JR achterpoten vraagje (herkenning)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bianca (Gast)

Hoi,

Mijn JR teefje van ruim 5 jaar begint wat dunner te worden op de achterhand. Vroeger was het eigenlijk 1 brok spier, nu is het wat minder. Ze krijgt genoeg beweging, beweegt ook soepel en hinkelt nooit, of zelden. (bekende JR huppel;-)) Nu weet ik dat ze knetterhard kunnen zijn...Wat me vooral opvalt is dat ze plekken op haar poten heeft. Ze likt er soms aan, ben er ook niet altijd bij, en ze loopt haar pootjes ook wel eens stuk bv met balletjes gooien en slidings maken. Nu moeten die wondjes verzorgd worden natuurlijk en ook dit kan een tic/verslaving worden.... Maar ik vraag me af of die plekjes van evt pijn en of ongemak kunnen zijn, of dat het echt van het rennen en sjeezen door het bos komt, en het verzorgen het een beetje in stand houdt. de plekjes zijn altijd droog en lijken niet op likgranuloom. We gaan elke dag een uur naar het bos en dan lijkt ze onvermoeibaar. eenmaal in huis krijgt ze een kong en wordt er wat gepoetst en daarna veel geslapen en is ze ook vrij rustig de rest van de dag.
Iemand ergaving in voetjes van JR die nooit netjes zijn, korte nagels en schuurplekjes...?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "JR achterpoten vraagje (herkenning)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Dat gehuppel kan Patella Luxatie zijn.

De kale plekjes kunnen van alles zijn..Van Demodex tot voedselallergie.

Nog meer klachten zoals een rode huid of veel jeuk?

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik heb 4 jack russels gehad en daar nooit last van gehad.

Bianca (Gast)

Bedankt voor het meedenken,

Ze heeft er geen jeuk aan en volgens da is het geen demodex.(afkrabsel) Het is niet rood, mooi schoon en droog. Echt veel huppelen wat past bij Patella Luxatie doet ze niet. Wil nog niet zeggen dat ze daar geen last van zou hebben natuurlijk. Ik overweeg om op korte termijn weer naar de da te gaan. Maar wilde het eerst op een forum zetten.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wat voor voeding krijgt ze?

Zijn het alleen die droge plekjes of is haar huid voor de rest ook wat droog?

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

Waar zitten de kale plekjes op haar pootjes?

Het kan misschien ook zo zijn dat de stand van haar poten nauwsluitend is op een bepaald deel en dat ze daardoor strijkt oftewel dat de poten elkaar raken met lopen/rennen en daardoor de kale plekken veroorzaakt. (bij paarden komt dit nogal eens voor en die hebben dan strijklappen/peesbeschermers om). Mar ja dan ligt het er dus wel aan waar de kale plekjes zitten en weet ook niet of dit mogelijk is hoor bij honden (weet alleen van de paarden, maar je weet maar nooit)

En korte nagels, onze boxer heeft er ook last van hoor. Gewoon door het rennen/lopen/slidings e.d. maakt hem namelijk ook niet uit waar hij dat doet, steen/gras/zand. En dus op de straat gaat het slijten van de nagels wat harder. (soms te hard denk ik wel eens)

Enne die huppel, had ook een JR met af en toe de huppel. knieband zat wat losser in de "goot", maar op zich nooit echt last van gehad. Werd wel altijd even nagekeken bij de DA als ik er was.

Bianca (Gast)

Bedankt weer!

Ze krijgt BARF te eten, ze ziet er verder goed uit geen droge huid of schilfers. De plekjes zitten echt op haar voeten,a slof ze ergens ;langs is geschaafd. Zijn ook geen bijzonder grote opekken, rauwdouwer plekjes. Maar dacht een combinatie met haar achterhand.... de DA opperde al eens dat ze te veel beweging kreeg omdat haar nagels zo kort waren. Ik ga het zelf 4 weken in de gaten houden en er op letten dat ze niet te veel op tegels loopt en geen slidings kan maken. Hoop dat dat wat meer duidelijkheid zal geven.

Bedankt allemaal!

honden page profiel JulieJulie

honden foto van Julie

Zijn alleen de nagels van de achterpootjes kort? Of ook van de voorpootjes?

Bianca (Gast)

Alle 4 pootjes zijn de nagels kort, maar niet zo dat het in of tegen het leven aan zit, je ziet dat ze slijten zeg maar.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wat voor die plekjes kan helpen om ze snel te laten genezen (ook al is het geen wondje) en om de huid te kalmeren is Calendulan-zalf.

Te koop bij de apotheek en drogist, echt een super zalf, werkt voor bijna alles.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Hebben ze wel eens naar haar rug en heupen gekeken? Want vermindering van de bespiering van de achterhand kan ook op een rug of heup probleem duidden waardoor ze haar achterhand minder belast.

Bianca (Gast)

Hoi, Ik ken de calandulazalf, maar nooit gebruikt bij mn honden, ga ik zeker doen bedankt!
Ik denk dat het goed is om dat nog eens een keer goed na te laten kijken, ik zat nl ook erg te denken aan de rug.

honden page profiel JulieJulie

honden foto van Julie

En zie je ook dat de bovenkant van de nagels een beetje is afgesleten?

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Spierafbouw en veel likken, doet me denken aan onze hond.
Zij heeft het in dr koppie, op haar schedel zitten bijna geen spieren meer.

Bij haar was de diagnose Auto immuumziekte.
Haar eigen lichaam breekt dr spieren af, bij haar ging dit ook gepaard met plekjes op de huid en veel likken.

Bianca (Gast)

@ Julie:
Haar nagels slijt niet aan de bovenkant af en ze sleept ook niet met een van dr pootjes.

@ Andor:
wat een naar verhaal, dan weet je in het begin ook niet waar je moet zoeken, of kwam je er wel snel achter?

Ik zit toch zwaar te denken aan Patella Luxatie. Gisteren heb ik haar bewust alleen uitgelaten (heb 3 honden) Gewoon aan de riem, zonder te rennen dus. En observeren! Helemaal goed, pas na 20 minuten zag ik verandering in het lopen. Haar rechterachterpootje leek iets naar binnen te zwaaien, het was minimaal, maar toch. en na 20 minuten begon ze toch af en toe te huppelen met dat pootje. Ik ga haar nu meer aanlijnen en kortere stukjes lopen, kijken hoe dat gaat. Gewoon een stevige looppas, maar niet rennen en remmen achter een bal aan...Lopen lijkt niet pijnlijk, maar ze is wel bezig met haar rechterknie, ze kijkt er soms naar en na het lopen wordt er aan gelikt, zegt mij genoeg....

honden page profiel JulieJulie

honden foto van Julie

Ik zou het dan even goed na laten kijken, want alleen rust is niet genoeg om een patella-luxatie over te laten gaan. Honden zijn trouwens vooral bezig met de patella-luxatie op het moment dat de knieschijf over het gewricht vliegt. Daarna gek genoeg niet meer. Ik zag ook wat reacties dat het misschien iets neurologisch of een hernia kon zijn. Dat zou ik bij de dierenarts dan ook goed aangeven. Succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "JR achterpoten vraagje (herkenning)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Sheila en de stok...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^