hygiene van hondenlik.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Nou, ik durf het bijna niet te zeggen na alle reacties maar mijn zoon likt net zo hard terug! Hij vind het geen probleem is ook nooit ziek.
Wij vinden likken niet zo fijn, beter gezegd niet zo hygienisch.
Toen onze dochter nog heel klein was, gaf ze altijd de hond ook te drinken uit haar tuitbeker. Het consultatiebureau wist het niet zeker maar leek haar gevaarlijk vanwege de bacterien. De dierenarts gevraagd en die moest hard lachen, hij zei dat de hond eerder ziek van mijn dochter zou worden dan dat mijn dochter ziek van de hond werd.
Kort daarna werd een collega door een mens gebeten en dat was grotere paniek en toen hoorde zij bij de arts dat een mensenbeet gevaarlijker is dan een hondenbeet. Kortom allemaal verhalen en ik maak me er niet meer zo druk over.
Alleen ik vind het niet prettig en mijn zoon zegt dan: ik spreek ook de taal van de honden. Niet helemaal correct, een mens is een mens, een hond een hond maar ik laat het maar. Ik zie meer 'enthousiaste' mensen met hun honden om mij heen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hygiene van hondenlik. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Evy is (nog) geen likhond en ik vind dat prima. Moet er niet aan denken om altijd maar af gelebberd te worden. Handen wil ze nog wel eens likken en op het commando "kusje" krijg ik een likje over mijn wang, maar daar blijft het ook bij.

Lily (Gast)

Even over dat 'helende' gebeuren, diezelfde stofjes hebben mensen in hun speeksel. En de helende stofjes, van de honden, werken alleen bij de hond ZELF. En niet bij de mensen. 19% van de honden heeft minstens 2 dodelijke bacteriën in zijn speeksel, die bloedvergiftiging met gevolg dood kunnen veroorzaken bij de mens. 
En natuurlijk is het vervelend als je wormeneitjes onder je huid krijgt, weet niet precies of maden ook je vlees eten, hangt ervanaf welke worminfectie, maar ik blijf zo ver mogelijk bij honden vandaan.
Laatste keer likte een hond mijn vingers, vlak voor ik in mijn oog wreef. Ik hoopte nog dat er niets aan de hand was, de volgende dag had ik een knalrode jeukende uitslag 'onder' mijn ooglid. 
De dokter zei dat er poepbacterie in was gekomen. Just sayin' het was na een week pas weer over.

honden page profiel Charlotte & SamCharlotte & Sam

honden foto van Charlotte & Sam

" Of als ze net hun tocng gebruikt hebben als wc papier O-) "

Gadverdamme... Haha

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Maar hoe lang duurt het voordat die bacterien dood zijn op de tong? En wat voor bacterien hangen er in de bijkomende baard? ;-)

Nadat Dribbel haar rauwe vlees op heeft, hoef ik ook geen lebber van haar hoor ;-)

honden page profiel Charlotte & SamCharlotte & Sam

honden foto van Charlotte & Sam

" en niks ''helende krachten''

een hond heeft een soort bacteriedodend iets op zijn/haar tong

dus je tante is niet gek dat is een feit

vooral pus wonden (klinkt heel vies als je nie ziet dat je hond paardenschijt op eet) maar maak het schoon en lat je hond het verder schoonmaken ........... heel vies maar waar "


Nou liever paardenpoepies dan de gore hondenkak die mijn mormeltje eet, dat is pas echt goor

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Juist, Lily heeft het juiste geschreven, een hondenlik is niet helend, integendeel, een grote bron van bacterieen, je moet je dan ook niet laten likken met de tong van je hond. speeksel van de hond, kwijl zit ook vol met bacterieen, de tong is alleen helend voor het dier zelf, niet voor de mens.


:-D heel toevallig van de week op t.v. geweest bij, ken je lijf.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Denk dat dit inderdaad ook juist is. En het feit dat een hond ongeveer 1/3 minder VERSCHILLENDE SOORTEN bacteriën heeft wil niet zeggen dat het per definitie schoner is, er zijn gewoon minder verschillende bacteriën aanwezig. Mensen hebben een heel ander dieet en een deel van het verteringsproces begint al in de mond dus bij het speeksel. Misschien verklaart dat waarom mensen meer verschillende soorten hebben. Wij eten namelijk zowel vlees als groente en fruit en noten etc.

Mijn honden mogen best likken maar liever niet in m'n gezicht en helemaal niet in m'n mond... gatsie. Al denk ik zeer zeker niet dat ik er ziek van zal worden. Denk niet dat een aantal iets zegt over hoe schadelijk iets is. Maar meer de soort bacterien...en aangezien mijn hond als ontbijt wel eens een dode muis heeft gegeten laat maar lekker zitten.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Sterker nog, hondenspeeksel is zelfs uitermate veel schoner dan mensenspeeksel. Je kan dus beter gebeten worden door een hond dan door een mens :-D (voor katten geldt dit niet.)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Zoiets hebben ze bij Dirty Jobs (op Discovery) eens uitgezocht: filmpje.
Was een leuke aflevering :-)

Maar... lees dan dit eens  O-)

Sinds ik dat laatste las ontwijk ik haar roze lap.
Mellow heeft de neiging om haar tong ín mijn mond te slingeren als ik lekker aan het meezingen ben met Nick & Simon ofzo ;-)

Kusje op mijn wang is 1 ding, maar tongzoenen... nee, dat gaat me net effe te ver (al moest ik er wel om lachen toen ze dat deed ;-)) "

Ja maar het is toch sowieso smerig om met je eigen tong aan je hond te lebberen? Andersom dan weer niet, maar wij mensen geven affectie voornamelijk aan met onze handen toch :P

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hygiene van hondenlik. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Tosca is in trek?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^