ECHT ADVIES nodig.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Beste Allemaal,

Zoals jullie weten hebben wij Amigo een actieve ondeugende reu (Kruising bordercollie x keeshond) van 1 jaar oud.
Wij hebben ons bij Gea op de wachtlijst gezet voor een mini Aussie.
Dan zouden we eerst in Augustus 3 weken op vakantie gaan zou Amigo ook richting de 2 gaan en zouden we daarna geen vakantie,s meer plannen en alle tijd voor de aanstaande pup nemen (Wanneer het nestje dan ook mag komen).
Maar nu vertelde Gea mij dat ze nog een reutje over hebben en dat dit reutje en Amigo in de zomervakantie bij haar mogen logeren.

Hierdoor beginnen we toch te twijfelen en hierdoor vraag ik bij deze advies.

Wat kunnen de nadelen zijn van 2 jonge reuen in huis? Amigo is bijv. heel actief.
Ook wonen wij op dit moment in een 4 kamer appartement en hebben dus geen tuin. (Wel lopen we meteen de weilanden in als we gaan wandelen).
En waar moet ik nog meer aan denken bij een 2de jonge hond? Is het mogelijk om beide tegelijk op te voeden en dingen aan te leren?

En waar moet je überhaupt aan denken met een 2de hond in huis???

Voor mij is het niet zo,n grote stap omdat we al een hond hebben , maar mijn vriend is bang dat Amigo niet zijn verdiende aandacht meer zal krijgen en dat zijn leven geheel om honden gaat draaien op dit moment, omdat hij dan 2 jonge honden heeft.

Veel overwegingen dus.

Hopelijk hebben jullie veel advies voor mij :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ECHT ADVIES nodig." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Als goed is is je huidige hond nog aan het puberen en zal dus niet alles doen wat jij aan hem vraagt. Een pup gaat de oudere hond nadoen. Dus als je een hond hebt die niet goed naar je luisterd, dan krijg je nog een hond die niet goed naar je luisterd..

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Sja daar ben ik ook een beetje bang voor vandaar dat we het gepland hadden als Amigo ook bijna 2 was , maar nu je zo,n lief mooi hondje ziet gaat het toch kriebelen

honden page profiel Jennifer, Timo en TobyJennifer, Timo en Toby

honden foto van Jennifer, Timo en Toby

dat klopt dat hebben wij hier meegemaakt ze nemen elkaars foute gedrag over en krijg dat er maar is uit bij 2 honden.... dat is best zwaar.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Haha, ja dat kan ik me goed voorstellen!

Maar ik zou het inderdaad wel goed overwegen. Wij hebben vorig jaar zomer Dribbel in huis gehaald. Onze herder was toen al 10 jaar. Maar nu dat onze pup aan het puberen is, is onze herder ons ook af en toe aan het uitproberen.. Niet luisteren dus..

Dan heb je ineens wel 2 honden die je even moet laten zien dat jij de baas bent en niet hun tweetjes..

Maar toen ze nog niet in de puberteit zat ging het aanleren van de commando's super snel! Ik liet eerst de oude hond iets doen en daarna moest de pup het na doen. Toen ik 'Af' wilde leren, bleek de pup dit al van de herder overgenomen te hebben en ging in 1x tegelijk met de herder af!

honden page profiel Jennifer, Timo en TobyJennifer, Timo en Toby

honden foto van Jennifer, Timo en Toby

dat is een vooredeel mijn hondje timo was een heel bang en schuw hondje toen ik hem kreeg maar toen ging ik terug naar mn ouders en me moeder nam een hond erbij,,,, maar toby luiseterde niet tot bijna niet.. en timo ging alles overnemen wat toby deed dus nu zitten we met 2 honden die elkaar opstoken

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Als tip zou ik je willen geven!.
Overleg het met Gea, ik vermoed dat het Gea van hier is, en dan heeft zij dus wel voldoende kennis en ervaring in huis om jou goed te kunnen helpen of het handig is in jou situatie.

Denk dat je bij haar echt aan het juiste adres bent hiervoor, want zij heeft natuurlijk ook ervaring met meerdere honden. (Nogmaals, als het de Gea betreft die ik denk dat het is)

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

En hoe zal dat met bijv. 2 reutjes gaan? en Amigo heeft geen bench meer kan je de 1 er dan wel in doen en de ander niet?
Voor mijn gevoel is een stap naar een 2de hond minder groot dan naar de 1rste Ik heb zoiets van nu moet ik ook rekening houden met vakantie,s verjaardagen etc. en wie weet hebben ze het veel gezelliger met hun 2en thuis , maar wie weet heb ik het ook wel helemaal mis..

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Ik ben het met Nicky eens. Het vergt ook veel tijd en energie om een pup en een jonge hond op te voeden. De pup moet ook zindelijk gemaakt worden en ook vaak apart mee uit worden genomen zodat hij leert dat hij ook op zijn eigen benen moet staan (denk aan contact met andere honden). Amigo heeft ook zijn wandelingen nodig en dan moet je de pup of meenemen in een wagen (in het begin kan hij natuurlijk nog niet zo lang alleen blijven). Weet je ook zeker dat het goed zal blijven gaat tussen de twee reuen, hoe is Amigo nu naar andere reuen toe? Hij is nu nog jong, maar meestal verandert dit wel met een jaar of twee jaar.

Wat mij ook lastig lijkt is om ze allebei rustig te houden. Als ze de hele dag met elkaar door willen spelen en stoeien heb je ook nog eens kans op gewrichtsproblemen. Ik zou daarom altijd wachten tot de oudere hond wat rustiger/volwassener is. Dan kan hij ook nog eens het goede voorbeeld geven en dan heb je in ieder geval eentje die goed luistert :-)

Wil je vriend sowieso wel een tweede hond? Ik zou eerst de voor- en nadelen op een rijtje zetten.

honden page profiel Jennifer, Timo en TobyJennifer, Timo en Toby

honden foto van Jennifer, Timo en Toby

wij hebben ook 2 reutjes,

en de oudere hond zal zjin plekje gaan verdedigen want het is tenslotte zijn plekje waar iemand bij komt...

maar hier zijn het wel vriendjes van elkaar gewordenn dat zeker weten en timo heeft het hoe dan ook goed gedaan dat toby erbij is gekomen hij is niet zo bang meer dat hij altjid was..

het is wel gezellig hor

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Hoi Andor,

Het is inderdaad Gea van hier. Zei zal me ook zeker goed kunnen helpen , maar ik dacht zei hebben natuurlijk een mooi erf etc. en wie weet zijn er meer mensen op het forum met soort gelijke ervaringen als deze :-) Maar natuurlijk ga ik goed met Gea in overleg :-)

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Je kunt het gewoon doen, twee reuen gaan heel goed samen en Gea zou het niet hebben aangeboden als ze het niet ziet zitten. Endat gezeur over twee pubers, ik heb drie jaar achter elkaar een pup genomen en totaal geen last gehad.

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@ Maud Mijn vriend wil wel een 2de hond , alleen vind hij het dus beter in het einde van het jaar zodat Amigo ouder is en wij de pup niet 3 weken (In de vakantie) meteen ergens heen moeten brengen. En dat klinkt allemaal ook erg goed natuurlijk alleen twijfel ik heel erg O-)

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Ook heb ik geen ervaring met Aussies , maar ik vermoed dat het een soort gelijke behoeftes nodig heeft als Amigo (Lange wandekingen etc).

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Zoals Anja ook al zegt, Gea zou het niet aanbieden als ze het niet ziet zitten!.
Dus ga gewoon met Gea praten, en als zij het ziet zitten, Waarom dan wachten...

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Het is m.i. geen 'gezeur'.. Je kan het maar beter van tevoren weten, i.p.v. dat je denkt dat alles maar rozengeur en manenschijn zal zijn. Dan zit je over een jaar misschien wel met een herplaatser bij wijze van spreken.

Als je maar weet waar je aan begint en dat je samen een weloverwogen beslissing neemt.

Ik moet zeggen dat ik met een tweede hond ze makkelijker alleen thuis laat, met vakantie's moet je altijd wel even zoeken of je ze allebei mee wilt nemen of niet en dan moet je ook nog een huisje vinden waar je met twee honden mag komen. Nu zal het qua formaat wel meevallen en vinden familie/vrienden het niet zo erg als je ze allebei mee wilt nemen op visite. Als ze maar niet als twee ADHDhondjes door de kamer heen rennen :-)

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Echt advies kan ik je niet geven... jij kent je hond, je gevoel en de situatie het beste. Dat amigo heel actief is heeft naar mijn idee meer met het karakter en het ras te maken dan dat hij een reu is. Je zou het beste samen met de hond kunnen gaan kijken zodat je kunt zien of je hond er klaar voor is en of het klikt tussen beide, dan heb je een betere inschatting. Maar dit is geen garantie voor als ze beide ouder zijn. 2 reuen kan goed gaan maar vaak word geadviseerd om van elk geslacht 1 te nemen om het risico te verkleinen.

De voordelen die ik ervaar met 2 honden is dat ze altijd een maatje hebben. Als je zelf even minder tijd hebt om te spelen kunnen ze altijd samen spelen. De pup heeft sneller iets onder de knie omdat hij dit ook ziet van de oudere maar als je oude hond streken heeft pikt de pup dit ook weer sneller op :-D
Dus ja, er zijn zowel voordelen als nadelen. Het is maar net wat voor jou het zwaarst weegt.

1 ding wat ik mij afvroeg is wanneer de pup bij jullie zou komen ? Als dat net is voordat jullie op vakantie gaan en de honden dan daar mogen logeren dan zou ik daar ook eens goed over nadenken ;-)

groetjes

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Het enige is dat onze voorkeur uitging naar een roodharige witte bruine pup. Nu is het reutje wit met bruin dus ook bijna wat wij voor ogen hadden! :-)

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Je kunt 1 hond in een bench en 1 hond in een mand doen. Dat hebben wij ook gedaan. Nu zitten ze beiden in hun mand.

De oude hond gaat in de bench van de pup:


De oude hond wil toch wel in zijn eigen mand, maar ja.. Daar was de pup al in gaan zitten:


Dan maar samen in de mand, of zal ik toch maar wel weer in die bench gaan liggen?:

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

haha sja dat lijkt me mooi.\Amigo heeft ook een extreem grote mand wie weet worden ze wel zulke vriendjes dat ze er samen in liggen. Ook ben ik van mening dat ze misschien de eerste dagen heel veel willen spelen samen maar dat dat ook zal minderen.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Wij wonen met 4 jonge honden en 4 katten op een paar vierkante meter. Dat gaat prima. Ik doe veel 1 op 1 met de honden. Rust in huis, geen geouwehoer. Buiten op mijn toestemming mogen ze een feestje maken.

Mijn honden zitten - op Daantje na - in de bench als we van huis zijn.

De 2 border collies zijn helemaal gek met elkaar. Merk ik dat ze teveel gaan klitten en ik minder belangrijk word? Dan gaan ze weer minder samen wandelen en meer met mij alleen.

In huis, als ik met 1 hond aan het trainen ben, zitten de anderen in hun bench of liggen ze in hun mandje. Maar ik doe ook spelletjes met alle honden tegelijk. Een bord/speurspel. Om de beurt mogen ze zoeken/snuffelen, terwijl de anderen wachten. Op mijn toestemming mag de betreffende hond beginnen met het spel. Zo bepaal ik wat er gebeurt, blijf ik het middelpunt en leren de honden zich te beheersen.

Maar... mijn vriend en ik zijn beide dol op honden en een grote roedel. We staan er beide achter. En ja.. ons leven draait om de honden O-) ;-) Maar daarnaast hebben we ook nog tal van andere activiteiten..

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Wij hebben het ook gedaan, Sky was 6 maanden toen Hailey *(toen 9 weken)* kwam, maar je hoort vaak dat ze fout gedrag over gaan nemen, dit is niet mijn ervaring, Hailey kan veel beter loslopen dan Sky en doet gelukkig geen dingen na van sky, sky sloopte nog wel behoorlijk, en hailey vond het allemaal wel prima, natuurlijk ging ze m helpen als het kussen stuk was met de vulling uitpluizen maar ze sloopte zelf niet zo, eigenlijk ging hier alles vanzelf, vond het wel fijn dat we er twee in ong dezelfde leeftijd hadden, ze doen nu echt alles samen, van het spelen tot het kluiven op een bot.. of je leven om je honden gaat draaien, hier niet meer als met 1hond,.. vind zelf niet dat het veel meer werk is, ja qua stofzuigen haha maar verder niet.. twee reuen samen, heb ik geen ervaring mee,.. maar als het goed voelt, en het klikt met het hondje,..

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Dat spelen was bij mij makkelijk: De oude hond speelt niet zo veel meer en de pup probeer ik (nogsteeds dus) niet al te veel te laten spelen ivm dat ze nog niet vol groeit is.

Maar.. De pup kan zichzelf ook heel goed vermaken met haar rode ring.. helaas nog geen foto's van, maar dan krijgt ze die ring om haar voorpoot en loopt ze eraan te trekken als of ze zo'n pop aan touwtjes is hihi

honden page profiel Josien , Logan en NikkiJosien , Logan en Nikki

honden foto van Josien , Logan en Nikki

Een ieder voedt zijn hond op zoals hij/zij dat wil.
Ik heb ook 2 reuen met een verschil in leeftijd van 5 maanden.
De tweede hond is veel drukker dan de eerste maar over het algemeen gaat het best oke.
Ik kan ze nu ook tegelijkertijd opvoeden.
Is ook weer een voordeel. ;-)

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

gelukkig hoor ik dus ook voordelen:-)

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Weten jullie waar het denk ik ook in zit. Toen ik het er met mijn vriend over had en over de pup zei hij min of meer en wij dan? Mijn vriend is 3 jaar goed ziek geweest en ik vond mezelf ook wat jong , maar hij zei dus van en wij dan? Ik zei heb je het nu over kinderen , ja zegt hij niet direct , maar daar wil ik ook geen 10 jaar meer mee wachten. Ook heeft hij het steeds vaker over trouwen en volgens mij vind mijn vriend het moeilijk nu dus sowieso moeilijk om er een jonge hond bij te nemen vandaar dat hij zei om ons op de wachtlijst te zetten. (Normaal praat ik hier niet zo open , maar jullie moeten natuurlijk wel weten aan en over wie je advies geeft.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Wij hebben er 1 hond bij genomen omdat ik super verlangde naar een bouvier, maar ook omdat onze herder ineens heel hard achteruit ging. Ik had al eens eerder ervaren dat een pup de oude hond weer op deed bloeien en dat is dus wederom het geval geweest :-D

Voordat de pup kwam wilden ze Rex een spuitje geven, maar nu.. Nu hoeft hij niet eens meer naar de dierenarts!!

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ik denk zelf wel dat het kan hoor.
Het is heus niet altijd zo dat de pup dingen van de puber overneemt. Of andersom. Ze hebben allebei zo hun streken en met wat opvoeding moet dat vast goed komen.
En 3 weken in de vakantie de pup al ergens anders onder brengen zou ik normaal afraden, maar in dit geval gaat de pup dan naar de fokker en mag zelfs je eigen hond ook mee. Dus ook daar zie ik geen probleem in.

Als alles goed gaat dan krijgen wij ook een pup over 10 weken.
(over 2 weken worden ze geboren)
Dan is Bentley pas bijna 9 maanden.

Er werd net ook gezegd dat je ze dan apart moet uitlaten zodat amigo toch ook zijn beweging krijgt. En de pup ook op eigen benen moet staan. Maar goed, of Amigo nu 1 of 2 jaar is, dat zou je sowieso moeten doen ;-)
Een hond van 2 jaar heeft ook nog veel energie natuurlijk.

Volgens mij zie je het zelf ook wel zitten en dan zou ik zeggen doen! Ook als je vriend er achter staat natuurlijk.

Veel succes.

honden page profiel Dogs2CareDogs2Care

honden foto van Dogs2Care

Ik zou toch nog even wachten. Net over de 2 jaar, pubertijd gehad en dan een pupje erbij!

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Wij hebben onlangs dus bij Gea een pup gekocht van haar nestje Toy Aussies. En ik kan alleen maar zeggen dat het heerlijk is.

Natuurlijk is het in het begin zoeken naar een nieuw ritme. We hadden al drie honden en nu dus vier. Onze oudste hond is Micky van 9 jaar, dan Rowan van 2,5 jaar, daarna Myla van bijna 2 en nu dus Gentle van vandaag 9 weken.

Het gaat super goed. De honden moeten gewoon apart van elkaar dingen leren, apart aandacht en uitlaten, maar ook samen (onder begeleiding van jullie leren met elkaar te spelen). Wij hebben Gentle nu anderhalve week vandaag en het gaat al heel erg goed.

We hebben Rowan en Myla ook kort na elkaar in huis genomen en dat ging vanaf minuut 1 goed. Ze hebben veel aan elkaar. Ja als je niet oplet jutten ze elkaar op. Maarrrrr daar ben je zelf bij om de rustmomenten in te lassen. En dan doe je even aandacht oefeningetjes met allebei zodat de rust weer terug komt. IK bepaal in huis wat er gebeurd. Gaat het mij te ver dan wordt er gestopt met het spel en gaan ze even in de bench om af te koelen. Rowan en Myla hangen heel erg aan elkaar. Waar de een is kan je de ander ook vinden ... tot het moment dat ik rustig ga zitten. Rowan ligt bij mij en Myla zoekt haar eigen plekje.

Gentle leert al heel goed wat wel kan en wat niet kan! Regels zijn regels en dat vanaf dag 1.

Dus al met al heb je soms momenten dat het even wat druk is (maar dan praat ik over vier honden) en vaak is het ook gewoon heerlijk rustig dat ze allemaal gewoon rustig liggen en dat je niet eens merkt dat je vier honden in huis hebt waarvan 3 jonge honden.

Ik heb het bij Rowan en Myla en nu ook Gentle alleen maar als voordeel ervaren dat ze allemaal jong zijn. Ze hebben ook wat aan elkaar! Micky staat er toch een beetje buiten al speelt hij nu heel graag met Gentle.

En verder blijf ik erbij dat JIJ degene bent die bepaalt wat er gebeurt en als je de ene hond iets wel toestaat dan gaat de ander dat ook doen. Dus gewoon consequent zijn en dan zie ik weinig problemen.

Wat je vriend wil en wat jullie toekomstplannen zijn zie ik ook geen belemmeringen in. Als jullie nu een pup nemen en je zou morgen in verwachting raken dan is de pup toch altijd al 9 maanden en dus een eindje in de opvoeding. Wat veel mensen denken van een hond is met de twee uitgeleerd is ook onzin. Met een hond ben je zijn / haar hele leven aan het opvoeden en puberteit geloof ik ook niet in ... je doet een paar stapjes terug in de training en ze doen het weer hoor. Alleen je moet zelf consequent blijven en niet gaan toestaan dat hij een loopje met je neemt onder het excuus van puberteit.

Als je het wil, gewoon doen! Het zijn superleuke vrije en open pups!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ECHT ADVIES nodig." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Als vrouwtje lekker eten maakt...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^