Actievere kinderen? Geef ze een hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Kitty Galore, ja inderdaad... Dat ideaalbeeld. Een perfect gehoorzame hond, die gewoon lekker los mee kan lopen zonder weg te rennen, altijd komt als je hem roept en altijd de bal terug brengt.

Ken toch veel honden die daar inderdaad echt niet aan voldoen... (Mojo bijvoorbeeld. O-) Hij is geweldig! Maar de bal terugbrengen? Hmm... nee. Altijd komen als hij geroepen wordt? hmm...soms. Los naast je mee lopen?? hm... soms O-) )

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Actievere kinderen? Geef ze een hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena 3 doggies

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

helemaal mee eens :-) ... ook niet alle kinderen zijn geinteresseerd in honden .. :-)

wij mochten vroeger ook niet onder de 12 jaar alleen met de honden wandelen, mama ging altijd mee ... :-) daarna als we goed wisten hoe en wat mochten we zelf een blokje om maken :-) maja wij waren altijd met 2en :-D ( eeneïge tweeling) :-D hihi

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

ik weet zeker dat heel veel van mijn leeftijdsgenoten, al hebben ze een hond er niet zo heel veel meer door gaan bewegen. Ik heb nu een logeerhond in huis ik ben gewoon nu zowiezo anderhalf uur langer buiten dan normaal omdat honden mijn leven zijn! zij ligt nu op mijn schoot te slapen, en ik zit hier al een uur met haar op schoot waar de meesten kinderen het al zat waren. Maar ik denk dat je de meeste tieners toch beter een vriendin kan geven, waarmee ze lekker naar buiten gaan.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Dit onderzoek toont aan dat, in gezinnen met een hond de kinderen 15 min. meer beweging krijgen dan gezinnen zonder hond. dat betekend niet dat iedereen maar een hond moet nemen om de kinderen 15 min. meer beweging te geven per week, maar het kan voor de kinderen wel een stimulans zijn om meer te bewegen.

Je kunt wel tegen je kinderen zeggen dat ze nu de playstation uit moeten doen en naar buiten moeten gaan, maar wat moeten ze buiten?(er zijn weinig kinderen buiten) Als je een hond hebt kan je wel zeggen 'mooi nu doen we de playstation uit nu gaan we wandelen met de hond' dan doe je dingen met z'n allen en daardoor wordt denk ik de interesse voor de kinderen in de hond ook beter.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@J. & T. van H & D
Ik ging altijd mijn vriendinnen bellen, of ze buiten konden voetballen, verstoppertje spelen, tikkertje spelen, enz. je kunt zo veel buiten doen :-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik denk dat het voor veel kinderen een echt goede zaak is om een hond in huis te hebben.

Ze hebben een mogelijkheid meer om op een leuke manier aktief te zijn. Ze leren zorg te dragen voor een levend wezentje. Sommige kindeen worden er actiever van, sommige juist rustiger omdat ze hun energie kwijt kunnen, sommige kinderen kunnen aan hun huisdier dingen vertellen als ze het moeilijk hebben, er wordt beweerd dat het de weerstand tegen allerlei ziektes groter maakt... enz...

Er is volgens mij wel een "Maar!" En dat is dat een hond geen speelgoed is. Ouders hebben daarin een grote verantwoordelijkheid. Ze kunnen een hondje nemen "voor hun kinderen"... maar zij blijven ten allen tijde verantwoordelijk. Zij zullen hun kinderen moeten leren om er goed voor te zorgen en als het niet in hun kind zit om dat te doen dan dan zullen ze het zelf moeten doen... of geen hond nemen.

Voor alle kinderen die naar een hondje verlangen en die er echt alles voor blijven doen, niet alleen in het begin, hoop ik dat ze die mogelijkheid krijgen. Maar ook daar zullen de ouders moeten instaan voor de medische kosten en voeding. Ze moeten dus ook openstaan voor de noden van dat hondje, of tenminste voor de wens van dat kind, dat het hondje goed verzorgd wordt.

honden page profiel momo 3 doggies

honden foto van mo

ik weet zelf hoe het gaat. toen mijn hond overleed wilde ik nog een hond. en maar zeuren en maar zeuren. gelukkig wilde me ouders ook. Tuurlijk knuffel ik de hele dag door emt mijn hond en ik geef haar te eten en ik doe agility, alleen elke dag uitlaten.., dat is zwaar als je op sgool zit, dus dat valt dan wel weer vies tegen voor mezlef. Zou best jeska vaker willen uitlaten. maar gelukkig doet me ma het ook met liefde en op zaterdag en door de weeks als ik vroeg thuis ben dan ga ik mee, of laat ik haar alleen uit, maar ik denk idd dat er veel kinderen zijn die hun hond gewoon links laten liggen als een stuk speelgoed :'(

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

@ Mo

Als je zoveel je kan en je werk voor school enzo het toelaat goed voor je hondje zorgt en ermee speelt, knuffelt, agility doet en uitlaat enz... dan is het goed. Volwassenen moeten erop letten dat het hondje niks tekort komt.

Maar ik denk dat goede ouders zelf wel zien of hun kind geen tijd heeft of gewoon geen zin... En dan hebben ze wel gelijk als ze toch achter je broek zitten hoor :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Actievere kinderen? Geef ze een hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: monstertje begint met agility
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^