wat te doen? uitproberen/pubergedrag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Situatie vanmorgen

Ik ging na een tijdje ziek zijn met de hond weer wandelen. Lekker los zoals we altijd deden. Vanaf de cursus heb ik een oefening meegekregen die altijd wel goed ging.
- zit, af en blijf
- ik loop weg en hij moet blijven liggen
- na 30 seconden moet hij voor mij komen zitten met commando 'voor'

Nu kwam meneer al na 3 seconden zitten en naar mij toe gerend. Ik heb hem weer op zijn plaats gezet, zit en af en blijf.

Weggelopen en meneer kwam gewoon achter mij aan. Weer terug gezet en commando gegeven. Meneer rende zo de andere kant op.
Ik kon mn geduld niet opbrengen (zouden wel ziekte hormonen zijn nog).. en ging er achter aan. Je zag gewoon dat hij er lol in had en ik werd natuurlijk alleen maar pissiger.

Probeerd hij me nu uit? Wat moet ik met deze situatie als dit weer voorkomt? Is dit nu de pubertijd? Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat te doen? uitproberen/pubergedrag?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Het kan heel goed door de pubrtijd komen.
Dan gaan ze zich soms anders gedragen.We moeten dan wat meer geduld hebben met ze.Bowie is ook een lekkere puber.

honden page profiel SandySandy 3 doggies

honden foto van Sandy

Ik denk dat dit de pubertijd is. Maar het kan ook dat de hond in de gaten heeft dat je niet zo lekker in je vel zit en je even niet als de baas ziet. Ga in ieder geval niet achter hem aan lopen rennen, want dan maakt hij er helemaal een spelletje van. Probeer rustig te blijven, loop een andere kant op en roep de hond dan voor. Beloon hem uitbundig wanneer hij komt.

De pubertijd is een lastige fase. Sandy is, sinds ze loops is geweest, een stuk rustiger geworden. Ze was een enorme etter tijdens de pubertijd, maar door rustig en consequent te blijven zijn we er doorheen gekomen. Succes!

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Laat het je niet zo frustreren...het is niet persoonlijk.
Gewoon rustig blijven hoe erg boos je vanbinnen ook bent. Je kan weer terug naar het begin gaan van deze oefening. Eerst zit en blijf terwijl je ernaast staat...en belonen. Dan weer een stapje verder staan...en dan weer belonen.

Succes

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ik denk dat je een tijdje ziek bent geweest dus het neit met hem hebt geoefend. op deze leeftijd is het belangrijk regelmatig te oevenen trouwens op elke leeftijd is dat zo. maar niks aan de hand hoor gewoon weer terug bij af leren dus laten ziten 1 stap naar achteren even wachten weer terug en wat lekers genen dat weer langzaam uit brijden. meestla gaat het nu veel sneler dan de eerste keer dat hij het moest leren dus een paar dagen goed oevenen en hij weet het weer :-D

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Oke.. ik ga m'n best doen :-D Ben inderdaad nog niet helemaal top fit, m'n stem klinkt ook nog anders dan normaal. Conditie moet ook weer worden opgebouwd. Had een longonsteking dus heb een weekje alleen maar 5minuut wandelingetjes gedaan en mijn man 's avonds een supergrote wandeling.

Toch is hij ontzettend aan het uitdagen ook bij hem. Snel afgeleid en snel happen. We gaan het inderdaad maar nog consquenter aanpakken dan we al deden.
Eerst maar weer binnen en op het balkon oefenen.

Groetjes!

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Denk dat het dan ook een beetje frustratie van de hond kan zijn omdat hij een tijdje er niet zo veel uti is geweest.

honden page profiel | Cristina | Tjie-ro & Sayuri| Cristina | Tjie-ro & Sayuri 3 doggies

honden foto van | Cristina | Tjie-ro & Sayuri

Ja ik denk zelf ook dat dit gewoon de pubertijd is .. lastige periode maar blijf vooral rustig en consequent. Hij zal je natuurlijk uit testen en hij weet alles nog wel , maar is een koppige fase.

Hierbij geld natuurlijk gewoon geduld en wat je heb geleerd blijven oefenen met hem.

Komt hij niet als hij buiten los is loop dan maar gewoon andere kant op, je zult zien dat hij echt wel achter je aan komt. ( Dit alleen op een veilige plek natuurlijk ) En anders kun je de hond ook het hier komen weer oefenen.

En bij goed gedrag natuurlijk uitbundig belonen.

Veel succes ermee hihi' Ik weet nog precies hoe het het ging met Tjie-ro .. ik dacht even dat ik gek werd hihi maarja net als hoe mensen puberen moeten zij er ook doorheen

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ja klopt een hond dat zijn enegie niet kwijt kan en oppeens wel weer mag gaat eerst een paar dagen rebelen. komt weer goed wel de teugels even strak houden mischien lange lijn. dan leker laten ravotten en weer aan de lange lijn, of als het niet zo erg is dan gewoon lekers mee nemen en trainen het is heel normaal dat hij nu even aan het uit proberen is

honden page profiel inge en destenyinge en desteny 3 doggies

honden foto van inge en desteny

hier ook een dame die 8 maand is, en ook zij begint ons uit te proberen.neus op de grond en rennen maar...
dat soort gekkigheden.eerst was haar naam roepen genoeg,maar nu denkt ze er anders over.maar als ik me omdraai en net doe of ik wegloop dan komt ze toch snel achter me aan.gewoon pubertijd denk ik.maar soms wel lastig. O-)

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

't Zijn ook zulke schatjes he! O-)
Nouja.. we gaan er even flink tegenaan. Vanavond weer gehoorzaamheidstraining haha eens zien hoe het gaat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat te doen? uitproberen/pubergedrag?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: eigenwijs meneertje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^