Wandeletiquette

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Iedereen vind maar dat een hond MOET snuffelen bij een ander, daar ben jij er 1 van dat zeg je zelf.

Maar wanneer laten we de hond weer hond zijn en maak er geen mens van.

Dat jij wil kletsen id prima, maar wil de hond dat ook????
Een hond communiceert met andere honden, maar dat wil niet zeggen dat ze perse aan elkaar moeten snuffelen.

En met egoïsme, bedoel ik dat jij jou belangen voorop stelt aan de belangen van de hond. Je denkt aan je zelf en niet aan de hond en waarom dingen juist zo horen te gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wandeletiquette" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Gaan we weer.. O-)

@Veronique: Als je het nou op een andere manier verwoord.. komen er niet steeds van die discussies omdat mensen zich aangevallen voelen.. O-) en dat is hier nogal snel..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik snap heel goed wat je bedoelt, en daar kan ik mij best in vinden hoor, ik ben het tot zekere hoogte ook met je eens.

en bij mij MOET er helemaal niet gesnuffeld worden bij andere honden. maar bij mij KAN of MAG het wel.

ik spreek hier alleen uit dat het mij opviel dat velen hier dat nooit doen en ook niet willen. en dat ik het zo niet aanpak, en echt niet altijd nodig vind.

bij mij is een hond ook n hond en het laatste wat ik doen is daar een mens van maken, erg kort door de bocht om dat zo aan te nemen, of dat ik mijn belangen voor stel of dat dat egoistisch is, als ik alleen maar zeg dat ik de hond wel eens aan een andere hond laat snuffelen tijdens de wandeling.

nou goed, volgens mij wordt dit discussie zonder eind.

jij doet zus, ik doe zo...

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik snap nooit goed waarom mensen willen dat hun hond aan andere honden snuffelt, aan de lijn.

Precies wat Loes zegt, de meest lieve sociale honden veranderen in duivels als zij aan de lijn contact maken met andere aangelijnde honden.

Niet meer dan logisch, ze zijn dan zo beperkt in hun uiting van lichaamssignalen, dat ze gewoon niet goed kunnen communiceren.

En daarom heb ik het liever niet dat een ander aangelijnde hond aan mijn aangelijnde Bijou gaat snuffelen.

Los is een heel ander verhaal natuurlijk.

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink 3 doggies

honden foto van Nadja & Bink

Kennelijk zitten er op dit forum allemaal sociale mensen, want ik kom alleen maar mensen tegen die hun aangelijnde hond aan mijn aangelijnde hond laten snuffelen.
Ik wil het niet meer, omdat Bink nu al 4x is gebeten, terwijl de baas zei "hij blaft alleen maar" en ik vol vertrouwen het snuffelen toeliet.
Ik laat het nu niet meer toe, want Bink raakt behoorlijk in de war van die die vervelende honden die naar hem uitvallen.
Honden aan de lijn reageren nu eenmaal heel anders dan loslopende honden in het bos.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Klopt Nadja. Helaas weten veel mensen niet dat het gewoon niet slim is om aangelijnde honden kennis met elkaar te laten maken.

Jammer, want zoals eerder gezegd kunnen op die manier veel conflicten of zelfs gevechten worden voorkomen.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe 3 doggies

honden foto van Lotte met Hobbe

Als ik aangelijnde honden tegenkom, dan roep ik mij honden terug. Ik loop dagelijks in losloopgebieden en daar mogen ze van hartelust snuffelen en spelen, maar niet aan de riem.

@Jeroen; Er zijn zat hondenlosloopgebieden hoor! Als je wilt weten waar, dan kun je me altijd een PBtje sturen.

honden page profiel Demi - RosieDemi - Rosie 3 doggies

honden foto van Demi - Rosie

Ik wilde ook nooit dat er andere honden naar mijn hond kwam als die aangelijnd was. Mijn hond viel echt uit naar de andere honden.

Veel mensen snaptte ook niet waarom ik het niet wou, en kwamen toch dichterbij me hun hond en lieten ze aan mijn hond snuffelen. Terwijl ik toch duidelijk nee zei.

Nouja dan kwam er altijd veel gegrom en ontbloode tanden te pas. Daarom hield ik er altijd kort, en liet ik er pas los als er niemand was.

Dus ik vind het niet zo raar dat mensen niet altijd willen dat andere honden bij hun hond komt als die aangelijnt zitten.

honden page profiel Demi - RosieDemi - Rosie

honden foto van Demi - Rosie

Ik wilde ook nooit dat er andere honden naar mijn hond kwam als die aangelijnd was. Mijn hond viel echt uit naar de andere honden.

Veel mensen snaptte ook niet waarom ik het niet wou, en kwamen toch dichterbij me hun hond en lieten ze aan mijn hond snuffelen. Terwijl ik toch duidelijk nee zei.

Nouja dan kwam er altijd veel gegrom en ontbloode tanden te pas. Daarom hield ik er altijd kort, en liet ik er pas los als er niemand was.

Dus ik vind het niet zo raar dat mensen niet altijd willen dat andere honden bij hun hond komt als die aangelijnt zitten.

honden page profiel Romina, Cooper* en WillowRomina, Cooper* en Willow 3 doggies

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Meestal kijk ik naar het baasje van de andere hond, om te zien of Cooper naar de andere hond toe mag.

hier is het jammer genoeg ook zo dat vele honden niet naar Cooper toe mogen.
Hier lopen heel wat kleine hondjes rond & de baasjes hebben dan schrik als ik met cooper aan kom lopen, terwijl hij ook enkel wil spelen O-)

Dus hou ik cooper ook gewoon bij mij, maar ik vind het wel sneu voor hem, want hij wil zo graag kennismaken..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

@ Lotte
thnxs!

maar heb ik nog niet nodig, ik wacht nog op mn hondje O-)

en als ik een weekje oppas, ga ik niet hele tijd naar losloopgebieden rijden haha.

hier is er ook wel 1, dus ik heb de optie wel hoor..

ik ging hier alleen even de discussie aan O-) dat ik de hond best wel eens laat snuffelen bij een andere hond, ookal is ie aangelijnd. en dat ik daar niet veel kwaads in zie, maar oei dat kreeg ik te bezuren haha

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Normaal gesproken doe ik niet aan contact met andere honden laten maken. Ik ben juist zo hard mogelijk bezig om Charlie te leren andere honden te negeren! O-)
Als mensen hun hond op de mijne af willen laten komen, waarschuw ik ze ook van tevoren dat Charlie niet altijd lief is.
Als mensen hun pup kennis willen laten maken vind ik dat wel goed, want het is voor de pups waardevol én Charlie kan goed met pups :-D

Het snelste en makkelijkste is om gewoon te vragen, lijkt mij. Er zijn vast genoeg mensen die ermee akkoord gaan. Dat het nu een keer niet ging... tja, die mensen heb je ook ;-)

honden page profiel Heidi & BobbyHeidi & Bobby 3 doggies

honden foto van Heidi & Bobby

Ik snap Jeroen wel. Ik ben ook verbaasd over de heftigheid van de reacties hier. Misschien heb ik makkelijk praten omdat Bobby nooit zo nodig naar andere honden toe hoeft.
Maar als ik ergens loop en iemand komt me van de andere kant tegemoet, ga ik echt niet panisch weg lopen of oversteken en Bobby strak bij me houden van ojee een andere hond aan de riem, ojee, je weet nooit waarom die vast zit of wat die gaat doen, stel je voor dat ze willen snuffelen. Wel nee, die andere hond zit hoogstwaarschijnlijk gewoon aan de riem omdat dat nu eenmaal verplicht is in Nederland. En als we passeren knik ik het andere baasje ook toe en zeg vriendelijk goedendag. En als de honden even op hun hondenmanier op elkaar willen reageren mag dat best. Bij de ene hond is dat dan misschien met een licht boog er om heen, bij de andere wellicht wachten tot ie voorbij is en dan even in de richting van de hond snuffelen, bij de volgende alleen even kwispelen en bij de vierde wordt er wel even gesnuffeld. Dat kunnen honden prima onderling met elkaar comminuceren, als je de moeite neemt erop te letten, in plaats van angstvallig je hond strak te houden omdat ie aan de riem zit en dus opeens niets meer mag. Op het moment dat je je hond op zo'n manier aan de riem houdt dat hij zijn normale lichaamstaal niet mee kan gebruiken, ben je ook niet echt handig bezig en kweek je juist een hond die raar gaat reageren.

Bij mij in de flat wonen nogal wat honden, waar Bobby nauwelijks op reageert. Nu is er een hondje waarvan de baas ook zo overdreven reageert. Als ik met Bobby loopt en hij komt me met grote stappen achterop, sleurt ie dat hondje op het moment dat ie me passeert uit alle macht mee om maar te voorkomen dat er gesnuffeld zou gaan worden. Een keer had ik Bobby loslopen, tilde hij vloekend naar mij dat hondje op. Bobby gaat anders nooit uit zichzelf naar andere honden toe, maar hierdoor ging ze er natuurlijk juist opaf. Daardoor bleven die twee ook elke keer als ze elkaar zagen naar elkaar grauwen tot… een keer die man gewoon bleef staan. Bobby liep toen los, kwam al aanlopen, ha daar heb je hem weer, ontdekte toen dat er dit keer niets gebeurde, hondje niets deed, baasje niets deed, snuffelde even en klaar. Gaat nu opeens een stuk beter als als dat hondje weer langskomt, eigenlijk heeft Bobby er helemaal geen interesse meer voor. Gewoon omdat ze nu even op hondenmanier met dat hondje heeft kunnen praten, niets mis mee.

Ik ben het er wel mee eens dat je niet op elke hond in de wijde omgeving af moet stuiven omdat er gesnuffeld MOET worden, maar als je een andere hond toch passeert, zie ik er echt geen kwaad in de honden op hun manier even te laten kennismaken als ze dat beiden aangeven. Het andere uiterste heb ik ook wel meegemaakt. Een wildvreemd hondebaasje dat me tegemoet kwam, zich omdraaide en met me mee ging lopen omdat dat zo leuk was voor de honden… tja, dat hoeft natuurlijk ook weer niet. Maar beetje normaal sociaal met andere baasjes en honden omgaan kan best.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

geen honden bij de mijne in de buurt.
Als ik andere honden zie, lijn ik de mijne aan. Ik verwacht van de andere baas dat die de zijne ook bij zich houdt (aanlijnen hoeft van mij niet als die prima in staat is om zijn hond bij hem te laten).

Desnoods roep ik dat ik niet wil dat de andere hond bij mijn honden in de buurt komen als ik zie dat die andere baas geen aanstalten maakt.

Luistert de baas niet, zal het jammer zijn voor de hond, want die zal het voelen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Heidi,

jij begrijpt precies wat ik wil zeggen! O-)

honden page profiel Samantha ;)Samantha ;) 3 doggies

honden foto van Samantha ;)

wat heidi zegt ;-)

honden page profiel Saskia & KyraSaskia & Kyra 2 doggies

honden foto van Saskia & Kyra

Hoera voor Heidi! Helemaal mee eens. :-D

En de ene hond is de ander niet, de ene baas is de ander ook niet O-).

Als je doet waar je jezelf lekker en ontspannen bij voelt, en waar de hond blijkbaar goed op gedijt en wat ie nodig heeft, en als je daarnaast de lichaamstaal van de tegemoetkomende baas en hond in de gaten houdt, komt het vast wel goed. :-D

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Wat een discussie en ik snap er niet veel meer van.

Ik ben het eens met de mensen, wat de aangeleinde honden betreft.

Maar met los loop honden op een los loopgebied?

Maar misschien lees ik de discussie niet goed.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

In een losloopgebied vind ik het een ander verhaal.

Als de andere hond los loopt en Bijou ook, vind ik het prima als ze snuffelen, want dan zijn ze vrij om te bewegen en te communiceren, wat dus niet zo is aan de lijn ;-)

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Dat vind ik ook, maar je praat over communiceren, terwijl hier wordt gezegd dat een hond een hond moet blijven en dat we er geen mens van moeten maken. Een hond aan de lijn wil ook communiceren. Maar door de beperking lijn, is dit niet verstandig.

Ik als mens, snuffel niet aan mijn medemens.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Als mijn hond aan de lijn loopt word er niet gesnuffeld,omdat het dan meestal fout gaat. Loopt de hond los kan deze zelf bepalen of er gesnuffeld word of niet.Aan de lijn is een territorium gebied.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik bedoel daarmee dat honden communiceren door middel van lichaamstaal, zoals kalmeringssignalen.

Als je hond aan de lijn zit is deze daarin erg beperkt, wat dus kan zorgen voor een miscommunicatie.

honden page profiel Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje . 3 doggies

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

@ Maart..Luistert de baas niet, zal het jammer zijn voor de hond, want die zal het voelen.

Nou het is te hopen dat je mij dan nooit tegen komt.

Hoi,hoi,

Toen Sjenna jonger was wilde ze ook altijd naar andere honden aan de lijn ..maar omdat de meeste baasjes met een chagarijnige kop lopen heb ik dat vlug afgeleerd :-D

Groetjes

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi 3 doggies

honden foto van Fiona en Rossi

@ Veronique, jij bent wel heel zeker van je gelijk, probeer het ook eens van een andere zijde te bekijken er is nl nog altijd zoiets als een andere mening kan ook goede dingen in zich hebben. Niet chic om zo te reageren....

Rossi loopt meestal los, en rent vrolijk op andere honden af, nooit een probleem, zelfs niet bij de "valse" honden (volgens de mening van de baas).

Als jezelf als baas je hond kent, en je weet dat hij/zij stabiel is dan is ook snuffelen aan de lijn geen enkel probleem. Nogmaals mits jij als baas zeker weet dat je hond stabiel is.

Succes

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden



Fiona,

Dan zal ik het anders stellen.

Ik wil dus helemaal niet dat een andere hond komt snuffelen bij mijn hond(en) als ze aan de lijn meelopen. Ja en ik ken mijn honden door en door!

Dus als jij maar vindt dat jou hond overal op af mag gaan en aan honden snuffelen vraag ik me af of het op commando van jou gaat of de hond dit op eigen initiatief mag doen...

Dit is precies waar ik als honden bezitter een hekel heb dat een ander beslist over mijn hond(en) dat er gesnuffeld wordt.

Groetjes Cia

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Als jezelf als baas je hond kent, en je weet dat hij/zij stabiel is dan is ook snuffelen aan de lijn geen enkel probleem.

Dat weet je dus nooit van de tegenpartij.

Ik heb een hekel aan van die mensen die dan zeggen; ''Hij doet niets hoor..'', waar het dan vervolgens bij mis gaat.

Ook al ken je je hond, je weet nooit hoe die zal reageren op een hond, de ene hond zijn ze beste vrienden mee en bij de ander geven ze gelijk een snauw.

Aan de lijn niet snuffelen, los dan kan je hond het zelf prima aan en oplossen, omdat ze vrij zijn in hun lichaamstaal.

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi

honden foto van Fiona en Rossi

@ Cia, geloof niet dat ik aan u gericht een vraag gesteld hebt, dus ik zal ook geen notie nemen van deze negatieve benadering dit keer. Mocht dit nog een keer voorkomen wil ik dan graag de moderators vragen om in te grijpen.

Ik geef duidelijk aan dat dit aan Veronique gericht is dus graag geen reactie van uw kant.

@ EMmy, de topic starter, je vraagt reacties, en die van mij is, laat je hond alsjeblieft hond zijn, en mochten er mensen zijn die er niet van gediend zijn dat er een hond hondentaal bezigt met een soortgenoot, laten ze dit dan maar op tijd kenbaar maken op een normale en sociale manier.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Fiona: overdrijven is ook een vak O-)

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi

honden foto van Fiona en Rossi

Nogmaals laat een hond een hond zijn, hier wordt gesproken over een bezit wat alleen orders mag opvolgen, ieder zijn eigen mening hierover, ik ben blij dat het hier anders kan, mijn hond mag zeker haar eigen plan trekken, wel heb ik uiteindelijk een overeenkomst met mijn hond dat deze zich terugtrekt wanneer ik het vraag. Dit heeft veel oefening gekost maar het geeft enorm veel voldoening voor mij en mijn hond.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Laat jij jou honden maar haar eigen plannen trekken.. O-)

Ik kan je wel vertellen dat ik het niet op prijs zou stellen (zacht uitgedrukt) als jou hond om mijn hond komt afstormen .. en dat jij dit oke vind .. alleen omdat ze los is moet jij lekker weten..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wandeletiquette" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Belgische herdershonden...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^