Blaffen uit angst? of toch iets anders

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoyRoy

Beste honden Forum leden,

Ik heb samen met mijn vriendin 11 maanden geleden een pup aan geschaft genaamd Quinty. Quinty is nu bijna een jaar oud. Ook zijn we met Quity naar de puppy cursus geweest dat ging allemaal erg goed en wij hebben daar veel van geleerd. Ook zijn we door gegaan met leren en kan Quinty al een aantal kunstjes en luisterd hij ook goed. Alleen hebben wij één probleem. Wanneer wij gaan wandelen met Quinty en er komt iemand langs lopen begint hij te blaffen/grommen en trekken maar wanneer wij op de markt bijv. lopen doet Quinty dat niet maar wanneer een vreemde quinty wil aanhalen begint ze ook hevig te blaffen/grommen. En als er kinderen rond lopen begint ze ook te blaffen/grommen.

Quinty is vorige week gecastreerd en gisteren mochten te hechtingen er uit. in de wacht kamer bij de dieren arts zaten ook allemaal honden dus Quinty begon weer te blaffen/grommen. ook zei iemand wat een leuke hond maar die is zeker wel verpest! En als je dat hoort heb je zoiets van, Wat doe ik fout!!!

Dus onze vraag is heeft er iemand een idee om Quinty minder te laten blaffen en dat Quinty niet meer zo bang is voor vreemde mensen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen uit angst? of toch iets anders" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PaulinaPaulina 3 doggies

honden foto van Paulina

als hij blaf is het een diepe blaf? en diep gegrom?
kijkt hij de honden-Mensen recht in aan?
Staan de haren op zijn rug recht overiend?
en de staart in de lucht + oren naar voor?

zoja, dan is het dominant gedrag



als de oren plat zijn en hij kijkt ze niet recht aan, loopt wat lager aan de grond met staart hangend of tussen de poten is hij duidelijk bang.


Met tanden bloot en oren plat is hij bang en overweegt aan te vallen uit angst.(dat komt meestal voor als de hond niet weg kan vluchten)

Met tanden bloot oren en haar -staart recht omhoog overweegt hij aan te vallen uit agressie-frustratie-dominantie.

ik weet er niet meer dan dat van, ik hoop dat iemand anders je ook raad kan geven!

honden page profiel PaulinaPaulina 3 doggies

honden foto van Paulina

+ had je hond een slechte ervaring met mensen?werd hij ooit geslagen? of door een vreemde bang gemaakt?
dat kan ook een invloed hebben.




je kunt ook proberen om als hij in de buurt van vreemden is hem te belonen (VOOR RUSTIG GEDRAG)

+ je zegt dat hij op de markt rustig is maar als iemand hem wilt aaien gromt en blaf hij.
Misschien wordt hij niet graag geaaid door vreemden?

honden page profiel RoyRoy

Hallo paulina,

Bedankt voor je snelle reactie, Quinty heeft de oren meestal omhoog staan de oren hangen alleen als hij erg moe is en ligt te slapen in een veilige omgeving. Voor de rest heeft Quinty de staat wel normaal dus niet tussen de benen. Ik weet niet of Quinty de mensen/honden in de ogen kijkt en of hij gromt met tanden gebloot druf ik ook niet met zekerheid te zeggen dat ga ik uitzoeken dan laat ik weer van me horen.

Wanneer we dus op de markt zijn en iemand wilt hem aaien en die gene komt te dicht bij springt hij iets achter uit en begint evig te keer te gaan de mensen schrikken dan terug.

honden page profiel tanatana 3 doggies

honden foto van tana



hoi,
ben je al naar een vervolg-cursus gegaan? dan kan je daar je probleem met de trainer bespreken. er is dan vermoedelijk wel een oplossing voor de moeilijkheden te vinden.sterkte. tana.

honden page profiel PaulinaPaulina 3 doggies

honden foto van Paulina

@ Roy, ik denk dat de hond zich dan ook niet op zijn gemak voelt op de markt! want als hij terugschiet is hij bang.


ik zou net als tana het hier zegt, naar een extra cursus gaan of gedragstherapeut

honden page profiel RoyRoy

Tijdens de puppy cursus hebben wij over het probleem gepraak en volgens de trainer kon je er weinig aan doen. Het is inderdaad een goed idee de vervolg cursus te doen of gedragsttherapie te doen met Quinty ik ga dit even uitzoeken. Alvast erg bedankt.

honden page profiel RoyRoy

@ Paulina

Het kan idd zo zijn dat Quinty de markt niet leuk vind. Echter is de ervaring als we over de markt lopen dat Quinty gewoon vrolijk rond snuffelt en nergens iets van aan trek tot dat er een hond aan komt of hij word aangehaald.

honden page profiel PaulinaPaulina 3 doggies

honden foto van Paulina

dan is het toch wel aangeraden een gedragstherapeut bij te halen, anders kan het later ernstige problemen als gevolg hebben.

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie 3 doggies

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Roy,
Even een paar vragen:
1.Vertoont Quinty dit gedrag alleen als hij aan de riem is?
2.Je schrijft dat je haar 11 maanden geleden hebt aangeschaft én dat hij nu bijna een jaar oud is...hoe oud was ze dan toen ze het nest verliet? Het lijkt nu of je hem als pup van minder dan 4 weken oud in huis hebt gehaald.
3.Reageert hij ook zo naar honden (aangelijnd/onaangelijnd)?
4. Hoe reageert hij op bezoek?

Heb nog even een aanvulling op voorgaande reacties:
Uit de lichaamstaal van je hond kun je idd een hoop afleiden. Maar het is niet zo dat je hond óf een naar voren gerichte houding is óf naar achter. Het kan namelijk een combinatie van beiden zijn. Over het algemeen geldt: hoe meer naar voren alles gericht is (houding, oren, hoge staart e.d.) hoe zékerder je hond zich in een bepaalde (conflict)situatie voelt (dit hoeft dus niet persé "dominant" te zijn). Hoe meer naar achter (terugdeinzen, lage houding, mondhoeken ver naar achter, oren, lage staart), hoe onzekerder/angstiger je hond is. Mijn eigen hond vertoont bijvoorbeeld(bij binnenkomst van bezoek) altijd een combinatie van verschillende houdingen, waarmee ze aangeeft erg nieuwsgierig te zijn en het bezoek te willen onderzoeken, maar dat ze tegelijkertijd ook onzeker is en niet zo goed durft.

herken je hier wat in?
Grtz, Mischa

honden page profiel RoyRoy

Hallo Mischa,

Bedankt voor je reactie. Ik heb onder tussen al contact op genomen met een gedragstherapeut. Ik wacht nog op reactie.

Ik beantwoord de vragen maar even zo voor de duidelijkheid:

1: Ook wanneer hij op het erf loopt zonder riem of op het strand zonder riem
2: Dit was een ruwe schating we hebben Quinty wel te vroeg gekregen met 8 weken en 2 dagen om precies te zijn hebben we quinty nu 9 maand en 3 dagen. dus is idd wel wat minder maar zoals ik al zij was het een (zeer) ruwe schating(A)
3: We waren op het strand met twee andere honden daar rende ze ook hard op elke hond die iets in de buurt kwam. Ook aangelijd reageerd hij blaffent naar andere honden.
4: Op bezoek reageert hij eerst erg veel blaffen na een tijdje houd het op en gaat hij in de mand of onder de tafel liggen maar wanneer het bezoek (die hij niet kent) iets beweegt begint hij weer te blaffen.

Graag wil ik er nog bij toevoegen wanneer iemand hem toch aait houd hij op met blaffen en gromt hij alleen nog. Ook wanneer je hem op de schoot zet springt hij er gouw weer af maar dan wel met ingedoogde houding.

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Roy,

Allereerst: idd een goed plan om een gedragstherapeut in te schakelen. De problemen zijn verspreid over meerdere vlakken (honden, vreemden, kinderen, thuis én buiten). Dit is teveel en te complex om via dit forum op te lossen, m.n. om de hierboven genoemde reden: als dit escaleert, heb je een groot probleem.
Ik ben het niet eens met de mening van de hondentrainer "dat er weinig aan te doen is". Onder begeleiding van een GOEDE GT en met discipline van jullie kant zijn er altijd mogelijkheden.

Ik herken wel iets van je probleem in het gedrag van mijn hond.
-Wat betreft het afstormen op andere honden: sta dit gewoon niet toe. Leidt hem af vóórdat de situatie zich aandient. Dus: loop de andere kant op. Zoek uit wat Quinty de beste beloning ooit vind en leidt hem hiermee af.
Bijv: mijn hond is helemaal gek van stokjes/balspelletje. Op het moment dat ik zie dat er een onbekende hond aankomt waarbij ik aan haar direct zie (als je goed op de signalen van je hond let, zie je dit direct) dat ze een minder gezellige interesse toont, is het : "Kijk eens...kijk eens...zoek de stok..". Zorg natuurlijk wel dat je dan ook een stok weggooit uiteindelijk. De interesse in jou ipv andere hon moet wel beloond worden. Als je hond niet zo van de spelletjes is, kun je hetzelfde doen met zijn favoriete snack. Zolang je maar zorgt dat jíj interessanter bent dan de andere hond.
Hetzelfde geldt eigenlijk voor de situatie waarbij je hond ad lijn is (al wordt een balletje dan moeilijk, kies dan voor het favoriete snackje). Doe dit soort spelletjes trouwens niet alleen maar in de situatie dat er een andere hond is.
Met andere woorden: Vermijd de situatie. Als je hond wegstuift/agressief reageert op de andere hond ben je eigenlijk al te laat. Waarom? Dan blijft hij leren dat hij zijn spanning op die manier een uitweg kan laten vinden en wordt de kans alleen maar groter dat hij in de toekomst weer zo reageert.

Ik hoop dat je wat betreft het probleem met andere honden, hier iets aan hebt.

Succes, Mischa

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Waar heb je hem vandaan?
Kans is groot dat als hij ergens uit een kennel komt of schuur dat het angst is door slechte socialisatie.
Is hij bij een goede fokker weg, waar hij goed gesocialiseerd is en uit goede lijnen komt dan is de kans kleiner en zou het eerder dominantie zijn.
Uit je verhaal kan ik nog niet helemaal zeggen wat het precies is :-(

Wel goed dat jullie een GT hebben ingeschakeld!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen uit angst? of toch iets anders" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^