
ik kijk het even aan hoe het gaat tussen die 2.

ik kan i.i.g niet wachten tot de pup er is :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waar pup slapen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Welke hond heeft de meeste fans?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^