:(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Waarom zeurt je moeder dan als jullie alles zelf doen? Ik snap je topic niet zo goed.

Wellicht samen met elkaar om de tafel zitten en eens goed praten, dat lijkt me denk ik een goed plan. Zodat jullie samen op 1 lijn zitten, want dit gaat zo niet werken.

Succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ":(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Vindt wel dat als jou ouders er voor kiezen om een pup te nemen, ze ook de verantwoordelijkheid er voor moeten nemen! Het is alleen vreselijk voor het pupje als die straks in het asiel beland. Kun jij niks aan doen, maar het zou wel kunnen gebeuren.

Dus ik zou óf er voor gaan met het hele gezin, of een ander goed tehuis zoeken, want je pup verdient een warm thuis&een goede opvoeding! (tip 2)

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

@Fadi, ik begrijp dat je dit heel vervelend vindt.
Het is jammer dat jouw vader de pup nu wel weg wil doen.
Hoe gaat het overdag als jij en je zusje naar school zijn?
Ik weet niet waar je je hond vandaan hebt, in ieder geval niet bij mijn fokker. Die heeft zich enorm boos lopen waren toen zich mensen aandienden die hun kinderen een pup voor sinterklaas wilden geven. Zij kregen er dus geen.
Hopelijk verandert jouw moeder snel van mening, anders is het misschien toch het beste dat de pup terug gaat naar de fokker en naar een goed thuis gaat, waar iedereen de hond heel graag wil.

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

het enege wat je kan doen is zodra je pup heeft geslapen gelijk even naar buiten doen.heeft ze een plasje gedaan of gepoept beloon je haar.heeft ze dat binnen gedaan dan negeer je hem.als ze heeft gespeeld dan doe je haar ook even naar buiten.en deze manier maak je hem zindelijk.maar hou er wel rekening mee dat je hondje eigenlijk veelste vroeg bij zijn moeder is weg gehaalt.normaal is dat met 8 weken of ouder.houd er wel rekening mee dat het wel een tijdje kan duren voor dat die zindelijk is.de een is daar sneller mee dan de ander.
ik wens je veel wijsheid toe.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

tries zeg :'(
Ik vind het vreselijk zeg je vader wist toch van tevoren dat hij geen speelgoed hondje kocht maar een echte hond.
En dat je moeder eigenlijk geen hondje wilde.
EEn hond is niet zo gauw zindelijk dat is meestal pas bij de 16de twintigste week.
En de enen hond is sneller zindelijk dan de andere.
En wie is er de dupe van juist het hondje :'(
sterkte er mee en hoop dat julie de hond kunnen houden

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hallo Fadi,

Hopelijk willen jullie nog wel gaan proberen om het ook voor je moeder plezierig te maken en dat is met z,n alle er alles aan doen het te laten slagen.Een baby duurt ook lang voor die een beetje is opgevoed en een pup groeit al zo snel maar moet ook veel leren en dat kost veel geduld dat ook je moeder moet gaan opbrengen om er een plezierige vriend in huis bij te krijgen.
Je kunt in huis eerst met kranten gaan werken dat als de pup iets moet doen jullie hem daar op zetten. Als je nog buiten kan komen is dat beter maar in geval van hoge nood......Dat is al makkelijker op te ruimen en als je pup weet dat hij het daar op kan doen ga je de krant steeds meer richting voordeur doen zodat de pup gaat leren dat hij daar naar toe moet om buiten zijn behoefte te doen.lijkt me dat dat voor je moeder al iets gaat schelen en ze het nog leuk gaat vinden ook,als ze ziet dat het gaat werken,succes en niet je hondje weg doen hoor jullie pup is pas 10 weken!!!!!!!!

honden page profiel TesTes

honden foto van Tes

Heel vervelend dat een pup in huis tweestrijd veroorzaakt in het gezin.
Wat een mogelijkheid zou kunnen zijn dat de pup in de bench slaapt en eet Is ook handig bij het zindelijk maken. Na ieder slaapje, spelen en eten even de pup buiten laten om zijn behoefte te doen.
Je moeder heeft er wel mee ingestemd om een pup in huis te nemen maar waarschijnlijk geeft een pup in huis meer rommel dan ze had voorzien.
Wat je ook zou kunnen proberen is je Moeder een bosje bloemen geven voor het extra schoonmaken nu met een pup in huis.
Of Moeder helpen met extra klusjes zodat ze milder wordt ten opzichte van de pup.
Veel succes, hopelijk mag je pup blijven.


honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

ik heb het gevoel dat alleen Anett mij hier snapt.
Pff mensen kunnen zo gemeen zijn terwijl ze je niet eens snappen


Pardon? Volgens mij zijn er genoeg mensen die je begrijpen, waaronder ik. Misschien mijn reactie (en die van anderen) beter lezen. En je mag dan nog een kind zijn, maar dat hoeft niet te betekenen dat iedereen je naar je mond moet gaan praten. Ik denk dat de meeste mensen je heel goed begrijpen, maar boos zijn op je moeder. Het komt op jou over als een persoonlijke aanval (en sommige reacties zijn dat ook, maar de meeste niet) maar dat is het vaak niet.

Leg je moeder uit dat het zindelijk worden nog wel enige tijd in beslag kan gaan nemen, maar dat het aantal ongelukjes echt steeds minder zal worden. Het is heus niet zo dat je hondje over 3 maanden nog steeds de hele boel onder piest en poept. Op een gegeven moment zijn het nog incidentele ongelukjes die vaak te wijten zijn aan het baasje (niet op tijd uit geweest). Probeer met je moeder af te spreken dat jullie alles op alles zullen zetten om het pupje binnen een half jaar helmaal zindelijk te krijgen. Dan heb je ruim de tijd. Toen jij en je broertje geboren waren zal je moeder ook best hebben opgenzien tegen poepluiers, maar ze wist dat dat ooit over zou zijn. Zo is het ook voor een pup...op een gegeven moemt is hij zindelijk.

Ben je lid van de bibliotheek? Dan kan je een paar boeken over puppies opvoeden halen en die samen met je moeder doornemen.

En misschien wil je dit berichtje even aan je moeder laten lezen: Foei moeders. U geeft een heel slechte boodschap aan uw kinderen af. Een hond is geen stuk speelgoed wat je achteloos kan weggeven als je het zat bent. Het is een levend dier dat zich aan zijn gezin gaat hechten en waar tijd en moeite in gestoken moet worden. En al die tijd en moeite resulteert uiteindelijk in een waardevol gezinslid die gemist zal worden als hij er niet meer is. Als u na zo'n korte tijd al beslist dat dit pupje teveel ongemak in uw leven veroorzaakt met heel normaal puppy-gedrag en daarmee bevestigd dat u slecht over de koop hebt nagedacht en daarom het hondje weer verkoopt, wat leert u uw kinderen dan? Het lijkt me verstandig als u een goed boek over het opvoeden van puppies leest en dan samen met uw man en kinderen het hondje gaat opvoeden. Laat de kinderen u helpen met het opruimen van de ongelukjes van het hondje en knijp een oogje toe als blijkt dat de tijd tussen twee uitlaatmomenten toch teveel bleek voor het jonge ding. Ga met het hondje naar een hondenschool waar jullie veel tips omtrent de opvoeding zullen krijgen. Uw kinderen zullen leren verantwoordelijkheid te dragen voor een dier en over een jaar zult u waarschijnlijk blij zijn dat u het diertje niet weg hebt gedaan.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Goed verwoord tjibbe!

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Mooi Tjibbe!
Ik heb enorm veel moeite met deze ouders. Je kind een pup cadeau geven en dan na een weekje alles al te veel vinden. Ik hoop dat moeders het bericht leest, het serieus neemt en zich voor 100% gaat inzetten om met z'n allen de pup op te voeden tot een fantastisch leuk beest!

honden page profiel Aafke & ChicaAafke & Chica

honden foto van Aafke & Chica

Fadi, dat Annet jou begrijpt is heel fijn. Als je zo'n topic als dit start lijkt mij alleen dat je eerlijke en goede informatie te horen wilt krijgen.
Dus als je vindt dat alleen Annet het begrijpt vind ik volkomen onterecht.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

@ Kimeta en Monique: Bedankt. Ik vind dat de moeder echt onverantwoordelijk bezig is. En buiten dat: ze doet haar kinderen er ook nog eens heel veel pijn mee. Die mogen zich eerst hechten aan zo'n leuk, lief pupje en vervolgens moet het dier weer weg. Omdat ZIJ het teveel vindt (ze geeft het niet eens de tijd), moeten 2 kinderen en 1 hond verdriet worden aangedaan.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Pff... jullie hebben je dus blijkbaar niet goed ingelezen voordat jullie een puppy aanschaften :'(
Ja, het is heel veel werk, en nee een pup kan niet zomaar even alles. Het is net een baby.

Ik neem aan dat jij naar school moet... Dus wie moet er dan voor de pup zorgen: Je ouders.
Als zij het niet willen, of geen tijd ervoor hebben... Dan is het misschien beter voor de pup om ergens anders te wonen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ":(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Micky wordt een grote jongen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^