Duitse Herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra Petra

honden foto van Petra

Ik ben zelf al heel lang een grote fan van duitse herders en we hebben er nu zelf twee. Als ik sommige filmpjes zie op you tube over dh's uit de showlijn met hun aflopende ruggen dan krijg ik gewoon de koude rillingen. En als ik op marktplaats lees hoeveel mensen zich willen ontdoen van hun dh, om wat voor reden dan ook, dan zou ik spontaan een opvanghuis willen beginnen voor deze prachtige honden. Honden die voor hun baasje willen werken en graag in onze nabijheid verkeren. Waarom wordt er , en niet alleen van dh's , zo vaak misbruik gemaakt. Dat maakt mij soms heel boos O-) en geeft me een gevoel van machteloosheid :'( .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse Herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

In het asiel waar ik Lola vandaan heb zitten ongelooflijk veel herders, dit zijn voornamelijk honden die hun hele leven aan een ketting hebben gezeten en gewaakt hebben voor hun baasjes, en als dank worden afgegeven in het asiel om plaats te maken voor een jonger exemplaar...heel triest.

Ik had zelf ook een dh, en ik heb heel lang moeten zoeken indertijd naar een gezonde herder met een mooie rechte rug, bijna allemaal hadden ze die lelijke lage achterhand.

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna 3 doggies

honden foto van Ayla & Yuna

Dit is typish een geval van ''mode'' trekje, net als de labrador, golden retriever, jack russel, is de duitse herder erg gewild... mensen lezen zich er niet in, gaan ervan uit dat het beesten zijn die goed luisteren en makkelijk zijn af te richten. Maar ondanks hun TOP karakter zijn ze niet voor iedereen weggelegd, ze kunnen een persoon die niet sterk in zijn schoenen staan makkelijk domineren en manipuleren. Het zijn natuurlijk ontzettend slimme beesten!!
En dit is de reden dat er zoveel in het asiel belanden. Omdat ze niet zo makkelijk schijnen te zijn als dat ze dachten.
Ik ben een behoorlijke fan van Duitsers, maar mijn mooie Ayla word wel mijn laatste. Dit omdat ik niet wil meehelpen aan het aftakeling van deze ras.
Zij komt van het asiel, 4 jaar oud, mooie rechte rug.
ZOOOOO LIEF!! Maar wel mijn laatste diamantje :'(

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

Ik heb mij hier ook vaak aan geergerd tijdens mijn vrijwilligers werk en stage's op dierenasiels :'( wat ik vaak ben tegen gekomen is dat de hond werd weg gedaan omdat hij/zij beet en "onbetrouwbaar" was.. wij zijn toen steets aan het werk gegaan met ze en kwamen er elke keer weer achter dat de hond of bang was voor mannen of bang was voor een zware stem maar meestal kropen ze al in elkaar als je je hand maar een klein beetje om hoog deet... onze conclusie was dan ook dat veel mensen ( en ik heb ik maar al te vaak gehoord als tip toen ik mijn pup had) er van overtuigd zijn dat je een herder (ongeacht welk soort) met een harde hand moet opvoeden... maarja zie het resultaat.. mega bange bijtende honden :'( Ze worden zoooo onderschat :'(

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna 3 doggies

honden foto van Ayla & Yuna

Inderdaad! Ayla is ook erg snel bang :'( ik denk ook dat zij ooit geslagen is geweest.
Maar zij vertrouwt ons zo volledig, als zij verwond is mogen we eraan zitten en behandelen. Het is de zachtaardige karakter waarmee ik ben opgegroeid, de duitser karakter die ik ken.
Heel veel dingen merk ik ook dat ze verkeerd hebben gedaan in haar opvoeding, ze piept heel erg als ze iets wilt, alsof je het dan sneller gaat doen?? Het is dan ook zo erg geworden dat zij zelf helemaal van slag raakt, we proberen haar nu wat geduld bij te brengen.
Maar ze is niet in het asiel beland wegens mishandeling of slecht gedrag, maar omdat ze gingen emigreren.

honden page profiel Roos' & Max'Roos' & Max' 3 doggies

honden foto van Roos' & Max'

Ik heb zelf ook 1 duitse herder, hij heet max en is 10 maandjes oud...
Het is echt de raarste hond die ik ooit gekend heb... Als je de topic "Rare Max" leest... dan weet je waarom ik hem raar vind!!
Ik ben zelf ook echt een DH fan en ik wil er graag meer... Maar dat mag niet van me vader:'(
Maar Duitse Herder is echt het beste hondenras!!!!
Groetjesssss

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse Herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^