hond ziet mij niet als baas.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Een gedragstherapeut kan niet via de telefoon zeggen wat er mis is. Ook gaan gedragstherapeuten/ trainers er naar mijn mening té vaak van uit dat het inderdaad een rangorde probleem is.

Ik moest toen ik naar de GT ging ook de roedelregels strikt toepassen. Ik zou volgens de GT binnen een week een grote verandering zien. Niet dus. Het probleem bij Dobby zit in iets héél anders. Maar toch word er eerst naar de roedelregels gekeken, en wie de baas is, maar dat is niet altijd terecht!

Ik zou eerst een gedragstherapeut laten kijken voor je gaat sleutelen. Hoogstens zou je de roedelregels kunnen toepassen: jij als eerste door de deur, de hond moet opstaan als deze in de weg ligt, jij eerst eten en dan pas de hond. Er zijn er nog meer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond ziet mij niet als baas." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel drietaldrietal

honden foto van drietal

Hoe reageert hij op andere honden als hij los loopt?
Vertoont hij dan hetzelfde gedrag als dat hij vast is?

Mijn AB had ook de neiging om vreselijk te trekken, naar consequent hem naast laten lopen en we hebben geoefend door let op te zeggen zijn aandacht te krijgen, eerst gewoon thuis met elke keer als hij ons aankeek belonen dat hij er nu ook buiten op reageert.

Nu gaat het steeds beter, met af en toe een dwarse dag..
Het buiten oefenen deed ik wel alleen met hem dus niet met de andere honden samen en nadat ik hem eerst even had laten rennen of een flink stuk lopen, dan is hij zijn energie kwijt en gaat het trainen een stuk beter.

Verder laat ik hem altijd zitten bij stoepranden en mag hij pas oversteken op mijn teken.

Hopelijk kun je hier iets mee...

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

jou hond is een ab die vlink aan het puberen is hij heeft heel erg last van zijn hormonen. echt dit hoort wel bij de ras.
1 je moet weer terug naar de basis.
2 je moet je hond alleen uit laten.
3 je moet je hond alleen even met teven laten om gaan die rustig zijn en hem even negren. dus geen druke honden.
als dat goed gaat kan je et opbouwen naar teefjes die wat drukker zijn. onthouw alleen teefjes.
mischien eerst gewoon in de buurt van andere honden zonder contackt te maken jij staan en rustig zijn en hij zit naast je. dit kan je opbouwen langzaam. dan teefje die rustig zijn. dan teefjes die voorzichtig is en dan leuke teefjes als dit allemaal goed gaat dan zou je hele jonge reuen proberen.

je hond gaat op andere honden liggen omdat hij onzeker is en dus de baas speelt. hij heeft 1 keer gebeten toen hij zelf ook werd gebeten vind je dat gek!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond ziet mij niet als baas." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: HELLUP !! Onrustige hond
^