Mexicaanse griep

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Sorry maar wat is q koorts dan? Ik ben niet blond hoor.. O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mexicaanse griep" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Geen idee :-)

Ik ben helemaal niet bang voor de mexicaanse griep. Ik denk dat het allemaal wel een beetje mee valt.

Op het moment ben ik al 2 weken een beetje aan het kwakkelen. De ene keer een beetje keelpijn, beetje verkouden, beetje hoofdpijn, spierpijn, beetje last van de darmen (maar heb ook spastische darm syndroom). Maar echt ziek, nee hoor. En of het nu de mexicaanse is wat stiekum wat aan het plagen is of een gewonere variant. Ik maak me er niet zo druk om.

Aan de gewone griep gaan ook veel mensen dood, het klinkt alleen wat beangstiger omdat dit voor ons een nog onbekende griep is en er zoveel ophef over is gemaakt.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Lees even..

http://www.rivm.nl/ziekdoordier/zoon_op_rij/Qkoorts.jsp

Lieve groet, Ilja

honden page profiel jeannettejeannette

honden foto van jeannette

Mijn dochter van 16 heeft nu de Mexicaanse griep.
Zij heeft ook astma. Ik moet zeggen het gaat nu weer wat beter met haar. De eerste 2 dagen was ze best wel ziek. Zat inderdaad erg op haar luchtwegen, maar valt mij verder enorm mee. Je kan het gewoon vergelijken met een behoorlijke griep. Ziek zijn is natuurlijk nooit leuk. Dus ik vind al die ophef over de Mexicaanse griep erg overdreven.

honden page profiel Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Beterschap voor je dochter, hopelijk knapt ze snel weer op!

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Dank je ilja voor de info ;-)

honden page profiel danielle danielle

honden foto van danielle

Ik hoorde gisteren het eerste geval, een vriendin van mijn moeder.... Die was samen met haar man heel erg ziek (wel beide 65plus) en moesten in quarantene... De buurvrouw bracht de boodschappen tot aan de deur en moest ze dan laten staan... Op zich allemaal niet zo heel erg maar hun zoon is opgegeven en hier mochten ze dus nu ook niet heen en dat is natuurlijk vreselijk.
En op school bij mijn dochter hebben ze een heel protocol, bij griepverschijnselen moet je je kind dus thuis houden. Nou is Romy vaak niet lekker maar om haar dan telkens thuis te houden gaan me echt te ver hoor! Zodra ze echt koorts heeft is het natuurlijk een ander verhaal.

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko)

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Ze testen al niet eens meer op MG bij de huisarts

Als het goed is , en dat hoop ik dan maar, heb ik het al gehad. Je kunt het maar gehad hebben he ;-)
Had alle verschijnselen. Het is een kort maar hevige griep
Ook blijf je nog 2 wkn daarna last houden van een droge hoest. Mijn oudste dochter kreeg het gelijk met mij, man en andere dochter geen last.

Bij mij begon het met een hele scherpe keelpijn en barstende hoofdpijn.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ach de MG is net zoiets als gewoon griep, miss. iets heftiger. Als een gezinslid de MG heeft moet je gewoon voorzichtig zijn met zoenen en uit dezelfde beker drinken enz. Verder hoef je er niks aan te doen.
En die sterfgevallen? Heel erg natuurlijk, maar dat waren allemaal m ensen die door een andere ziekte heel zwak waren. Die konden dus ook door een flinke ( gewone ) griep overlijden. Ik maak me er echt geen zorgen om, hoor van zoveel mensen 'die en die hebben het gehad ' en ze leven allemaal nog.
Wat een ophef om zoiets. Moet zeggen in het begin vond ik het best eng. Maar het is gewoon veel groter gemaakt dan dat het is.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik heb op mijn HYVES een blog gemaakt over hoe wij het hebben doorstaan met onze 5 jarige dochter.
Hieronder de kopie daarvan:
Mijn dochter Chelsea kwam vrijdag 30 oktober vrolijk thuis zoals ieder kind na een leuke schooldag thuis komt.
maar rond een uur of 17/18 kwam ze naar mijn toe van mama ik heb zón hoofdpijn dus ons buurmeisje zegt ga maar even op de bank liggen en laat je hoofd maar even rusten.
Na een half uur dacht ik wat ziet ze er toch ziek uit even tempraturen en de tempratuur was 39.4 dus we zeiden van die krijgt de griep.

Ik moest sávonds Quinty ophalen uit Kampen voor een weekend thuis dus toen ik weer thuis kwam lag Chelsea al op bed .

De volgende ochtend werden we wakker door extreem gehuil van Chelsea dus riepen we haar bij ons. Komt ze zonder pyjama naar ons toe en verteld dat ze nogf steeds hoofdpijn heeft en in haar bed heeft geplast (niets voor haar om in haar bed te plassen).
Ze komt even bij ons liggen en we voelen meteen dat ze ontzettend warm is en tepraturen haar weer (tijd 8:45) en haar temp was 39.7 oei dat is niet goed toch maar even de huisarts bellen.
In de tussen tijd komen we erachter dat ook gespuugd had in haar bed en in de wc boven
We mochten gelijk naar de huisartsenpost komen.
Daar aangekomen samen met de buurvrouw (we moesten met de auto komen en als je die niet zelf heb moet je toch even iets anders zoeken) mocht ze ook gelijk naar binnen.
De huisarts zei dat ze er behoorlijk ziek uit zag en deed wat onderzoekjes en tempten haar weer en gaf 39.4 aan (oorthermometer daar gewone via de anus thuis) dus dit kon wel kloppen.
Hij geeft een recept voor zetpillen met en of ander stofje waardoor ze niet meer zo zou spugen en dat haar hoofdpijn zou minderen en dat moest gaan werken zo niet weer aan de bel trekken.

Thuis aangekomen gelijk een zetpil gegeven en de eerste 3 uur daarna zakte haar temp. en daarna steeg het weer om 5 uur was haar temp weer 39.3 weer een zetpil (mocht er maar 3 geven op een dag) en na een uur was haar temp 40.1 dus weer aan de bel getrokken na 3 uur bellen en wachten mochten we eindelijk weer naar de huisarts.
Daar aangekomen en wat onderzoekjes gedaan te hebben werde nwe doorverwezen naar de SEH.
We komen daar binnen krijgen we gelijk mondkapjes voor en binnen 5 minuten konden we naar binnen in een ruimte waar alleen beschermde mensen mogen zijn/komen de buurvrouw moest het ziekenhuis verlaten wegens besmettings gevaar.
Na een behoorlijke tijd te hebben gezeten komt de kinderarts en na wat controles en een neuskweek te hebben afgenomen zegt zij tegen mij
Ik denk dat het een heftige griep is ok zeg ik en ik mocht weer naar huis.
Bij de deur spreekt de kinderarts tegen een collega dat Chelsea het ziekenhuis mag verlaten maar met mondkap wegen mogelijke mexicaanse.
Op dat moment dringt het niet tot mij door teminste niet goed genoeg.
Zondag ging het de goede kant op met haar temp maar nu begint haar zusje Paris dus wij ok een griep zelfde als Chelsea Quinty mag inmiddels niet terug naar kampen ivm besmetting van de griep.
Maandag bel ik de huisarts en vraag wat is nu de diagnose van Chelsea want het is mij niet helemaal duidelijk kunnen hun mij niets vertellen moet bij de desbetreffende kinderarts zijn.
De volgende dag bel ik naar de kinderpoli en vraag daar wat de diagnose is van Chelsea moet ze terug komen omdat ze nog steeds een zieke indruk maakt maar dan zonder koorts.

Komen we daar aan weer de mondkapjes en weer in een aparte ruimte weer een kweek van haar neus en ik geef aan dat die zaterdag al gedaan is.
Word mij verteld dat die niet te vinden is en dus opnieuw moet worden gedaan.
We mogen na de resultaten van het bloed wat ook afgenomen was en die goed waren weer naar huis.

Worden we woensdag om 17:45 opgebeld door de kinderarts en verteld ons dat Chelsea positief is verklaard en dat ze de mexicaanse griep heeft.
Dus ik vertel van hoe en wat wat betreft Paris en Quinty en die blijken het ook te hebben als ze de symtomen hoort.

Dus nu heb ik 3 kinderen thuis met de mexicaanse griep.

Ze is sinds gisteren wer naar school voor halve dagen en de andere 2 zijn ook al flink opeknapt

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

O-) oeps zie dat het wel erg lang is O-)

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

Ik weet niet meer waar ik het heb gelezen, geloof in de telegraaf, maar er is dus inmiddels ook een kat die de mexicaanse griep heeft hier in Nederland. Kan dus toch ook bij huisdieren voorkomen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mexicaanse griep" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^