Dierenpension

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chris en Laila Chris en Laila

honden foto van Chris en Laila

Hallo, dit jaar gaat onze hond voor het eerst naar een dierenpension.. Heeft iemand daar ervaring meer, en hoe vond de hond dat?
Chris

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierenpension" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Mijn hond gaat wel eens naar het pension en hij vind het erg leuk!
Ik zou wel als je hond voor het eerst gaat, wel een proefnacht doen, want dan weet je of hij het leuk vind ja of nee..

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 1 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Mijn honden gaan nooit naar een pension. Ik weet ook niet of ik ze er een plezier mee zou doen... Dus ze gaan mee of ik heb oppas!

honden page profiel Chris en Laila Chris en Laila

honden foto van Chris en Laila

We hebben haar nu al iets langer dan een jaar en zijn al 2 keer met haar op vakantie gegaan, maar dit jaar gaan we met het vliegtuig naar Gambia dus ze kan niet mee.

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Daar kan ik inkomen ja!
En er is niks mis met een pension, mits je een goed adres hebt natuurlijk. Ik hoor verschillende reacties op pensions, de één vindt het niks, de ander vindt het ideaal.
Tsja, ik heb de luxe van genoeg opvangmogelijkheden, dus kan er niet over meepraten...

honden page profiel SannieSannie 2 doggies

honden foto van Sannie

5 van de 8 gaan naar een pension als ik op vakantie ga. Ze vinden het leuk om te gaan en leuk om weer thuis te komen.

Verder heb ik een oppasgezin voor de overige 3 ( alleen in noodgevallen), een hondenuitlaatservice ( af en toe) voor 6 ( niet de rolstoelers) en vrijwilligers om aan huis op te passen op alle 8. Hier dus een combinatie van oplossingen afhankelijk van waar ik heen ga en voor hoelang...

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Als ik de hele dag weg moet gaan ze naar een pension, ze trekken naar binnen en lopen de eigenaar omver dus dat zegt genoeg.

honden page profiel BrienneBrienne 3 doggies

honden foto van Brienne

ik werk in een pension. de meeste honden hebben het prima naar hun zin. er zijn natuurlijk altijd honden die het gewoon niet leuk vinden. maar zoals ik al heb gelezen: honden lopen de eigenaar of het personeel (mij dus) omver als ze gebracht worden, er zijn honden die de auto afbreken van blijdschap zodra ze bij ons de straat in rijden en er zijn honden die opgehaald worden en daarna meteen rechtsomkeert naar het pension willen maken omdat ze het daar zo gezellig vonden. zorg wel dat je een góed pension vindt. wij krijgen weleens klanten die eerst naar een ander pension zijn geweest waar de hond het niet goed gehad heeft. vraag in je omgeving eventjes na wat andere mensen van het pension vonden en breng je hond er van te voren 1 dag heen. zo weet je meteen of je een goed gevoel hebt bij de mensen en je hond weet de volgende keer ook dat je hem gewoon weer op komt halen. :-)

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

op http://www.dierenpensionreview.nl kan je zoeken naar een dierenpension bij jou in de buurt.
Mensen kunnen een beoordeling achterlaten zodat je een beetje weet waar je aan toe bent. Maar het belangrijkste is dat jij (en je hond) zich goed voelen bij het pension. Dus altijd vooraf even kijken en kennismaken.

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink

honden foto van Suus en Bink

Bink gaat heel af en toe naar een pension, in principe hebben wij een vaste oppas maar als het daar niet kan moet hij naar het pension. Hij gaat er heel blij naar binnen en komt er weer vrolijk uit. Wel haart hij daarna erg, dus toch wel spanning denk ik.
Ga wel ruim van te voren kijken en proefslapen zodat je al vroeg zeker weet dat je voor jou hond het beste plekje hebt en dat dat beste plekje nog niet bezet is en je alsnog uit moet wijken naar een iets minder pension. Dan ga je echt niet lekker op vakantie.
De goede pensions zitten snel vol.
Hoop dat je een heel goed plekje vind en als dat zo is heeft je hond ook echt vakantie en de tijd van haar leven :-D

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Mijn Bo en Bobby gaan af en toe naar een pension toe. Ga in elk geval op zoek naar een goed pension, bel of ga er heen en vraag of je een kleine rondleiding o.i.d. mag hebben. Iedere goede pensionhouder zou dat zonder prblemen geven (graag zelfs), zo kun je zien hoe de honden gehuisvest zijn en hoe de honden behandeld worden. Als je er geen goed gevoel bij hebt gewoon verder zoeken.

Pension waar ik ze heen breng zit op zelfde terrein als de hondenschool, tijdens de les zag je dus ook hoe ze met de honden omgingen en heb ook een keer een rondleiding gehad. Bo en Bobby vinden het prachtig, ze krijgen vaan een groter hok met buitenloopren erbij zodat ze in en uit kunnen lopen wanneer ze willen.

Vaak gaat het bij ons om een weekendje of heel enkel een kleine week, proberen ze vaak toch mee te nemen als we weg gaan.

honden page profiel Myrthe & YeboMyrthe & Yebo

honden foto van Myrthe & Yebo

Ik heb Yebo nét zaterdag opgehaald na 15 dagen logeren in het pension. Hij piepte heel zachtjes, echt puppypiepje (hij is 3!) hij was blij ons te zien, maar had het daar ok heel goed. Yebo loopt enthousiast binnen bij het pension.
We moesten deze keer uitwijken naar een ander pension, waar ie normaal naartoe gaat daar rent ie 3 tot 5 keer per dag met de hele meute in een enorme boomgaard, maar vanwege een blessure mocht ie nu niet rennen en zochten we een pension waar ie wat rustiger, met oudere hondjes, bij elkaar zat.
De pensionhouder zegt altijd: "en denk eraan: hij heeft een actieve vakantie gehad" En dat is het ook: hij is er best moe van, maar dat is toch prima!
Yebo is zo weer in zijn oude doen: een teken dat het logeren hem absoluut niet van de rel brengt.
De meeste honden die ik ken vinden het reuze leuk te gaan logeren; het is meestal het baasje die er de meeste last van heeft. Als ze het goed doen bij het pension nemen zij de hond van je aan en lopen weg: de hond is dan meteen afgeleid door alle geurtjes en geluiden. Jij loopt in die vorm niet van hem/haar weg, je verlaat hem niet. Dat werkt heel goed.
Laat je hond eens een nachtje logeren in het pension van je keuze en voel voor jezelf goed aan of het pension je bevalt. Wij hebben wel eens op het laatste moment een pension afgezegd en een ander genomen omdat het mij geen goed gevoel gaf: en dan ga je niet met een gerust hart op vakantie. Neem de tijd om te kijken, als het kan.
Ik weet niet waar je woont: als je in de buurt van Amsterdam/Utrecht woont, stuur me dan even een PB'tje dan geef ik je de adresjes die ik prettig vind: dat doe ik hier bewust niet omdat ik geen zin heb ik welles-nietes verhalen en ervaringen en discussies over pensions ;-)

Veel succes met zoeken en vast veel plezier met de voorbereidingen voor Gambia!

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Ik heb stage gelopen bij een pension, op basis daarvan kan ik zeggen dat het wel heeeeel gek moet worden wil ik mijn hond naar een pension brengen. Heel stressvol voor de hond, zo'n verblijf.
Maar als je niet anders kan, moet je ook met een gerust hart weg kunnen. Ieder pension is anders, ik zou toch zeker het pension eerst uitproberen en evt googlen naar ervaringen van mensen. Vraag ook eens of je de verblijven mag zien, als ze openheid bieden dan is het sowieso al beter denk ik.
Wees kritisch, niet af laten poederen met hij heeft het heel leuk, stel gerichte vragen zodat je gerichte antwoorden krijgt.

honden page profiel Cel, Jacko, Louis en PoesCel, Jacko, Louis en Poes

honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poes

Die van mij gaan wel eens naar een pension in uiterste noodzaak. Ik ben er geen fan van.

Mijn grootste probleem is de opstelling van de hokken. Meestal zitten de hokken tegenover elkaar en kunnen honden steeds andere honden zien maar er niks mee doen. Ook de luchtjes zijn erg sterk waardoor mijn honden hyper worden. Daarnaast is het zo dat als er 1 begint te blaffen, blaffen ze allemaal. Mijn ervaring met de honden is dat ze het niet heel erg vinden om er naartoe te gaan maar ook weer heel blij zijn om opgehaald te worden. Mijn honden slapen nog geen minuut in het pesion door alle luchtjes en indrukken. Wat inhoud dat ze helemaal gesloopt thuiskomen en 24 aan 1 ruk door slapen. Ik vind het TE veel stress voor ze en doe het dan ook alleen in uiterste noodzaak, hooguit een weekendje.

Voor de duidelijkheid ik heb in de afgelopen 8 jaar 5 verschillende bezocht met de honden en heb overal dezelfde ervaring. natuurlijk de 1 wat beter dan de andere maar ze komen overal uitgeput van terug.
Maar dit is mijn persoonlijke ervaring met mijn honden. Ik denk dat er zat honden zijn die er veel minder moeite mee hebben...

honden page profiel KikiKiki

honden foto van Kiki

Ik ben blij dat ik een goed pension heb gevonden en dat James het goed heeft gehad.
In geval van vakantie buitenland of nood of andere verplichtingen dan heb ik een goed adres.

nel (Gast)

Is er iemand die ervaring heeft met de pensions in Noordholland? Jucco of die in Schagerbrug?

ik vind het lastig om mijn hond thuis te laten maar het is ook zo leuk om na tien jaar weer eens naar een ver buitenland te gaan.
Ik hoop dat iemand een pension kan aanraden.
bedankt alvast

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik heb gehoord dat Happy Holliday in de midden beemster erg goed is.Google even dan kun je zien hoe het er uit ziet.

nel (Gast)

corrie dank je! het ziet er mooi uit en ik ben blij dat ik alvast 1 ervaring hoor.

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Mijn honden gaan tijdens onze vakanties in het buitenland naar het pension en vinden het fantastisch, zodra we er aan komen willen ze maar een ding...naar binnen.

Ze zijn ook weer blij als we ze ophalen maar het gaat altijd prima.

Omdat mijn honden een aardig jachtinstinct hebben besteed ik ze liever niet uit bij mensen die er geen ervaring mee hebben en is voor mij het pension een veilige plaats.

Je kan altijd vragen of je een proef weekend ze mag brengen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierenpension" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: gastenboek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^