Heb jij de fokker van je hond ingelicht toen hij ziek werd ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Carine & CoCarine & Co

honden foto van Carine & Co

Er zijn hier verschillende mensen die helaas geen goede ervaringen hebben gehad met stamboomhonden. Heb je de fokker van je hond ingelicht toen je hond ziek werd of overleden is ?

Zo ja hoe reageerde hij/zij en heeft ie er wat mee gedaan ?

Zo nee waarom niet ?

Ik vind persoonlijk dat je de fokker moet inlichten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heb jij de fokker van je hond ingelicht toen hij ziek werd ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Tot nu toe nog niks mis met mijn honden :-D

Maar zeker zou ik de fokker inlichten, net zoals ik wil dat pupkopers dingen aan mij vertellen. Het is belangrijk te weten met welke genen je fokt en hoe het de nakomelingen vergaat..

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

misschien is het belangrijker dat je bij hele ernstige dingen de rasvereniging inlicht, vaak is er een gezondheidscoordinator, en tegenwoordig is er via de mail zo contact gelegd.

fokkers........ er zijn ongetwijfeld heel goede, met hun hart op de goede plaats, en veel kennis en goede wil....... maar ik heb er persoonlijk niet zoveel vertrouwen in, of die inlichten nu zoveel uithaalt.
loop je dan het risico niet dat het alsnog "onder de pet" blijft?

maar.......das mijn persoonlijke mening ;-)

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marieke

Ik zou het heel erg op prijs stellen als 1 van mijn pupkopers mij zou inlichten als er (gezondheids)problemen zijn met hun hond. Ik heb ze dat ook gevraagd om dat te doen, maakt niet uit met wat voor probleem! Ik heb zelfs al in het rond gekeken bij andere Gossenliefhebbers, dat als onverhoopt mocht blijken dat zich bij mijn pups problemen voor doen, welke lijn ik dan interessant zou vinden. Met Raksha zou ik dan direct geen nestje meer doen! Maar tot dusver gaat alles prima met de pups :-D, ze zijn nu ruim een jaar en we zijn dus druk op zoek naar een reu voor Raksha's 2e en laatste nestje en hopen dan met een leuke en gezonde aanwinst voor het ras verder te kunnen.

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel 3 doggies

honden foto van Angela en Michel

Mindy (onze overleden DH)... daar heb ik de fokker over ingelicht toen bleek dat zij zware HD had. Maar ja, die zei dus heel leuk: Nou dan ruil je haar toch in! PFFF O-) . NIET DUS!!!
Irza... deze fokkers zijn gestopt en ook niet meer bereikbaar. Met haar is ook verder niks mis, dus geen reden verder voor inlichtingen ;-) . Al had ik het wel leuk gevonden om haar te melden van Aiko bijv.
Pippa... NEE die fokker krijgt niks meer van mij te horen!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

mijn hond heeft geen stamboom maar wel de fokker ingelicht. ze vond het heel erg.

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties 3 doggies

honden foto van Criz & de Shelties

Ik laat de fokster van Butters altijd alles weten, toen met de gedraaide teelbal en spoedcasteratie die volgde, ook uiteraard dat ik hem naar NL heb geexporteerd etc. Ik kan altijd bij haar terecht en krijg snel een reactie terug.

Ook mijn moeder kan voor alles bij de fokster van Kinnon terecht, die lichten we ook altijd in.

Bij Usher heeft mijn moeder geen contact meer met de fokster, al z'n hele leven niet.

De fokster van onze overleden hond hebben we wel ingelicht toen hij ziek werd, zijn zusje woonde bij haar en bleek dezelfde klachten te hebben maar in mindere mate. Toen hij overleden is hebben we haar ook ingelicht.

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Ik meld het bij de fokker maar dat is meer ter kennisname omdat er maar 1 nestje is geweest. Maar het is ook aan haar om actie te ondernemen naar de anderen nestgenoten. Maar met merendeels heb ik zelf contact dus die kan ik zelf informeren.
Ook de mailgroup waar ik lid van ben informeer ik. Daar zitten veel fokkers en die hebben mogelijk ook wat aan de info. Ook heb ik de dekreuhoudster geinformeerd maar die nam het met een pak zout.
Bij de rasvereniging van ons heeft het geen zin om te melden.

Ik houd de eer aan mezelf en doe mijn plicht voor het ras meer kan ik er niet aan doen. En die van mij zijn al 7,5 jaar dus er lopen al meerdere soortgelijke combinatie bloedlijnen en generaties daarna rond.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wij hebben goed contact met de fokster van Bowie.
Wij hoorden van de fokster dat er een hartruis werd gehoord toen hij 6 weken was.Wij wilden hem toch graag hebben.Toen de ruis na 12 weken niet weg was hebben we een echo larten maken en toen zagen ze een aangeboren hartafwijking.We hebben gebeld met de fokster en ze wou de kosten en het bedag van de hond terug betalen.Dat hebben we niet gedaan.Hij is nog in Utrecht geweest en de vooruitzichten zijn gunstig.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb wekelijks contact met mijn fokster, we zijn vriendinnen geworden, zien elkaar jaarlijks een paar keer, en wisselen altijd leuke of minder leuke dingen uit over onze honden.

en nee er is niets mis met bamse. :-D

honden page profiel AkkeAkke 3 doggies

honden foto van Akke

Wij hebben een super contact met onze fokker en er een geweldige vriendschap aan overgehouden. Ik bespreek alles met haar (en niet alleen over de honden hahaha). Ze is bovendien mijn grote steun en toeverlaat op het gebied van borstelen. Ik kan verder met alle vragen over de beardies bij haar terecht. De meeste mensen die een beardie hebben van onze fokker onderhouden een goed contact met haar en ook onderling hebben we contact en gaan gezellig wandelen.

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi 3 doggies

honden foto van Fiona en Rossi

Ja zeker hebben we contact met de fokker gezocht (ondanks dat we niet de eerste eigenaren van Rossi zijn), aangezien ze gediagnosticeerd is met atopie, wat erfelijk belast kan zijn.... :'(

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden



Hier hetzelfde met de fokkers van mijn hondjes. Altijd nog veel contact onderling met elkaar en met de gezondheid van onze honden is niks mis.

Heel veel contact met al onze pup kopers en daar gaat het allemaal prima mee. Eens in het jaar hebben wij een kenneldag die heel gezellig is en we bijna alle honden terug zien. De eigenaren van de reuen die van buitenshuis zijn geweest komen ook altijd op zo'n dag en alle pup kopers vinden dit fantastisch want hun pup/puber/volwassen hond kan dan ook met vaders op de foto en moeder en de andere broers en zussen.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ik vind dat een pupkoper altijd de fokker in moet lichten.
Helaas zijn niet alle fokkers er zo blij mee,maar ik vind wel dat ene fokker ervan op de hoogte moet zijn.
En als ene fokker er laks mee omgaat vind ik dat je best als pupkoper verder mag gaan met bv de rasvereniging inlichten enz....maar of deze er altijd wat mee doen,ppff :'(

honden page profiel carla en cyracarla en cyra 3 doggies

honden foto van carla en cyra

wij hebben ook de fokker ingelicht toen onze cyra ziek was kon moeilijk anders aangezien mijn dochter daar bijna dagelijks over de vloer kwam.maar anders had ik het toch wel gedaan zou het zelf ook willen weten als ik fokker was en als ze ziek waren

honden page profiel BakarddyBakarddy 3 doggies

honden foto van Bakarddy

Ten alle tijden melden wij aan onze fokker hoe het met haar gaat.
Ze heeft huidproblemen gehad, en voor een fokker is dat essentieel om te weten.
Kan die moederhond nog zulke mooie prijzen hebben gewonnen.
Vader is dan mischien Europees kampioen.
Maar hoe gezond de pups uit zo'n combi zijn.??..
Hoe zou een fokker dat moeten weten als er zo weinig info binnenkomt.??

(Ook iets om te vragen als je een goede fokker zoekt.
"Laat eens zien hoe het met andere pups uit de vorige nesten gaat")

Heb me er over verbaasd dat onze fokker zo weinig info kreeg over de pups die ze heeft gefokt.
Ze stuurt zelfs nog netjes een kaartje elk jaar, maar veel eigenaren laten helemaal niks meer van zich horen.

Heb je te maken met een fokker die daar niet van gediend is, weet je gelijk dat je dus nooit geen hond meer hoeft aan te schaffen bij deze ongeintreseerde honden fokker.
Of nog belangrijker.
Waarschuw de andere aanstaande pupkopers voor zo'n figuur.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

ik zou dat niet doen,maar fortuna is een herplaatser,en haar fokker fokt niet meer,en woont tegen frankrijk aan.

honden page profiel BrienneBrienne 3 doggies

honden foto van Brienne

Wij hadden een bastaardje die ernstig ziek werd. En eigenlijk hebben wij de fokker niet ingelicht. Ook omdat we er altijd contact mee hebben gehouden, (foto's en verhalen uitwisselen, was hartstikke leuk, zij hadden een pup gehouden) maar op een gegeven moment lieten ze niets meer van zich horen. Mijn moeder was van: 'wat hebben zij er aan te weten dat Bandu dood is?' nu denk ik eigenlijk steeds vaker: ze zouden niet meer moeten fokken met de ouders.
Maar ik weet dat ze van de moeder geen nestje meer zouden krijgen, die hadden ze laten steriliseren.

Dat ze niks meer lieten horen vinden we nog steeds raar. Soms denk ik dat hun pup ook MH heeft gekregen en dat ze dat niet durfden te vertellen, ik weet het niet...

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Ik ken de fokkers van mijn al heel lang en we zijn goed bevriend. Ik kan ze altijd dag en nacht bellen, ze staan altijd voor me klaar als ik problemen zou hebben met mijn honden!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Ik vind het inderdaad belangrijk als mensen problemen krijgen met hun hond dat ze dit melden bij de fokker, want dan kan de fokker er iets aan doen, niet bij een vereniging melden(ja mag wel natuurlijk) want veel fokkers zijn helemaal geen lid van een vereniging... :-D

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara) 3 doggies

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Heb het nog niet aan de hand gehad.
Maar ik zou de fokker wel inlichten.
We hebben trouwens zelfs nu na 2,5 jaar nog steeds kontakt met elkaar
www.wellensteinboxers.nl

honden page profiel Carine & CoCarine & Co

honden foto van Carine & Co

De rasvereniging ook inlichten vind ik een heel goed idee, hoe meer mensen en fokkers weten dat er wat "scheef" zit in de lijn waar jou hond uitkomt hoe beter! Als daar niets mee gedaan word is dat heel erg jammer maar dan heb jij op zijn minst iets geprobeerd om wat voor het ras te betekenen.

Als ik lees "wij fokken enkel voor rasverbetering" dan hoop ik altijd dat ze hiermee bedoelen in de aller eerste plaats gezonde honden.

honden page profiel D&BD&B 3 doggies

honden foto van D&B

Wij zouden dat ten alle tijde doen!
Ze vertelde wel dat ze maar 2 keer een ziek hondje had gehad, maar ja...
Onze vorige hond kwam van mijn tante. Overigens werd hij pas op 11 jarige leeftijd ziek.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

De fokkers van Bamse en Galynn blijf ik op de hoogte houden hoe het met ze is. De fokster van Galynn is een vriendin van me, dus die hoort het toch snel als er wat is, maar de fokster van Bamse zal ik ook zeker bellen als er wat bijzonders is.
En andersom ook, als er iets is met de honden die bij ons geboren zijn wil ik dat ook weten.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Wij hebben toen Mexx groeipijn had de fokker ook ingelicht. Mexx is toen gerontgend etc en de goede uitslag hebben we ook doorgegeven.
Ze reageerd wel, maar niet super betrokken ofzo.
Als er niks speciaals gebeurd met Mexx meld ik dus ook niks aan haar.

De fokker van Goof was onze oude buurvrouw, zij was erg behulpzaam en meelevend. Ze heeft ook contact gehouden met de andere eigenaren (bijna allemaal) en doorgegeven wat er met Goof was gebeurd.

Ik ben van mening dat je altijd bij iets ernstigs de fokker moet inlichten EN als de fokker bij een vereniging is aangesloten of met stambomen fokt ook de vereniging en/of de raad van beheer.
Al heeft een melding maken bij sommige fokkers of verenigingen geen effect (wegmoffelen of vriendjespolitiek bv)

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

ja ik heb erg leuk contact met pippa der fokker...pip was een ongeluk nestjes van dochter lief die teefje podenco even niet in de gaten hield:-)met pa poderpuff werd gefokt door moeder. Dit nestje is dus begeleid door dochter die zelf trimster is. Met alle eigenaren heeft ze contact gehouden en nog een zusje van pippa heeft ze zelf en dus moe en pa (en oma en oom)ALs pip iets nieuws doet meld ik het. En altijd krijg ik een mailtje terug. Toen pip ziek werd na der eerste enting belde ik haar direct en kreeg ik advies:titeren en weet hoe gevoelig ze zijn. Ze heeft pip ook twee keer geplukt en ik hoop dat dat de rest van haar leven zo kan! Ze is erg betrokken. Pip der broertje heeft ze terug genomen omdat diens baasje het niet rondbreidde. Ik kreeg daarover ook meteen bericht. Inmiddels is der broertje nu van haar eigen dierenarts assistente :-) Maar ja ik heb der fijne kennissen aan over gehouden en we praten over alles en nog wat:-)Zij vind ook dat ze het had moeten weten als er iets was. En zo hoort het eigenlijk ook toch?

honden page profiel DoDo 3 doggies

honden foto van Do

Bij ons stond het het contract dat we dat verplicht zijn... (als het om een dodelijk iets gaat (ziekte/ongeluk/etc))

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Fijn te lezen dat mensen de fokkers van hun honden inlichten als er iets mankeerd aan hun hond.
Dan kunnen de lijnen weer onderzocht worden en er eventuele honden uitgehaald worden voor de fok.

Bijou's fokker heb ik niets laten weten, nou was dit ook geen ''echte'' fokker, en ze fokken ook niet meer.
Dus tja, wat bereik je er dan mee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heb jij de fokker van je hond ingelicht toen hij ziek werd ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^