Hoe overtuig ik mijn moeder voor een hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Prince and the othersPrince and the others

honden foto van Prince and the others

Het klinkt echt als mijn vriendin's moeder, zij willen allemaal een hond behalve haar moeder, omdat ze denkt dat ze dan de hond telkens moet uitlaten omdat ze thuis is... Haar vader bekijkt Marktplaats ook soms, en zag ooit een hondje staan: Als die niet weg was gehaald hadden zij dan een hondje: Mijn vriendin kon zelfs eens kiezen: Of van haar favoriete sport af, of een hond. Ze had uiteindelijk voor hond gekozen, maar haar moeder veranderde toch van gedachten...

Ikzelf was er al vanaf mijn 7de over aan het zeuren, heel mijn kast zit onder de hondenknuffels, hondenrobotjes die voor uit en achteruit lopen, kunstjes doen, willen knuffelen, en toen...

Geloof me, echt, toen ik Cheetah kreeg, een hond van 13 en daarop mocht letten, dacht ik echt na een week of drie: Waar ben ik aan begonnen? Bedenk echt dat je elke ochtend 8 uur moet opstaan, of vroeger als je naar school gaat: Kijk mij maar, ik sta elke ochtend 6 uur op, half 7 Prince uitlaten. Niet dat ik spijt daarvan heb, maar ik snap je moeder's punt. Ik heb Prince in 2010 gekregen, ik was 12 en nu trouwens nog steeds, bijna 13. Misschien moet je vragen aan mensen in de buurt of je op een hond mag passen in de vakantie, vindt iedereen geweldig, en je moeder ziet dat je verantwoordelijk bent, en je maakt het gevoel van vermoeidheid mee en niet uitslapen(soms is dat niet erg fijn O-) )

Maar in ieder geval zou ik vol blijven houden, en zoals hierboven staat, alvast een mooi ras uitzoeken, het voorstellen van het ras nemen, etc etc. ;-) Succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe overtuig ik mijn moeder voor een hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Aafke & ChicaAafke & Chica

honden foto van Aafke & Chica

Wij staan ook op de lijst voor een Markiesje.Nu 1 1/2 jaar. Het zijn leuke hondjes!
Ik begrijp alleen uit je verhaal dat je redelijk snel een pup zou willen. (als ik het verkeerd heb gelezen, sorry) De wachtlijst voor een Markiesje is alleen ongeloofelijk lang! Ik denk dat je nu wel op 2 jaar kunt rekenen.. helemaal met een teefje... Wat dacht je anders van een Vlinderhondje? Zijn ook superleuke hondjes, een beetje hetzelfde karakter als het Markiesje en een beetje hetzelfde gebouwd.. kijk hier anders is! Staat ook veel over de pupbemiddeling.
www.ppcn.nl

honden page profiel Ilse & LivvyIlse & Livvy

honden foto van Ilse & Livvy

Ga eens kijken bij een asiel bij jou in de buurt

www.dierenasiels.com

Hier zitten vaak ook honden waarvan het karakter al bekend is. Zo kun je kijken of ze bij katten kunnen, hoeveel beweging ze nodig hebben enz.

honden page profiel MiekeMieke

honden foto van Mieke

Ik heb eerst 3 maanden net als of gedaan of ik een hond had. Het was een mechelaar en ik had haar Lady genoemt.
Mensen verklaarden me voor gek. Door wind en regen heb ik zogenaamd een hond uitgelaten. En na een half jaar was mijn moeder zo trots dat ik een hond kreeg. :-D Geduld dus denk ik.
Zelf ben ik denk ik niet helemaal een goed voorbeeld want zodra we een hond kregen vergat ik mijn konijn en die hebben mijn ouders weggebracht. O-)

honden page profiel Marjolein en FayMarjolein en Fay

honden foto van Marjolein en Fay

Ja klopt
Je kan zo al 1 jaar minimaal op een markiesje moeten wachten
Wij staan ook op de wachtlijst, omdat ik er misschien 1 wil als ik op mezelf ga wonen (: maar dat duurt nog wel een paar jaar.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

nou ja,mieke,je bent tenminste wel eerlijk ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp heel goed dat je graag een hond wilt hebben, je hebt er genoeg om gevraagd hier thuis bij iedereen.

maar een hond betekend dat iedereen het moet willen, iedereen in het gezin, en als je moeder niet wil ? je moeder is degene die voor alles opdraait , jullie zitten op school, je vader op zijn werk. jullie gaan in het weekend gezellig uit, ja in het begin zal het best leuk zijn een hond, maar vaak is het toch zo dat je graag het weekend bij je vrienden wilt zijn, straks studeren, en ja dan zit je moeder toch met de hond, en als ze niet wilt. begrijp ik haar dus ook heel goed.

zolang je moeder dat echt niet wilt, ja zal je moeten wachten tot je zelf oud genoeg bent om een hond te kunnen verzorgen en te onderhouden.

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Leuk dat je een hondje wil, maar het is wel heel belangrijk dat iedereen in het gezin voor de volle 100% voor een hondje willen gaan, want het is heel veel werk en heb je ook al bedacht waar het hondje heen kan als je op vakantie bent e.d.? Dat zijn ook vaak dingen die worden vergeten.
Verder denk ik dat, mocht iedereen het eens worden met de komst van een hondje, je misschien 's zou moeten kijken naar een Engelse Cocker Spaniel. Zijn ietsje groter dan de Cavalier en net zo leuk (vind ik) maar met minder gezondheidsproblemen. ;-)

honden page profiel Aafke & ChicaAafke & Chica

honden foto van Aafke & Chica

@ Willemijn: daar heb je gelijk in.
stel: Als jij een keer een dagje weggaat en je vader is naar z'n werk. Je zus zit op school. Dan blijft je moeder over die dan toch echt de hond moet verzorgen.. Dan maakt het niet uit of je een makkelijkere of moeilijkere hond hebt. Elke hond moet eten, drinken, uitgelaten worden, geestelijke beweging krijgen.. enz.

honden page profiel JetskeJetske

honden foto van Jetske

Oke, bedankt iedereen voor de tips!
Ik heb mijn moeder overtuigd om volgende
week eens naar een rashonden fokker te gaan
kijken. Ik zal wel eens laten weten of
we uiteindelijk toch een hond nemen

Bedankt

honden page profiel Prince and the othersPrince and the others

honden foto van Prince and the others

Wauw! Super! We duimen voor je O-) Een klein pootje en een grote lik van Prince :-D

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Exact hetzelfde meegemaakt!

Ik was ook 14 jaar, wilde ook al heel lang een hond. Alleen was ik de enige thuis die een hond wilde; mijn zus had schrik van honden, mijn broer wou alleen maar een stoere hond, mijn papa wilde er wel één maar liefst een schattig, klein, rustig gezelschapshondje, mijn mama wilde het niet want ze dacht dat ze er uit eindelijk zelf voor moest zorgen, en met al die haren die een hond verliest en hoeveel dat een hond wel niet kost en ja ik, de enige die een échte hondenliefhebber was!

Ik heb gezegd tegen mijn ouders, ik zal de hond betalen, ik zal naar de hondenschool gaan, ik zal de hond verzorgen, ik zal er elke dag mee gaan wandelen, ik zal met de hond spelen. Een tip: laat merken dat je écht veel weet van honden en rassen, doe een beetje betweterig, als je iemand ziet met (een) andere hond(en), zeg dan eventueel tegen jou mama welk ras dat het is, wat hun karaktereigenschappen zijn,...
Bij mij hielp het toch...

En uiteindelijk, 1 jaar later...
Ze kunnen de hond niet meer missen!


;-)

honden page profiel sunlandsunland

honden foto van sunland

Misschien is het een tip om het echte overtuigen aan je vader over te laten, tenslotte wil hij ook een hond en is hij de enige andere volwassene in jullie huis, die dus kan beslissen over of er een hond komt of niet!

Succes, laat je nog weten hoe het gegaan is met het bezoeken van de fokker?

Groetjes, Sunny

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Waarom begin je niet met een uitlaathondje in de buurt?

honden page profiel Chris en Laila Chris en Laila

honden foto van Chris en Laila

Hoi,
Ik weet hoe het is. Ik heb ook mijn hele leven al een hond gewilt. Ik heb altijd gezegt dat ik er heel goed voor zou zorgen en ik haar ook uit zou laten. Mijn ouders zeiden dat ze dat wel geloofden maar dát ik nog iets te jong was en ik ( in de brugklas) het heel druk zou krijgen met school (ik zit nou in de 3de).
Iets meer dan een jaar geleden kreeg ik dan voor het eerst een hond.
Het enige wat ik je kan zeggen is je ouders blijven overrtuigen en vertellen hoe goed je wel niet voor de hond gaat zorgen en je krijgt vast ooit wel een hond
Succes!

honden page profiel Nikki, vrouwtje van Baco & DaniNikki, vrouwtje van Baco & Dani

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

is een oppashondje niet leuk om mee te beginnen?

honden page profiel VickyVicky

honden foto van Vicky

Het is heel leuk dat je een hond wilt, maar ik veronderstel dat je nog naar school gaat en nog verdere studies wilt gaan zien. Tijdens de examens voor een hond zorgen kan heel zwaar zijn.
Het is een full-time job, zeker met een pupje.
Maar als je toch je moeder wilt overtuigen, stel een voor-en nadeellijstje samen, en overweeg het met je moeder. Noteer goed alle kosten van een hond. En wat nog belangrijker is, elke dag erover praten, of toch bijna elke dag
veel succes

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

er zijn genoeg honden die kunnen met ander dieren omgaan heb filmpjes met mij bully en de fret had een stafford die sliep met katten bij zijn vorige eigenaar

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Vraagje : Van wie is de poes en wie verzorgt haar en geeft haar eten ?

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

aan wie vraag je dat

honden page profiel JetskeJetske

honden foto van Jetske

@ Kylie

De kat is van heel het gezin, en we wisselen af met hem eten te geven

Ps: Morgen gaan we naar een hondenfokkerij

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Een hondenfokkerij?? Dat klinkt niet best...

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

ze bedoelt gewoon een kennel O-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Als je voor de Cavalier gaat, zorg ervoor dat ouderdieren een MRI-scan hebben gehad!

(en uiteraard alle andere testen)

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ooo ok. Maar ehm...jullie gaan er nu dus echt 1 nemen? Welk ras? Waar gaan jullie kijken?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Morgen gaan we naar een hondenfokkerij

heb je je goed voorbereid, je ingelezen over broodfok?

ik schrik als ik het woord hondenfokkerij hoor :'(

http://pupspuppy.come2me.nl/1094215/Blijf-uit-de-buurt

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Zeker de combinatie broodfok + Cavalier vind ik eng.

Hopelijk bedoelt ze een gewone kennel of fokker zoals Fortuna zei.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

quote:Oke, bedankt iedereen voor de tips!
Ik heb mijn moeder overtuigd om volgende
week eens naar een rashonden fokker te gaan
kijken. Ik zal wel eens laten weten of
we uiteindelijk toch een hond nemen

Bedankt


bij "rashondenfokker" denk ik aan stamboom,maar ik kan het ook fout zien,natuurlijk.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ja maar op internet zie je ook al die advertenties ''Raszuivere Chihuahua'' bijvoorbeeld.

Allemaal broodfok, word nog thuisgeleverd ook.

Hopelijk bedoelde ze iets anders en is het loos alarm.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe overtuig ik mijn moeder voor een hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 10 123 4 5 6 7 8 9 10
Volgende forumvraag: chihuahua wassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^