niet meer willen opletten tijdens het volgen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika!

honden foto van Kim en Laika!

Hallo allemaal,

over 2 weken heeft Laika examen. Onze trainster heeft verteld dat wij examen mogen doen! :-D

Laika kan al de comando´s wel, maar vaak bij de cursus vertikt ze het om te doen! (1 op de 2 lessen doet ze het hardstikke goed dus we weten allemaal dat ze het wel kan!) Ik moet dan heel consucuent zijn, als ze het comando naar 1 keer niet uitvoerd moet de stem verheft worden. Als ik boos praat doet ze de oortjes in de nek en luistert wel, maar dit lijkt mij absoluut ook niet de bedoeling. Het moet toch leuk te zijn om te trainen?

Bij de puppy cursus lette Laika altijd heel goed op mij, ik kreeg alle aandacht, en dat kon ze zo 10 min. lang vol houden. Toen we met de jonge honden cursus begonnen werd het al wel minder, maar toch alsnog goed. Nu we met de A cursus bezig zijn, heeft ze helemaal geen aandacht meer voor mij.... Alleen als ik meer dan 1 meter van haar af sta let ze goed op. Ze loopt wel keurig naast, maar aankijken? how maar... Die dag dat we naar de cursus gaan, krijgt ze alleen haar 'ontbijt' verder krijgt ze die dag geen eten, zodat ze wel honger prikkel heeft. Worst, kaas of een speeltje interesseren haar niks...

De trainster dacht dat ik misschien te veel met Laika aan het trainen was, dus hebben we 1 maand thuis niks meer geoefend. Dit hielp echter niks...

Hebben jullie tips?

Groetjes Kim

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "niet meer willen opletten tijdens het volgen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika!

honden foto van Kim en Laika!

ajj sorry, verkeerde rubriek!

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Herkendbaar, ik ga dit topic volgen! :-D

Bink ziet op cursus allemaal vogels, mensen langs de zijkant enz. maar op mij letten ho maar. Behalve als ik ontdooide frikandel heb, dan gaat het op zich goed tot het op is.. En ik heb ook binnenkort examen.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Oortjes in de nek is inderdaad niet goed :'(

Wel goed dat je weer een hongerprikkel in bouwt bij Laika.

Ze gaat nu richting puberteit en dan door alle hormonen is het druk in haar koppie. Dat zorgt even voor een dipje in de concentratie.

Hou het trainen leuk. Zit je met Laika op niveau 10 begin dan bij niveau 2, heel makkelijk. 1 tel kijken? GOED! Voertje. Bouw dit uit met kleine stapjes. Als een soort van warming-up. Zodat Laika weer weet 'oja, we zijn aan het trainen' en 'dit is leuk, makkelijk voertjes verdienen!' en dat ze zich gaat concentreren.

Zeg jij een commando en voert ze die niet uit? Verhef je stem dan niet, maar laat haar zelf even nadenken. Doet ze het nog steeds niet of zie je dat ze er niet uitkomt dan zou ik haar gaan helpen. Nog steeds niet het commando herhalen, maar een voertje erbij en met behulp van het voertje het commando laten uitvoeren. 'Goed zo, dat is ...' Daarna nog een keer met hulp van een voertje en dan direct een 3e keer zonder hulp van het voertje.

Houd de trainingsmomentjes kort en 'makkeliijk'.

Kort voor de concentratie, makkelijk om het leuk te houden voor Laika. Als jij nu zo doorgaat, zal Laika straks snel weer op haar oude niveau van trainen terug zijn.

Doe een 1 trainingsmomentje en ga dan even spelen, even ontladen na het nadenken. Een voercircuitje of een trekspelletje.

Succes ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 2 doggies

honden foto van corrie koopman

Als ze in de pubertijd komen willen ze ook heel vaak de dingen gewoon niet doen.Bowie heeft dat ook gehad.
Maar succes met het examen.

honden page profiel phrenyphreny 3 doggies

honden foto van phreny

weet je wat ik zou doen heh met dat examen
dan mag je geen voertje geve tog?
ik zou gewoon mn handen helemaal insmeren met frikadellen haahahhaha tot ze helemaal dernaar ruiken O-)

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika!

honden foto van Kim en Laika!

bedankt voor jullie reacties!

Marit: Oke, ik zal weer bij stap 1 beginnen zodat het voor Laika ook leuk blijft.

Phreny: hahahaa goed bedacht!


Ik zal over een paar dagen laten weten hoe het gaat :-)

honden page profiel MaartMaart 2 doggies

honden foto van Maart

t beestje is nog geen jaar oud... laat ze gewoon vrij zijn, spelen, spelen, spelen...
omgaan met baasje moet leuk zijn, geen drilkamp...

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

Dit hadden wij ook, maar inderdaad: de hond is nog jong. Nala heeft altijd meer interesse voor anderen, maar we doen het nog steeds met plezier. Ze is de vorige keer gezakt voor haar examen: nou dan doen we hem toch nog een keer? Ze vindt het nog steeds leuk en wij ook. Onze cursusleidster weet van Nala dat na een half uur haar geduld op is, dan gaat ze klieren.

Lekker door blijven trainen, vooral niet boos worden op je hond, zo wordt het trainen niet leuk. Nog veel succes!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Precies wat Maris schrijft, houd het leuk en spannend. Even een paar stappen terug en zorg ervoor dat je een vrolijk stem hebt. Je bent samen aan het trainen dus je moet het samen leuk hebben :-) Zekers NIET je stem verheffen.

Zorg er ook voor dat de training altijd spannend is, met andere woorden ga geen vast parcour lopen. Draai plotseling linksom, draai plotseling rechtsom. Verhoog je tempo, ga plotseling stilstaan. Maar vooral heb er lol in samen. Ook ik beloon Lucky soms al wel naar 1 of 2 stappen. Het blijft voor hem leuk en spannend want hij weet niet wanneer ie het lekkers krijgt :-)

Voor een examen loop ik hooguit 1x het parcour met de hond, voor de rest loop ik hem droog. Als ik weet hoe ik het parcour precies moet lopen en mijn hond ken de commando´s: voet, zit, lig of wat dan ook dan weet ik zeker dat hij het parcour met mij ook goed loopt en voor hem blijft het spannend want hij heeft het natuurlijk nog nooit zo gelopen.

En wat Maart ook zegt, zorg dat je veel met d´r speelt. Lucky (ondertussen 3 jaar oud) weet ook dat er als beloning altijd lekker gespeeld wordt met de bal.

Heel veel suc6 met je training en examen :-D

honden page profiel EstherEsther 2 doggies

honden foto van Esther

Oeps..sorry... Maris moet natuurlijk zijn Marit..

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Het kan soms wel eens verstandig zijn om te stoppen met een school...
En eens even die druk er af te halen..
Ik weet niet hoe er getraind word..??

Ik werk zelf niet met druk..
Alles is een feestje om te doen..
Als je hond gek met een bal is kan je de bal prima in zetten als je zelf buiten traint..

succes hoor..

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Inderdaad wat Marit al aangeeft.

De trainster dacht dat je te veel aan het trainen was, dus ben je een maand volledig gestopt. Kun je misschien een middenweg proberen ? Dus niet te veel vragen maar nog wel lekker met elkaar bezig zijn ?

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika!

honden foto van Kim en Laika!

Oke, bedankt voor jullie advies!

Laika en ik hebben zonet lekker gewandeld, af en toe in het bos riep ik haar bij me, toen 2 verschillende comando's gegeven, als ze die goed deed, gooide ik de bal weer! Het ging echt heeel erg goed! Los naast lopen doet Laika ook veeeel beter als aan de lijn lopen, hoe dat kan? ik denk omdat ze dan weet dat ze daarna meteen weer los kan... Ik denk dat ik dat ook maar eens gaa proberen, tussen het wandelen bij me roepen, aanlijnen en dan steeds langer de aandacht proberen te houden, eerst 10 sec. enz. zodat ze ook weet dat als ze aandacht geeft voor mij, het leuk is en dat ze daarnaa weer los mag rennen! Zo lijkt het mij voor Laika ook erg leuk :-D

@ilja: we trainen 1 keer per week 1 uur lang bij de kynologen club in winterswijk. (ik weet niet of dit je verteld hoe ze trainen?)

@Priscilla: Dat gaat vast en zeker lukken, ik doe mijn best :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "niet meer willen opletten tijdens het volgen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Bloed bij de poep
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^