lieve hond plotseling zeer vals.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Doomen (Gast)

Beste mensen.
ik heb een old english bulldog van 2 jaar.
Het is altijd een schat van een hond geweest,zit totaal geen greintje kwaad in en hij heeft nog nooit gegromd of enige zins dominant gedrag vertoond en zeer op mensen gesteld.
Hij had heel de dag iemand om zich heen, en heeft een stabiele jeugd en opvoeding gehad.
Gister is er iets verschikkelijks gebeurd uit het niets tijdens het uitladen begon hij mijn zus aan te vallen,ze had het geluk dat ze bij een omheind hondenuitlaat hok stond,want hij heeft haar overal doorgebeten, toen hij gekalmeerd was, heeft ze hem uit het hok proberen te halen dit ging goed en hij kwispelde en er leek niks aan de hand,enkele minuten later is hij weer doorgedraaid en heeft haar weer een aantal keren flink doorgebeten,hierna leek hij weer rustig en heeft een oom van me die hem goed kent,hem aangelijnt en naar een stuk lopen draaide hij weer volkomen door en heeft mijn oom flink te grazengehad in zijn onderbeen, ik vond voorral ook eng dat hij naar zijn keel bleef springen,hierna ben ik gekomen en heb ook een poging gewaagd,hij stond weer vrolijk te kwispelen, en eenmaal uit de kooi was er niks aan de hand en kon ik weer gewoon naar huis lopen,ik vind dit een zeer ernstige situatie,en ook zeer vreemd,want er lijkt nu weer niks aan de hand en hij is super aanhankelijk,de dierenarts heeft hem onderzocht kon niks vinden en adviseerd om hem in te slapen,ik ben er helemaal kapot van,want ik heb nog nooit zon lieve hond gehad!!
Heeft er iemand ooit iets soortgelijks meegemaakt??
Het vertrouwen in de hond is nu erg afgenomen, en zeker omdat het geen bijtincidentje was maar gedurend een uur bleef hij mensen aanvallen.
Het leek of er iets knapte tijdens de aanval,ik denk ook niet dat hij bewust wist dat hij de gezinsleden aanviel,
Groetjes fam doomen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lieve hond plotseling zeer vals." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Stefanie & ChelseaStefanie & Chelsea

honden foto van Stefanie & Chelsea

Lekkere dierenarts om te zeggen je hond in te laten slapen!!!! Het is wel een ernstige situatie ja maar daardoor hoeft het zijn dood nog niet te betekenen! Zoek een gedragstherapeut die zijn daar voor.

Ik vindt het heel naar voor je, sterkte en ik hoop dat jullie eruit komen :-)

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Beste Doomen,
Ik zou absoluut een second opinion vragen bij een tweede DA en hier een hersenscan laten maken. Verder kan ik je geen raad geven. Mss kun je nog een goede GT (gedrags th.) inschakelen zodat deze de hele situatie met je opnieuw kan gaan bekijken om te zien wat én waar het mis is gegaan. Ik kan me heel goed voorstellen dat je hier heel erg verdrietig van wordt. Maar geef niet té gauw de moed op. Sterkte met alles en laat nog eens weten hoe het gaat!!!!

Liefs Jacq

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara)

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Het zou kunnen dat de hond er niets aan kan doen, en iets in zijn hersenen heeft...

Bij een hond van kennissen van ons een Am. Buldogg is het ook zo begonnen....

In het begin dachten ze dat ie vals was geworden, maar omdat ie zelfs bij het bezoek normaal op schoot wilde zitten was dit wel errug raar.

In het begin gebeurde het eens af en toe...en hebben ze geprobeerd met een muilkorf...was best zielig...

Maar na bezoek aan dierenarts bleek dat ze een hersentumor had, en hebben ze haar helaas op 2 jarige leeftijd in moeten laten slapen.... :'(

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Wat erg, zeg! :,( Enorm veel sterkte ermee.
Persoonlijk denk ik (maar ik ben geen DA natuurlijk) dat hij iets in zijn hersenen heeft. Juist omdat het allemaal zo plotseling gebeurd. Ik zou daarom zeker een hersenscan laten maken, zodat je er zeker van bent dat er nog iets aan te doen valt met een gedragstherapeute (indien hij niets aan de hersenen heeft).

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik zou ook gaan voor een hersenscan en voor een gedragstherapeut.

En voor nu zou ik de hond veel rust geven. Lekker wandelen en weer rusten. Want de hond heeft nu het stress hormoon (cortisol) aangemaakt en dit moet zakken want anders ligt herhaling op de loer.

En zou je kunnen aangeven in welke provincie je woont dan kunnen wij misschien een gt aan bevelen.

Sterkte!!

honden page profiel wolfiewolfie

honden foto van wolfie

Naar die dierenarts NIET terug gaan. Zo iemand zouden ze uit zijn/haar functie moeten zetten! Dat is dan dierenarts..... :'(

honden page profiel MeenteMeente

honden foto van Meente

Sorrie, maar ik vind de reactie van de dierenarts niet zo heel raar hoor!
Het is natuurlijk niet het nieuws dat je wilde horen en het is natuurlijk erg verdrietig!

Waar het mij op lijkt is een hersentumor of een vorm van epilepsie. Zeker omdat hij nooit enige tekens heeft gegeven van onbehagen en hij een goede opvoeding heeft gehad. Je zou kunnen kijken of je een hersenscan kunt laten maken, dat is een keuze die je moet maken.

Verder raad ik je aan om heel voorzichtig om te gaan met de hond (wat je wrs al wel deed). Bij een hersentumor weet je nooit wanneer hij iets gaat doen. Het is die onbetrouwbaarheid die het zo gevaarlijk maakt.

Heel veel sterkte!

honden page profiel harley en jacxharley en jacx

honden foto van harley en jacx

wow heftig,
ik zou ook zeker zeggen, Hersenscan!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Zeker eerst kijken wat er aan de hand is. Het klinkt inderdaad als een soort kortsluiting in de hersenen.
Als het medisch is dan kan de GT er ook niets aan doen.
Dus eerst even naar een andere DA en laten uitzoeken wat er aan de hand is.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als de dierenarts niets anders weet, om de hond
ta laten inslapen, zou het niet de mijne zijn.
Ik zou er, omdat er medisch niets mis lijkt met de hond, toch voor een tweede onderzoek gaan bij een
andere dierenarts en als er niets mis is met de hersenen, er een goede gedragsdeskundige bij halen, die de hond thuis en buiten bekijkt en observeert
en jullie kan helpen in deze.
Een hond bijt niet zomaar.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vind wat de dierenarts zegt niet eens zo vreemd. Ik zit ook te denken aan iets in de hersenen, een tumor, epilepsie, kortsluiting of wat dan ook. Aan zulk soort dingen is weinig te doen, ook niet door een gedragstherapeut.

Ik zou een scan laten maken om te kijken of er geen tumor zit, en anders kijken wat het nog meer kan zijn. Een goede dierenarts moet toch wat met deze informatie kunnen, en andere dingen kunnen uitsluiten (zoals aandoeningen waar ik geen weet van heb en dus ook geen manier om een diagnose van te krijgen kaan aangeven).

Is het iets in de hersenen, en kan het niet behandeld worden en gaat het erger worden, dan is kans op herhaling groot. En dan is inslapen misschien toch een optie. Vandaar dat ik vind dat de dierenarts niet zo'n hele vreemde opmerking maakte.

honden page profiel Jill & LinkJill & Link

honden foto van Jill & Link

Met bovenstaande berichten volledig eens, ik vraag me ook erg af wat dan precies de DA onderzocht heeft.

Toevallig gisteren (we waren met Link in het ziekenhuis) gesproken met 2 andere honden eigenaren van wie de hond ook opeens "agressief" werd.
Zij herkenden zoveel in elkaars verhalen, helaas ook de tumor, bij de ene in het oor en de andere in de hersenen.

Deze honden maken het allebei goed momenteel en worden goed behandeld.
Ik wil geen angst bij je zaaien maar helaas zou dit ook een mogelijkheid zijn, zoals de rest al zegt 2th opinion.

Sterkte en succes gewenst

Groeten Jill

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Als de hond dit nog nooit gedaan heeft, en er was niks in de buurt om te verdedigen Bijv, lekker ruikende boodschappen die uitgeladen worden, een te straffe correctie en de hond bijt uit het niets , zonder te waarschuwen, liet ik een hersenscan maken en de hond héél goed onderzoeken. Pijn kan aanvallen uitlokken maar ook een hersentumor kan dit gedrag veroorzaken.
Heb dit zelf meegemaakt met een Dobermann die van het ene op het andere moment door de ruiten naar binnen sprong en zijn baas beet waar hij hem ook maar kon pakken. De man was altijd met de hond aan het wandelen en fietsen en het was echt een heel lieve Dober. De hond bleek een hersentumor te hebben en moest worden ingeslapen.
Zo'n gedrag is onverantwoord. Stel hij zou een klein kind pakken of een andere hond! Zeker gaan voor een second opinion en dan eventueel beslissen wat moet gebeuren!

honden page profiel Denise & MajorDenise & Major

honden foto van Denise & Major

2nd opinion vragen! Zou nooit op het woord van één DA afgaan om zonder verder onderzoek de hond in te laten slapen!!!
Wel erg kort door de bocht...Na twee jaar een geweldige hond te zijn geweest verdient hij wel meer dan een snelle conclusie vind ik...

Als het niet neurologisch is zou een gedragstherapeut hulp kunnen bieden.

Hoe dan ook veel sterkte!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Waarom heeft de da geen hersenscan gemaakt dan?

Totdat dit gebeurd is zou ik geen ander meer met hem laten lopen, en hem veel rust en regelmaat geven. Ineens vals geworden kan niet, of hij is ziek of je zus heeft misschien al langer (onbewust) fouten gemaakt waardoor het hem ineens genoeg was. Eerder denk ik aan een ziekte, maar dat moet natuurlijk onderzocht worden. Tot dan, veel rust en zorgen voor zo min mogelijk prikkels.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees mee en ben het met iedereen eens.

zomaar aanvallen uit het niets ? geen aanleiding, hersenscan maken, ook al kost dat iets. zo kan je niet meer je hond vertrouwen, voor het zelfde geld is er een klein kind in de buurt, dat zou een drama worden.

zoek een goeie dierenarts of kliniek, vertel goed wat er is gebeurd, en laat hem daar goed onderzoeken, en niet er mee wachten, zo gauw mogelijk.

honden page profiel MariankeMarianke

honden foto van Marianke

ja laat hersenscan maken ,want hoe moeilijk ook, waarschijnlijk kan hij er niets aan doen, maar denk toch aan hersentumor, dit gedrag herken ik van een vorige bordercollie van mijn dochter die ook ineens uit het niets de knop omdraaide, helaas deze was ook niet meer te genezen,hoe veel ze ook geprobeerd heeft, maar een dierenarts die al van te voren zegt,laat maar inslapen, voor scan e.d daar zou ik nooit meer komen,

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

ik zou ook denken aan iets in de hersenen..
en als baas zou ik zeker willen weten wat hier de oorzaak van is.
Het kan wezen dat hij zoveel pijn heeft dat dit het gevolg was..
Is er iets gebeurt? waarvan je niets weet, heeft iemand hem geschopt, geslagen enz enz..
ik zou medisch willen uitsluiten en dan inderdaad een GT inschakelen.
Euthenasie zou voor mij echt de laatste oplossing wezen...
sterkte!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Heel erg zoiets te moeten meemaken met een hond die voordien zo niets deed ! °zucht*

Een jonge hond laten inslapen is iets wat je niet zomaar doet. De hond onderzoeken kan misschien meer licht op de zaak werpen. (zie reactie van Annelies , Jill... Meente...)

Maar je zult zeker moeten voorkomen dat hij nog andere mensen kan bijten.. Dat zou erg zijn voor die mensen en dat zou je zeker onder druk zetten om je hond te laten inslapen. Maar dan is het al te laat.

Heel veel sterkte in elk geval en wees zelf ook maar voorzichtig.

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

zeg ik iets heel geks als ik denk aan hondsdolheid? ziekte van aujeski? weet niet of je het zo schrijft maar denk dat iedereen weet wat ik bedoel.

honden page profiel harley en jacxharley en jacx

honden foto van harley en jacx

en? al iets meer bekend?

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Hoi,

ik lees dit net voor het eerst... ik zou in eerste instantie je hond laten controleren op hoge bloeddruk... van hoge bloeddruk kunnen ze knallende koppijn krijgen, met als gevolg dit gedrag....

sterkte ermee!!!

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Het spijt me maar vind dat de dierenarts gelijk heeft, nu doet hij dit bij *(grotere)* volwassen mensen, maar wat als hij zo doordraait terwijl je in de buurt ben van kinderen, kinderen op visite krijgt of id.. Als het nou 1x bijten is, maar dit is echt aanvallen, wat ik van jou begrijp, het zal je gebeuren dat hij nog eens iemand pakt,.. en voor de hond zelf lijkt het me ook niets, want je vertrouwd hem niet meer, hij kan niet meer los, je moet altijd op je hoede zijn.. Je hoort het volgens wel vaker dat er iets "mis" gaat in de hersenen.. maar snap wel dat het ontzettend moeilijk is, wil je ook heel veel sterkte wensen bij je beslissing..

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

wat een nare situatie!!!

Maar: als dit op deze manier is gebeurd denk ik, net als veel anderen, dat het een goed plan is om een hersenscan te maken. Je eigen veiligheid en van je omgeving is heel belangrijk.

Ga ook eens na of je hond ergens pijn heeft (verstapt of op een rare manier ergens vanaf gesprongen kan soms nare klachten geven) Pijn is vaak een oorzaak van onverklaarbaar gedrag. Ook al zal de hond niet direct laten merken door piepen of stilletjes zijn dat hij pijn heeft

wens je heel veel sterkte

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen

honden foto van Carine Bollen

ik vind NIET dat die dierenarts gelijk heeft: het is niét omdat HIJ niet in de mogelijkheid is om een hersenscan te maken of om de hond grondig te onderzoeken dat de hond zomaar moet afgemaakt worden! Ik snap sommige dierenartsen écht niet hoor...
hij zal toch ook wel weten dat er dierenartsen zijn die dit soort onderzoeken wél kunnen uitvoeren?? WAAROM kunnen zulke mensen NOOIT eens doorverwijzen en toegeven dat ZIJZELF niet almachtig en alwetend zijn????
Zo'n houding van een dierenarts heeft mij het leven van drie pups en BIJNA de moeder gekost vorig jaar...
en jaren terug een arabier-veulen en een warmbloedmerrie... ik kan daar ZO boos om worden!!!
zulke mensen verdienen het niét zichzelf dierenarts te mogen noemen....

ZO SNEL MOGELIJK een hersenscan laten maken, en in een gespecialiseerde kliniek VOLLEDIG laten onderzoeken, zou ik zeggen!!!! Als er DAN nérgens een aanwijsbare reden te vinden is, of er iets gevonden is dat onbehandelbaar is, is inslapen nog altijd een optie, maar zéker niet zomaar, zonder alles te hebben uitgesloten!!

hééééééél veel sterkte en succes!!!

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Laat je hond inderdaad door een goede dierenarts onderzoeken. Ik denk ook dat het een medische oorzaak heeft. Je hond heeft misschien erg veel pijn, of er is iets mis in de hersenen.

Ik zou even verschillende dierenartsen bellen, het verhaal vertellen en advies vragen. Dan kom je er het snelst achter wat de opties zijn en welke dierenarts je kan helpen.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

En laat tot die tijd je hond met niemand alleen. Het zo vreselijk zijn als iemand iets hierdoor overkomt.

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Als een gast zo'n probleem aankaart en vervolgens meer dan 2 dagen niet reageerd denk ik niet dat er verder aandacht aan hoeft te worden besteed. Of wel? ;-)

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

@ Missy: misschien is hij bezig met zijn hond?? en zit hij bij de dierenarts? Niet iedereen hoeft dag en nacht aan de computer gekluisterd te zitten? ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lieve hond plotseling zeer vals." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: dit wordt dan onze nieuwe pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^