Dierenambulance, En daar doe je het dan voor.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

Hier ook 06 nummer, de man die de dierenambulance doet, ja er is er maar 1, heb ik absoluut geen klachten over, komt altijd, en altijd vriendelijk.
Heb al regelmatig gebeld. Meestal over honden. Laatste x een jack russel teefje, liep los, en viel een egel aan. Had met enige hulp de egel in doos gedaan om zelf de volgende ochtend naar da te brengen want nam aan dat het asiel deze dieren niet opving, maar die man wou hem mee nemen omdat hij direct naar een da kon ipv pas de volgende ochtend. Die man houd echt van dieren dat kun je merken.

Maar het asiel hier mag van mij tot aan de grond afbranden. Laten ze die in almelo maar uitbereiden en daar alles wat opgevangen word hier heen brengen.
Misselijkmakende lui bij dat asiel waar ik het over heb.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierenambulance, En daar doe je het dan voor." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Ik vind het belachelijk. Ik hoor wel vaker verhalen over dat ze pas willen komen als men de hond gevangen heeft. Daar sta je dan met je goede bedoelingen...

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer 3 doggies

honden foto van GeenZinMeer

Zo werkt de dierenambulance inderdaad. Een paar jaar geleden liep hier een prachtige hond!! Het was een kruising stafford met nog iets. Hij luisterde best goed maar zijn baas was nergens. Ik hem naar binnen gehaald en de dierenambulance gebeld.

Het was zaterdagmiddag en ik moest de hond maar houden en maandagochtend terugbellen!! Ze doen namelijk niets in het weekend!!

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Geweldig die dierenbescherming in Nederland..
Snap alleen niet zo goed waar ze voor bestaan.
Als een dier mishandeld wordt mogen ze niks doen zolang het eten en drinken krijgt..
Als je zoals wij 's nachts een hond van de snelweg pikt komen ze niet dit was ergens achter eindhoven dan zeggen neem hem maar mee naar huis.. wij wonen in Wijchen..
Gelukkig was in ons geval de politie zo vriendelijk om de hond op te vangen voor de nacht, zij zouden de hond zondags 's ochtends naar het plaatselijke asiel brengen..
Maar wel allemaal blijven doneren hoor!!

Anoniem (Gast)

rare gang van zaken.
ze moeten toch kunnen aantonen dat het jouw hond is... of jij dat het je hond NIET is.
zoiets heb ik in Nijmegen nog niet meegemaakt en ik heb weleens gebeld ivm katten maar kreeg geen rekening. ze gingen eerst uitzoeken van wie de katten waren, namelijk

honden page profiel wolfiewolfie 3 doggies

honden foto van wolfie

rare gang van zaken. ze moeten toch eerst aantonen dat het jouw hond / katis of jij dat het je hond NIET is??
zoeits heb ik hier in Nijmegen nog niet meegemaakt.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames 3 doggies

honden foto van Nikita & Dames

@ Nicky_The

Klopt, Hier is dat ook zo...
maar eigenlijk vooral omdat ik daar toen ook stagegelopen heb... dus ik ken die mensen zelf, dus had ook hun huis en 06 nummer in me gsm gezet...

Heb zelf gelukkig nooit moeten bellen..
Aan de ene kant vind ik het wel schandalig dat ze er geld voor vragen... maar aan de andere kant, geld van de overheid krijgen ze er niet voor... weet ik want die kennissen van ons zijn er meegestopt ivm geldtekort.. kregen geen premies meer e.d.

En ja goed, hoe moet je dan aan je geld komen..?
Alleen van giften... veel mensen doen dat ook niet meer omdat alles duurder wordt en je al je geld nodig hebt om zelf rond te komen... daar gaan ook de goede doelen ed onder lijden.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

ik heb de dierenambulance hier zowat onder speeddial zitten.ze komen altijd,en ik krijg nooit een rekening,aangezien het nooit mijn dieren zijn die ze ophalen.voor zwervers krijgen ze geld van de gemeente.

honden page profiel moniekmoniek 3 doggies

honden foto van moniek

ik heb ze ooit 2x gebeld...........wat een drama zeg,

de eerste x was het omdat mn hond was aangereden,kwamen ze niet.............

de tweede x was er een hond aan komen lopen,broodmager en die bloedde,'savonds om half 11,maar die vriendin waar ze aann was komen lopen was hoogzwanger,kon elk moment bevallen,wij gebeld ,kwamen niet!!! de volgende dag waren we de eerste en anders moesten we de hond maar weer naar buiten gooien,dat was echt te zot voor woorden ,ik heb dan ook geen goed woord meer over voor die dierenambulance in #### !!!

honden page profiel Gwen Assy en CissyGwen Assy en Cissy 3 doggies

honden foto van Gwen Assy en Cissy

Bij ons in Zaanstad komt de dierenambulance altijd ik woon op het water en bel regelmatig voor eenden zwaanen en anderen vogels je moet wel eens wachten omdat ze met iets anders bezich zijn maar ze komen wel en ik heb nog nooit een rekening gehad
Ik betaal dus elk jaar graag mijn donatie

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Lopen we net met de honden naar huis,staat er op de hoek een busje van de dierenambulance met pech.Loopt die kerel om het busje,pakt er iets uit en mikt dat in de bosjes.Ik loop er langs ligt er een meeuw in de struiken die niet van plan is op de vleugels te gaan.Loop ik naar die kerel en vraag hem of hij net die meeuw uit de auto heeft gegooid,zegt ie eerst nee.Zeg ik tegen hem dat hij lult want ik had het gezien.Zegt ie dat er niks mee aan de hand is,nou ik heb niet veel verstand van meeuwen maar een ding weet ik wel,en dat is dat ie zich niet zomaar op laat pakken.Du sna wat gekibbel over en weer zegt hij dat ze alleen maar geringde vogels helpen en ongeringde vogels aan hun lot overlaten.Toen heb ik hem gevraagd of ik de vogel uit zijn lijden mocht verlossen.Hij heeft hem toen weer in de auto gezet om hem waarschijnlijk ergens anders weer te dumpen.

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Ik werk op een meldkamer waar wij voor veel DAP de telefoon buiten de openingsuren aannemen. Eens spoed-dienst.

We krijgen vaak mensen aan de telefoon die een dier gevonden hebben, en ons advies is altijd, bel de dierenambulance, en zijn die niet bereikbaar, dan het geen spoed wel politie nummer.

Amivedi houdt alleen een database bij van alle gevonden en verloren dieren, ze vangen ze niet op. En helaas zijn door strenge bezuinigingen de dierenambulances niet meer wat ze waren. Officieel is nu de politie verantwoordelijk, maar vaak doen die ook weinig, omdat die het druk hebben met "belangrijkere" zaken.

Zelfs als mensen een gewond dier vinden, zeg ik er altijd bij, dat wanneer ze naar een dap willen komen, ze rekening moeten houden met een weekend-tarief, niet fair vinden velen, maar helaas zit ook zo de wereld in elkaar.

De dierenambulance zelf hebben we ook vaak aan de lijn voor spoedgevallen, maar het scheelt per regio hoe de dierenambulance werkt. De een is super, de ander helaas minder.

Ik heb een jaar geleden ook een shi-tzu van de straat gehaald, auto's toeterden, beestje liep zonder baas. Dierenambulance is haar op komen halen, baasje werd snel gevonden. Baasje blij? Nee hoor, ik had haar moeten laten lopen, ze was vanzelf wel weer thuis gekomen, nu moest ie helemaal naar Eindhoven rijden en €90 betalen... Toen dacht ik ook, dat doe ik dus nooit meer... Maar als het weer gebeurt, doe ik het denk ik toch op dezelfde manier!

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

Ik wist dat ik de dierenambulance van onze gemeente in mijn telefoon heb staan en die gebruiken dus geen 0900 nummer en ook geen 06 nummer. Gewoon een normaal netnummer, dus kost je dan ook niet veel.

Ik ken ook mensen die er werken, dus als ik klachten erover heb zal ik ook zeker dat melden. Behalve dat met die vogel dat al meer dan 10 jaar terug is, heb ik dus verder alleen goede ervaringen gehad.

@Anja, ik val bijna van mijn stoel af. Wat is dat voor een figuur joh. Dat werkt bij de dierenambulance? Gadverdamme.

En goh die baas van de Shih-tzu.. wees blij dat je hond terug is. Maar nee, ze denken dan alleen maar aan geld.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

Ik moest het betalen omdat mensen mij met die hond hebben zien lopen, dat was voor het asiel beijws dat ie van mij was. Ik liep er mee om eerst haar baasje te zoeken en zijn kosten te besparen, :'( als die gene de hond moet ophalen moet die gene dokken dus wou het verhelpen ok.

honden page profiel MeisjesMeisjes 3 doggies

honden foto van Meisjes

hoor het vaker dat ze zo doen...ik vind onbegrijpelijk,ze zijn er voor de dieren...en dan doen ze zo...noem ik geen liefde voor dieren en krijg de indruk het mensen zijn die niets willen doen, en niet willen vies worden of willen zweten om dier te vangen! dat heeft liefde?

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max 3 doggies

honden foto van Simone & Max

Ik heb ooit 2 jaar geleden een puppy gevonden en die naar de dierenarts gebracht. daar hebben ze de dierenambulance gebeld. Dan komen ze namelijk wel...

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

Echt waar?
Ik heb hier een keer gebeld voor een meeuw die was aangereden door de auto voor me, ik ben gestopt heb m mee naar huis genomen en gebeld, hun kwamen m zonder verdere kosten ophalen, ook heb ik vorig jaar gebeld dat er midden op de A1 een eend met kuikens zat, *(zooo zielig en we konden niet stoppen want dan veroorzaak je een ongeluk)* maar dat was ook geen probleem ze zouden er gelijk heen gaan, heb netjes alles doorgegeven *(gegevens)* en ook geen rekening gehad.. Achteraf had ik voor die eendjes beter 112 kunnen bellen, die hadden miss sneller wat kunnen doen, maar neem aan dat de dierenambulance de dieren ook helpt?!

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

Weet je, ik doe het werk heel graag en met liefde :-).. maar het probleem is dat je alleen op vrijwilligerswerk niet kan leven als je alleen bent. Helaas gaat het nu al niet meer met lichamelijke problemen.

Daarom snap ik niet waarom het zo idioot is hier in Nederland, terwijl het in andere landen wel gaat zoals het zou moeten (Dierenpolitie of goed centraal punt waar je terecht kan).

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

*(oh snachts kwamen ze ook gewoon, werkte in het bos en lagen langs de weg vaak aangereden hazen/egels die nam ik ook altijd mee, jaja me ouders werden gek van al die dieren O-) maar belde gelijk de dierenambulance en ze werden gelijk opgehaald, soms duurde t iets langer omdat ze nog even bezig waren maar in principe nooit langer dan een uur, en altijd zonder een rekening voor mij)*

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

voor gewonde vogels zijn er vogelasiels,en ambulances zijn verplicht om ze daar naartoe te brengen,ook al krijgen ze daar geen geld voor.

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita 3 doggies

honden foto van Sharon & Nikita

Dierenambulance hier is ook niet zo geweldig.

Tijdje terug met de hevige sneeuw lagen er 2 honden vast buiten aan een ketting, compleet ingesneeuwd. (Lagen er al minstens 4 uur hoorden we achteraf)
Hadden we de dierenambulance gebeld, kregen we te horen dat we ze maar gewoon moesten laten liggen en dat ze geen tijd hadden.
:'( Vond het vreselijk. Uiteindelijk hebben we de honden maar in de auto gezet en naar een dierenarts gereden, waar ze door het asiel werden opgehaald.

Maar toen Nikita door de poort glipte en een straat verder los liep waar wij achteraan liepen, stonden ze er wel en of we even 30 euro wouden betalen aan voorrij kosten.
Ze waren niet gebeld, reden toevallig door de straat maar hadden de hond los zien lopen (met ons er zo'n 3 meter achter) dus ze hadden hun "werk" gedaan om de hond tegen te houden zodat wij d'r weer aan konden lijnen.

Ik doneerde elke maand, maar na zulke verhalen is het al snel afgelopen.
Snap best dat ze geld moeten verdienen, maar vind het belachelijk dat het op zulke manieren moet, en ze sommige dieren maar gewoon aan hun lot over laten.

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje 3 doggies

honden foto van Danielle en Juultje

Ik doneer ook nooit meer iets. Op kerstdag wilde ze ook niet komen, toen ik een loslopende hond had gevonden. Ik kon hem niet meenemen, want dat beestje was zó bang. Maar goed, de man van de dierenambulance was niet te verstaan en hing ook zomaar op. De amivedi had gezegd; laat 'm maar lopen. En zo hoor ik meerdere verhalen dat ze gewoon niet komen terwijl er een dier in nood is!

angela (Gast)

Naar mijn mening doet de dierenambulanse niks anders dan:
Eigenaren en huisdier ophalen om naar de dierenarst te gaan en vragen daar geld voor. kan net zo goed een taxi bellen
Doden huisdieren naar crematorium brengen en evetueel as terug brengen bij eigenaar. ontvangt rijkosten vergoeding.
doden dieren bij dierenartsen ophalen onvangen prijs per kilo. voor goedkoper bedrag naar constructor.

Volgens mij verdienen ze daar best goed.
Zodat ze af en toe een dier kunnnen reden.

honden page profiel xxxxxx 3 doggies

honden foto van xxx

Hier in België gaat dat anders: je belt de Politie en die neemt kontakt op met de zgn. 'hondenvanger' die brengt de hond naar een opvang en na 2 weken - als de hond niet is opgehaald - kun je hem kopen....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierenambulance, En daar doe je het dan voor." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^