Pup & 2 peuters

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Chantie (Gast)

Hallo allemaal,

Wij, jong gezin met 2 peuters (dochters van 3 & 1.5jaar) willen heel graag een hond. Mijn vriend wil perse een pup ... ik was eventueel nog wel voor een asielhond (maar hoor slechte verhalen!?)

Nu hebben we onze zinnen gezet op een witte herder. Ik ben zelf hoogstwaarschijnlijk de eerste maanden dat de pup er is thuis ... dus alle tijd voor cursus & opvoeden.

Mijn vraag is nu ... heeft iemand ervaring met een pup & peuters?? En nog handige tips qua opvoeding bijvoorbeeld?

En natuurlijk ... is een Witte Herder de juiste keus?? Misschien heeft iemand ervaringen met dit of een ander ras?

Hopelijk krijg ik wat tips :-D

Alvast bedankt in ieder geval,
groetjes van een bijna hondenbezitster

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup & 2 peuters" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Wat wil je precies met de hond gaan doen?
En vanwaar heb je je keuze op de Witte Herder laten vallen?

honden page profiel NellNell

honden foto van Nell

je zal het druk krijgen......

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Hoi,

Ik ben een gastouder en heb ervaring met een bouvier pup en kinderen. Dit gaat erg goed, maar een bouvier is van nature een hond die goed met kinderen weet om te gaan.

Je moet je kinderen leren dat de mand van de hond een veilige plaats is. Daarnaast moet je met het hele gezin lekker naar puppy cursus gaan. Eventueel zijn er ook nog apparte cursussen voor gezinnen met kinderen.

Ook moet de pup natuurlijk leren om met de kinderen om te gaan. Zo moet een pup leren dat hij de kinderen niet speels in de handen mag 'pakken'.

Als je naar een fokker gaat, kun je eventueel bespreken of ze je pup al kan leren om op een krant te plassen. Mijn fokker had dat uit eigen beweging gedaan. Dat was wel erg makkelijk.

honden page profiel nino mia en fantanino mia en fanta

Mijn dochter was 8 maanden toen wij er een pup bijkregen! En ik beloof je dat het veel extra werk is!
Ik had toen het probleem dat mijn dochtertje nog kroop en alles in haar mond stak. Dus ik was hele dagen aan het stofzuigen en dweilen.
Ook moet je idd goed nadenken wat voor een hond je er dan bij wilt. Het ene ras is rustiger dan het andere. Kijk dus vooral naar de karakter eigenschappen van de hond.
Wij hebben een boxer toen genomen. Maar dat zou ik nu nooit meer doen. Ik vond haar veelste druk en irriteerde me ontzettend aan haar.
Dus denk goed na, welk karakter het best bij jullie past. Ga niet uit van het schattige puppy.
Wij hebben nu er 2 cane corso's bij en dat ras ligt mij veel beter qua karakter.

honden page profiel debby debby

honden foto van debby

hier ook een pup en een peuter en 2 volwassen honden

een pup en een peuter kan prima mits je duidelijk bent naar de peuter en de pup met rust regels.

het is wel erg druk zeker de eerste weken met het eventueel huilen van de pup ook snachts en het zindelijk maken is ook best even organiseren met een peuter in huis.

veel succes en vooral veel plezier met een toekomstige hond

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Ik vraag me bijv af hoe je dat wilt doen met wandelen? Als de hond pup-af is en je wilt een uur wandelen. Kun je dat combineren met 2 peuters?
En hoe ga je het doen als je weer aan het werk bent? Dan de zorg voor 2 peuters èn een grotere pup die veel beweging nodig heeft.
Pfff...ik vond 2 kleine kinderen al meer dan genoeg :-)

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

een pup en peuters kan wel, maar hou er rekening mee dat honden wel 10-15 jaar kunnen worden
dus je dochters zijn dan 13 en bijna 12. wil je tot die tijd een hond hebben? en inderdaad als je weer werkt, dan moet je ene hondenuitlaatservice regelen, en als je de kinderen ophaalt van de bso waarschijnlijk snel eten, de hond moet ook nog een uur wandelen, en de kinderen moeten op tijd naar bed omdat ze weer school hebben de volgende dag. ook s;ochtends moet de hond wandelen, dus dat wordt een half uur tot een uur eerder opstaan voor 1 van jullie.

het kan inderdaad handiger zijn om een hond uit het asiel te nemen, bijvoorbeeld eentje die al wat ouder is. dan zit je niet zo lang vast aan een hond, de hond is al opgevoed, en als hij er niet meer is, kun je alsnog kijken of je een nieuwe hond wil. er zitten inderdaad probleemgevallen in het asiel, maar ook honden die naar het asiel moesten omdat het gezin geen tijd meer had, omdat er kinderen waren, of iemand weer moest gaan werken............

op www.dierenasiels.com staan heel veel asielhonden, en je kan bij zoekopties selecteren dat hij met kinderen samen moet kunnen. een asielhond vraagt trouwens in het begin ook veel werk en begeleiding, hij moet wennen aan jullie regels, en vertrouwen in jullie krijgen, dat hij niet meteen weer weg meot, dus onderschat dat niet. maar het is een hele leuke optie, en vaak ook goedkoper. want als je een pup gaat zoeken moet je wel rekening houden met een redelijk prijskaartje, de goedkope pups komen uit de broodfok. lees je daar maar een sover in, dan weet je zeker dat je daar in ieder geval geen pup van wil. broodfokpups hebben vaak veel problemen.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Ik ben gastouder van een meisje van 3,5 en een jongetje van 1. Maar dit gaat prima. Nu heb ik wel een hele sociale hond.

bedenk dat je pup straks veel rust moet hebben. Dus zeg als de pup in de bench is dat hij met rust gelaten meot worden. Verder duidelijke afspraken maken. En het zal wel druk worden. Maar vast geen grote problemen

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Iedereen heeft daar zijn eigen idee over... Onze dochters schelen ruin 13 maanden. Toen onze jongste 2 maanden oud was kwam onze 4e hond, een pup van 9 weken oud. Toen onze kinderen 3,5 jaar en 2,5 jaar oud waren kwam pup nummer 5 bij ons. Je moet een kind leren wat wel en wat niet mag en dan gaat de rest vanzelf. Ik hoef geen uren met een hond te wandelen. Als ik met mijn honden 15 minuten geestelijk goed bezig ben dan zijn ze vermoeider dan een uur wandelen....

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een witte herder is wel erg lief voor kinderen heb ik begrepen, al kunnen ze wel wat lomp zijn. Ze worden wel groot/zwaar hoor, dus aan de riem is best pittig als ze beginnen te trekken. Dus flink veel tijd investeren. Het is wel heel druk met 2 kleine kinderen, maar als je genoeg tijd/energie hebt en je kunt kinderen en pup ook uit elkaar houden (pup regelmatig in de bench), dan moet het te doen zijn. Heb je nog hulp in de omgeving? Want iemand anders een keertje met de hond laten wandelen of een keertje met je dochters iets doen, is wel handig om bij te tanken. Van tevoren goed inlezen over combinatie kind-hond (je kinderen moeten leren wat ze wel en niet mogen bij een hond), hond voldoende rust geven en bij een goede fokker een pup halen.

Asielhond kan ook. Daar zitten hele lieve honden hoor, ze zijn niet allemaal problematisch. Wel hebben honden soms een trauma opgelopen van in het asiel zitten en ontwikkelen bijvoorbeeld verlatingsangst of zo. Dus het is niet dat een asielhond minder tijd kost, want daar moet je dan weer aan werken.

Overigens kan jouw vriend wel een pup willen, maar jij zit grotendeels thuis. Dus jij moet het ook kunnen/willen.

honden page profiel MiekeMieke

honden foto van Mieke

Ook ik wil heel graag een witte herder.
Ik wil binnekort ook met Charlotte een afspraak maken om een keer te gaan kijken.

Ik heb 2 kindjes van bijna 2 en 3. En ik heb 2 honden. 1 van 3 en 1tje van nu 10 maanden. En toch wil ik nog een grote hond erbij. Teneerste ben ik er helemaal verliefd op. En ik wil het nog zo graag.
Mijn man heeft eindelijk toegestemt:-D

Ik vind het dus wel kunnen. Mijn zoon was net 1 toen ik Charlie kreeg. Tuurlijk het is wel even druk. Helemaal omdat ik een peuter en een pup tegelijkertijd zindelijk moest maken. Maar nu zet ik mijn zoon in de box/ of in de stoel, en mijn dochter op de bank met Dora aan. En dan kan ik makkelijk 20 minuten wegblijven. Misschien kan je net als ons aan de buurvrouw vragen of even door het raam te kijken.

In de zomer neem ik met al het gemak ook gewoon de kids mee. Ik zeg gewoon doen hoor. Ik doe het ook :-D

Mama van zoontje van 2,5 jaar (Gast)

Beste Chanti,

Helaas kan ik je over het ras niet veel vertellen. Ik kan je wel wat vertellen over een puppy en een peuter. Wij krijgen onze pup 19 februari en we hebben ook een peuter in huis. Na het lezen van de berichtjes, kan ik me voorstellen dat je nu misschien twijfels hebt om een pup in huis te nemen, maar men vergeet er zijn ook zeker voordelen van een pup/hond in huis. De kindjes leren zorgen, verzorgen. Regels kun je kinderen en de hond altijd leren. Wij kunnen niet wachten totdat de pup er is. Wij hebben ons zoontje er ook van begin bij betrokken. Wat voor hond, en daarna samen naar de fokker. Samen een naam voor de hond gezocht. (het wordt Sam omdat mijn zoontje dat goed kan uitspeken en hem dan ook kan corrigeren) De fokker stuurt regelmatig foto's van het nest en we zijn afgelopen weekend bij Sam geweest. Zo probeer ik mijn zoontje erop voorbereiden. Ook leer in hem als Sam in zijn bench ligt mag mijn zoontje hem niet storen. Ik weet niet of je iets aan de tips hebt maar wens je veel succes met de beslissing
Groetjes

Chantie (Gast)

Lieve allemaal

Wat een hoop reacties! Ik zal eerst even wat vraagjes die ik las beantwoorden :-)

- een witte herder is een kindvriendelijke hond (na heftig speuren op internet) .. mijn man wilde graag duitse of mechelse herder maar dat wil ik dus echt niet. de witte herder vinden we een mooie en werkbare hond.
- ik wil graag beginnen met puppy cursus en dan door met verschillende trainingen tot misschien uiteindelijk flyball of wat de hond leuk vindt om te doen ;-) we moeten er natuurlijk alletwee plezier van hebben!!

ik heb begrepen dat kleine hondjes, jack russels etc, bijteriger zijn dan de grotere rassen en ik vind de hele kleintjes ook wat zenuwachtig (misschien gewoon slechte voorbeelden gezien hoor dat kan!)

mijn schoonouders wonen in de buurt en zeker mijn schoonvader is een hondenman ... we moeten ze nog wel spreken over het pup-plan hoor maar dat zit vast goed. en ik heb een hele goede vriendin op 5min loopafstand die al gezegd heeft op te willen passen en te hlelpen.

chantie (Gast)

zo mijn relaas past bijna niet in 1 blokje ... O-) heb hoop te vertellen!!

maar goed mijn vriendin heeft dus aangeboden op te passen als we de hond echt niet mee kunnen nemen ergens naar toe en ook voor een weekendje weg is ze er voor ons.

we beseffen ons enorm goed dat we niet voor een jaartje aan eeen hond beginnen, maar aangezien wij toch voorlopig niet van plan zijn verre reizen te gaan maken met onze kids omdat er nog zoveel hier te ontdekken is (en we familie in UK hebben die we graag opzoeken) denken we dat dat geen probleem zal worden.

ik wil zelf ook graag een pup, begrijp me niet verkeerd ... maar ik ben ook een beetje van mening dat een pup altijd wel een huis vindt en asielhonden niet. wil graag iets goeds doen voor een dier ... misschien snapt iemand dit wel?

tegelijkertijd lijkt het me heerlijk zelf te gaan trainen met de pup! ik zal het meest thuis zijn dus ik ga ook de cursussen doen .. wist niet dat het ook met kinderen kon!! weet iemand toevallig waar??

en qua drukte ... ach 2 meiden is ook druk dus een 3de kan er nog wel bij ;-)

chantie (Gast)

en nog meer te melden ... kletskous ben ik eigenlijk!

maar goed we wonen in een maissonette (met lift!!) in een leuk pand in het centrum van het dorp. we hebben een enorme gezamenlijke binnentuin (waar meerdere hondjes af en toe spelen ... niet de behoefte doen natuurlijk) waar de pup heel makkelijk even de benen kan strekken en de kids dus gewoon mee kunnen of even in de deuropening kunnen staan!

ik heb iets gelezen over matjes waar je je pup op kan leren plassen/poepen. deze zal ik wel moeten gebruiken zeker in het begin omdat de afstand van mijn voordeur naar waar het beestje haar behoefte kan doen te ver is als ze nog zo klein zijn. er ligt een heerlijk park op 10min loopafstand en een paar grote grasvelden naast ons flatgebouw dus renruimte genoeg denk ik.

nou dit is dus mijn verhaal ... iemand misschien nog iets toe te voegen? ik sta open voor alle commentaren en tips!!

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

je hebt ook pupjes in het asiel zitten, of hondjes van bijvoorbeeld 6 of 8 maanden, is dat anders geen mooi compromis?

je hebt inderdaad die puppypads, is beetje vervanging voor kranten. maar als je het gewoon netjes opruimt, kan je puppy het ook gewoon op de stoep doen, als je toch liever naar buiten gaat. zolang je het niet laat liggen zal niemand er wat optegen hebhben lijkt me.

hou er rekening mee dat als je naar het verenigd koninkrijk gaat, dat je ruim op tijd moet beginnen met voorbereiding. en vlak van te voren moet je hond nog ontwormd en ontvlooid worden e.d. lees je daar goed over in, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan als je onderweg bent naar vakantie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup & 2 peuters" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^