Iemand tips

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Ik voer al jaren kvv en vers aan mijn honden, helaas begon één van de meiden een tijd geleden "problemen" te geven na het eten en kreeg ze krampen welke soms wel een uur aanhielden.
Ik heb verschillende merken kvv gegeven en bij vers verschillende diersoorten om uit te proberen wat de problemen gaven, haar bak op de grond gezet (i.p.v. de standaard) en zelfs met een vork eten gegeven om te kijken of dit iets uit zou maken, maar helaas.
Mijn DA (welke niet tegen het voeren van kvv/vers is) heeft haar helemaal onderzocht maar kan geen problemen vinden, maar maakte de opmerking dat ze mogelijk niet meer tegen rauw vlees zou kunnen. Ik heb toen om uit te testen of de DA gelijk had een zakje brokken gehaald en heeft ze na het eten hiervan dus geen klachten.
Vorige week waren de honden een dagje bij mijn ouders en mijn moeder had kippenhartjes gehaald en deze even gekookt en zonder na te denken deze dus gegeven en verwonderlijk had ze hier geen klachten van. Ik heb daarna een aantal keren bij kipfilet en spiervlees (rund) er even de kook overheen gedaan en dit gegeven met wat gepureerde groenten en ook dit gaat prima, maar ben wel van mening doordat het vlees verhit is geweest dat ze toch veel voedingstoffen tekort zal gaan komen.
Misschien heeft er iemand tips om zo'n maaltijd toch volledig te maken???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand tips" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien een voedingssupplement over zijn eten geven ? dan krijgt tie in ieder geval voldoende stoffen binnen. en als tie het beter doet op de brok ? waarom dan geen brok ?

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Hey, weet je nog mijn topic, waar Mortec ook geen kvv meer kon verdragen zoals de ene hond bij jou, en waar ik vroeg wie de ene hond kvv/barf gaf en de andere brokken en of dit geen probleem opbrengde onderling ?

Wel na een tijd Acana brokken te hebben gevoerd heb ik het nog is geprobeerd met een kvv namelijk carnibest en hiervan krijgt hij nu de kip en rijst en het gaat super met deze kvv. Geen krampen, geen diarree, geen niets meer.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Je zou kunnen supplementeren met gemalen eierschaal als calciumbron. Daarvan kun je een theelepel op 500 gram vlees geven. En je zou kunnen afwisselen met Spirulina en Chlorella voor de extra aminozuren/vitamines/mineralen (waaronder B-complex, zink en calcium). In groentespruiten (kiemen) en kruiden zitten heel veel aanvullende mineralen en vitamines. Verder zou je af kunnen wisselen met oergranen zoals bv. quinoia (niet bij vlees geven), pompoen, zoete aardappel etc., bevat behoorlijke vitamine B's en mineralen. Verder zou je wekelijks wat extra hart (bij voorkeur heel erg licht gekookt ivm taurineverlies) kunnen geven. En als je hond maagproblemen heeft, dan zou je eens een tijdje manuka honing kunnen geven of maagcompositum. Beide hebben een antiseptische werking op de maag en stabiliseren het maagzuur. Verder zijn er prima boeken te koop van bv. Monica Segal K9 Kitchen en Optimal Nutrition en is daar ook een Yahoo list van.
Succes met wat je doet.

Groetjes,
Sandra
www.rauwevoedingvoorhonden.nl

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

@ Julie
Wat super zeg dat het goed gaat.

@ Goldendelicious
Heel hartelijk dank voor je info

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand tips" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^