Yago gaat ervandoor.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago

honden foto van Lydia en Yago

Sinds een aantal weken gaat Yago zijn eigen gangetje als ik met hem in het veld ga wandelen: hij kijkt niet op of om en volgt gewoon zijn neus. Als ik hem terugroep reageert hij soms, blijft hij staan, kijkt eens rond en besluit dan (duidelijk tegen zijn zin) om toch maar naar mij toe te komen, andere keren negeert hij mij helemaal en rent gewoon door. Momenteel lopen we daar alleen, maar in de zomer rijden er mountainbikers rond, soms al eens een quad, lopen er wandelaars (met of zonder hond), en heel af en toe zijn er ook ruiters, dus ben ik er niet echt gerust in, niet iedereen reageert rustig als er een enthousiaste hond komt afgestormd.
Dit onderwerp is al aan bod geweest en ik heb een aantal suggesties gevolgd (gisteren had ik stukjes kippenworst meegenomen, dat had hij nog nooit gekregen), ik verstop me als hij te ver weg is, of draai om en loop terug, maar veel haalt het allemaal niet uit.
Ik zou het zo zonde vinden moest ik hem niet meer los kunnen laten rondlopen. Ik wil gewoon dat hij dichter bij mij in de buurt blijft en er niet zomaar vandoor gaat.
Heeft iemand nog ideeën?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Yago gaat ervandoor." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Ik zou de dingen die je hierboven schrijft nog even volhouden. Maar snap dat het moeilijk is de interesse te krijgen van een jachthond die zijn neus achterna gaat.

En anders misschien aan de lange lijn? En dan zo oefenen? Dan heeft hij in ieder geval geen succes met weg blijven.

Ook heb ik wel eens gelezen dat Ilja het jagen omgebogen heeft naar het jagen op de bal. Misschien zou je haar om tips kunnen vragen?

Succes, want ik snap dat dit erg vervelend is.

honden page profiel bassiebassie 2 doggies

Kun je misschien een beschrijving geven van zo'n wandeling. Wat doet je hond en wat doe jij?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik zou je hond op een diet zetten..
De voerbak de kast in..!!

Al het voer kan hij verdienen door te komen..

Hij krijgt vanzelf inzien dat komen een eetfeestje is..

Een niet hongerige hond heeft geen baasje nodig..

Dus ga werken met ETEN..
De band moet eten worden..
Dan is het enige wat je een hond kan bieden om een band te krijgen..


Geen tussendoortjes meer..

Sla eens een maaltijd over om te beginnen..
En begin thuis te oefenen met 1 keer roepen en bij het komen krijgt hij een kaasje/worstje..

Als hij gaat lopen jagen dan heb ik wel een truc dan moet je maar een pb sturen voor die oplossing...

Succes, Ilja

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna 2 doggies

honden foto van Ayla & Yuna

@ Ilja:
Ik heb zo beetje hetzelfde probleem met de hus, wat als ze niet komen na 1 x roepen?
(dat ze zoiets hebben van even dit afmaken dan kom ik wel)

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago

honden foto van Lydia en Yago

Bedankt voor de reacties!

Bassie: wat doen we tijdens zo'n wandeling? Nu ja: we gaan het veld in en ik maak Yago's leiband los zodat hij kan rondsnuffelen. Ik hou in het oog waar hij heen loopt en of er 'uitdagingen' (wandelaars, fietsers, e.d.) aankomen zodat ik hem op tijd bij mij kan roepen. Vroeger liep hij nooit heel ver weg, maar de laatste weken gaat hij gewoon zijn eigen gangetje. Als ik me verstop of omdraai komt hij me na een tijdje wel zoeken, maar in de tussentijd kan er vanalles gebeuren.

Ik heb nog het bijkomend probleem dat mijn man ook regelmatig met Yago gaat wandelen maar zich nooit iets van 'opvoeden' heeft aangetrokken. Bv.: als ik met Yago vertrek ga ik eerst door de poort, bij mijn man moet dat niet. Hij gebruikt altijd de flexi en Yago staat al halverwege de oprit als mijn man nog door de poort moet. Hij lacht gewoon mijn opmerkingen weg.

Ilja, ik stuur je zeker een pb!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het duurt altijd even voor verstoppen effect heeft. De hond moet namelijk een keer goed de schrik te pakken krijgen, en na een keer lukt dat niet. Dus tijdens een wandeling jezelf regelmatig verstoppen, niet alleen als hij niet komt.

Dus je zou de riem kunnen losmaken, en je een keer meteen verstoppen. En dan 5 minuten later weer.

Ook een leuk trucje, als de hond je voorbij komt stuiven in de trant van "we gaan DIE kant uit", omkeren en de andere kant oplopen. Dan leert hij ook wel op te letten. Als hij namelijk als een idioot door jakkert, is hij je op een gegeven moment kwijt.

Niet dat dit altijd perfect werkt, als Dobby in een sloot ligt kan ik naar een restaurantje toe lopen en een bakkie nemen voor hij me zou missen. Maar als Dobby op het land is, werkt het wel. Het sloot gedrag moet ik op een andere manier aanpakken, zodat het verstoppen dan uiteindelijk ook gaat werken.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

Dat was ook precies wat ik verwacht had. Je laat je hond gewoon zijn eigen gang gaan. Hij moet zichzelf gaan vermaken en verwacht wel dat hij komt als je hem roept. Als je dus naar buiten gaat denkt jou hond HOERA we gaan naar buiten, want daar zijn leuke dingen. Maar waarom leer je je hond niet HOERA we gaan naar buiten, want daar gaan gebeuren leuke dingen samen met de baas. Dat is een hele andere insteekt, maar zorgt er voor dat je hond graag bij je in de buurt blijft.

Zorg er dus voor dat je buiten leuke dingen doet. Dus niet je hond zijn eigen gang laten gaan, maar jij gaat aan de slag met je hond. Loop eens een keer met je hond door de struiken en niet op het pad. Laat je hond eens ergens overheen klimmen. Of ergens overheen springen. Doe een zoekspelletje. Bedenk iets, wees creatief, maak je wandelingen spannend voor je hond. Je zult heel snel zien dat je hond veel dichterbij blijft. En meteen komt als je hem roept, want dan ga je weer iets leuks doen.

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago

honden foto van Lydia en Yago

Wilma en Bassie: voor dat verstoppen moet ik tegenwoordig nogal creatief zijn: alle velden liggen braak, dus Yago ziet me al van ver staan, zitten (liggen heb ik nog niet gedaan, te nat!) en als hij me vindt tussen de weinige bomen gaat hij er daarna weer vandoor.
Vorige winter is hij me al eens kwijtgeraakt en was hij echt in paniek, hij rende als een dolle over het veld, en deze zomer is hij bijna verloren gelopen in een maïsveld, maar blijkbaar is dat ondertussen weer uit zijn geheugen gewist. Yago kent ondertussen ook behoorlijk de weg daar.
Maar ik blijf er dus aan werken en zal iets moeten bedenken om zijn aandacht vast te houden.

honden page profiel SennaSenna 3 doggies

honden foto van Senna

Neem heeeeeeeeeel veel lekkere voertjes mee. De kip vind Senna ook niets

Runderlever kun je zelf maken heb ik van Ilja geleerd!

Runderlong kan je kopen in de dierenspeciaalzaak (kijk naar de kurkachtige soort) de harde soort kan je niet klein maken.

Ga midden op het veld staan. Roep de naam van je Yago komt hij naar je toe gooi je de beloning door je benen heen naar achter en dit herhaal je.

Als Yago de beloning heeft gevonden roep je hem weer en gooi je weer een beloning door je benen heen.

Zijn leuke oefeningen zowel voor de baas als hond. En je hond leert naam = naar de baas

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

@Lydia
Ik bedoelde ook niet een verstopspelletje met jou, maar met iets anders. Een speeltje een voertje. Je hebt een labrador, gebruik een dummy. In ieder geval iets wat hij echt heel leuk vindt. Het gaat er juist om dat jullie samen iets doen. Hij mag dat voorlopig juist niet alleen. Dat vasthouden van zijn aandacht is veel makkelijker als hij het leuk vindt om bij jou in de buurt te blijven. Maar daarnaast zijn er nog veel meer dingen behalve zoeken die je kunt doen. Wees creatief en gebruik dingen die je tegenkomt op je wandeling.

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago

honden foto van Lydia en Yago

Senna: Yago is net dol op die kippenworst, hij heeft dat vroeger nooit gekregen en ik heb ze speciaal gekocht om iets extra lekkers te hebben om te belonen. Thuis krijgt hij ze niet. Dat van die beloning tussen de benen door gooien ga ik zeker ook proberen, heb hier iets in de aard van de runderlong die je vermeldt en is ook iets kurkachtigs dat hij graag lust.

Bassie: dat verstoppen is absoluut niet bedoeld als spelletje maar net om hem te leren dat hij mij in het oog moet houden. Verschillende mensen op het forum hebben dat eerder al gesuggereerd bij gelijkaardige problemen. Doe ik er dan verkeerd mee?

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Bgin eens met een lanfe lijn en als de hond komt belonen en het dan op gaan bouwen.

honden page profiel bassiebassie

Lydia, je doet er niet verkeerd mee, maar je ziet ook dat het niet werkt. Het zou alleen kunnen werken als je hond ook echt oog voor jou heeft. En waarom zou je hond op jou letten als er bij jou niets te beleven is. Je zult je hond dus moeten leren dat het bij jou het leukste van de hele wereld is. Dus eerst beginnen met leuke dingen doen samen met je hond. Eerst aan de riem en als hij weet dat je steeds iets leuks doet zal hij veel beter bij je blijven.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Wat doe je als de hond dan eindelijk toch bij je komt? Als je hem boos aanspreekt en/of gelijk aanlijnd, tja.. dan zou ik ook niet graag bij je komen.

Dus als je dat doet, roep hem dan vaker bij je en geef hem een koekje als hij komt. Laat hem dan gaan. Dan leert hij dat hij niet alleen bij je komt om aan die 'stomme' lijn te gaan.

Overigens, als je je hond roept en hij komt niet. Je roept nog een aantal keren en hij komt dan wel. Straf hem niet! Als je hem dan straft, straf je hem voor het feit dat hij bij je kwam.. Negeer hem dan gewoon.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Yago gaat ervandoor." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: chevy's training schema
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^