aanschaf hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

greg (Gast)

Hallo forummers,

Wij (greg & dees), willen heel erg graag de aanschaf van een hond overwegen. Als kind zijnde hebben we allebei een hond in ons midden gehad en nu onze eigen twee katers zijn overleden, missen we de aanwezigheid van een metgezel.

Mijn vrouw is bekend met de duitse herder en zijn allebei helemaal weg van de zwitserse witte herder (het uiterlijk en het karakter), waar we nu dan ook naar op zoek zijn.

Zijn er mensen uit de omgeving Krimpen a/d IJssel, die ons dichter bij dit ras kunnen brengen en misschien weten waar er eventueel pups geboren gaan worden?

groet,

greg & dees

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aanschaf hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Je zou even kunnen kijken op de site van de vereniging. www.zwhvn.nl
Dingen die ik belangrijk vind bij het zoeken naar ene goede fokker:
-niet te grootschalig (niet teveel honden en teveel nesten tegelijk, het wordt dan moeilijk om genoeg tijd te besteden aan de nesten en de honden zelf)
-in de huiskamer (het nest) en in huis (de honden). Witjes zijn erg aan het gezin gehecht en willen bij hen zijn, in kennels stoppen vind ik niet horen b ij dit ras.
-let op de gezondheidstesten. (min MDR1, ED, HD)

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Inderdaad even via de rasvereniging zoeken. :-)

Vergeet alleen niet dat een Duitse Herdershond een heel ander karakter heeft dan een Zwitserse en dat ook de opvoeding verschilt. Zwitserse Witte Herders zijn wat afwachtender en hebben absoluut een positieve aanpak nodig (dus geen harde hand!).
Wat willen jullie verder nog met de hond gaan doen?
Gehoorzaamheidstrainingen, behendigheid, flyball...?

Anoniem (Gast)

Wat wij verder met de hond willen gaan doen is een puppy traning en heel veel wandelen. Zijn allebei midden dertigers, zonder kinderen. Wel allebei werkende en de hond moet dus wel op drie middagen alleen kunnen zijn (vrouw werkt part-time), lijkt ons verder geen probleem toch?! De zondag gaan we echt proberen vrij te houden voor een flinke bos of strandwandeling en op de dagen dat mijn vrouw thuis is zal mag ze lekker mee achter haar aan hobbelen terwijl ze aan het hardlopen is ;-) .

groet greg en dees

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aanschaf hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^