pups en daarna...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Martine, Bailey en JaikaMartine, Bailey en Jaika

honden foto van Martine, Bailey en Jaika

Hai hai doglovers!!!

Ik had een paar vragen! :-)
Hoe besluit je een nestje te "nemen"?
Vind je je eigen honden zo leuk dat je er pups van wilt of omdat er zo veel vraag is naar het ras of voor het geld? En dan bedoel ik de mensen die niet met stamboom voor de sport fokken!
Wij hebben 2 husky's zonder stamboom. Het zijn schatten en een nestje zou ik geweldig vinden maar ze de een is schuw naar vreemden en de ander kan weinig hebben qua voer. Dus neem ik geen pups daarbij staan er steeds meer honden van 4 mnd tot 2 jaar op internet of asiels. Ik denk dan als je gek bent met je eigen honden wil je toch niet dat je pups niet naar een half jaar op internet staan?! Wat doet je dan toch besluiten een nestje te nemen?

Ik ben gewoon nieuwsgierig. hoor geen vijandigheid! :-)

Liefs van ons

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pups en daarna..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Als ik jou was zou ik het gedeelte fokken eens doorlezen.
Dan weet ik 100% zeker dat je je antwoord krijgt.

het enige waar zo'n topic als dit uiteindelijk om draait is, dat mensen willen weten waar jij je kosten aan kwijt bent en dat je er dus geld aan over houd.

Al is dat niet de intensie van de topic starter, het zijn andere mensen met hun mening daarover graag verkondigen.

Dus het lijkt me verstandig dat je gewoon even het gedeelte fokken doorzoekt!

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Ik heb 4 jaar geleden besloten om geen pups te nemen van India. Er was toen erg weinig vraag naar korthaar standaards, India kwam zelf uit een groot nest dus de kans dat ze zelf ook veel pups zou krijgen was aanwezig. Ik heb toen Neeltje erbij genomen!

honden page profiel Martine, Bailey en JaikaMartine, Bailey en Jaika

honden foto van Martine, Bailey en Jaika

Nou ik zie al dat het weer verkeerd wordt geïnterpreteerd.

ik bedoel eigenlijk met dit onderwerp dat het mij erg verbaasd dat sommige Hondenliefhebbers, ook hier, maar pups blijven nemen terwijl een half jaar later de jonge honden op internet staan omdat mensen er geen tijd meer voor hebben.

Met welk doel fok je dan?
:-D

Dit bedoel ik puur en alleen omdat ik nieuwsgierig ben naar de argumenten en dat mensen die een hond willen aanschaffen kijken naar wat voor een fokker ze gaan. Het blijkt gewoon dat sommige met zeggen nee we fokken niet het is eenmalig en dan volgen er ineens meer nestjes...?!

Liefs van ons!

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Ik denk dat het meerendeel van de "fokkers" niet fokken met liefde voor de dieren...dus voor het geld..
Veel oeps nestjes....en maar vermeerderen...en zelf een dikke portomonee eraan over houden.
het interresseerd ze niet hoe het verder gaat met de pups wanneer ze bij hun nieuwe baasje zijn...als ze de pups maar kunnen verkopen.

Dan zijn er de fokkers via de rasvereniging waarvan het grootste deel toch echt wel fokt met liefde voor het ras. Er voor zorgen dat het ras alleen maar wordt verbeterd en erg begaan zijn met hun pups. Zij zullen het zeker niet voor het geld doen want als je het goed doet...zal je er weinig aan over houden.

Er zullen ook hobby fokkers zijn die het met de beste bedoelingen doen. Een oepsnest krijgen en toch het beste met de pups en hondne voor hebben. Maar zulke zijn niet erg gemakkelijk te vinden ;-)


Ik zou niet perse een hond via de rasvereniging willen...
Riley kwam gewoon bij partivulieren vandaan die idd hun 3e nest hadden avn dezelfde kruising..
Maar hier wel het beste mee voor hadden. Ouders getest..vroegen mij de hemd van het lijf! en we mochtten de pups ook zeker niet meteen meenemen. Ze zijn zelfs nog op bezoek geweest toen wij Riley een paar weken hadden. Stonden altijd open voor vragen..zelfs nu nog en vroegen ook zeker niet de hoofdprijs voor hun kruising.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

De fokkers (zoals Erika zegt) die het voor het geld doen, zouden niet eens de naam fokker mogen krijgen. Ook mensen met een oeps nest (waarvan de honden niet getest zijn) vind ik dat ze die naam niet mogen dragen.

Ik fok Duitse Pinschers. We hadden eerst alleen een dekreu in huis, maar omdat we toch meer voor het ras wilde betekenen hebben we besloten om ook een teefje te nemen.
Wij fokken (als hobbyfokker, alleen wel via de rasvereniging en alle testen zijn gedaan) omdat we het ras in stand willen houden (omdat er maar weinig van zijn) en waar nodig te verbeteren in de gezondheid.
Ze leven hier gewoon in huis, de nestjes worden geboren gewoon in de woonkamer en als er pups zijn, ben ik 8 weken volledig thuis bij de pups (omdat ze goed gesocialiseerd moeten worden).



Maar Martine, er zijn al meerdere topics over dit onderwerp geopend en als je dus even zoekt, zal je een hoop antwoorden krijgen.
Ik heb helemaal niets verkeerd geïnterpreteerd, maar 9 van de 10 topics die geopend worden, met de beste bedoelingen van de starter wordt door andere omgedraaid naar het feit dat een fokker er veel aan verdiend.

En de mensen waar jij het over hebt, zijn geen fokkers die aangesloten zijn bij een rasvereniging, maar mensen die een nestje nemen omdat hun hond zo lief is, of omdat ze pups zo leuk vinden, maar die mensen hebben geen verstand van fokken en doen zomaar iets, waardoor die honden en pups vaak eindigen in een asiel. Omdat ze alleen het nest willen maar verder niet verantwoordelijk willen zijn voor wat er daarna gebeurd.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Ik vind dat vele mensen dit stukje zouden moeten lezen voor ze denken zomaar ff een nestje te nemen ;-)

http://www.hondenpage.com/hondenforum/63331/fokken-waarom-wel-en-waarom-niet!!!.php

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

Ik vind ook dat, als je gaat fokken, je iets aan het ras dat jouw hond vertegenwoordigt, moet toevoegen en/of verbeteren. Dus niet omdat jouw hond toevallig zo mooi en lief is (dan had ik zelf ook wel gefokt).

Ik denk dat heel veel mensen een nestje fokken (en dan vaak van stamboomloze honden, helaas,)omdat ze hun eigen hond zo enig en leuk vinden en daar dan graag een pupje van willen hebben.
Omdat ze geen stamboom hebben, kunnen ze dus vaak niet meer de lijnen nagaan van hun hond en dus niet meer een pupje uit die lijn krijgen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik heb nooit gedacht om te gaan fokken. Ik had altijd een reu, met foutjes, dus me in het fokken verdiepen was niet aan de orde. Toen kregen we Bamse en op verzoek van de fokker bezochten we de clubmatch. Daar werden we aangesproken door een hele oude man, een keurmeester die de eerste samojeden in Europa nog gezien had. Zijn woorden waren heel duidelijk: Als je zo'n mooi teefje hebt, ben je eigenlijk verplicht het in te zetten voor de fok." En hij had gelijk. Onze fokbasis, zeker voor het werkende type, is maar heel smal. Een goede zaak dus, om door ook (verantwoord) te gaan fokken, die basis iets breder te maken. Dat doe ik ook door buitenlands bloed in te brengen in onze lijnen.
Ik fok enkel en alleen voor het behoud van het werkende type. Ik zou het op zich veel gemakkelijker vinden om als we er eentje bij willen hebben een pup te kopen, maar de woorden van die man zal ik nooit vergeten.
Hij heeft ons tot zijn dood ook geholpen en hij stierf met de wetenschap dat zijn kennis doorgegeven zal worden.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik fok nog niet. Mexx is wel goedgekeurd als dekreu. Waarom??
Wij kochten hem als huishond en we gingen naar een show voor de leukigheid en om familie te zien. Toen bleek dat hij wel erg goed aan de standaard voldeed..
Dus meer showen en dan zie je verschillende types, verschillende karakters, je merkt waar de problemen liggen in het ras.
Bv zwakke maag/darmen, terughoudendheid die doorslaat naar angst, minder herderbouw, minder werklust.
Mexx is super stabiel en vriendelijk, werkt erg graag en moet ook werken, kan alles eten en is nooit ziek en heeft een bouw die nog echt herderachtig is.

Toen bleek dat hij ook nog mooi was en na alle testen ook 100% gezond besloten we hem in te zetten om een bijdrage te leveren aan het ras.

Ik wil hierna voor een chi gaan en gaan fokken. Waarom? Het is een ras wat veel gezondheidsproblemen kent en niet altijd even vriendelijk meer is.
Ik heb dus al een bepaald type op het oog (geen mini, geen bolle kopjes, puilende oogjes etc, maar een gewoon gezond gebouwd klein hondje. Daarnaast zoek ik een pup uit geteste combinatie en ga zelf ook op 4 aandoeningen testen. Daarmee wil ik proberen een positieve bijdrage te leveren aan het ras.

honden page profiel Wendy en de White FlowersWendy en de White Flowers

honden foto van Wendy en de White Flowers

Wij hadden helemaal geen fokaspiraties toen we Caely aanschaften. Een showtje lopen wilden we misschien wel eens ooit...en sporten...maar fokken? Nee, daar hadden we niet aan gedacht. Die gedachte kwam pas bij ons op toen de ene na de ander tegen ons zei wat voor een subliem karakter Caely had 'voor een ZWH'. Op de hondenscholen waar we trainden, op straat, op de kermis. Steeds weer. Toen pas begon fokken me te interesseren, want Caely zou dus echt iets goeds kunnen bijdragen met haar karakter. Toen volgde het uitpluizen van bloedlijnen, cursus KK1, de shows, de tests enz enz.
We stellen hoge eisen aan de honden waar we mee fokken. Opvallend vind ik altijd dat men er meteen wat achter zoekt als je besluit om NIET met een hond te fokken. Maar voor ons is fokken geen must. Vandaar ook dat Caely 2 nesten heeft gehad. Vaak is ons gevraagd nog een nest met haar te fokken, maar 21 pups in 2 nesten vonden we genoeg.

Dit jaar dus geen pups bij ons. Het was al een hels karwei om die ene geweldige reu voor Laecey te vinden. Ik had geen reserve-reu. Nog steeds zou ik geen andere partner weten, dus dan maar niet. Het moet niet.

Toen we bijna 2,5 jaar geleden naar Italië zijn gereden voor een dekking, terwijl we zelf niet van plan waren een pup te houden, werden we ook voor gek verklaard. Waarom doe je dat als je zelf niets wil houden? Tja, ik maak nu eenmaal combi's waar ik zelf in theorie graag iets van zou willen houden, ook al kan dat in de praktijk dus niet. Dan nog gaat de reis naar Italië. Zo simpel is dat.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden


Vind je je eigen honden zo leuk dat je er pups van wilt of omdat er zo veel vraag is naar het ras of voor het geld? En dan bedoel ik de mensen die niet met stamboom voor de sport fokken!

Zoals ik het lees worden hier geen fokkers bedoelt die fokken met stamboom en voor de sport.

In mijn ogen gaat het hier dus om fokken met kruisingen en pret nesten waarvan de puppen en jonge honden op MP terecht komen.

Groetjes Cia

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Dat is dan jammer, want de pretnest fokkers en ongeteste oeps-nestfokkers mogen hier in de fokhoek nou juist niet reageren.

honden page profiel Margarita, Lisa en LotteMargarita, Lisa en Lotte

honden foto van Margarita, Lisa en Lotte

Ik zou eerlijk gezegd helemaal niet aan fokken willen beginnen. Het lijkt me zo'n gedoe! Ik heb echt respect voor de mensen die dit wel doen en kunnen! :-D

honden page profiel Margarita, Lisa en LotteMargarita, Lisa en Lotte

honden foto van Margarita, Lisa en Lotte

En dan bedoel ik wel de verantwoorde fokkers, niet van oeps-nestjes

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Wij krijgen binnenkort een Markiesje teefje.
Ik snap Nienke's sentiment wel dat je met een goede hond haast verplicht bent te fokken.
Het Markiesje is een ras dat wordt teruggefokt. Er is een lange wachtlijst en het is onmogelijk om outcross uit het buitenland te halen omdat het ras alleen in NL erkend is. Af en toe wordt er wel een hondje aangekeurd. Maar in principe is elk hondje belangrijk voor het herfokprogramma.
Als het hondje redelijk aan de rasstandaard voldoet, vrij van patella luxatie en oogproblemen is en ik 2 maanden vrij kan krijgen zal ik zeker een nestje met haar nemen.

honden page profiel Martine, Bailey en JaikaMartine, Bailey en Jaika

honden foto van Martine, Bailey en Jaika

hai hai,

Ik was eigenlijk nieuwsgierig naar de antwoorden (los van alles wat er staat op dit forum) omdat er zoveel mensen zeggen dat ze hondenliefhebber zijn en dan meerdere keren pups krijgen zonder stamboom en (ook al zijn ze gekeurd) zonder goed argument om het maar even zo te noemen. ( elke pup is natuurlijk welkom op de wereld! ) :-D

Kijk ik zie dat er fanatiek wordt gereageerd O-)
Dat was niet mijn bedoeling van deze topic.
Mijn hond is anderhalf en heeft 30 ( half) broertjes en zusjes.

Ik dacht dat ik een juiste beslissing had genomen destijds en dat vraag ik mij nu af. Ik wilde er niet over beginnen wil niet kinderachtig zijn maar dat is een beetje de oorzaak van mijn vragen.

Liefs!!! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pups en daarna..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: pomeriaan(dwerg kees)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^