Heb je er wel goed over na gedacht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mello (Gast)

Wat mij opvalt als ik dit forum doorlees is dat er hele nuttige vragen worden gesteld. Ik denk dat mensen echt wat hebben aan de mening van andere (meer ervaren) hondenbezitters.

Helaas heb ik ook gemerkt dat er een aantal personen zijn die elke kans aangrijpen om mensen met een nestje, die een vraag stellen, aanvallen met de vragen of ze wel wisten waar ze aan begonnen waren?! en of ze zich wel goed hebben ingelezen? Had je wel een nestje moeten nemen als je zelfs dat niet weet! Ik krijg het idee dat als je een nestje wilt fokken er van sommige mensen verwacht wordt dat je werkelijk alles weet over de hond en de puppy's. Naar mijn mening een vrij onmogelijke opgave. Natuurlijk weet je niet alles als je aan een nestje begint! Natuurlijk probeer je zoveel mogelijk informatie te krijgen, maar je gaat echt niet alles vinden voordat je het in de praktijk tegen komt!
Als ik de reacties van deze mensen lees denk ik soms wel aan het krijgen van een kind. Dan weet je natuurlijk ook niet alles! Je komt zoveel nieuwe dingen tegen en het is dan heerlijk om je zorgen te delen. En dan betkend niet dat je een slechte moeder bent!

Wat ik alle (onzekere) fokkers mee wil geven is dat je je hart moet volgen en moet blijven vragen! Laat je niet afschrikken door mensen die het beter denken te weten. Als je alles weet over het fokken van een nestje lijk je immers wel verdacht veel op een broodfokker!

Geniet en blijf vragen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heb je er wel goed over na gedacht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag!

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

mooi neer gezet!!!!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Mello het is op hp niet toegestaan onder verschillende namen topics te plaatsen, dit onderwerp gaat op slot, totdat we een pb van je gekregen hebben met jouw visie over fokken en je beleid hierin.

mvg het moderatorteam.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/32665/let-op!!-nieuwe-regels-betreffende-het-plaatsen-van-topics-en-reacties-in-het-onderwerp-%22fokken%22.php

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Het krijgen van een kind is absoluut niet te vergelijken met het fokken (ook alle oeps-nestjes en 1 malige nestjes valt onder fokken) van honden.

Mensen krijgen namelijk gewoon kinderen, zonder dat de ouders getest zijn op erfelijke afwijkingen, waar soms ook de meest vreselijke dingen uitkomen, die misschien voorkomen hadden kunnen worden. Ook mensen die een kind willen (krijgen) zorgt eerst voor het feit dat ze een goede baan hebben en voldoende geld om het kind te kunnen onderhouden.

Maar bij het fokken van honden komt erg veel kijken en daar heeft 90% van de mensen die hier een topic over opent niet over nagedacht.

Daarnaast zijn alle mensen die een topic openen verplicht zich te houden aan de regels opgesteld door dit forum, in bijzonder het gedeelte fokken.

Dus als er een topic geopend wordt, wil 90% van de mensen weten, of de ouder dieren daadwerkelijk getest zijn (door een gespecialiseerde arts) op erfelijke afwijkingen.
Meestal is dat dan niet het geval, dus vind ik het niet vreemd dat mensen reageren met de vragen, of ze wel weten waar je aan begonnen zijn en waarom ze niet eerst meer info hebben uitgezocht voordat ze er aan begonnen.

Als je alles weet over het fokken van een nestje lijk je immers wel verdacht veel op een broodfokker!
Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op, als je jaren bezig bent met voorbereiding op een nest, is het best mogelijk dat je van alles weet. Ook de voor en de nadelen.

Want veel mensen nemen alleen een nest omdat hun hond zo lief is, of omdat ze het zo leuk vinden om een keer pups te hebben.

Alleen denken die mensen niet over de nadelen die er zijn en over de afwijkingen die de pups kunnen hebben, of krijgen op latere leeftijd.
Verder willen die mensen ook niet meer verantwoordelijk zijn als de pups weg zijn, terwijl je (volgens de wet) dat wel bent en blijft, omdat jij degene bent die die pups op de wereld hebt laten komen.

Dus Mello, denk ook eens aan het feit wat er allemaal mis kan gaan, voordat je zo'n stukje tekst neer zet!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Een broodfokker weet juist niets over het verantwoord fokken van een nestje en al helemaal niks over de rassen die hij fokt. Die weet alleen wat hij rekenen moet voor een pup.
En er komen hier toch erg veel vragen voorbij die iemand die een nestje op de wereld zet echt had moeten weten voor hij eraan begon. Er zijn ook vragen die je pas krijgt als je je eerste nestje hebt en daar antwoorden we altijd netjes op, tenzij het iemand is die niet eens de moeite heeft genomen de ouderdieren medisch te testen. En die zitten er maar al te vaak bij.
En als je niet weet dat je moet testen op erfelijke problemen, dan weet je nog lang niet genoeg om pupjes op de wereld te zetten.

In de modhoek zijn we er soms echt een beetje ziek van hoeveel (voor de meeste forummers verborgen-) dierenleed er in de fokhoek voorbij komt. Gewoon reu A op teef B gezet en dan denken dat als je eigen dierenarts gezegd heeft dat het kan, je verantwoord fokt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heb je er wel goed over na gedacht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dog Chow van Purina
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^