Arme kat...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Ik weet even echt niet meer wat ik moet dan. Volgens mij had ik hier al eerder een topic over geopend maar ik kan hem niet meer terugvinden.

Al sinds 8 weken zit Vlinder de kat achterna. Vlinder bijt haar in de staart en eet haar eten op. De kat woont nu eigenlijk boven en is enorm afgevallen.

Mijn moeder vindt dat er nu wat aan gedaan moet worden omdat we anders andere maatregelen moeten gaan nemen...

Help!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Arme kat..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Sorry, dan=doen!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wat zielig voor de kat. :-) Ik hoop dat er mensen zijn die hier een goede raad voor je hebben.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik wil graag weten wat jullie doen op het moment dat de hond zoiets doet of het van plan is..

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Dit is echt super vervelend, wij hebben ook het probleem al een jaar of 4, alleen is het bij ons dat de kat gewoon niet veilig is bij de honden. Onze kat woont dan ook in de tuinkamer en heeft een kattenluik in de deur om naar buiten te kunnen. Het enige is dat de deur naar de tuinkamer altijd dicht moet zijn, want anders......poes weg. gelukkig hebben wij het zo op kunnen lossen.
Maar wat heb je allemaal al geproebeerd bij je hond om het af te leren, soms is een hardere hand nodig.
Bij moeder natuur kijken ze ook niet zo krap voor een correctie. Bij ons werkte het niet. Bij onze hond gaat er een knop om en komt hij in een soort eigen wereld, je kan hem dan ook niet bereiken zeg maar. Dit heeft hij alleen bij katten oh ja en konijnen.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Mag ik vragen hoe oud de kat is en wie was er eerst, de kat of de hond?

Hier heb ik een oude kat en DJ is 2 jaar geleden hier gekomen. Maar ja, mijn kat is opgegroeid met Bouviers en later nog een Shi-Tzu erbij en nu is hij alleen over van het hele spul. Totdat DJ erbij kwam.Hij heeft het erg moeilijk gehad met dat zijn maatje Savannah er niet meer was en kon het niet verkroppen en dus vond hij DJ niet echt interessant.
Nog steeds niet, maar ze liggen wel vaak samen op de bank. Dus ach, het komt wel goed hier.

maar, ik denk dat je de hond wat meer moet leren de kat met rust te laten, dat is niet simpel maar je zal er bovenop moeten zitten en constant foei of nee moeten zeggen. Je moet de kat in bescherming nemen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik vraag me ook af wat er toe nu toe is gedaan aan training enzovoorts, om dit gedrag af te leren.

Het kattenvoer zoiezo hoog zetten, want dat is woest aantrekkelijk voor honden.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ons kattevoer staat boven en hoewel DJ naar boven kan, heb ik het toch afgeleerd. Maar weet je, als ik het beneden neerzet dan weet ik het zo net nog niet hoor. Dus boven staat het goed. Plus dat ik natuurlijk zie als DJ naar boven gaat.
Als we weggaan dan gaat de tussendeur dicht en kan niemand erbij. Ook de kat niet, maar die heeft toch dat hij 's morgens en 's avonds pas eet.

De kattebak staat overigens ook boven, anders zit DJ met zijn kop erin.

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Ja, jongens, ik straf haar toch echt volgens de welbekende manier van die man met die prikhalsbanden waar jullie allemaal tegen zijn (sorry, mag geen namen noemen). Ik zeg als ze aanstalten maakt om naar de kat toe te gaan eeeh. Daar reageert ze dan op en loopt ze weg. Dit doe ik al sinds ze hier is, maar het heeft nog niet veel geholpen!

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

En wat voor maatregelen zijn jullie dan van plan als het niet overgaat?

honden page profiel Marion  en DjangoMarion en Django 3 doggies

honden foto van Marion  en Django

Toen wij Django kregen hebben we hem af en toe in de bench in de woonkamer gedaan, zodat de katten aan hem konden wennen, zo konden ze aan hem ruiken. Op een gegeven moment zijn we hem binnen aan de riem gaan doen en daarna de riem mee laten slepen door de woonkamer en daarna mocht hij echt helemaal los. De katten zijn redelijk aan hem gewend, als Django nu te druk is halen ze een keer uit en dan is Django weer even genezen om druk te doen. Over het algemeen gaat het erg goed, maar ik verwacht ook niet dat de katten bij de hond in de mand kruipen, dat hoeft ook niet. Ze tollereren elkaar. Daarnaast krijgen ze apart te eten. Als ik jullie was zal ik het voer van de kat sowieso hoog zetten zodat de hond er niet bij kan maar de kat wel.

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Ja, dat van voer hoog zetten zijn we ook van plan. Als het niet overgaat weten we eigenlijk niet wat we moeten doen, de hond gaat in de zomer waarschijnlijk in de garage slapen met een luikje naar de woonkamer en hopen dat die dan in de garage blijft. In de zomer is de kat toch veel meer buiten maar het is echt niet leuk meer zo.

Als we Vlinder in de bench doen en ze ziet de kat, dan draait ze helemaal door en begint ze te blaffen en te piepen.

Ohja, de kat is 5 jaar en heet Jojo. De kat was eerst en allereerst was Semmy. Die heeft totaal geen problemen met de kat, soms komt die te dicht bij en haalt de kat uit, maar dan weet die ook meteen weer wat zijn grenzen zijn.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Hallo,

Hier moet iets aan gedaan worden, zo heeft de kat geen leven meer.je zal inderdaad de kat in bescherming moeten nemen t.o. je hond en niet tolereren dat je hond achter je kat aan loopt te rennen en in zijn staart gaat bijten. Dus leer het je hond af, en dat is echt goed te leren.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Maar wat ik ervan begrepen heb zal je moeder of vader dat moeten doen en niet jij.

Jij bent geen leider, dat zijn je ouders.

honden page profiel Marion  en DjangoMarion en Django 3 doggies

honden foto van Marion  en Django

Als je Vlinder nu eens in de bench doet en geeft je hond wat lekkers, bijv. een kong ofzo. Daar zijn ze namelijk even zoet mee en is afgeleid van jullie kat en begint dan waarschijnlijk ook niet te piepen naar Jojo.

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

@ Sammy en Flex

Dat klopt zeker, maar mijn moeder zit niet op HP en ze vroeg mij om advies. :-D Het gaat trouwens al wel een beetje beter. Ik had Vlinder aan de riem gedaan en Jojo kon rustig snuffelen. We blijven trainen en hopen dat het helemaal goed gaat komen!

honden page profiel BibaBiba 3 doggies

Het probleem ligt eerder bij de kat dan bij de hond. De kat gaat ervandoor, waardoor het jachtinstinct van de hond wordt geprikkeld. Wanneer de kat zou blijven zitten, en eventueel hem een linkse directe zou verkopen, was het probleem opgelost.
Geef de kat haar macht terug. Op de arm nemen en zo dicht mogelijk de hond naderen. Dat kan tien meter zijn hoor. Wanneer de hond dichterbij komt, de hond wegsturen. Kijk dan even naar de verbazing van de kat. Kom voor de kat op! Dat zal haar veel goed doen. Leer de kat dat ze sterk genoeg is om de hond aan te kunnen. Laat zien dat je achter haar/hem staat. Zal nog wel even duren hoor voor er een verdrag wordt getekend maar het leven van de kat wordt veel plezieriger als ze merkt dat de baas voor haar/hem opkomt. Knuffel veel met de kat, ze heeft steun nodig.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik bedoelde het overigens niet verkeerd hoor, alleen iedereen zegt JIJ moet snapje :-)

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Geeft niks hoor, je hebt helemaal gelijk!

honden page profiel Valerie &. ArcoValerie &. Arco 3 doggies

honden foto van Valerie &. Arco

Hopelijk krijg je nog goede adviezen die je helpen. Ik weet er helaas niet veel over.
Ik zou ook zeggen: Afstraffen door streng 'nee' te zeggen als ze het weer doet.

Liefs

honden page profiel  Ans Ans 3 doggies

honden foto van  Ans

Je krijgt allerlei goede adviezen, dus ik zou zeggenlaat je moeder het uitproberen. Ik kan er niets aan toevoegen. Het is hier altijd als vanzelf gegaan tussen katten en hond. Na een paar dagen van wennen, wisten ze wat ze aan elkaar hadden. Ik hoop dat het je moeder lukt om de vrede te laten tekenen tussen kat en hond. Succes ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Arme kat..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Entropion
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^