Husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Harriet (Gast)

Hallo,
ik heb een tervuerense herder van nu 14,5 jaar...ik heb 2 dochters van 4 en 5 jaar.De oudste dochter is helemaal fanatiek fan van een husky..Ze is een verlegen maar totale huskyfan en je ziet haar stralen..we willen overwegen om ooit een husky te nemen...Ik heb wel gelezen en gehoord over de husky dat dat niet de makkelijkste honden zijn...maar mijn vraag is..zijn ze ook wel familie/gezinshonden ,we houden van wandelen..uren..spelen,maar ook van knuffelen met de hond...natuurlijk op cursus..en misschien wil mijn dochter wel..je weet wel flyball en dat soort dingen doen...Ik kan me nog goed herinneren dat er in Gorredijk een baby uit de wieg is gehaald en dood gebeten was..Probeert een husky ook altijd in een ogenblik de kinderen de baas te zijn.. of wordt hij een vriend van het hele gezin..is ie op 1 baas en de rest staat onder hem?
Ben benieuwd of iemand me goed advies kan geven...ik weet dat je een hond nooit alleen moet laten met een kind....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Husky" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

Je dochter van 5 kan een husky niet echt aan!!
Ik heb 1 husky die wel van knuffelen houd en de ander niet... dus ligt aan de hond... Weet wel dat er veel tijd in de opvoeding gestoken moet worden en veel mee gewandeld of gesport moet worden. Flyball ga ik zelf ook proberen, maar veel huskys zijn ni et zo op ballen of dat soort sporten. Echt baasgericht zijn de meeste niet.. Ik ben thuis de baas over de hondjes mijn vriend doet niet zo veel met ze en daar lopen ze dan ook lekker overheen!! O-)

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Een husky kan echt een vriend voor het leven worden en is qua opvoeding wel eigenwijs. als hij er het nut niet van ziet zal hij het niet doen.
En ken heel veel mensen met gezinnen met husky's.
Zou direct op cursus gaan en misschien al eerder kennis maken met mensen met husky's.

Met een husky kan je heerlijk wandelen. Spelen en knuffelen is per hond verschillend. Zoals bij elk ras.
En over het de baas zijn van de kinderen, kan ik je niet al te veel info geven. Maar ik denk dat het ook ligt aan hoe de hond jou ervaart. Ben jij echt een alpha voor hem etc.
En over dat vriend van het hele gezin, dat is ook per hond verschillend(zoals bij elk ras). De ene hond heeft 1 baas waar die alles voor doet en de rest hoort erbij en de ander is met iedereen dikke maatjes.

Zou ook even bij verschillende fokkers kijken.
(weet niet uit welke omgeving je komt)

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Huskies kunnen prima huishonden zijn. Veel zijn echter ook wat meer op zichzelf en of flyball nu de beste sport voor een husky is betwijfel ik. Hier een husky die zeer sociaal is, maar beslist geen knuffelaar. Even kijken en snuffelen en daarna weer de tuin in om lekker in de regen te slapen. Spelen doet ze niet met mensen, en daar ken ik meerdere van.

Dominantie kan bij elke hond een probleem zijn. Is maar net hoe je de hond opvoed. Een husky vergt echter wel vaak een iets andere aanpak dan een herder. Ze zijn b.v. van nature wat minder baasgericht.

Uren wandelen is OK maar een husky heeft nog meer aan uren rennen (naast de fiets, los of trekkend in een team of voor de step.)

Dat geval in Gorredijk is gelukkig een uitzondering. Toen ik klein was waren het de bouviers en de Duitse Herders die enkele bijtincidenten met zware verwondingen of dood op hun geweten hadden.

Als je je hier aanmeld en bijvoorbeeld lid wordt van de huskyclub is er veel info te vinden.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Mijn hondjes zijn maar half husky, maar er zit helemaal totaal geen kwaad in hoor. Niet naar kinderen en niet naar volwassenen.
Wel zijn het grote jagers. Dat is instinct en dat krijg je er echt niet uit.

Dat verhaal in Gorredijk? Ik geloof het zelf niet.

Een husky is geen hond voor beginners, maar voor de veiligheid van de kinderen hoef je echt niet bang te zijn

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

oh, ehm zie dat je jonge kinderen hebt.... Neem de husky voor jezelf; betrek je kinderen bij de opvoeding en bij de wandelingen maar een kind van die leeftijd moet je geen hond geven, tenzij die van pluche is. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Husky" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Advies graag voor toekomstige pup!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^