oppashond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mirjanmirjan

Goedemorgen.
Ik ben nieuw hier op het forum,maar heb een paar vragen.

Dinsdag hebben wij een oppashondje opgehaald ze komt ongeveer 2 maanden bij ons wonen als het goed is(haar vrouwtje was een beetje vaag)
Ze is een teefje van 8 maanden oud, dus nog makkelijk alles aan te leren of af te leren.
Ze is een jack russel, maar heel erg rustig en lief.

Nu loop ik tegen een paar kleine probleempjes aan. Ze is bijvoorbeeld bang voor mannen(gelukkig voor mijn man niet) Ik probeer haar beetje bij beetje te laten wennen.

Het volgende probleempje is als we met haar gaan wandelen dan doet ze af en toe wat. Achterthuis doet ze het dan wel weer. Voor het slapen gaan heeft ze ook alles gedaan, maar toch gaat het 's nachts mis dan vindt ik de volgende morgen een plasje of heeft ze ergens gepoept


Haar eigenaar zegt dat ze dit altijd goed kan inhouden 's nachts.

ZE is nu ook loops kan het daar aan liggen?

Als ze onze eigenhond was dan ging ik met haar naar een cursus,

Hebben jullie tips voor ons?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "oppashond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Als ze loops zijn moeten ze meestal vaker naar buiten.
Verder succes

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

Hoi Mirjam,

wat goed dat jullie twee maanden op het hondje passen (is best een opgave met een jonge hond).

Het plassen en poepen kan heel goed te maken hebben met het feit dat ze gewoon nog moet wennen. Ze is waarschijnlijk een beetje uit haar doen en dat zal met de tijd met weer goedkomen. Ze is daarbij ook nog erg jong!Slaapt ze in een bench snachts? Benchtraining kan hier namelijk ook goed bij helpen.

De angst voor mannen.. tsja ik denk ik met haar verleden??... Daar weten anderen misschien meer raad mee.

succes!

groetjes

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

ik vind beetje vaag verhaal van de eigenaar! hoezo weet ze niet hoe lang het bij jullie blijft? wat verhaal zit er achter dat hondje bij jullie moet zijn,
het kan zijn dat het nog moet wenen en daarom plast en poept snachts of ind met loopsigheid te maken kan ook,maar denk toch dat eerder is dat ze moet wenen en dr eigen baasje en omgeving mist,dat zie je vaker bij honden.zeker jonge honden!

gr louise

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Op deze manier een oppashond in huis halen, zou ik zelf niet zo makkelijk doen. Duidelijke afspraken zijn dan wel op zijn plaats. Heb je niets op papier vastgelegd? Pas op dat jij straks voor alles opdraait? Wie betalen de kosten etc? En hoe gaat dit na 2 maanden?

Misschien een krant bij de deur leggen of op de plaats waar ze meestal haar behoefte doet?

En ze zal inderdaad even moeten wennen. Het is niet niks, pas op de wereld gekomen, naar een nieuw baasje gegaan, en nu naar de oppas. Ze weet nu even niet wat haar basis is denk ik, en dat zal de hond onzeker maken.

honden page profiel mirjanmirjan

dank jullie voor de reacties.
We zullen eerst even kijken hoe het gaat als ze gewend is. Ze zit hier niet in de bench, maar anders toch maar hier mee beginnen als het nog niet gaat.

Ja mijn man en ik vinden het ook erg vaag allemaal. Dingen wat niet echt kloppen, haar ook opgezocht via hyves staat ze met al haar katten op de foto, maar niet 1 foto met haar hond. Mijn man zei al, zal me niks verbazen dat ze hier gewoon moet blijven(voor ons geen probleem hoor)
Ik wacht ook nog op haar paspoort, had ze al ingepakt in de verhuisdozen en zou ze opsturen.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

nou dat is ind heel vaag jah! kan je haar niet naar vragen wat de bedoeling is? en dat je op hyve haar met de katten wel heb gezien en geen hond...je wilt toch ook duidelijkheid?

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Wees op je hoede hoor! Straks draaien jullie op voor alle gemaakte kosten. Of jullie moeten dat niet erg vinden?

Misschien kunnen jullie achter dat paspoort aangaan, zodat het helemaal jullie hondje wordt. Iemand die zo met zijn of haar hond omgaat.. is die het wel waard om een hondje te hebben? Dan is ie beter bij jullie af denk ik dan.

honden page profiel mirjanmirjan

Ik heb haar al een vlooienbehandeling geven wat natuurlijk voor onze kosten waren.
Ik vind het dan niet erg om voor die kosten op te draaien, want zou het ook voor onze eigen hond het over hebben als we die hadden.

We hebben haar in huis genomen om ook te kijken hoe het is om een hond te hebben als gezin, in het verleden hebben we ook honden gehad,maar toen hadden we nog geen kinderen. Dus dit was voor ons even een goede oplossing.
Als het ons bevalt en dat doet het willen wij een asielhond adopteren.

Gisteren haar al een mail gestuurd met allemaal vragen, maar nog geen reactie gehad.

honden page profiel mirjanmirjan

Hoi,

Nu haar een week in huis te hebben zijn we van helemaal gewend aan ons oppas hondje. Alleen ze blijft in huis plassen en poepen. Net zo als vanavond heb ik haar samen met mijn dochter een half uur uitgelaten. Ze heeft toen alleen geplast.
Toen we thuis waren en ik de dochters in bad gedaan had en weer naar beneden kom zie ik dat ze haar behoefte in de kamer heeft gedaan.
Ik zie aan haar gedrag dat ze weet dat het niet mag, kan ik haar dan nog corrigeren en boos op haar worden of heeft het dan geen zin meer?

Verder gaat het goed alleen naar mijn man luisterd ze nog niet zo goed als naar mij. Komt denk ik ook wel dat ik er meer thuis ben.

Tot nu toe nog niks van haar eigenares gehoord. zo vaag nog steeds. Bel haar van de week wel even op hopend dat ze nog dezelfde nummer heeft.


honden page profiel paxsepaxse

honden foto van paxse

hoi Mirjam,

ik ben bang dat jij er een hondje bij hebt.

ze was natuurlijk al wat bang voor mannen dus dit en dat jij meer thuis bent zal de rede wel zijn dat ze beter naar jou luistert. Ik denk dat ze niet geleerd heeft om haar behoeft buiten te doen.Straffen werkt bijna alleen maar averechts het beste wat je kan doen is het trainen zoals je zou doen met een hondje van 8 weken. extra veel belonen als ze het wel buiten doet (met een aai of wat lekkers.En inderdaad wat vaker naar buiten met haar.

heel veel sterkte

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "oppashond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wat ging er fout?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^