grommen pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DesireDesire

honden foto van Desire

Hallo,
Wij hebben een pup van 12 weken oud, nu is hij sinds 2 weken begonnen met grommen. Elke keer als hij lekker ligt, bijvoorbeeld op schoot, en je wilt hem eraf halen of iets anders neer leggen dan gromt hij.

Nu heb ik op internet gelezen dat je dit moet negeren of er niks tegen moet doen, omdat hij gewoon met rust gelaten wil worden, maar ik heb van verschillende kennissen gehoord, dat je dit juist wel moet bestraffen. Maar het grommen is een waarschuwing, dus ik wil het ook niet afleren !

Hebben jullie misschien tips?

Groetjes Desire.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "grommen pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Ja inderdaad, hoe iemand anders er over denkt geen idee, maar bij werden ze zo opgevoed, grommen tegen het vrouwtje of baasje dat doe je maar 1 keer. Wij pakte altijd de nekvel en zeiden "foei" Ik ben van mening dat dit niet toegelaten mag worden. Krijg je later spijt van , jij staat tenslotte boven de pup, en jij bepaalt wat wel en niet acceptabel is. Zo werkt de natuur ook, als ze daar een stapje te ver gaan dan is de straf meestal nog iets zaarder als alleen een greep in de nek.
En zeker als hij dat doet op schoot, het is jou schoot en moet hij eraf dan moet hij eraf. Ligt hij niet lekker voor jou dan moet hij anders liggen. Doe je hier niks aan dan wordt het alleen maar erger. Dan denkt hij als ik grom krijg ik mijn zin.
Geen idee of er nog kleine kinderen in het huis zijn?
Nou goed dit is mijn mening, wat een ander er van vindt geen idee.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Niets aan doen hij heeft het grommen ondekt ,gaat over. Wat op internet staat is juist.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Absoluut NOOIT in de nek pakken, of bestraffen.

Hoe veel rust krijgt de pup per dag?

Ik zou de pup aanleren dat hij een eigen plek heeft, waar niemand hem kan storen.
Zoals een mand, of bench.

honden page profiel DienekeDieneke

honden foto van Dieneke

onze pup deed dat ook altijd en wij hebben hem toen altijd foei gezegd. maar op dit moment is hij 7 maanden en gromt nog steeds en is er ook bij gaan bijten wanneer het niet naar zijn zin gaat. maar wat is dan nu de beste oplossing?

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Waarom nooit in de nek pakken, ik heb hier 3 mechelse herders en als ze naar mij grommen dan laat ik dat niet toe. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ze dat al vanaf puppy tijd niet meer doen. Zijn keurig opgevoed.
Verder hebben ze het grommen prima in evenwicht hoor als ze grommen tegenwoordig dan is het terecht voor hun dan zeg maar.
Dus dat ik ze bij pup zijn verteld heb wat ik wel n niet duld is hier prima uitgewerkt.
Ach en misschien ligt het ook wel aan het ras wat je hebt.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Nee hoor, maakt niet uit welk ras je hebt.

Als jij fysiek contact nodig hebt om je hond goed op te voeden, zegt dat mij genoeg.

Overigens zijn fysieke straffen hier niet toegestaan om te adviseren ;-) .

honden page profiel DesireDesire

honden foto van Desire

Hoi,
bedankt voor alle reacties.

@ Caitlin & Bijou
Ik denk zelf dat de pup te weinig rust krijgt. Het is een erg actieve hond hij slaapt 's avonds van 23 uur tot 's morgens half 7. Dan gaat hij om 8 uur weer in de bens tot half 12. 's middags zoekt hij zelf de rust op door een uurtje te gaan slapen. 's avonds af en toe dutjes van een kwartiertje/half uur.
Ik heb hem toen hij het vanmorgen ging grommen, in de bench gelegd en toen sliep hij als een roos.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

@Desire en Albert & Dieneke, lees deze link eens door; http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Caitlin,
Fysiek contact niet toegestaan om te adviseren, hoe worden de honden dan beloond, dan krijgen ze toch een aai of een klopje of zoiets dergelijks. En als ze naar je uithalen omdat iets niet naar de zin van de hond gaat hoe doen jullie dat dan?
Zoals hier boven beschreven, daar wordt gezegd dat de hond met grommen is begonnen en inmiddels bijt. Ik ben benieuwd wat hier dan de aanpak voor is.
Ik sta graag open voor nieuwe ideeen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Dan klinkt het als overprikkeling, inderdaad te weinig rust.

Heel goed om hem over te leggen naar zijn eigen plek als hij begint met grommen.

Probeer een schema aan te houden, 1 uur spelen/activiteit = 2 uur rust.

Verplichte rust noem je dat, als hij aan de bench is gewend hem daar lekker in leggen zodat hij daar kan gaan slapen, laat hem dan wel met rust totdat hij er zelf weer uit komt ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

@Ragna; Fysiek contact mag je adviseren, alleen geen fysieke straffen zoals een corrigerende tik, nekvel pakken, enzovoorts ;-)

Wat bij mij altijd heeft geholpen, pup of jonge hond, maakt niet uit, is dat je inderdaad met name werkt met positief opvoeden.

Dat houd in dat als de hond iets goed doet je dit gedrag beloond, met stem of snoepje.

Als de hond ongewenst gedrag laat zien dan negeer je dit en is het de kunst om dit om te buigen tot gewenst gedrag, en op die manier dooft het ongewenste gedrag uit.

Ik heb ook gewerkt met de nekvel-methode, en geloof mij dat dat mij meer narigheid en langer trainen heeft opgeleverd dan positief opvoeden ;-)

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Ja dat snap ik maar, maar zoals hierboven wordt er gezegd dat grommen inmmiddels bijten is geworden, hoe negeer je dat dan, of hoe draai je dat om in positieviteit. tenslotte ben je zojuist gebeten. Hoe moet je dat dan aanpakken. Negeren heeft dan weinig zin, want dan heeft de hond alsnog z'n beloning. Hij bijt omdat iets niet naar zijn zin gaat. Vervolgens negeer je hem, dus hij is beloond voor het bijten want je hebt niet door kunnen zetten in wat je wel wilde dat de hond deed.
Ik zeg maar wat.
Jij wilt bij je hond een halsband om doen. De hond heeft hier geen zin in en bijt jou. Je gooit de halsband neer en negeert de hond. Met als resultaat. De hond heeft geen halsband om, terwijl jij dat wel wilde. Hij heeft dus gewonnen om het zo maar even te zien.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Helemaal waar, maar een hond bijt nooit zomaar.

Vaak komt het door te weinig rust, het verkeerd benaderen van de hond, zéker bij een kleine hond (over de hond buigen, hand vol op de kop, wat erg bedreigend is, hond gromt, jij gaat door en het is hap).

Je moet de oorzaak van het gedrag zien te achterhalen, vaak ligt de fout bij ons zelf, als je daarin een patroon kan doorbreken heb je het foute gedrag er zo uit.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Verplaats je even in de pup, (een baby) je ligt ergens lekker op je gemak en ineens komt daar iemand die bepaald dat je daar maar weg moet, natuurlijk laat je dan even merken dat je dat niet prettig vindt.
Misschien wat taktvoller van je schoot nemen (met een leuk spelletje o.i.d.) en niet op een moment als hij in diepe rust is?

De link die Caitlin gaf is een heel goede, daarin wordt veel duidelijk, vooral dat wij vaak teveel van een pup verwachten en geen rekening houden met zijn puppyvergunning.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ragna het gaat er niet om wie wint of niet, het is geen wedstrijd :-)
Het gaat erom dat de hond zoveel vertrouwen in je krijgt dat je gedaan krijgt wat je wil. De hond geeft veel signalen af, grommen is er 1 van, als je niet begrijpt waarom hij gromt en je gaat gewoon verder met je manier van omgaan met je hond zal hij tot een volgende stap overgaan, dat is voor hem bijten.

Een hond spreekt heel veel met ons, alleen we begrijpen vaak zijn taal niet.

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

in deze link staan veel signalen beschreven (de taal van honden) waar een hond gebruik van maakt en wij zouden moeten respekteren.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Geweldig, tuurlijk heeft een hond een taal en die begrijp ik maar al te best. Net als wij mensen hebben ook een taal die niet altijd wordt begrepen en dan verhef je meestal je stem, de hond gromt. En er zijn mensen die timmeren er op los, dat is nou net niet de bedoeling, maar een mens begrijpt negeren of dit bij een hond werkt daar heb ik mijn vraagtekens bij. en ja een pup heeft rust nodig, misschien dan niet op schoot nemen voor een tukje maar lekker in z'n mandje of bench.

Maar je kan niet al het grommen van een hond op prikkelheid gooien of te weinig rust. Er zijn ook tal van anderen voorbeelden dat er gedrag is wat niet gewenst is. En respect moet natuurlijk ook van de hond komen en niet alleen van de baas.

Ach ieder z'n eigen manier, als het maar werkt en de hond niet angstig wordt of andere nare trauma's er aan over houdt. Toch??

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Heb je helemaal gelijk in, grommen is niet altijd te wijten aan te weinig rust.

Respect moet zeker van 2 kanten komen. Als een hond zomaar naar je gromt zonder aanwijsbare reden, dan doe je dus iets niet goed, en zal je zelf moeten veranderen zodat het gedrag ook veranderd.

Een hond heeft consequentie en duidelijkheid nodig, als je beiden niet serieus doet, krijg je ook problemen.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Hallo mensen we hebben het over een pup naar mijn weten bijt bijna elke pup of wat je onder bijten verstaat,ja de tandjes zij scherp. Mijn man zijn armen lagen open van het spelen maar dat was zijn eigen schuld ,de hond heeft nooit gebeten.Als een pup speelt gromt hij als een hond met jou aan een touw trekt gromt hij . Zo kan ik nog even doorgaan, het is een pup hoor.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

De pup ligt lekker op schoot te slapen en wil daar liever niet weg, dus gromt ie, als dit grommen voor de pup niet het gewenste effect heeft houd ie er wel weer mee op. Als je de pup hiervoor straft zal ie het vast ook afleren, maar dan uit angst en niet uit respect. Honden snappen vaak helemaal niets van onze straf methodes, omdat onze straf-methodes vaak niet voorkomen in de lichaamstaal van honden, als honden elkaar in een roedel corrigeren moeten ze ten eerste al het recht hebben gekregen om te mogen corrigeren (rang-hoger), en als ze dit dan doen doen ze het op een hele andere manier, en de hond die bestraft word zal dit ook als een straf ervaren.

Je moet er goed op letten dat jij bepaald wanneer de pup bij jou op schoot komt, dus je laat de pup niet op schoot als hij hierom vraagt, jij roept de pup bij je en dan neem je hem op schoot. Ook als ie er weer af moet bepaal jij, gaat ie dan even grommen ga je gewoon door met je handeling om de pup op de grond te zetten en verder niet in gaan op dat grommen. Op deze manier ben je duidelijk tegen de pup en snapt ie jou bedoelingen, jij laat namelijk zien dat jij bepaald en niet de pup, op deze manier krijg je respect terug van de pup.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ragna,een hond die overgaat op jou bijten,dan is er bij deze hond het grommen afgeleerd(d.m.v afstraffen).

Als er naar de grom niet wordt geluisterd dan volgt er meteen een hap,want blijkbaar mag de hond niet grommen,maar een hond zal het zijn grenzen ook willen/moeten aangeven.Dus heb je dan het grommen afgeleerd dan zul je in de toekomst meteen een hap krijgen.

Je hond kan niet praten en communiceerd op deze manier.Grommen is om aan te geven als de hond iets niet fijn vindt.
Je hoeft de hond niet de baas te zijn,je hoeft er alleen maar naar te luisteren,te respecteren en je een beetje inlezen over echte hondentaal en niet alleen maar over de "dominantie theorie".

Een hond is zoveel meer dan een dier die door de mens steeds op zijn plek gezet moet worden.

Er valt een hoop te leren,maar je moet het als mens wel willen leren en openstaan voor positief opvoeden en het vermogen hebben om om te schakelen en informatie op te zuigen.


In het geval van dit hondje vindt hij het niet fijn om opgetild te worden als hij lekker op je schoot ligt te slapen.Nu was het goed om hem in de bench te leggen,een goede rust plek.

De volgende ga je gewoon voorkomen dat hij op schoot diep in slaap valt (terwijl je eigenlijk nog andere dingen te doen hebt,en dat heb je altijd wel,want een pup kan/moet uren slapen en jij als mens krijgt vast weleens dorst of je moet plassen en dan moet je opstaan),de bench is ideaal om je pup echte rust te geven.De volgende keer doe je als het slaaptijd is hem met een koekje de bench in,en dan kan hij meteen tukken als zijn koekje op is.
Iedereen in rust,en geen gegrom.

honden foto van Rivka met pup Josefientje Takkenbos

Lees even mijn stukje :

Forum gebruikers lees aub

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Rivka

Wat bedoel je met lees even mijn stukje

forum gebruikers lees aub

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "grommen pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ik kan niet kiezen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^