Boete

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

@ Claudia, Andor en Ghenghis,

Helemaal mee eens!! De buurman zei tegen ons: "jullie nemen een probleemhond." Ik had echt zoiets van: waar slaat dat op? Omdat hij blaft tijdens het spelen (wat max 10 min per dag is)

Zucht;..sommige mensen :(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boete" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

irfrm (Gast)

De stelling dat een hond nu eenmaal blaft zou ik niet zo stellig durven zeggen. Als een hond eens in de week 1 keer blaft, is dit dan ook een blaffende hond? Je zou natuurlijk kunnen zeggen, "hij blaft, dus "ja"", maar er zijn natuurlijk blaffende honden en blaffende honden..
Sowieso zijn er verschillende rassen met bijbehorende karaktertrekken.
Even voor de duidelijkheid, ik heb zelf ook een hond. Dit is dan wel de enige hond in deze straat die als hij in de tuin is niet blaft, andere honden blaffen wel. Ik vond dit erg bewonderingswaardig van hem en heb hem dan ook vaak beloond in de tuin (een groot bot vd slager, misschien een tip voor mensen die een hond hebben die blaft in de tuin). Natuurlijk zul je het niet 100% onder controle kunnen hebben, honden maken net als mensen ook "fouten" of zijn soms ook overenthousiast (mensen zouden dan ook luider praten).
Als jouw hond vindt dat hij moet blaffen om het huis te beschermen, dan vind hij blijkbaar dat jij het niet goed doet. Hier ook weer een sidenote, ze mogen wel een kort waarschuwings geluid geven, zodat JIJ er iets aan kunt doen. Het gaat allemaal om hoe de hond zich voelt in de situatie. Ziet hij jou als de baas, de roedelleider? Dan zal hij het aan jou overlaten. Het ligt vaker aan de mens dan aan de hond.. De hond van een vriend van mij kan er niet tegen als mensen weggaan en gaat dan blaffen, bij zijn schoonmaakster en al zijn vrienden, maar bij mij blaft de hond niet, rara... is het dan de mens of de hond? ;-)

Wij hebben 100 meter van ons af achterburen die een grote herder hebben die bijna continu blaft. Als wij in de tuin zitten en die hond is bij hun binnen, dan horen wij hem (ja zo erg dus).
Als de eigenaresse hem uitlaat en mij tegenkomt dan moet zij vlug weglopen en een andere route nemen anders houd ze haar hond niet. Deze hond is blijkbaar niet op de goede plek in dit huis/bij deze mensen. Ik woon dan nog 100 meter ervanaf, maar als hun directe buren hier een klacht over zouden indienen en die mensen een boete zouden krijgen zou ik dit volledig kunnen begrijpen. Als die mensen de hond dan weg zouden moeten doen, omdat ze het probleem niet kunnen oplossen en anders nog een boete krijgen... dat is natuurlijk erg sneu voor die MENSEN, maar waarschijnlijk beter voor die hond. Mijn enige bezwaar is dat de hond uiteindelijk soms afgemaakt wordt. Ook al gaat hij eerst naar een asiel of andere baas. Nogmaals, wiens schuld is dit.. hond of mens?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boete" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Janken als ze alleen is.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^