Echo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rowitharowitha

honden foto van rowitha

iemand ervaring met een echo??
vind het leuk om de verhalen van andere mensen die een echo gedaan hebben te horen en ervaringen te delen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Echo" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Een echo kan bij een hond rond week 4 gedaan worden tot week 6 ongeveer, daarna heeft het weinig zin meer en is een rontgen een betere maar ook minder veilige optie.

Ik heb nu 3 echo's achter de rug. Onze Abby heeft 2 nesten gehad en bij het laatste nest ging het niet helemaal volgens plan dus is er op het eind nog een echo gedaan om te zien of de hartjes nog klopten. Je kunt dan geen aantallen meer zien maar dat soort informatie is dan nog wel af te lezen natuurlijk (van sommige pupjes). Daarnaast heeft ze beide keren rond dag 30 in de dracht een echo gehad om te zien of ze drachtig was en om een schattig van de hoeveelheid pups te krijgen (al blijft het altijd een schatting want alleen een rontgen tegen het eind van de dracht kan een definitief aantal pups geven). Een echo is niet altijd aan te raden want voor sommige honden is het erg stressvol, zeker ervaren fokkers doen het dus soms niet omdat die vaak zelf al aan symptomen zien of de teef drachtig is of niet. Onze Abby vind een echo gelukkig alleen maar lekker dus vandaar dat wij het telkens wel hebben gedaan tot nu toe ook om alvast een schatting van de nestgrootte te hebben.

Overigens is de schatting tot nu toe bij ons wonderbaarlijk genoeg wel steeds correct geweest ;-)! Bij de eerste echo zagen ze 5 vruchtzakjes maar een leek er leeg, en idd dat werden 4 pups. En bij de 2e echo waren 7 pupjes te zien (een ongelofelijk groot nest voor een sheltie dus) en idd er zijn er ook 7 geboren (helaas is er echter wel eentje overleden kort na de geboorte).

Maar wat wil je precies weten over een echo dan?

honden page profiel rowitharowitha

honden foto van rowitha

wat doe ik hier nu weer verkeerd en anders schrijf je me naam ff verkeerd pff...

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Achter de schermen heeft TS het modteam de huid volgescholden omdat zij het niet eens was met ons fokbeleid en het feit dat wij haar fokmethode onverantwoord vonden (1 jarige chihuahua teef).
Na aanleiding daarvan is besloten om Rowitha niet meer op dit forum toe te laten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Echo" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^