Plassen uitstellen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Taika is nu 4,5 maand oud en al een tijdje helemaal zindelijk. Ze geeft het keurig aan dat ze moet plassen door bij de deur te gaan zitten, dus hier zijn we natuurlijk erg blij mee.
Maar soms, als we al naar buiten geweest zijn, zit ze een half uurtje later alweer bij de deur.
Nu vind ik het niet erg om haar elke keer even te laten plassen, maar voor mijn gevoel kan ze het makkelijk wat langer ophouden en wil ze gewoon even leuk naar buiten.

Is het nu handig om, wanneer ze weer zo snel bij de deur gaat zitten, haar te negeren en haar zo 'dwingen' haar plas zo wat langer op te houden? Ik heb dat namelijk net geprobeerd, en ze gaat gewoon weer verder met spelen en wat slapen en rent niet meteen weer naar de deur. Ze hoefde dus ook weer niet zo ontzettend nodig te plassen.
Maar ik ben ook een beetje bang dat je zo haar goede gedrag uit gaat doven (het voor de deur gaan zitten wanneer ze moet plassen), omdat je dit dan negeert.

Wat is handig in deze situatie? Toch negeren wanneer ik echt zeker weet dat ze geen hoge nood heeft? Of zal ze naar verloop van tijd zelf 'bepalen' dat ze het langer op kan houden? (Ze is natuurlijk ook nog 'maar' 4,5 maand oud)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Plassen uitstellen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

bij ons komen ze het niet vragen. de honden gaan wanneer wij ze laten, punt. als ze echt, echt moeten dan komen ze het wel vragen maar dat gebeurt bijna nooit omdat we ze goed optijd uitlaten.

als ik jou was zou ik het negeren als er minder dan een uur tussen zit. als ze toch weer binnen plast zou ik het niet meer negeren.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ja, ik wil inderdaad ook dat ik ga bepalen wanneer we uit gaan, en niet dat zij dit gaan doen.
Maar ja, de zindelijkheidstraining bij een pup gebeurt door op haar te letten en daarop te reageren. Vandaar dus ook mijn vraag. (Verder wordt wel alles door ons bepaald; wanneer er gegeten wordt, wanneer we een wandeling gaan maken, wanneer ze aandacht krijgt, etc.)
Ik ga dan inderdaad dan maar de keren die echt niet hoognodig zijn negeren en zien hoe dit gaat :-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Bijou is 2 jaar, en zij gaat ook vaak voor de tuindeur staan.

Dit heeft zij geleerd als pup, als ze wat moest doen ging ze voor de deur staan, zodat ze gelijk de tuin in kon.

Maar ja, vaak heeft ze haar lolbroek aan en gaat daar inderdaad staan zodat ze leuk naar buiten kan..

Ik kan het wel gelijk herkennen, het best is om Taika te negeren, je ziet en merkt het echt wel als ze écht naar buiten moet (dan worden ze druk, gaan piepen bij de deur, enzovoorts).

Als ik Bijou negeer en dan afleid met een speeltje of haar een bot geef dan is ze daar weer ruim een uur zoet mee, en hoefde ze dus echt niet naar buiten.

honden page profiel Samantha & AikoSamantha & Aiko 3 doggies

honden foto van Samantha & Aiko

Ha daar heeft Aiko ook een handje van, heeft ie echt gewoon net gewandeld, dus plassen & poepen gedaan, ff wat eten en hop jengel jengel weer bij de achterdeur. Ik negeer het gewoon, dan gaat ie uiteindelijk ook vaak wel (eerst mopperend ;-)) liggen slapen ofzo, en als ie dan daarna een keer echt moet dan ga ik natuurlijk wel weer naar buiten.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max 3 doggies

honden foto van Simone & Max

Wij lopen ook wanneer wij willen. Max loopt ook niet te zeuren. Als hij zeurt dan is het alleen omdat er een bekend hondje buiten loopt en hij er heen wilt om te spelen en een enkele keer dan moet hij echt naar buiten om te poepen, maar dan moet hij echt aan de race zijn want normaal wacht hij netjes op ons.

Toen hij kleiner was hebben we hem nog wel een sz'n zin gegeven als hij aangaf dat hij naar buiten moest om zo ongelukjes te voorkomen. Dit later uitgebouwd.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Negeren en uitbouwen dus. Dat gaan we doen!
Bedankt voor jullie antwoorden! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Plassen uitstellen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^