Grote Maltezer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Annette (Gast)

ik heb een Maltezer van 14 weken. ze weegt nu 1,8 kg. ik las op internet dat Maltezers met een spitse (of lange) snuit groter worden dan Maltezers met een platte snuit. ik heb haar gekocht met de informatie dat ze van de kleine soort is, maar daar ga ik nu toch aan twijfelen. weet iemand hier iets over??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grote Maltezer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ik heb ook een malthezer,en is rond de 4 kilo ,niet al te groot,maar ook niet echt hoe een malthezer moet zijn als je hem bij een goede fokker haalt Photobucket

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Photobucket

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Hoe groot ze worden heeft niets te maken met de snuitvorm.
Alleen als je een maltezer hebt met stamboom kan je ongeveer zeggen hoe groot die gaat worden, al de rest is meestal een kruising van verschillende rassen en dus onvoorspelbaar hoe groot ze gaan worden, al is de grootte van de moeder wel een iets waar je een beetje op kan afgaan, hebben ze pas ontdekt dat niet de grootte van de vader bepaald hoe groot de pups worden, maar enkel de grootte van de moeder.

Groetjes
Linsey

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Luna is nu 4 1/5 maand.
Ze weegt 2 kilo en 3 ons.
Als ik hier zo lees, dan lijkt me dat best wel klein.

@Lindsey De moeder van Luna is normaal, maar de vader was juist héél klein.(had een kussentje nodig om de moeder te dekken)

Wij denken dus dat Luna haar postuur van haar vader heeft geërfd.

groet Roos

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Tja jullie kunnen je wel druk maken dat ze hadden moeten vertellen dat hij niet raszuiver is.
Dan had je zelf beter moeten opletten, je kan niemand meer vertrouwen op de mooie blauwe ogen.

Zolang je het niet op papier hebt staan heb je geen garantie. Dus zonder stamboom heb je bijna zeker geen raszuivere.
Zal je dus ook nooit weten hoe groot je hond wordt, welke beharing hij heeft of krijgt en of het klopt dat er pigment vlekken op de hond zitten. en welk karakter je hond heeft mee gekregen.

groeten

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Zijn er malthezers met een platte snuit dan?? Die ken ik niet hoor...

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

mijn maltezer masha is ook groter dan de normale maltezers. zij weegt ook 6 kilo. ze is ook niet een rasechte maltezer, maar betekend dat dan dat ze gelijk uit de broodfok komt?!?!

ik weet namelijk zeker dat dat niet het geval is.
ik vind het een beetje jammer dat er hier net wordt gedaan alsof alle honden die niet 100% raszuiver zijn bij de broodfok vandaan komen en niet deugen.

ik vind grotere maltezers erg leuk en merk dat ze meer kunnen hebben dan de kleine maltezers.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

maltezers met een platte snuit zijn ook niet raszuiver.. de eigenschap van een maltezer is een lange snuit. die van een shih tzuh een platte snuit, en als ze die kruisen krijg je nog wel eens witte honden met een platte snuit :-)

honden page profiel DebbyDebby

Ik ben een tijdje op zoek naar een grote maltezer. Onze van 17 jaar weegt rond de 9 kilo en kwam toen nog van de markt. Zij zou ook "raszuiver" zijn, maar daar twijfelen wij ook aan. Als ik wist welke kruising het was. Dadelijk kies ik er terug voor want ik vind de standaardmaten te klein, ben alleen bang dat ik bij broodfokkers zal terecht komen.

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

het andere ras wat jullie bedoelen dat groter is dan de maltezer weet ik welke juliee bedoelde maroesja dacht erover er zo 1 te nemen nu weet ik de naam niet meer maar er stond een broodfokker op mp die dus malthezer zei en tussen haakjes erachter dat ras wat ik bedoel nu weet ik het echt niet meer jemig iets is t frans
lutaloer iets in die richting jemig geheugen als een vergiet
ga ff zoeken

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

ja gevonden hehe
De Coton de Tuléar

Anja (Gast)

Hallo,

Ik heb een maltezer van 10 weken Maltezer vrouwtje...een schatje, die nog veel moet leren natuurlijk!
Ik lees over in bad doen....mag dat nu al en met welke shampo en hoe hebben jullie de maltezer zindelijk gekregen?
Leuk om al die verhalen te lezen!
Oh en nog een vraag...eind oktober moet ze misschien een nachtje bij mijn zusje gaan logeren...is dat verantwoord?

Alvast bedankt voor jullie reacties!
En een lik van Kathi

Annette (Gast)

Onze Zoë is nu 4 maanden oud. Ze is nu 4 weken bij ons. Ze was krantzindelijk en we hebben het nu voor elkaar dat ze buiten poept op gras of zand door haar iedere keer enthousiast te belonen met een snoepje. Ze loopt pas sinds een week door het huis en alleen als ze net geplast heeft, want dat doet ze nog steeds binnen als je even niet oplet. Daar word je zo af en toe wel moedeloos van hoor. Ik merk wel dat het fijn is om een bench te hebben. Die houdt ze nu schoon.
Ik gebruik shampoo uit de dierenspeciaalzaak. Ik hoorde dat je een hond niet te vaak moet wassen, anders zou je de vetlaag weghalen(???). Ik zou zeggen Anja: geduld geduld geduld en vaak even naar buiten gaan met Kathi.

majola (Gast)

Ik heb ook een Maltezer die bijna 10 kilo weegt met stamboom maar ik ben tweede eigenaar. Ik denk dat de Maltezers groot zijn en de Maltezer leeuwtjes juist klein.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Dit stukje kwam ik tegen op de site van de abhb (belangenvereniging hondentrimsalons):

Maltezer en Malteeuws Leeuw, de verschillen en de overeenkomsten
In de trimsalon is een bepaalde tendens goed merkbaar, namelijk de populariteit van diverse rassen. Was een 20-tal jaar geleden de (dwerg)Poedel populair, nu zijn de kleinere honden " in". Maltezers, Shih Tzu's, West Highland White Terriers, Cairn en Jack Russell Terriers bevolken de trimtafels regelmatig. De Yorkshire Terrier blijft in populariteit redelijk stabiel. De Bouvier heeft plaats gemaakt voor Golden en Labrador Retriever. Rassen zoals Schnauzer en ruwhaar Teckel zijn nog steeds in de minderheid.

Door de grote vraag naar de rassen wordt hier, helaas, ook op ingesprongen door fokkers die het met de officiële verschijningsvorm van een ras niet zo nauw nemen. De honden gaan er dan niet alleen qua model wat anders uitzien, ook de vachtstructuur is vaak afwijkend. De Maltezer is hier het meest extreme voorbeeld van. De rasstandaard stelt; " de vacht moet zeer dicht, dik, glinsterend, zwaar, overvloedig en zeer lang zijn en van zijdeachtige samenstelling. De gemiddelde lengte van het haar moet 22 cm bedragen. De gehele vacht moet als een zware mantel tot op de bodem reiken. De kleur is zuiver wit, toegestaan maar niet gewenst is ivoorwit" (Bron: Toepoel's Hondenencyclopedie). De meeste honden komende van de fokkers die meer op kwantiteit dan op kwaliteit gericht zijn beantwoorden niet aan deze verwachting, de vachten hebben een grote diversiteit aan structuur. Sommigen zijn bijna zo hard als van een terrier tot de fijne wollige kroesvacht van een poedel. De 22 centimeter lengte halen ze in ieder geval nooit. Ook het formaat verschilt nogal, de ideale Maltezer heeft een schouderhoogte van 20 tot 25 cm en weegt 3 a 4 kilo, zijn tegenhanger kan zonder problemen de 10 kilo halen. Qua kleur kan men ook nog wel eens voor verrassingen komen te staan, een hondje met grote lichtbruine vlekken is zeker geen uitzondering. Door al deze tegenstellingen is er zelfs een naam voor de Maltezer - wannabee's bedacht: de Malteeuws Leeuw (soms ook het Maltezer Leeuwtje genoemd). Een Malteeuws Leeuw is dus geen rashond maar een verrassingspakket. Vaak hebben zij meer weg van een van de rassen die nauw verwant zijn aan de Maltezer namelijk de Bichon Frisee (schouderhoogte ongeveer 35 cm, vachtlengte 7 tot 10 cm van spiraalvormige structuur), de Bolognezer (schouderhoogte onder de 30 cm met een vacht die wollige verschijning heeft en van het lichaam afstaat, enige lichtgele vlekjes zijn toegestaan) of de Havanezer die in alle kleuren toegestaan is. Ook enige overeenkomst met de witte Dwergpoedel is vaak niet uit te sluiten.

honden page profiel Cardinaels AnnickCardinaels Annick

honden foto van Cardinaels Annick

Hoi,

Welk zijn de eigenschappen van een "cotton de tulear"
waarvan ze zich onderscheiden van een maltezer reutje?

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

ik weet eigenlijk niks over grote maltezers
De onze is 7,5 maand en weegt 2,4kg

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Ik heb een maltezertje en ook al heeft ze geen stamboom ze komt van bij heel betrouwbare mensen die een eerste nestje hadden. Heb de mama mogen zien en een foto van de papa en het zijn maltezers zoals ze moeten zijn. Een vriendin van me heeft ook een 'maltezer', maar die is bijna zo lang als een teckel, een heel verkeerde snuit en het haar....tja het is bijna wit laten we zeggen.
Mijn maltezertje is 5 jaar en weegt nog steeds bijna 4 kg. Het is ook een redelijk kleintje (rasstandaard).
Dat de ene maltezer krulletjes heeft en de andere zo niet is omdat als je een maltezer scheert je krulletjes krijgt en het lange, steile haar (of met een kleine slag in) dan ook helemaal weg gaat.
Ik heb niet anders gekund dan mijn maltezer regelmatig te laten scheren. Ze heeft een hele moeilijke vacht en of ik haar nu elke dag kam of 1 keer in de week of 1 keer in de maand. ze heeft altijd wel heel veel klitten. Ik haal het meeste er altijd uit, maar uiteindleijk moet ik ze toch laten scheren. Zelfs de kapster vind haar vacht werkelijk rampzalig en ik denk niet dat ze me graag ziet komen met haar.

Moon (Gast)

Ik heb twee maltezers Teddie is ruim 2 en weegt 2.6 kilo en onze Toy is ruim 1 jaar en weegt 1.9 kilo het blijven altijd puppy's zo zien ze er uit ik laat ze ook altijd de puppylook knippen . Maar is er een iemand die mij een tip kan geven onze Ted krabt zich veel heeft alle tests al onder gaan heeft geen vlooien of zoiets de arts kan niets vinden , heeft iemand een tip vooral rond haar ogen wordt ze soms wat kaler ..heeft iemand een tip???? Groeten Moon...

dirk (Gast)

het is er geen.. sorry

evi (Gast)

beste moon u hond krabt zich veel ik had ook dat probleem.zo kwam ik terecht bij lientje in lubeek een hondenkapsalon. doordat ze de vorige keren geschoren was kwamen er klitten in haar haar .nu is zij gezond en wel normaal moogt ge deze honden niet scheren de vacht propt zich vol.ga eens een kijkje nemen op de site van lientje dan zult ge meteen verast zijn.iedereen denkt oei die lange haren is een klucht, nietwaar ik kam mijn hond met een kam en zonder knopen zelfs niet dagelijks en zonder probleem.

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

ik heb ook 2 maltezers de een weegt 8 kilo de ander 7 kilo mijn teefje is ook groter als het reutje.meestal is dat andersom mja.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grote Maltezer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: krabben
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^