Voorschot pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik vind het ook erg vreemd, wat doe je dan als de teef leegblijft met al die voorschotten?

wij hebben als de pups gereserveerd werden en het echt zeker was dat ze naar die mensen toegingen, inderdaad een aanbetaling gevraagd, maar niet voor de geboorte......

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorschot pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel * tuGba & SantiaGo (L)** tuGba & SantiaGo (L)*

honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*


je kan je voorschot terug krijgen ;-). In het BW (burgelijk wetboek) vallen dieren ook onder de noemer ''zaak''. De fokker ''bood'' jou een puppy aan, die uit een nestje komt van een combinatie die jij wilt. Jij aanvaard zijn aanbod & daardoor ontstaat een verbintenis. Hij kan zijn aanbod ook niet meer herroepen, omdat er hier sprake is van gerechtvaardigd vertrouwen en ook heb je al betaald.
In de overeenkomst stond precies dat jij een puppy krijgt uit die twee ouders. Als hij achteraf een andere reu zet, dan beantwoord ''de zaak'' niet meer aan de overeenkomst. Dus hierbij heb jij recht als ''koper'' om de overeenkomst te ontbinden ;-). Hierbij onstaan ongedaanmakingsverbintenissen , dwz hij moet je voorschot terug geven.

Wat ik nu allemaal zeg kan je terug vinden in boek 7 van het BW ;-) onder het kopje consumentenkoop

Tara (Gast)

Nou als de teef dan leegblijft of er zit geen pup bij die je aanspreekt word je geloof ik automatisch doorgeschoven naar het volgende nest. Maar dan blijft nog de vraag of je wel een pup uit die combinatie wil.

Ik heb nu antwoord van de rasvereniging dat mijn bericht in behandeling is genomen en dat ik binnenkort bericht krijg van de afdeling die hier over gaat.

Nog even over een voorschot/aanbetaling. Ik dacht dat dit vrij gebruikelijk was maar als ik jullie antwoorden zo lees is dat dus niet zo.

Tara (Gast)

@ tGba & SantiaGo (L)*:

Bedankt voor je uitgebreide antwoord!!
Geld dit ook in Belgie?

honden page profiel * tuGba & SantiaGo (L)** tuGba & SantiaGo (L)*

honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*


geen dank :-) .. poehh dat weet ik niet O-) , maar wat ik weet lijkt het Belgische burgerlijk wetboek wel op de Nederlandse.. maar sowieso wat die fokker deed kan niet, ik denk niet dat dit in belgie wordt gerechtvaardigd.

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Ik heb een hond uit belgie en daar is het heel normaal dat je een voorschot betaald, ja en je kunt het makkelijk kwijt zijn (ja ook bij zeer goede fokkers) Ik heb het niet gedaan omdat het in nederland niet gewoon is en ik zei tegen de fokker, je mag blij zijn dat ik een pup van jou wil fokkers genoeg. Maar goed daarmee ben jij niet geholpen en als deze fokker lid is van de vereniging kun je daar je beklag doen verder heb ik weinig hoop voor je.

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Heb het wel vaker gehoord mbt een voorschot.

Maar uuhhh...je woordkeuze;je hebt een pup BESTELD ?!
Uh, ik bestel wel eens eten, maar een pup...nee, die BESTEL je niet ! Wellicht bedoel je het anders, maar komt zo naar over... O-)

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Ik volg wel even..

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

zeker heb je recht op je geld !!! je hebt duidelijk op papier staan dat je een pupje wou van die bepaalde combinatie !! en niet van degene die ze je nu proberen '' aan te smeren '' ... en ik vind het niet meer dan normaal dat je dan ook een aanbetaling doet !!! dat heb ik ook gedaan, mijn pupje was dan wel al geboren maar ik wil zeker weten dat zij van mij is !!

je hebt recht op je geld !!! zeker weten !!! de papieren zijn ondertekend door beide partijen hij moet toegeven !!!

Anoniem (Gast)

Tara (Gast)

Oeps, die anoniem was ik.

Ik dacht inderdaad ook dat ik gewoon in mijn recht stond, en recht had op mijn geld. In ieder geval zoals ik het lees in 1 van bovenstaande antwoorden van het BW.

In ieder geval bedankt voor de uitgebreide antwoorden!


Denk je dat je naar een goede betrouwbare fokker gaat krijg je dit weer. Het houd ook nooit op.
Ook al is het niet en super groot bedrag, het gaat mij om het principe.

Ik ben heel benieuwd wat de rasvereniging gaat zeggen, maar ik vind eigenlijk dat ze het niet kunnen maken er niets van te zeggen. Zeker omdat deze fokker bij de lijst van keurfokkers op hun site staat

Tara (Gast)

Owja, en nog sorry voor mn woordkeuze O-)

honden page profiel * tuGba & SantiaGo (L)** tuGba & SantiaGo (L)*

honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*


Hoe kom je erbij dat je geen recht meer hebt op je geld?? Wie zegt dat? Ik weet niet hoe de wetten in belgie zijn, maar als ik jou was zou ik contact opnemen met een rechtsbijstandsverlener . Niet iets als juridisch loket, want dat zijn meestal studenten die pas in hun 1e jaar zitten. Als je in Nederland woonde zou je sowieso je geld terug kunnen krijgen. Geen twijfel mogelijk ;-)

ps. wat ik je allemaal heb uitgelegd staat allemaal vermeld in het Nederlandse wetboek ;-) alleen staat het er op een hele andere manier geschreven, verspreid over diverse artikelen. Zelf zal je het niet kunnen vinden & begrijpen, drm dat ik je een rechtsbijstandsverlener aanraad.

Tip: kijk naar belgische jurisprudentie op dit gebied. zal vast wel wat bijzitten ;-)

honden page profiel ........

honden foto van ....

Ik ga het even heel droog juridisch --alsof we niet over een beestje praten-- stellen...

Als je een contract tekent om iets geleverd te krijgen en de leverancier kan niet hetgene leveren dat jij besteld hebt... Dan doet zij aan contractbreuk en moet zij het geld teruggeven!!

Als je een wit salon besteld en de leverancier geeft een zwart salon, laat je het er ook niet bij hé, toch??

(nogmaals, begrijp me niet verkeerd, heel droog en juridisch gesteld, ik besef wel dat we het over een levend diertje hebben!!)

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

maar los daar van uis het geen product maar een levend wezen dus dan zou je eigenlijk ondanks de afspraak niet moeilijk doen dat het van een ander nest komd want je wild tenslote een hond en waar je dan ok om geef dan maak het dan ok niet uit of het anders gaat

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

begrijp dat het teleur stellend is omdat de afspraak anders was maar uiteindelijk is het een hondje die je wil

Trudy (Gast)

Als ik een nestje verwacht,en de pups zijn geboren dan komen de mensen rond de 3 weken naar de pups kijken.Als ze een keuze uit de nest hebben gekozen dan betalen ze me handgeld.
Waarom doen de fokkers dit........als ze geannuleerd an zijn de kosten voor de pup,extra enting voer,en dergelijke.Maar een aanbetaling voor de dekking is wel heel gek,zo verplicht de fokker,om uit die nest een pup te kopen.Maar als de fokker,een andere reu gebruikt en staat niet zo op papier dat je hebt getekend,dan heb je recht op de betaalde 100 euro,want dit is dan door de fokker niet nagekomen,zoals het wel hoorde te zijn.
Ik zal een aangetekende brief sturen,en dat ze binnen 10 dagen betalen,anders ben ik genoodzaakt om verdere stappen tegen U te nemen.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

om het juridisch heel simpel te maken... jij heb volledig recht op je aanbetaling terug aangezien de fokker niet kan leveren waar jij voor aanbetaald hebt.... namelijk een dekking tussen "teefje x en reutje Y"....

wil deze fokker jou doorschuiven naar dekking "teefje x en reutje z" dan zal daarover een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden.... als jij het er mee eens bent dan kan het geld doorgeschoven worden... ben jij het er niet mee eens, dan moet jou aanbetaling terugbetaald worden..... niets moeilijks aan... ligt volgens mij ook vast in de Europese wetgeving dus verschil Belgie -NL is er niet...

kan de fokker niet leveren waar jij voor hebt aanbetaald... dan kan hij/zij met een alternatief komen, is dit voor jou niet goed genoeg... dan geld terug.... maar ook niets extra's he... geen schadevergoeding ofzo want ze hebben het tijdig laten weten, en zijn met een alternatief gekomen.... zo ligt het dan ook wel weer ....

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

nou, je hebt uiteraard recht op je geld! hopelijk krijg je het terug, wat is dat nu voor manier van werken.

een voorschot betalen ok (al doe ik dat zelf pas nadat ik de pups gezien heb, dit omdat ik dan al wel weet of dat ik er één wil of niet), ik zou ook een voorschot aanvaarden.
Ik vraag er niet specifiek achter (tenzij ze naar het buitenland zouden moeten. Naar Amerika wil ik het volledige bedrag al hebben voor ze 5 weken zijn. Indien geen geld, dan stuur ik de pup ook niet op. Ook niet als het op 6 weken op de rekening zou staan vb.)

Ik kan me perfect in jou vinden, ik zou ook mijn geld terug willen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

@Lady: nee, ik wil niet zomaar een hondje. Ik zoek specifieke combinaties en lijnen. Het kan dan nog best zijn dat de ouders mij volledig aanstaan, maar dat de pups die ze voortbrengen 2 keer niets waard zijn en ik er bijgevolg geen hoef.

Dus ja, als ik een pup bestel (inderdaad, bestel), dan moet er niet met een alternatief afgekomen worden. Die hoef ik niet.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Helemaal met Maart eens.
Je gaat voor bepaalde lijnen.

Sowieso vind ik een voorschot voor de wachtlijst wel erg vreemd.
Zelf zou ik geen voorschot vragen ook niet als de pups er al zijn.
En als je voor bepaalde lijnen gaat, vanwege karakter of gezondheid, en je hebt daar voor betaald, dan hoor je dat ook te krijgen!

honden page profiel VickyVicky

honden foto van Vicky

Ik heb pas een voorschot betaald nadat ik Kanouk had besproken. Had de pup in kwestie dus al gezien en gekozen.

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties

honden foto van Criz & de Shelties

Hier in Australie doen fokkers het ook heel veel, die voorschotten.

Ik hoop wel dat je je voorschot terug krijgt, ik vind dat als ze een ander reutje gebruikt dan waar jij je oog op had, jij het recht hebt om te zeggen dat je geen pup van die combinatie wil, aangezien jij graag een pup van die specifieke combinatie wou!

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

het klinkt vreemt maar een aanbetaling mag men vragen
alleen ik zou dan denken hee het gaat om het geld
ik heb nog nooit een aanbetaling gedaan op een hond of poes
wel op een lijst gestaan en dan na de geboorte gekeken
of er een klik was tussen ons en de kitten of pup
je hebt wel recht op teruggave van je aanbetaling
omdat de fokker zijn afspraak niet geheel nakomt
of ze het doen is een tweede
maar ook daar kan je dan wat tegen doen

Tara (Gast)

@ Lady. Kan me totaal niet vinden in jouw antwoord. Ik wou niet zomaar gaan voor een hond maar heb specifiek voorgeselecteerd op bepaalde lijnen. Omdat de fokker nu een andere reu gebruikt krijg ik niet de pup die ik wil. Dus het verhaal dat ik niet moeilijk moet doen, maar gewoon een andere reu moet accepteren...? Uiteindelijk is het dus NIET de hond die ik wil.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik vind dit toch zo,n raar gedoe he, voorschotten betalen voor een pup. heb ik echt nog nimmer gedaan of betaald.

terwijl ik altijd een pup gekocht heb die nog niet eens geboren was, en dan wat ik van je lees, dat je een pup op papier gekocht hebt met een combinatie waar je zelfs voor getekend hebt ?

en dat als er dan een andere reu gebruikt wordt en je wilt daar geen pup van ? dat je dan naar je geld kan fluiten ?

aangetekende brief sturen met een kopie van de koop die je gedaan hebt van de reu die jij wilde, en dan even afwachten wat ze doen, te gek voor woorden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees hier ook boven, van je wilt een hond, wat maakt het uit als het een andere reu is ?

Heel veel, ik heb bamse ook bewust van een fokker gekocht met DIE COMBINATIE. had er geen pup geweest, dan had ik ook geen andere pup gekocht.

dus niet zeggen, je wilt toch een hond ? nee zo werkt het niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tara zou je niet willen inloggen ? is toch leuk hier ?

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

nog een tip.doe vanaf nu alles schriftelijk en aangetekend de deur uit.dan kun je later bewijzen wat je hebt gezegd.dat van trudy is een goed idee.aangetekende brief,dat je hem 10 dagen de kans geeft om je geld terug te storten op nr........,en dat je anders verdere stappen gaat ondernemen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorschot pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: wetterhoun vermist!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^